Mooi filmpje: kwetsbare Theo Hiddema vertelt over overlijden van zijn vrouw en zijn nieuwe baan als Kamerlid

Fans van Theo Hiddema moeten dit filmpje beslist kijken. En mensen die geen fan zijn van Theo Hiddema, moeten beslist een fan wórden van deze strafpleiter annex politicus. En dan dus alsnog deze video bekijken.

De ‘nieuwe’ Tweede Kamer zit inmiddels alweer meer dan twee maanden, maar aangezien er maar liefst 71 nieuwe Kamerleden zijn doet de NOS er even over om ze allemaal in een mooi filmpje voor te stellen. Gisteren was het dan eindelijk de beurt aan één van de meestbesproken Kamerleden die op 15 maart een felbegeerde blauwe zetel won: Theo Hiddema van het Forum voor Democratie.

In een prachtig nieuw filmpje documenteerde de NOS deze politieke rebel in zijn nieuwe habitat, de Tweede Kamer.

We zien een eerlijke en kwetsbare Theo Hiddema die zijn eerste stapjes zet als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij wordt geholpen door persvoorlichter Jeroen de Vries, die zorgt dat een ietwat chaotische Hiddema bij de les blijft. Aan de kijker wil Hiddema ook wel toevertrouwen dat hij zichzelf af en toe een beetje onnozeler voordoet dan hij in het echt is: “Ik doe nu nog net alsof ik van niets iets begrijp, want dan krijg ik het nog een paar keer uitgelegd. En enige herhaling kan geen kwaad.”

Persoonlijker wordt het wanneer Hiddema komt te spreken over zijn motivatie om het Kamerlidmaatschap ter hand te nemen. Hij beschrijft het overlijden van zijn vrouw, die voor hem een onnavolgbare bron van levensgeluk en trots was. Zonder haar voelt hij zich onvolmaakt – een “sneue weduwnaar” – zo laat de advocaat in de politiek weten. En dus besloot hij zich aan te melden voor een zogenaamd ‘nieuw avontuur’.

En zo geschiedde, en wel onder de hoede van Thierry Baudet. Hiddema is ook ooit benaderd door Geert Wilders, maar na het bekijken van diens “entourage” besloot Hiddema dat hij “zo niet wilde leven”. Het werd dus Forum voor Democratie.

En nogmaals: ik dacht niet dat ik het ooit nog zou zeggen van iets dat door de NOS vervaardigd is, maar wow, dit is echt een mooi portret geworden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sniper666

  Theo is a hero.

  1. Isolde

   .. maar helaas geen politicus.

   Deze charmante ijdeltuit gaat politiek niets veroorzaken. Net als Baudet is het show, lucht en leegte.

   1. Sniper666

    @ Isolde

    U is weer behoorlijk beledigend bezig. Dat doet u vaak en veel, te veel naar mijn mening. Leest de DDS redactie mee?

    1. Isolde

     @Sniper,

     Is kritiek op politici hier niet toegestaan?

     1. Sniper666

      @ Isolde

      DDS redactie, kan Isolde nu eindelijk eens met de vuilnisman mee?

     2. Guus Geluk

      Ik heb Sniper niet gehoord toen vabis om verplichte euthanasie voor mij verzocht. Maar hij las wel mee.

     3. Sniper666

      @ GG

      Altijd slaafs in het voetspoor van Isolde? Ook PvdA klant?

     4. eRik2017

      #rugdekken

      Guus –> Isolde

      #partijwim

 2. Guus Geluk

  Het is inderdaad mooi dat Hiddema zo open is.

 3. Frits Jansen

  Hiddema werd in de media reeds als “topadvocaat” neergezet. Laat ik u uit de droom helpen: de zogenaamde strafpleiters staan in de hiërarchie van advocaten helemaal onderaan. Het vak is betrekkelijk eenvoudig, en de rol van de advocaat is beperkt, daar zorgt het OM wel voor. De cliëntèle bestaat uit wetsovertreders, niet zelden pure onderwereldfiguren. En populisten vinden dat “strafpleiters” een kwalijke rol spelen, want ze zouden tegenwerken dat verdachten hun gerechtvaardigde straf krijgen.

  De échte topadvocaten houden zich bezig met internationale fusies en overnames. Zij zijn veelgeziene gasten in boardrooms – waar een Hiddema nooit komt.

  Wie weet wordt Hiddema nog wel eens een top-politicus.

  1. Michael van der Galien

   “De échte topadvocaten houden zich bezig met internationale fusies en overnames. Zij zijn veelgeziene gasten in boardrooms – waar een Hiddema nooit komt.”

   Echt honderd procent onzin. De advocaten die dat soort werk doen zijn helemaal niet “topadvocaten” als zodanig. Tijdens de studie onderscheiden dat soort types zich zelden — behalve dan in hun heilige geloof in Geld (want ze geven allemaal toe dat ze dat soort werk doodsaai vinden, maar hé, je kunt er zo mooi mee verdienen).

  2. eRik2017

   Fritz stelt zich op als expert. (op wel gebied wel niet?) Fritz Wimt.

   #wimzin

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.