Mooi! Nederlanders wijzen vrijwel unaniem hoofddoekjes bij politieagenten af. Alleen wapper-GroenLinksers zijn voor

Nederland is nog altijd geen land in het Midden-Oosten zo blijkt uit een representatieve peiling die inwoners van ons land vraagt naar hun mening over politie-agenten met hoofddoekjes. Behalve bij multiculti-reservaat GroenLinks is eigenlijk heel Nederland tegenstander van dergelijke praktijken.

Nederland loopt niet echt warm voor shariapolitie, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond. De man die ons iedere week de actuele standen van politieke partijen brengt, had vandaag een aardige bijlage bij zijn Tweede Kamerzetelpeiling. De Hond vroeg Nederlanders namelijk wat ze denken van het onzalige plan om Nederlandse politie-agentes met een hoofddoek op patrouille te sturen. En nee, daar blijkt ons land dus niet echt voor te porren te zijn:

hoofddoekagenten

Weinig verrassend zijn het PVV’ers die het minste op lijken te hebben met een zichtbaar islamitische politie – 95% wijst hoofddoekjes bij agenten af, maar ook meer dan vier op de vijf aanhangers van partijen als VVD, CDA en 50PLUS blijken voor het handhaven van het huidige lifestyle-neutrale beleid te zijn.

Opmerkelijk is het ook dat zelfs (centrum-)links partijen niks moeten hebben van die lappen stof om het hoofd: in vermoedelijke weerwil van hun eigen volksvertegenwoordigers zijn D66’ers, PvdA’ers én SP’ers tegen politiehoofddoekjes.

Uiteindelijk blijkt GroenLinks de enige partij te zijn het wel ziet zitten als Nederlandse overheidsdienaren er gaan bijlopen alsof het hier Iran is. Jongens, dit is dus de partij die amper een week geleden nog serieus in the running was om ministers te gaan leveren en het land regeren. Volgens mij hoeven we dus niet rouwig te zijn dat deze multiculturele flierefluiters de wacht zijn aangezet, als we deze cijfers zo eens bekijken. Nu hebben we tenminste een kans dat Nederland gewoon Nederland kan blijven, zonder al dan niet met hoofddoekjes getooide grappen uit het Midden-Oosten. Bedankt, Jesse!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Peter Selie

  Mooi een herhaling van zetten die voorlopig alleen naar een pat stelling zullen leiden, maar het eindspel is nog niet gestreden, zoal Thierry Baudet er al op wees, dat moet nog komen.

  Thierry Baudet legt pijnlijk bloot: ‘Uiteindelijk komen die hoofddoekjes bij de politie er toch wel!’

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/thierry-baudet-legt-pijnlijk-bloot-uiteindelijk-komen-die-hoofddoekjes-bij-de-politie-er-toch-wel/

 2. Nasrani

  Maar de meerderheid is te slap om de consequenties van hun denken om te zetten in daden. We krijgen gewoon wat we verdienen.

 3. Verlazques

  Bij groen links zijn ze toch al gek op Marokkanen, ze hebben er zelfs één als voorzitter, Jesse Klaver, echte naam Yasser Feras. Durft de lafaard niet eens voor uit te komen.

  1. Beukman

   @Verlaz
   Onzin. Hij heeft zijn naam en afkomst keurig gemeld op zijn pagina op de site van de TK. Het lijkt er dus op dat je zelf een lafaard bent.

   En roepen dat ze bij GL van Marokkanen houden omdat Klaver een Marokkaan is, is net zo debiel als zeggen dat ze bij GL van mannen houden omdat Klaver een man is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.