Nigel Farage: “Marine Le Pen wordt in 2022 alsnog president van Frankrijk!”

De voormalige UKIP-leider gelooft dat het Front National in 2022 de presidentsverkiezingen gaat winnen.

Natuurlijk is het een beetje vroeg om dat te roepen — in de tussenliggende vijf jaar kan er van alles gebeuren — maar Nigel Farage is ervan overtuigd dat Marine Le Pen bij de volgende presidentsverkiezingen, die gehouden zullen worden in 2022, alsnog president van Frankrijk wordt.

Ik geloof niet dat Farage daar gelijk in heeft. Het Front National verloor deze verkiezingen omdat het een slechte partij met slechte ideeën is. Ja, het is wellicht belangrijk dat het FN als een soort van stormram tegen de politieke correctheid te keer gaat, maar de daadwerkelijke beleidsplannen van Le Pen en co. zijn in de meeste gevallen echt vre-se-lijk. Zo is de 35-urige werkweek heilig bij het Front National, staat de partij pal voor isolationisme, en willen ze hele sectoren van de economie over laten nemen door de staat.

En, oh ja, voor we het vergeten kwam Le Pens gedoodverfde tijdelijk opvolger als leider van het Front National terwijl zij zich bezighield met de presidentsverkiezingen ook nog eens in het nieuws omdat hij enkele jaren geleden publiekelijk getwijfeld had aan het bestaan van de concentratiekampen en gaskamers van de nazi’s. Ja, Marine heeft de afgelopen jaren behoorlijk orde op zaken gesteld, maar die episode bewees maar weer eens dat het fundament van het Front National bepaald niet appetijtelijk is.

Als het Front National niet op grote schaal hervormt — en het heeft er alle schijn van dat de partij net zo socialistisch wil blijven als het nu is — dan heeft Le Pen over vijf jaar gewoon weer een probleem. Ja, ze zal dan dichter bij haar einddoel kunnen komen dan nu — 2017 is echt het jaar van de doorbraak voor haar geweest — maar de problemen die inherent zijn aan het FN blijven ook dan gewoon bestaan.

Tenslotte moet Farage niet vergeten dat de rechtsliberale/conservatieve Republikeinen eigenlijk de grote favorieten waren dit jaar. Tenminste, tot Francois Fillon ineens betrokken bleek te zijn bij een groot schandaal. Als dat schandaal niet was losgebarsten was hij ‘gewoon’  president geworden… en hadden de Republikeinen de rechtse Franse kiezers dus wéér aan zich gebonden. Datzelfde kan heel goed gebeuren in 2022, zeker als de Republikeinen nog wat feller worden op immigratie en integratie, en kritischer over de EU.

Ja, Marine Le Pen en haar Front National hebben dit jaar een belangrijke prestatie neergezet, maar het is belachelijk om ervan uit te gaan dat ze de volgende verkiezingen wel eventjes wint.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Skippybal

  2022?

  Euh….tegen die tijd zit er al een jaar lang een democraat in het witte huis,
  Krijgen we hier een kabinet met een PvdA-premier en is Poetin afgezet.

  Beetje ver weg, maar wegloper Farage heeft blijkbaar een glazen bol.
  Wat zou hij doen in 2022?

  Een boek schrijven hoe hij zich bekeerde tot de sociaal democratie?

  1. Kodi

   Een kabinet met een PvdA-premier in 2022? Het staat er echt. In 2018 hebben we minder PvdA-gemeenteraadsleden en in 2019 hebben we minder Provinciale Statenleden en Senatoren!

   1. Skippybal

    Niet zo happen Kodi, ik acht het onwaarschijnlijk, net zo onwaarschijnlijk als de glazen bol van Farage…

    Ik dacht dat dat absurde idee wel duidelijk genoeg was…

    Helaas, maar als PvdA-hater van het allereerste uur, wil ik alle suggestie voor sympathie voor die clup toch even de kop indrukken….. stel je voor zeg.

 2. Guus Geluk

  Marine Le Pen ging gisteren af als een gieter, maar Farage denkt dat ze nog president kan worden. Ik ben het hier wel met Michael eens. Het gaat haar niet meer lukken, de Republiek heeft haar afgewezen.

  Grappenmaker.

 3. van Urk

  In 2022 wordt Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed onze leider.

 4. Kodi

  Moskee Parijs zegt dat verkiezing Macron hoop geeft aan Franse Moslims
  http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1830WS
  OM FRANKRIJK DEFINITIEF OVER TE NEMEN?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.