NRC rigt hoofddoekjesgate bij politie: laat bijna alleen moslims van islamistische partij NIDA aan het woord

De NRC ging eens peilen wat zogenaamd “willekeurige” moslims nu vinden van het plan van de politie Amsterdam om hoofddoekjes toe te staan als onderdeel van het uniform. En goh, ze bleken allemaal voorstander. Wat de krant er niet bijvertelde was dat dit gewone huis-tuin-en-keukenmoslims waren, maar islamisten van een griezelige partij in de Rotterdamse gemeenteraad.

Een nieuwe dag, en daarmee nieuwe kansen om ons nog eens te verbazen over het absurde plan van de politie Amsterdam om hoofddoekjes in te voeren als optioneel onderdeel van het uniform van Nederlandse politievrouwen. Inmiddels zijn de kranten zich ook aan het buigen over de controverse – want hè, Nederlanders die hun cultuur willen behouden zijn schijnbaar toch wel een dingetje – en dat gaat niet altijd goed.

Zeker niet bij de kranten die het fenomeen ‘islamisering’ ontkennen en het issue éigenlijk zo snel mogelijk weer dood willen meppen. Neem bijvoorbeeld de NRC. Deze krant besloot eens te polsen wat doorsnee moslims vinden van het plan om een hoofddoekjespolitie het levenslicht te laten zien. En wat bleek: hoera, ze zijn er helemaal voor! Maar wie waren er nu precies geïnterviewd door de Rotterdamse krant. Gepensioneerd journalist Carel Brendel ging op onderzoek uit, en vond het volgende:

Lekker bezig dus, NRC! Het zou fijn zijn als jullie deze misselijke fout herstellen en overgaan tot rectificatie. En nog een tip: leg jullie gewoon maar toe op het brengen van nieuws. Dan kan je het hebben van een mening en het beïnvloeden van maatschappelijke discussies overlaten aan degenen die dat niet doen onder het mom van neutrale journalistiek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Gisteren riep nog een Iraanse vrouw op het nieuws dat zij voor Rohani stemt in de hoop om die stomme doek van haar hoofd helemaal af te kunnen werpen en hier in het Westen zitten zij die onzin te promoten. Omgekeerde wereld. Is dit nog het vrije Westen? Zit in ieder geval vol met idioten.

  1. EdeGraaf

   Je kunt inderdaad niet spreken van het vrije westen als vrouwen niet zelf mogen bepalen of ze wel of geen hoofddoek dragen.

   1. Isolde

    Dat mogen vrouwen wel hoor. Het vrije Westen komt pas in de knel als we vrouwen gaan verbieden een hoofddoek te dragen, zoals sommigen hierwensen.

    1. Anna

     Isolde.Ach, daarom willen al die kleine islamitische kindjes zo graag rondlopen met die doek op hun hoofdjes. Waarom komt het “vrije Westen in de knel” als wij de verplichte, onderwerpende,onderdrukkende doek opgelegd door moslimmannen gaan verbieden? Die verplichte doek op de dames hun hoofden laat duidelijk de ongelijkheid en ongelijkwaardigheid zien van man/vrouw. Dat is het probleem.

     1. IJscoman

      Helemaal correct Anna. De hoofddoek is geen gewoon kledingstuk, maar een religieus dwangmiddel opgelegd door vrouwonderdrukkende, homohatende machomannen met een verkeerd eergevoel. Het zou fantastisch zijn en een geweldige opluchting als het vrije westen deze smerige rotzooi zou weten uit te bannen.

     2. Isolde

      Rechts-populistische tokkies menen dat we de moslima’s bevrijden als we haar dwingen de hoofddoek af te doen. Ze vinden haar namelijk namelijk te dom om dat zelf te beslissen.

     3. IJscoman

      Isolde meent dat moslima’s zelf kunnen beslissen of ze de hoofddoek afdoen.

      Mwhoehahaha. Helemaal gelijk hoor beste Isolde. Kuch, kuch. Doe jij vandaag maar rustig aan.

     4. van Urk

      Figuren als Isolde vinden dit allemaal best zo. Ze beseffen niet eens dat zij precies doen wat heidenen vroeger ook hebben gedaan toen het christendom zijn intrede deed het invoeren van dit soort religieuze gewoontes. Bang als ze dit niet doen dan vermoord zullen gaan worden. Vele islamitische aanslagen op Europese bodem en wat doen deze narcisten: Geef de moslims alles wat hun hartjes begeert dan gaat dit geweld zelf wel over. Voor het in anno 2017 geweldloze christendom wordt niet meer gebuigd waardoor de wensen van christenen zelfs gewoon negeert gaan worden. Want het is zelfs onwenselijk om met een christelijk partij samen te werken volgens onze opper-narcist Pechtold. toch? Nee de islam is de nieuwe serieuze partij waar je voor rennen moet om ze te vriend te houden.

    2. EdeGraaf

     @Isolde Dat is inderdaad wat ik bedoel te zeggen. Een vrouw verplichten geen hoogddoek te dragen is net zo goed een vorm van onderdrukking dan haar verplichten er wel een te dragen.

     1. cmsuijkerbuijk

      Bij een uniform horen nou eenmaal kledingvoorschriften, die voor iedereen gelijk zijn. Hoogstens de maat van het uniform (en het hoofddeksel) kan verschillen. Voor de rest: Allemaal hetzelfde. Staat je dat niet aan, dan is dat geüniformeerde beroep niks voor jou! Katholieken mogen nou eenmaal óók niet met een mijter op lopen, Joden niet met een keppeltje en Papoea’s niet met een peniskoker. Die mogen zelfs geen krans van gesnelde koppen om hun nek dragen. Dus waarom uitzonderingen (wéér maar eens) voor een non-religie zoals de veroveringsideologie islam?

     2. HaZ

      2 woordjes aanpassen en je hebt een andere context……
      Een vrouw verplichten een hoofddoek te dragen is net zo goed een vorm van onderdrukking dan haar verplichten er geen te dragen.

    3. Anna

     Isolde. Niemand dwingt moslima’s hun hoofddoek af te doen. Wei bij overheidsinstellingen, ziekenhuizen, scholen, universiteiten,Kamer, regering,leger, politie enz,enz,enz. In hun vrije tijd moeten ze zelf beslissen wat en wat ze niet willen dragen. Veel mensen willen niet worden geconfronteerd met een islamitisch onderwerpend, onderdrukkend, ongelijkheids en ongelijkwaardigheids systeem. Islam heeft niet meer rechten dan welke andere religie.

     1. van Urk

      “Islam heeft niet meer rechten dan welk ander religie”. Inderdaad Anna! En toch is er nooit zoveel aandacht geschonken aan de islam. Ik hoor en lees weinig iets wat deze narcisten voor Joden, Boeddhisten, Hindoestanen, christenen of andere geloofsgroepen willen gaan betekenen maar wel uit verschillende berichten hoe er gekeken moet gaan worden hoe wij de wensen van moslims in vervulling kunnen gaan maken (suikerfeesten, ramadans, hoofddoeken, boerkini,s, moskeebouw, bidplaatsen, halal producten, lesprogramma,s, andere religieuze symbolen verwijderen etc.) . Kan zijn dat andere geloofsgroepen nergens over wat te klagen hebben, minder opdringerig zijn of iets uitstralen waar we bang voor moeten voor zijn.

 2. SlimK1nd

  Ik had dit net elders als commentaar gezet. Ik vind die hoofddoek niks, ik heb een hele aan alles wat ook maar religieus ruikt, maar als ik zwaargewond ben?
  https://slimk1nd.nl/de-mutaween-dienstbaar-en-waakzaam/

 3. nienke

  @EdeGraaf.
  Een vrouw verplichten geen hoofddoek te dragen is net zo goed een vorm van onderdrukking dan haar verplichten er wel een te dragen.

  We hebben het hier over moslimvrouwen die een hoofddoek willen dragen bij de POLITIE.
  Het idee alleen al is totaal geschoffeld de politie moet neutraal zijn en geen enkel uiting van welk geloof dan maar ook, dit is de wet en daar heeft iedereen zich maar aan te houden.
  Het idee de politie met keppeltjes, hoofddoekjes, tulbanden,kruisjes, wat een totale chaos zal het worden.
  Wij wonen in Nederland en iedereen heeft zich maar te houden aan de Ned. wetten, zoals gewoonlijk heeft de islam weer problemen met onze normen en waarden en proberen zij met ongelooflijk drammen en eisen HUN zin te krijgen.
  Zijn gaan net zo lang door totdat zij het voor elkaar krijgen onze democratie ten gronde te richten en ZIJ het voor het zeggen hebben.
  Stop deze waanzin in godsnaam en als ze bij de politie willen doe je je hoofddoek af of je gaat lekker naar een moslim land.
  Het moet toch eens uit zijn met dat gezeik van die moslims, je wordt er kotsmisselijk van.
  Je wilt in Nederland leven houdt je dan ook aan de wetten, de normen en waarden van Ned, een beetje respect is toch niet zoveel gevraagd.

 4. Sniper666

  Hup oppakken al die islammeren terug naar de zandbak. Dat spul hoort hier niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.