Nog even, en Thierry Baudet moet net zo beveiligd worden als Geert Wilders

Thierry Baudet in Leiden. © De Dagelijkse Standaard
Foto: Thierry Baudet in Leiden. © De Dagelijkse Standaard

Het begint een patroon te worden met Thierry Baudet. Waar hij ook gaat, er komen altijd linkse gekken demonstreren tegen een partij die gewoon volgens de democratische spelregels een plekje in de Tweede Kamer heeft veroverd. Mooi hoor!

Het verbaast me altijd hoe mensen redeneren die tegen een bepaalde politicus staan te protesteren. Of het nu Donald Trump, Geert Wilders, of voor mijn part Jesse Klaver is: het zijn stuk voor stuk mensen die hun positie danken aan stemmen van gewone mensen bij verkiezingen. Hoe durf je, dus, te protesteren tegen iemand die een mandaat heeft? Is jouw gedram soms meer waard dan de democratische rechtsstaat?

Het is een overweging die ik ook een nieuwe groep anti-politicusdemonstranten graag zou willen meegeven. Zij kondigden namelijk aan om de komst van Thierry Baudet naar Utrecht zo moeilijk mogelijk te gaan maken. Ze melden ‘tegen’ de voorman van het Forum voor Democratie te zijn, en zullen op 19 juni – als Baudet een bijeenkomst heeft in de stad – proberen om de boel te gaan verstoren:

“Utrecht voor Iedereen zegt een brede groep Utrechters te vertegenwoordigen. ,,Wij zijn tegen Forum voor Democratie en willen daarom een manifestatie organiseren op 19 juni. Thierry Baudet wil namelijk op 19 juni naar Utrecht komen om zijn kiezers te bedanken,” schrijven de actievoerders op Facebook. Hoe en waar de organisatie wil gaan demonstreren is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk waar Baudet zijn kiezers wil gaan bedanken en ontmoeten. Forum voor Democratie haalde in Utrecht 2430 stemmen.”

Waar de groep in ieder geval last van heeft, is een bizar slechte naam. Je noemt jezelf Utrecht voor iedereen, maar voor Thierry Baudet is dan weer geen plaats. Lekker inconsequent, jongens.

Hoe dan ook, Baudet zal zich er wel doorheen slaan. Hij is – triest maar waar – de dreigingen van de minder democratisch gezinde medemens inmiddels wel gewend en zal vermoedelijk gewoon in Utrecht z’n verhaal kunnen afdraaien tegenover z’n kiezers.

Maar dit begint dus wel een zorgwekkende trend te worden: waar Baudet komt, komen ook actievoerders. Overal staan ze verbeten te roepen dat ze geen ‘xenofoben’ of ‘vrouwenhaters’ willen ontvangen – zonder zich ook maar een seconde verdiept te hebben in het wérkelijke gedachtengoed van FVD. Anne Fleur Dekker heeft zich al beraden op taartenacties, maar zij is absoluut niet de enige die Thierry Baudet iets zou willen aandoen.

Nee, Thierry Baudet moet een lesje geleerd worden – het is een gedachte die op links steeds populairder wordt. Nog even, en Baudet zal net zo beveiligd moeten worden als Geert Wilders. En dat gun je echt niemand, zelfs niet je grootste politieke tegenstander.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  “Nee, Thierry Baudet moet een lesje geleerd worden ”
  En als het sommige linkse schizofrene rukkers ligt wordt dat net zo’n lesje als bij Pim destijds. En de politiekcorrecten lachen zich een bult, want dat “rechtse gedoe” wordt zo vanzelf wel opgelost.

 2.   

  Het fascisme van de ‘Liberal’ Left is momenteel het een na grootste gevaar van de samenleving. Het is gevaarlijker dan het islamisme maar minder gevaarlijk dan de collaboratie van centralistische, conservatieve en daadwerkelijke liberale politici die collaboreren met zowel the ‘Liberal Left’ als het islamisme.

  islamGroen Links is een enge partij maar het zijn toch echt de VVD en het CDA (+ de wegmetons PvdA en de Armeense genocide omarmers van D’66) die jarenlang aan de macht zijn geweest terwijl NL in een krankzinnig tempo veranderde, de universiteiten veranderen in ideologische Regressieve bolwerken en de Staatsmedia hun policor gif uitbraakten.
  Niet islamGroen Links !

  Dat gesteld hebbende komt het zware geweld natuurlijk wel van het islamisme en hun handlangers van het Links actieleven dus laten we hopen dat Thierry Baudet beschermd gaat worden.

  W-Europa is bezig met een existentiële strijd en we zijn aan de verliezende hand.

  1.   

   Beleid politieke partijen is een cordon sanitaire tegen FvD en PVV. Bevolking wordt dagelijks door hen opgejut. Rutte, Pechtold enz roepen dagelijks met iedereen te willen regeren behalve. Puur bevolking opjutten. Dan krijg je een fascistische staat.

 3.   

  Politici voeren gezamenlijk een cordon sanitaire uit tegen FvD en PVV. Minister President Mark Rutte is dagelijks de opdracht van een klein stelletje ondemocratische EU elite aan het uitvoeren. Hij en anderen zijn als de dood voor eigen functies. Tenslotte is Brussel de baas met medewerking van media. Bevolking ziet en hoort hun uitlatingen en handelen daarna. Pim Fortuyn en Van Gogh zijn voorstanders van islamisering,immigratie en EU al lang vergeten. Fascisten schakelen als eerst hun tegenstanders uit.

  1.   

   @ Anna

   Eerlijk gezegd denk ik dat er zich boven Brussel nog een paar lagen bevinden, die boven de wet leven en verder vrij onzichtbaar zijn en blijven.

 4.   

  De zogenaamde groep Utrecht voor Iedereen zijn dezelfde stinkgasten die blij klappen en zingen als er weer busladingen gelukzoekers onze kant opkomen en dezelfde die ook tegendemonstraties organiseren tegen Pegida. Die zielige hersenloze figuren die zoveel mogelijk zwart gekleed gaat en alles effe komen verzieken, meer niet. Als een stel hersenloze randdebielen staan schreeuwen e.d. Ik hoop van harte dat de groep Utrecht voor iedereen op hun komende protest zo ongenadig hard uit elkaar worden geslagen door de politie dat ze de eerste weken niet meer kunnen lopen. En meisje Anne Fleur krijgt van mij geen taart maar een baksteen op haar irritante poppekop

 5.   

  Het socialisme heeft zichzelf de das om gedaan.
  Twee eeuwen geleden kwam deze politiek in actie, tegen kinderarbeid, de zorg voor zeer arme mensen, gelijkheid in onderwijs, vrouwen kiesrecht en gelijkheid voor vrouwen, etc.
  Kortom een menswaardig bestaan voor de arme gewone arbeider.
  Prima, mijn overgrootouders waren hartstochtelijke AJC-ers.

  Maar de tijden evalueren en veranderden er ook door.
  Veel meer mensen konden lezen, rekenen en schrijven.
  De maatschappij werd ook rechtvaardiger.

  In Nederland veranderde de PvdA sinds de komst van den Uil, die niet veel goeds heeft gedaan voor dit land, dan alleen maar veel gemeenschapsgeld uitgeven
  ( denk aan aardgas) wat toch niet van hem was.
  Ook zorgde diezelfde Pvda er toen voor, dat zij fundamenten voor hun partij aanbrachten, door op alle essentiële plekken in onze maatschappij kaderleden of aanhangers te plaatsten. Dat merken we nog dagelijks trouwens en dat was fout.
  De Pvda claimde een monopolie.

  De PvdA veranderde in een links intellectuele club, waarin hoogleraren, onderwijzers en omhoog gevallen praatjesmakers ( Marcel van Dam ) het voor het zeggen kregen. De PvdA vergat die arbeider en leed aan nepotisme, een grote vorm van arrogantie ,baantjesgeverij en ons kent ons gevoelens.
  In Rotterdam werd bij de gemeentelijke verkiezingen ( die Pim Fortuyn won) die arrogantie , die de PvdA jarenlang die stad knechtte, afgestraft.
  Veel bestuurders daar hadden immers ook al een leuk huis in Zuid Frankrijk b.v.
  Dat had een les moeten zijn. Tevergeefs.

  Het socialisme is in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland afgestraft en ten dode opgeschreven.

  Een kleine fanatieke links radicale groepering wil ons altijd nog de les lezen en hun wil aan ons opdringen. Zij kunnen in de toekomst veel ellende veroorzaken als
  we die clubjes niet goed in de gaten houden . Justitie moet alert zijn voor dit soort. Oppakken en heropvoeden lijkt mij het beste.
  De media hebben vooral de taak om dit groepje te negeren, als zij weer eens om aandacht vragen met hun onzin ideeën.

 6.   

  Godverdomme, wat heb ik het toch HELEMAAL gehad met dat haatdragende intolerante linkse teringvolk. Overigens was het indertijd Fortuyn’s eigen keuze om zich niet te laten beveiligen, hij wilde zich gewoon vrij kunnen bewegen. Maar ja, dan loop je dus aan tegen een kogel van zo’n autistische moreel deugende linkse zelfpijper die, ongelooflijk, nu gewoon weer lekker vrij rondloopt en geniet van het zonnetje dankzij Frans Bauduin, zo’n links rechtertje van D66 of PvdA huize… En dat terwijl Pim voor eeuwig is opgeborgen in zijn koude donkere graf… Het is te stuitend voor woorden. Nu wil de linkse Gestapo opnieuw een ,,Fortuyntje” doen, en ditmaal is Baudet het doelwit. Advies aan Thierry: Beveilig jezelf voordat de linkse deugfascisten opnieuw toeslaan. Het is gewoon laag moordzuchtig tuig, en daar zul je rekening mee moeten houden.

 7.   

  Pegida Nederland demonstreert. De Nederlandse Volks-Unie van Constant Kusters demonstreert. PVV-sympathisanten als Kimberley Hendriks demonstreren. In Nederland neemt bijna iedereen wel eens deel aan een demonstratie tegen iedereen. In Nederland is een demonstratie folklore, marketing, calvinistische gestrengheid en politiek tegelijk. Niemand die een demonstratie merkwaardig vindt en daar nog echt van opkijkt. Op Tim Engelbart na dan.

  Waar Engelbart vandaan haalt dat de Utrechtse demonstratie tegen Baudet bedoeld is om de boel te verstoren is onduidelijk. Het wordt door de initiatiefnemers in hun uitingen op sociale media niet gezegd. Het valt dan ook in de categorie stemmingmakerij. De demonstratie is bedoeld als politiek protest tegen Forum voor Democratie en partijprominent Thierry Baudet. Niks bijzonders. Het past in de Nederlandse traditie van protest en anti-protest. Een grondrecht. Als ventiel voor maatschappelijk ongenoegen. Het is merkwaardig als een politiek commentator als Engelbart net doet alsof hij dat principe niet begrijpt.

  Behalve wat gespeelde onschuld en naïviteit, het bewust verkeerd weergeven van de positie van de Utrechtse actiegroep en de gebruikelijke rechts-radicale stellingname is er weinig bijzonders aan dit 13 in een dozijn verhaal van Engelbart. Het is allemaal netjes en beschaafd, en vooral voorspelbaar en saai. Men kan vooraf uittekenen wat Engelbart met voorbijgaan aan de feiten zal gaan zeggen.

  Op een aspect na dan. Want Engelbarts commentaar is toch bijzonder. Hij begeeft zich namelijk op een hellend vlak door het te hebben over de veiligheid van Baudet en diens beveiliging. Het is een stilzwijgende afspraak in politiek en journalistiek om dit aspect in de openbaarheid niet ter discussie te stellen. Waarom? Omdat het mensen op verkeerde gedachten kan brengen. Over beveiliging van politici praat men liever niet. En zeker niet op de manier waarop Engelbart het doet. Hij stookt het vuurtje op.

  Met dit commentaar dat in de titel verwijst naar Wilders en beveiliging dreigt het risico dat Engelbart iets oproept dat hij zegt te willen bezweren. Hoe oprecht Engelbart hierover is valt niet goed vast te stellen. Hij begeeft zich met dit commentaar op glad ijs. Engelbart bewijst Baudet hiermee geen dienst. Integendeel, hij brengt Baudet ermee in gevaar. Dat zou hij niet moeten doen.

  Er is geen aanwijzing voor dat de Utrechtse activisten tegen Baudet een gevaar voor diens leven vormen of het zelfs gemunt zouden hebben op diens leven. Maar anderen kunnen door Engelbarts commentaar geprikkeld worden om het karwei af te maken waar hij op wijst.

  Engelbart vergaloppeert zich met dit commentaar omdat hij er Baudet mee in gevaar brengt. Hij moet beter nadenken over hoe hij met zijn activistische journalistiek de promotie van Forum voor Democratie en Baudet het beste dient. Niet door vijandbeelden op te tuigen en onder het mom van ‘geen rook zonder vuur’ stropoppen in brand te steken waarvan hij de gevolgen niet kan overzien. Engelbart speelt met vuur in zijn commentaar ten koste van de veiligheid van Thierry Baudet.

  1.   

   Zeg Knight, waarom trek je zo van leer tegen Engelbart? En je schijnt ook al wat tegen Baudet te hebben, al blijkt dat uit geen enkel inhoudelijk argument.
   Hoor jij misschien bij het nu bedoelde actiegroepje, of ben jij het gewoon zelf?
   Kom daar dan eens mee voor de dag.

   Baudet werkt met open vizier, met argumenten en goed doordachte uitspraken.
   Ook wordt hij gesteund door een groeiende groep kiezers.
   Het clubje met de zichzelf tegensprekende naam kan alleen maar vanuit de anonimiteit optreden, en verder dan het uiten van afkeer komt het niet. Veel respect dwingt dat niet af.

 8.   

  Tim timt:
  “Het verbaast me altijd hoe mensen redeneren die tegen een bepaalde politicus staan te protesteren. Of het nu Donald Trump, Geert Wilders, of voor mijn part Jesse Klaver is: het zijn stuk voor stuk mensen die hun positie danken aan stemmen van gewone mensen bij verkiezingen. Hoe durf je, dus, te protesteren tegen iemand die een mandaat heeft? Is jouw gedram soms meer waard dan de democratische rechtsstaat?”

  Merkwaardig dit. Het recht op demonstratie is een grondrecht, en geldt niet als een ondermijning maar juist als een versteviging van de democratie. Het is natuurlijk wel de kunst om niet alleen het recht op demonstratie van je eigen belangengroeperingen te erkennen, maar ook van dat van anderen.

  Wat de beveiliging van Baudet hier verder mee te maken heeft, is me niet duidelijk. Roept deze actiegroep op tot geweld? Ik dacht van niet. Je zou het dus stemmingmakerij te kunnen noemen door zulks in de kop te suggereren.

  Overigens vind ik alle heisa rond Baudet en zijn vermeende vreemdelingen- en vrouwenhaat grenzen aan massahysterie. Die mensen moeten zelf weten waartegen ze demonstreren, maar ik raad ze aan om Baudets denkbeelden eerst even rustig te evalueren, en hierbij vooral niet elk woord op een goudschaaltje te leggen, zoals ook griffo’s dat plegen te doen. Het FvD zou wel de een na laatste partij zijn die mijn stem krijgt, maar om in een van de leiders de verpersoonlijking van het Kwaad te herkennen: lazer toch op, en stop eens met elkaar bevestigen van jullie eigen vooroordelen.

  Jongens en meiden, als 19 juni een mooie dag wordt, ga dan lekker naar het strand of zo, of kies een andere demo uit. Of ga voor mijn part werken.

 9.   

  Het is veelzeggend dat Baudet dit soort haatzaaiers over zich heen krijgt. Of je het nu op de manier van Wilders doet of op die van Baudet, je doet het nooit goed in de ogen van dit soort linkse haters.

 10.   

  Wat Tim schrijft is treffend en juist. Het verschil tussen demonstreren en demoniseren is bij de linkse nazi’s van ‘Utrecht voor Iedereen’ bijzonder klein.

  Demonstreren mag een grondwettelijk basisrecht zijn, het achterliggende ondemocratische doel van dit tuig is om het functioneren van het FvD en van Baudet onmogelijk te maken. En om de pers voeding te geven om het zwart maken verder crescendo uit te werken.

  1.   

   @Remkoko
   Dank voor de link. Het lijkt erop dat het rapalje van Wilders naar Baudet is opgeschoven. Baudet mag dan de uitstraling hebben van de ideale schoonzoon, zijn volgers hebben dat beslist niet:

   “Het is onrustig in de zaal. Er wordt gejoeld en geroepen door de aanhang van Baudet. “Dat mag natuurlijk allemaal. Maar in de pauze stapten enkele mannen op mij af die het noodzakelijk vonden om beledigingen mijn kant op te slingeren. Uitspraken die mij – als oorspronkelijke Duitser – als Nazi-uitspraken in de oren klonken. Iemand zei: ‘Gutmensch’ – een begrip dat door Adolf Eichman is bedacht. Iemand anders liep net te dicht langs mij heen en zei dat ik er ‘als vieze rotmof toch wel uitgeschopt zou worden’. Dat ging vergezeld van een flinke duw tegen mijn schouder.”
   [….]
   ” Ik vond het een diep misselijkmakende sfeer. Er klonken rechts-radicale en fascistoïde uitlatingen die niet weersproken werden. Verschrikkelijk om mee te maken dat ik in mijn ‘eigen’ kerk mensen tegenkom die ik in staat acht om mij in elkaar te slaan, net als 20 jaar geleden. De kerk moet een veilige ruimte zijn voor iedereen, inclusief Baudet. Maar gisteren heb ik mijn kerk niet als veilige ruimte ervaren.”

   1.   

    Och gut.
    Een Anti-Nederlandse Weg-Met-Ons Deugdominee die pleit voor islamisme, de middeleeuwen en open grenzen krijgt wat tegengas.
    Typisch Duits, altijd de kant kiezen voor de agressors en met een grote boog rondom de echte slachtoffers lopen.
    De beste man bedrijft politiek vanaf de kansel.
    Onbegrijpelijk dat er nog menen op deze clown afkomen.

    Dat gesteld hebbende is geweld logischerwijs nooit goed ook niet tegen een Deugdominee die NL wil veranderen in een Sharia zandbak.
    Thierry verzet zich tegen de middeleeuwisering van de samenleving en daarom is hij een racist volgens deze Deuger.
    De Open Grenzen Deug dominee, altijd bereid om andermans kinderen op het altaar van het Deugen.
    My o my wat is ie toch moreel zuiver.

    1.   

     @Raaf
     Nee beste man, jij bent het die tot het Deugersgilde behoort. Het Deugersgilde, dat is neo-politiek correcte kolonne van blanke klaaskoppen die zich moreel oneindig verheven acht boven de islamitische medemens. Dit geloof in de eigen morele verhevenheid is geklonken in een aantal dogma’s die in de Rechtse Kerk worden beleden.
     Je hebt het zelf nog niet door, @Raaf, maar als je het ziet, dan weet je het.

     Enfin. Gelukkig staat er in je betoog ook een enkel zinnetje waarin je het geweld tegen de dominee veroordeelt. Voor velen op DDS zou dit al een brug te ver zijn.

 11.   

  Opdat we nooit mogen vergeten

  Zie hier een artikel van de Deugende Trouw, de Deugende krant van de Deugende Linkse Dominees, Trouw-dominees; de Farizeeërs van het christendom.

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt”.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!