Nog een discriminatie-meldpunt: zwangere vrouwen worden gediscrimineerd en zijn zielig

Geen categoriemei 16 2017, 21:00
Het slachtofferen van bevolkingsgroepen gaat in Nederland gewoon nog even door. Dit keer zijn de zwangere vrouwen het mikpunt van de slachtofferbrigade. Het College voor de Rechten van de Mens wil een meldpunt voor discriminatie openen waarbij zwangere vrouwen kunnen aangeven of ze zijn 'gediscrimineerd' bij het vinden van een baan. Het gebeurt nog 'te vaak' volgens het College.
Hierbij is de logica niet te volgen. Bedrijven moeten mensen aannemen om productief te zijn en goede kwaliteit te leveren in hun dienstverlening of in het produceren van producten. Valt dat niet te garanderen, dan is dat nu eenmaal verliesgevend voor een bedrijf. Als een vrouw zwanger is, wordt werken steeds moeilijker en kost het ook steeds meer energie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat bedrijven dat risico niet willen lopen, want dan kunnen we zweer snel iemand anders inhuren om de zwangere vrouw te vervangen. Roepen dat zwangere vrouwen daardoor zielig zijn, haalt de realiteit niet weg.
Naast het feit dat de vrouwen het wonder van de geboorte met zich meedragen en daardoor dus helemaal niet zielig zijn, bestaat een bedrijf uit nog meer mensen die werken. Als bedrijf risico lopen, zeker wanneer het een klein bedrijf is, door een zwangere vrouw aan te nemen, kan al veel geld kosten. Dat geld moet opgevangen worden en dat kan door betere verkoop van de producten en diensten (wat veel moeilijker dan gaat) of kosten verminderen: ontslag van andere mensen.
Denken dat het allemaal zo simpel is en dat het alleen maar aan discriminatie ligt doet de complexe situatie geen recht aan. Stop met zwangere vrouwen als slachtoffer zien, dat doet hen ook geen eer, kijk naar de realiteit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten