Na het slopen van Zwarte Piet gaat Sylvana ook de bijl zetten in de volgende Nederlandse traditie: het Songfestival

Als het aan mejuffrouw Simons ligt, gaat Nederland ook een heel stuk minder inzet tonen voor het Eurovisie Songfestival. Zo liet zij in ieder geval gisteravond weten op Twitter.

Artikel 1-frontvrouw Sylvana Simons heeft een broertje dood aan het Eurovisie Songfestival, zo konden we vernemen van haar Facebook-pagina. Sylvana sprong daar in de bres voor Aysel Erbudak, een Nederturkse zakenvrouw die luidkeels aankondigde het Songfestival over te slaan dit jaar. Sylvana zei tegen Erbudak “fawaka” en vond het heel prima dat onze nationale volksfestijnen totaal gerelativeerd worden:

Als iemand op één van de twee statussen – die Sylvana heeft aangemaakt om het Songfestival te kleineren – reageert met de opmerking dat het “juist een goed teken van integratie” om het continentwijde liedjesfestijn over te slaan, weet de voormalige VJ dat commentaar ook nog met een like te versieren. Tot een frontale aanval op het Eurovisie Songfestival durft Sylvana niet te komen, maar uit haar reacties spreekt wel een duidelijk passief-agressieve benadering.

Je gaat je zo langzamerhand afvragen wat nu precies het probleem is van Sylvana. Ze beweert te strijden tegen racisme, maar wat ze in feite gewoon doet is strijden tegen feesten. Eerst moest het oud-Hollandse Sinterklaasfeest er al aan geloven. En nu krijgt ook het Songfestival er van langs. What’s next? Boos worden om Koningsdag, Kerstmis, Dierendag of Prinsjesdag? Is er dan echt geen enkele feestdag meer heilig voor Sylvana Simons? Je gaat het zo onderhand denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ritter

  Mensen als Sylvana zijn afgunstig op Nederland en willen dan ook de tradities kapot maken. Daardoor voelen zij zich beter. Dus geven zij af op wat Nederlanders mooi vinden.

  Het trieste is dat de z.g “mainstream” media zoals b.v de publieke omroep haar een groot platvorm bied om ideeën te verspreiden.

 2. meanstreak2099

  ze staat toch voor de gay community en dan wat daar belangrijke rol heeft verbieden is toch wel bizar.
  maar daarintegen het is sylvana dus we zullen nog wel gekkere dingen van haar horen

 3. van Urk

  Heeft vroeger nooit als kind wat afgefeest zeker? Of zitten er weer niet genoeg zwarte zangvogeltjes bij het songfestival? Lijkt me geen prettig vrouw om mee samen te leven die met zoveel achterdocht in haar hoofd rond loopt.

  1. Marija

   Haar ex heeft eens gemeld in de pers, dat het bij haar alleen draait om haarzelf en de aandacht die zij krijgt. Nooit om een ander altijd zij.
   Die was wel heel bitter.

   1. Top

    Zoek de betekenis van het woord ‘Narcisme’ maar eens op. Dan kunt u precies lezen, wat en wie SS is. Het is een geestelijke storing, die de laatste 40 jaren steeds vaker gediagnosticeerd wordt.
    Gedrag als dit, komt met name voort, uit opvoeding en opgroeien. Leidt tot verstoting uit een leefgemeenschap (maatschappij) en als coëfficiënt daarvan de eenzaamheid.
    Dit alles is het voorland van dit trieste mens.

  2. Isolde

   Van Urk probeert hier de schijn van Gereofmeerde deugdzaamheid op te houden maar neemt nooit afstand van de gruwelijke uitspraken die op DDS, ook in deze draad, jegens moslims en vrouwen worden gedaan.

   Hoe zit het eigenlijk met uw gereformeerde ethiek, of is dat slechts een dun vernislaagje voor barbarij?

   1. IJscoman

    Hoe haalt Wim Isolde Brouwenstein het toch constant in zijn ontzettende botte rot harses om dit soort abjecte vragen te stellen en anderen de maat te nemen?

    Inderdaad, dit kan alleen als je een messias-complex hebt binnen een psychopatisch spectrum.

    Voor de duidelijkheid smerige autist: je hebt het recht niet om aan andere mensen dit soort impertinente vragen te stellen. Viezerik.

 4. Marija

  Sorry,ik wilde niet meer reageren op berichten over SS.

 5. Ben Zine

  Sylvana is gewoon gefrustreerd dat haar partij geen enkele zetel heeft gewonnen en is nu als een klein driftig kind om zich heen aan het slaan en schoppen. Uiteindelijk zijn al haar ,,Denk” en ,,Artikel 1″ avonturen voor niets geweest. Dat is natuurlijk een hard gelag en moet worden afgereageerd, ze zet zich op deze manier alleen wel heel erg te kijk…

 6. Ni28

  Deze vrouw verdient geen aandacht. Aandacht is het enige wat zij wilt. En men geeft het haar. Zielig!

 7. swetsnek

  Ze of liever het ?? haha mag wel voor mijn auto lopen ruitenwissers aan en gas op die lolly

  1. Efra

   swetsnek, als het je lukt doe ik 5 jaar jouw auto wassen en schoonmaken!!

   1. Isolde

    Met dit soort goor volk hebben we op DDS dus te maken.

    Het is zowel onthullend als pijnlijk.

    1. Kodi

     Wat let je om op te rotten?

     1. Vabis

      Of om gewoon dood te gaan ……..

 8. Beukman

  Laten we eerlijk wezen: er is geen zak aan dat hele songfestival. Heeft niks met integratie te maken en alles met smaak.
  Het wordt Sylvana door de boze blanke mannen kwalijk genomen dat ze voor haar mening uitkomt. Ik heb met de heren te doen, al die zelfstandige vrouwen overal die niet op hun mondje gevallen zijn.

  1. Seneca

   @beukman
   Het valt mij op dat als er een berichtje over mevrouw Simons ergens verschijnt, onmiddellijk ene beuk verschijnt met een adhesie betuiging. Of je bent SS zelf of je geilt op haar en hoopt dat als je maar genoeg ‘likes’ geeft, je haar ooit ergens mag neuken. Voor je informatie: zij is te neuken en ik weet ook waar. Ik hoor wel of je het wilt weten.

   1. Top

    Maar dat kan hij nooit betalen met zijn sociale uitkering. Want SS gaat voor het grote geld.

    1. corfo

     Seneca/Top.
     Ik kan mij écht niet voorstellen dat er iemand in dit klère landje is die “iets” met dat wijf zou willen uitvoeren !! Ik walg van d’r !

     1. Peter Selie

      Nou corfo als Sylvana haar pruik afdoet en je met je ogen dicht een blow job aangeboden krijgt dan óók niet? :/

     2. Beukman

      @Top, @Corfo, @Selie
      En ja hoor, de heren van het Rukkersgilde worden weer eens opgewonden van notabene de vrouw die ze zeggen te verafschuwen.

      Is er een psychiater in de zaal die ook groepsbehandelingen doet?

     3. Isolde

      Ja, Beukman, pijnlijk.

   2. Beukman

    @Seneca
    Ik val helemaal niet op Sylvana, oude man. Het zijn dus slechts wensdromen van jou.
    En dat ik haar hier vaak verdedig is omdat er doorgaans karaktermoord op haar wordt gepleegd.

    1. corfo

     Beukennoot.
     De enige die karaktermoord pleegt is dat wijf van Simons, en wel op zwarte Piet. Laat ze gauw d’r meurende straatje dicht houden, men kent haar inmiddels wel in NL.

     1. Peter Selie

      “Ik val helemaal niet op Sylvana” geloof dat beukman ook zo’n voorkeur heeft voor slaven meisjes, het is zo’n smerig benepen figuur die om de haverklap afreist naar Bangkok Thailand om aan zijn gerief te komen, hij ziet er natuurlijk niet uit, en wat hij hier doet is gewoon overcompensatie het linkse gedrocht wat altijd pocht en zijn pleziertjes kocht..

    2. Peter Selie

     Ach, ach, ach Neukman de links doorgedraaide cavalier verdedigt het racistische slavenmeisje, omdat zij het niet kan doen (Kuch). Al een strak plassertje gekregen van jou gore troll acties.

     1. corfo

      Peter Selie.
      Ik verdenk die Beukennoot er van, dat hij tracht middels gevlei door te dringen tot de inner circle van Simons. Om op die manier een kansje te wagen om zwarte Petra te “nemen”; DE STIEKEMERD.

    3. Sniper666

     @ Beukman

     SS heeft géén karakter, dat is nou juist het punt.

     1. Beukman

      @Sniperd

      Logisch dan. Haar karakter is immers vermoord.

  2. Floris

   Mietje Beukman denkt nog steeds dat “boze blanke mannen” een hekel hebben aan zelfstandige, sterke vrouwen. Hoe hij daarbij komt is me een raadsel.

   Ebru Umar, Ayaan Hirsi Ali, Fleur Agema, Wafa Sultan, Nahed Selim, Pamela Hemelrijk (RIP) zijn zomaar wat voorbeelden van sterke vrouwen die door rechtse mannen gewaardeerd worden. Dus mietje Beukman lult maar wat uit z’n gefeminiseerde linkse nekje.

   1. Beukman

    Lezen is ook een kunst, @Floris. Dat ik beweer dat boze blanke mannen een hekel zouden hebben aan *alle* sterke vrouwen, heb je uit je duim gezogen.
    Aan wie hebben boze blanke mannen dan wél een hekel? Aan sterke vrouwen die niets moeten hebben van de dogma’s van de Rechtse Kerk.

    1. Floris

     Niet draaien, mietje. Je hebt het steeds over “boze blanke mannen” die problemen hebben met sterke vrouwen.

     En de rechtse kerk bestaat niet. Rechtse mensen zijn in de regel juist NIET dogmatisch.

     Ik heb wel een broertje dood aan linkse dramzwammers. Hun geslacht maakt daarin evenwel geen verschil.

     1. Beukman

      Floris probeert:
      “En de rechtse kerk bestaat niet. Rechtse mensen zijn in de regel juist NIET dogmatisch.”

      Proest!
      Dogmatisme is niet voorbehouden aan bepaalde politieke stromingen, knul. En de laatste jaren is er een hele Rechtse Kerk opgetrokken compleet met dogma’s en een geloofsbelijdenis.

     2. Floris

      Dat je een enorm bord voor je kop hebt was bekend. Nu blijkt dat je niet eens snapt wat Fortuyn bedoelde met de linkse kerk. Waarom hij hen met een kerk vergeleek. Bij links neemt het idealisme de vorm aan van een geloof. Ook als de feiten volkomen in strijd zijn met dat geloof, bijvoorbeeld inzake de islam, blijven ze er koppig aan vasthouden. En wie er niet in mee gaat wordt verketterd, net als bij kerkgemeentes het geval is. Het is net een kudde.

      Dit alles zie je op rechts niet. Recht is niet ideologisch bevlogen of idealistisch maar realistisch.

     3. Beukman

      Er heeft beslist een Linkse Kerk bestaan, @Floris. Maar inmiddels is die gekrompen, terwijl ernaast een solide Rechtse Kerk is opgetrokken, om de wat ongelukkige dichotomie links-rechts nog even te gebruiken.

      Een kerk herkennen we aan de wijze waarop gelovigen hun leer belijden. In die leer is er geen ruimte voor twijfel. Sterker nog: iedereen die twijfelt, die wordt eruit gekiept, want die hoort tot de Anderen. Meer smaken zijn er niet.

      DDS beschouw ik al jaren als een voorportaal van de Rechtse Kerk. En met recht: hier weet immers een groot deel van de scribenten ook zo verdomde goed hoe de wereld in elkaar zit, en wordt iedere twijfel als een zwakte beschouwd.

      In jou meen ik soms wel eens wat twijfel te herkennen. Dat siert je. Maar je zou hem eens wat meer ruimte moeten gunnen.

     4. Kodi

      Zo is het maar net. Dramdwingen is een typisch links ding wat je bij realistisch rechts niet aantreft.

    2. Isolde

     Als er tegenwoordig iets lijkt op een kerk is het wel de opgewonden schuilkerk van het rechts islamofoob populisme. Zulk dogmatisch gekrijs tref je zelden elders aan.

     1. Beukman

      @Isolde
      Inderdaad.
      Degenen die in die kerk zitten, zullen hem zelf wel minder goed kunnen waarnemen.

     2. Kodi

      Wat is er fobisch aan een gezonde aversie jegens de Islam. Het zijn de volgelingen van Mohammed zelf die door hun eigen geëtaleerde gedragingen zelf alle aanleiding geven tot kritisch te worden gevolgd.

      Dit is wat die Islamitische Doos van Pandora weer in de aanbieding heeft:
      https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

     3. Beukman

      Een gezonde aversie tegen de islam zullen weinigen jou euvel duiden, @Kodi. Voor een ongezonde aversie ligt dit echter anders.

      De Rechtse Kerk hanteert een hele serie dogma’s aangaande de islam, die onbespreekbaar en onveranderlijk zijn. Sterker nog: iemand die het waagt om zo’n dogma ter discussie te stellen, wordt afgeserveerd als zijnde een Vijand van het Volk, een NSB-er, een landverrader, een moslim, of een links mietje. Zelfs met zo iemand praten heeft de Rechtse Kerk uitdrukkelijk verboden. we zien dat hier op DDS vaak genoeg.

      Ook waarschuwt de Rechtse Kerk om geen media te lezen die de islam niet ondubbelzinnig afwijzen: men zou eens besmet kunnen raken!

      Inderdaad, de Rechtse Kerk heeft een ongezonde aversie tegen de islam. Noem het zelfs gerust een obsessie.

     4. Floris

      @Beukman: een aversie tegen de islam (die ik zeker heb) is vergelijkbaar met een aversie tegen het nazisme. Dat is niet ongezond maar juist heel erg gezond. Het in bescherming nemen van deze verschrikkelijke religie, DAT is pas ongezond.

      En dat is prima te onderbouwen en die onderbouwingen heb jij al vaak genoeg op een presenteerblaadje aangereikt gekregen. Dat jij daar ongevoelig voor blijft (= niet voor rede vatbaar) laat wel zien dat jij hier de gelovige van een politieke kerk bent.

      Waarom zou ik eigenlijk een aversie tegen de islam hebben, denk je? En waarom niet, om maar iets te noemen, tegen het hindoeïsme? Dat heeft z’n redenen, Beukman. Goede redenen.

      En die redenen zou jij ook moeten kennen, maar desalniettemin kies je ervoor om weg te kijken. Ik vind dat dieptriest, laf en ook heel erg gevaarlijk. Je zet de toekomst van toekomstige generaties autochtonen op het spel. En waarvoor? Waarvoor?

     5. IJscoman

      Beuk beukt: “De Rechtse Kerk hanteert een hele serie dogma’s aangaande de islam, die onbespreekbaar en onveranderlijk zijn.”

      Nekgeklets. Rechtse realisten komen met voor Beuk onwelgevallige FEITEN aangaande de islam, die -cognitieve dissonantie veroorzakend- door de Beuk worden geframed als dogma’s. Vrijwel alle gedebiteerde FEITEN worden ook nog eens beargumenteerd, voorzien van de nodige links en geplaatst in de juiste context. Maar Guus weigert het tot zijn grijze massa toe te laten. Tja, dan rest maar een uitweg: geef het een naam met een negatieve connotatie uit en je bent er van af.

     6. Beukman

      Floris stelt een quasi-retorische vraag:

      “Waarom zou ik eigenlijk een aversie tegen de islam hebben, denk je? En waarom niet, om maar iets te noemen, tegen het hindoeïsme? Dat heeft z’n redenen, Beukman. Goede redenen.”

      Je zal ongetwijfeld goede redenen hebben om wél een hekel te hebben aan de islam en niet aan het Hindoeïsme met zijn voor sommigen toch wat onplezierige kastenstelsel. Anderen hebben goede redenen om iets genuanceerder tegenover om het even welke religie te staan, en een iets minder zwartwitte opvatting te hebben. Zij missen het zeloterig drammerige dat jij hebt tav de islam, menen niet de waarheid in pacht te hebben zoals jij dat wel meent, en durven aan zichzelf te twijfelen.

      Misschien moet je eens proberen om het onderwerp van je obsessie door andermans ogen te bekijken. Als je durft.

     7. Beukman

      Hallo @IJsbeuk, wat een pretentie druipt daar weer vanaf. “Rechtse realisten”!

      Verder heb je je verhaaltje best leuk in elkaar gedraaid, dat kunnen we wel aan jou overlaten. Enige probleem is dat feiten doorgaans niet juist worden geïnterpreteerd, en feiten die niet passen in het wereldbeeld van de islamschuimbekker voor het gemak over het hoofd worden gezien.

      Feit is, en ik citeer, “dat iemand die het waagt om een dogma van de Rechtse Kerk ter discussie te stellen, wordt afgeserveerd als zijnde een Vijand van het Volk, een NSB-er, een landverrader, een moslim, of een links mietje.”

      We kunnen dus met recht spreken van een kerkgenootschap, compleet met alle ingebouwde zelfverdedigsmechanismen om dissidente geluiden effectief kalt te stellen. Maar mogelijk zie je dat minder scherp als je er zelf onderdeel van bent.

     8. Floris

      Ja Beukman, ook het hindoeïsme is geen zegen voor de hindoe’s, maar niemand in dit land heeft last van ze. Hoe anders is dat met moslims! Overal ter wereld waar moslims zijn (en dat is bijna overal) komt er stront aan de knikker en zo gaat het al eeuwen.

      Daarom ben ik me jaren geleden in de islam gaan verdiepen en ben ik de verbanden gaan zien tussen die kutreligie en het wangedrag van moslims.

      Dat zou jij ook eens moeten gaan doen in plaats van steeds maar weer in je bekende Pavlov-reacties te vervallen. Of durf je dat niet?

 9. Skippybal

  Eurosongfestival een Nederlandse traditie?

  We hebben wel de traditie om hele slechte liedjes in te zenden….hoewel het
  De laatste jaren weer iets beter lijkt te gaan.

  Ach het werd in het verleden ook georganiseerd op onze dag van dodenherdenking….dus Nederland kan wel zonder…

  Maar eerlijk gezegd doen ze maar, dit interesseert me eigenlijk nix, in tegenstelling tot sinterklaas.
  De kleuren van zijn gevolg daarentegen boeien me ook niet.

  En wie is nu toch die Anne fleur sylvana?
  Ook een beetje aan het demoniseren hier?
  Die 2 meiden zijn niets!

 10. Ali Yas

  Uit het fotootje onder de tweet is toch gemakkelijk genoeg op te maken waar bij Silvana de pijn zit? Die meisjes zijn mooi en niet zwart.

 11. janszm

  Mevrouw is beledigend en ondankbaar jegens de blanke mens, die haar in staat hebben gesteld om op het huidige podium te staan..
  Haar voorouders hebben geleden onder het juk van de zwarte Afrikaanse bevolking die hen wegvoerde en verkocht aan handelaren. Was dit niet gebeurd, stond mevrouw nu niet te blèren in het land waaraan zij zoveel te danken heeft.

 12. HaZ

  Zwarte ZielePIET !

 13. Two Ravens Black Kettle

  Vandaag wederom een excellent stuk van Peter Hitchens

  PETER HITCHENS: The Marxist Revolution is alive and well – in your child’s school
  http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/

 14. bjornvanherpen

  wil de dorpsgek weer eens aandacht hebben?? dat haat mens roept maar van alles om een beetje in het nieuws te komen

 15. partijrechtdoor

  Samenleven is elkaar en elkaars gebruiken, gewoonten en cultuur respecteren!

  Artikel 1 van de Grondwet gaat over het gelijkheidsbeginsel en discriminatieverbod. Door stelselmatig tegen dit artikel in de gaan maakt de gelijknamige partij van Sylvana Simons zich compleet ongeloofwaardig.

  Daarbij wil een meerderheid van multicultureel Nederland dat het Sinterklaasfeest mét Zwarte Piet wordt gevierd. Toch wordt dit niet gerespecteerd door enkele omroepen, waaronder de publieke omroep. Een minderheidsbesluit uitvoeren is een democratie onwaardig!

  Nu weer het songfestival. Sylvana Simons misbruikt structuur haar politieke mislukking Art1kel voor zaken die niets met politiek te maken heeft. Een schaamteloze vertoning die vooral compleet genegeerd zou moeten worden!

 16. MulderH

  Ik begrijp niet dat een vrouw zoals Simone alles kapot mag maken en als er dan Nederlanders zijn die wat zeggen(vrijheid van meningsuiting) gaat onze kleuter huilen en naar de rechter, krijgt ze nog gelijk ook!!!! Ik ben van mening als je zo schopt tegen ons land dan moet je maar lekker ergens anders gaan wonen! En onze rechtspraak lijk wel of we terug gaan van voor 1748 als je maar op het rode pluche zit zit je wel goed.

  Simone als dit zoeen bedorven land is waarom blijf je dan hier??? Wij. Hechten nog wel waarde aan Nederlandse traditie en ja in ons verleden hebben we slavernij gehad je kan doen of het er niet was maar daar ben ik geen voorstander van. Nog even komen mensen die hun voor voor ouders zijn berecht omdat men dacht dat je een heks was. Zo kan ik er nog wel een paar.
  Mijn conclusie is Simone zoek een land waar je je niet gediscrimineerd word en waar ze geen zwarte piet hebben en ga daar lekker de boel verzieken.

  Groet Henk

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.