Nigel Farage waarschuwt de EU-hotemetoten: ‘Denk niet dat jullie het VK kunnen verpulveren zoals Griekenland!’

De EU is het gewend om over dissidente EU-lidstaten heen te walsen en ze vanuit hun ivoren toren in Brussel de les te kunnen lezen. Ze moeten niet denken zich er zo gemakkelijk vanaf te kunnen maken als het gaat om het Verenigd Koninkrijk: de Britten lusten de EU-bazen wel rauw!

Griekenland is inmiddels een soort kolonie van de EU geworden. Het land heeft zo’n beetje niets meer te zeggen over welk deel van het beleid dan ook: alles is weggegeven aan de Europese machtshebbers in Brussel. Natuurlijk, de Grieken hebben de boel failliet laten gaan, maar het was de EU die Griekenland jarenlang liet frauderen met begrotingen totdat de bom een keer barstte. Om daarna de macht te grijpen.

Nu er weer onderhandeld moet worden – ditmaal met de Britten – is menig megalomane Brusselse diplomaat alweer aan het likkebaarden. Het gaat hier natuurlijk om een uittreding uit de EU, en niet om het doneren van miljarden euro’s, maar zo’n onderhandelsessie is tóch een mooie gelegenheid om een land te knechten.

Maar de EU moet niet denken dat Griekenland en het Verenigd Koninkrijk gelijke gevallen zijn. De Britten zijn werklustig en geslepen, en gaan zich niet laten vernederen door Brussel dat graag een straf aan Londen wil geven voor het verlaten van de EU.

Gaat niet gebeuren, aldus Nigel Farage van UKIP vanochtend in het Europese Parlement:

Hoppa! Die kan Juncker dus mooi in z’n zak steken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ben Zine

  Verbaast me dat Nigel zich überhaupt nog in Brussel laat zien… Hij heeft daar niks meer te zoeken, lijkt me.

  1. Marija

   Er moeten nog onderhandelingen worden gevoerd.
   De manier waarop VK door Eu in de houdgreep wordt gehouden, of althans geprobeerd, vind ik geen pas geven.

   1. Nederlandse_Patriot

    Ik heb gelezen dat de EU honderd miljard euro eist van het VK. Dat is toch te gek voor woorden?

    1. Ni28

     en wat heeft Nederland in al die jaren betaald?

 2. Isolde

  Het verpulveren van GB lijkt me niet verstandig maar ik denk wel dat het goed is dat ze zoveel nadeel van de Brexit ervaren om te kunnen inzien dat het een zeer domme beslissing was.

  1. IJscoman

   Isolde houdt van wraak en afstraffing. Het gaat niet zoals hij meent dat goed is, dus moeten de Britten bloeden en vernederd worden. Goed gedaan jochie.

  2. Luwadder R1

   Helemaal geen domme beslissing, de Eurofielen willen dat we maar lid moeten blijven van die Europese Clan/alcoholistenclub, geld in zee gooien dus. Die Europese Clan DIE!!! moet benadeeld worden met hun lust naar macht en geld. Groot Brittannie laat zich de kaas van het brood eten door dat Brusselse tuig. Farage had premier moeten worden dan kregen ze geen ene cent. Laat die Brusselse poppenkast de colere krijgen. De Eurofielen hebben blijkbaar nog nooit gehoord van de Europese vrijhandelsassociatie, waar Zwitserland en Noorwegen bij zit, ja!! die Noren en Zwitsers zijn veel slimmer dan die 2 Nederlanders die het in hun botte hersens hadden gehaald om Nederland lid te maken van die Brusselse poppenkast (Kok & van de Broek) De EU (BRAAK!!!!!) : het was niks, het is niks en het wordt nooit wat. hoop dat die poppenkast als een kaartenhuis in elkaar stort, weg ermee met die geld verslindende alcoholisten.

 3. HaZ

  Het zou verstandiger zijn van de EU zich intern eens te beraden waarom het VK de EU heeft verlaten. Hoogmoed komt nog altijd voor de val.

 4. Duckday

  Wat voor voordeel welvaart heeft de EU en Euro ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland wat zijn we er op voor uitgegaan met dit hoogmoed waanzin en belust op macht verbond Hoe is het mogelijk dat landen die niks te bieden hadden zonder meer zijn toegelaten in de EU en Euro Beter terug naar de oude EEG Wanneer NLEXIT

 5. mening66

  De maffia kan nog wat leren van de EU (leiders).
  Losgeld betalen om je soevereiniteit terug te krijgen is crimineel gedrag en ik denk dat ze dat niet voor elkaar krijgen bij de Britten.
  Garage heeft groot gelijk, Griekenland is kapot gemaakt en vernederd tot op het bot.
  Zo ga je niet met mensen en landen om.
  De EU laat nu zien wat een dictator gedrag is.

 6. mening66

  moet Nigel Farage zijn natuurlijk!

  1. HaZ

   Duckday en Mening66. Eu is opgericht voor de expansiedrift richting oosten als tegenhanger voor de vijand “de Russen”, still going strong en Griekenland had NOOIT toegelaten mogen worden tot de EU.

 7. Skippybal

  De grootste idioot ooit, zo durf ik deze man wel te noemen.
  De Britten merken steeds meer dat de Brexit ongunstig uitpakt, meneer Farage is hem intussen alweer gesmeerd en is vriendjes met die andere nul in de USA.

  Extreem rechts, populistisch rechts is nog schadelijker dan links durf ik te stellen.

  1. Floris

   Je valt uit je rol, Wim.

   1. Skippybal

    Och…als je tegen Farage bent ben je een Wim?

    1. Floris

     Niet alleen daarom, Wim.

     1. Skippybal

      Euh…ok chappie

     2. Isolde

      Floris meent in zijn paranoia, samen met IJsco, dat Guus, Skippybal en ik dezelfde persoon zijn.

      Het begint een heus probleem te worden.

     3. IJscoman

      Guus, Skippybal en Isolde geven er ook alle aanleiding toe om te denken dat het een en dezelfde persoon is. De vraag is alleen: waarom heb je dat nodig, Wim?

     4. Isolde

      Ik heb dat niet nodig, Floris, ik voel slechts mededogen over je razende paranoia.

     5. Floris

      Je hebt dat wel degelijk nodig, Wim. Je doet het immers al vele jaren op die manier.

     6. Skippybal

      Oh…ik snapte het eerst niet, Floris en ijssco zijn dus de dorpsgek deze site?

      Wel lastig voor mij, ben het nooit met je idiote linkse ideeen eens, dus ben ik dan voor jou weer het alter-ego van Floris cq. Ijsco?

     7. Floris

      Wim is een pathologische leugenaar en poseur die zich hier ook al eens heeft voorgedaan als een extreemrechtse dwaas.

      Dit om bepaalde reacties uit te lokken. Mocht je iemand anders zijn, trek het je niet aan. Wim meent ook dat ik IJscoman ben en daar kan ik alleen maar hartelijk om lachen.

     8. Isolde

      Ja, Skippybal, de internetentiteit Floris/IJsco is verbaasd over het feit dat iedereen denkt dat hij één persoon is.
      Zijn bewering dat jij en ik dezelfde persoon zijn kan gevoeglijk worden gezien als een doorzichtige projectie.

      Je vraagt je af waar hij mee bezig is.

     9. Floris

      De gestoorde gek denkt dat hij “iedereen” is.

      Mocht het zo zijn dat je nog vrij rondloopt raad ik je aan een psychiater te bezoeken zodat hij een long stay in een inrichting voor je kan regelen, Wim.

  2. Ali Yas

   Nigel Farage heeft het al vele jaren consequent bij het juiste eind. De man met het meeste inzicht sinds lange tijd dus. De Britten zien steeds meer dat de Brexit niet het doemscenario is en daarom krijgt die move steeds meer momentum. Farage blijft aan de zijlijn de zaak aanmoedigen, een rol die hem als geestelijk vader van de Brexit uitstekend past. Het elan van de Brexit en het elan van rechts in de VS versterken elkaar wederzijds. Populistisch links is een ramp in slow motion en rechts wordt net op tijd wakker.

   1. Floris

    Hoe meer linkse flapdrollen mensen als Farage besmeuren, hoe groter de indicatie dat het om visionairs van formaat gaat. Farage is een gigant.

   2. Skippybal

    Farage heeft met zijn ouderwetse ” brittania rules the blablablabla” grootheidswaanzin, oude en domme gevoelens aangewakkerd.

    Groot Brittannië, in de jaren 70 en 80 Praktisch een 3e wereldland denkt dat ze het weer alleen kunnen….dom eilandje op de Noordzee, verlangen naar tijden van vroeger.

    Farage heeft nu al ongelijk en inderdaad, het UK gaat bloeden om hun aandeel keurig terug te betalen.

    Contractbreuk laten we ook niet onbestraft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.