Paul de Leeuw wordt ook een soort Sylvana: ‘Wit privilege betekent dat wij witten altijd op de eerste rij zitten!’

Was één Sylvana nog niet vervelend genoeg? Nou, zet je dan maar schrap want er is een tweede persoon in opkomst die ons er van probeert te overtuigen dat wij allemaal verschrikkelijke racisten zijn. Wellicht zegt zijn naam jullie iets: Paul de Leeuw?

Wie blank is en graag een misplaatst schuldgevoel in de schoenen geschoven wil krijgen, moet eens het boek Hallo witte mensen van Anousha Nzume lezen. Waar dat stukje literatuur op neerkomt: Nederland is een soort apartheidskoninkijkje waar zwarte mensen het allemaal verschrikkelijk zwaar hebben en “witte Nederlanders” een soort racistische staat runnen – zie hier en hier. Dat geblaat kennen we natuurlijk al van de talloze tirades van Sylvana Simons, maar nu is het ook in boekvorm beschikbaar.

Zo’n boek moet je natuurlijk gewoon links laten liggen. Maar driemaal raden wie dat niet kon laten én toch even moest lezen waarom hij zoveel schuld heeft aan zijn medewerking aan een anti-zwarte maatschappij? Paul de Leeuw! Op Facebook legt de VARA-komiek uit dat het boek hem toch tot een aantal onthullende nieuwe inzichten heeft gebracht.

Zoals bijvoorbeeld dat ‘wit privilege’ echt zou bestaan – “Nee, het is gewoon zo” – aldus de argumentatie van De Leeuw -of dat je mensen met een lichte huidsklaar per sé ‘witten’ moet noemen. “Niet blank,” aldus de linkse programmamaker die tegelijkertijd met een belerend vingertje richting de camera zwaait. Juist ja. Verder nog een metafoor over een klas vol kinderen die propjes in een vuilnisbak gooit: waarom Nederland daarmee vergelijkbaar zou zijn ontgaat mij echt volkomen.

Laten we dus zeggen: het spreekt boekdelen over de vermeende intellectuele vaardigheden van Paul de Leeuw dat hij zich door één dun pamfletje meteen laat overhalen om mee te lopen in de rassenmars van Anousha Nzume en Sylvana Simons. Erg verrassend is het niet – Paul de Leeuw toonde zich eerder ook al een tegenstander van Zwarte Piet – maar zonde is het natuurlijk wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Diegenen die steevast op de laatste rijen en in de donkerste nissen zitten (als ze überhaupt binnen mogen komen) zijn die jongens en meisjes die de naakte keizer aanwijzen, de dissidenten, de mensen die niet wensen mee te marcheren met de Policor-Mars, de herauten die de ongemakkelijke waarheid verkondigen, de klokkenluiders.
  Het zijn deze mensen die op het achterste bankje moeten zitten.
  Geconfronteerd worden met haat, beroepsverboden, excommunicatie, verbaal en fysiek geweld en liquidaties.

  Het is 22-05-2017 en nog steeds kent NL een Staatsradio en Staatstv.
  Gefinancierd met gestolen geld.
  Hoe lang nog ?
  Hoe lang moeten we deze leugenaars, doofpotters en narcisten nog financieren ?

 2. Paaldanseres

  Paul de Leeuw?

  Maar natuurlijk! … de grootste over het paard getilde, arrogante, grootgraaiende, oetlul die er ooit in media land is gesignaleerd. Of was het nou een van twee kanten walletjes vretende ruggengraatloze hypocriete papzak? Vragen, vragen, vragen. En daarnaast… vind ik de naam ‘de Leeuw’ erg Afrikaans klinken. Die behoort volgens mij meer aan een zwarte toe en niet aan een bleke… euhm… witte, volvette homo.

  Het publieke debat wordt gevoerd door hooguit een procentpuntje van de Nederlandse samenleving. Da’s meer dan genoeg voor de deugdmensch. Je mening telt pas als je gepubliceerd wordt op een “kwaliteits… -ahum- …medium”. Reacties op andere mediums en webforums doen er overigens niet toe. Derhalve wordt er ten onrechte vanuit gegaan dat er sprake is van een discussie. Er is geen discussie. Er zijn wat mensen die iets roepen, maar kennelijk luisteren bepaalde organisaties en overheden daar beter naar, dan de rest van Nederland.

  Oh ja… had ik al gezegd dat pistolen Paultje een over het paard getilde, arrogante, grootgraaiende, oetlul is, die ooit in media land is gesignaleerd? Vieze vetklep.

 3. Ben Zine

  Leeft die valse vette pad nog ?

 4. van Urk

  Wat een onzin allemaal. Er bestaat ook zoiets van een zwarte privilege. Dat je als blanke persoon jezelf schuldig dient te voelen over je huidskleur en de privileges die deze kleur, onbedoeld en ongewild, met zich meebrengt. Op grond daarvan zou je jezelf als blank persoon nederig op moeten stellen naar gekleurde personen toe, en ten alle tijden naar hen moeten luisteren als het over racisme gaat, waarbij tegenspraak niet gewenst is en ook niet geduld wordt. Zit er een voordeel aan als je blank bent? Soms wel. Maar er zijn ook genoeg nadelen te vinden. Zo heeft de Amerikaanse hoogleraar Afrikaanse studies en burgerrechtenactiviste Rachel Dolezal zich jarenlang voorgedaan als zwarte vrouw terwijl ze blank is. Daar was een reden voor. Als blanke student aan de Howard college (een overwegend afro-Amerikaans universiteit) kreeg ze niet de privileges (zoals een positie bemachtigen als teaching assistent en een studiebeurs) die zwarte studenten wel kregen. De reden: Haar blanke huidskleur. Dus er bestaat wel degelijk een zwarte privilege waar uit blijkt dat deze zwarte racismeroepers zelf hiervan ook niks geleerd hebben.

 5. Ni28

  De Leeuw zijn meningen zijn net zo waardeloos als zijn humor. Maar goed genoeg voor de VARA.

 6. Beukman

  Ik ben tamelijk allergisch voor Paul de Leeuw. Bij mij thuis heet de uitknop van de tulluffiesie zelfs de Paul de Leeuw-knop. Toch heb ik me door dit praatje hierboven heengeslagen en ik moet zeggen: Paul heeft wel een punt. Onder andere voor wat betreft de witte teentjes. Zoals wordt bewezen in andere reacties alhier.

  Wie af en toe op DDS komt, zou inmiddels ook wel moeten kunnen begrijpen dat het voor zwarte mensen anders is dan voor blanken, en dat die eersten een soort van eelt hebben ontwikkeld.

  Misschien ga ik dat boek van Nzume ook maar eens lezen. Eigenlijk had ik daar helemaal geen zin in. Ik heb een vreselijke pesthekel aan het jargon van de schrijfster, met haar Americanistische “mensen van kleur”. Een volkomen BELACHELIJKE letterlijke vertaling van het Americaanse “people of color”, het land waar spreken van “colored people” dan juist weer wél racistisch is; in de VS kan racisme dus in de nuance zitten. Het geeft aan hoe gevoelig het daar ligt, of moet ik zeggen: hoe overgevoelig.

  Het zijn echter juist de reacties van blanken die me nieuwsgierig maken naar het boek. Ga ik me er vreselijk aan ergeren? Vind ik het juist erg leuk, zoals ik ook Schaduwen van schuld en spijt van Robert J. Blom enorm leuk vind, terwijl de schrijver dat echt niet zo bedoeld heeft? Of ga ik om, en ben ik na lezing veranderd in een fanatieke antiracist met een bloedhekel aan Zwarte Piet?

  Je moet het gelezen hebben om erover te kunnen meepraten, toch? Ik kom hier op DDS omdat ik graag meningen lees die me te denken geven. Om dezelfde reden zal ik het boek van Nzume oppakken. Ik ben er niet bang voor.

  1. toetssteen

   Zo Beukman, en hoe nu met onze Chinese/Vietnamese medemens? Oh wacht, die scoort hoog op de uni’s, dus geen racisme.
   Vindt u het nu zelf niet vreselijk raar dat er in Nederland een misx aan diversiteiten woon en leeft, maar dat slechts een minderheid continue vol op het orgel gaat. Racisme/ xenofobie en noem maar op!

   Mijn huid is olijfkleurig, in de winter goorgrijs als ik hier ben. Mijn schoondochter haar huid is iets geliger dan de mijne en haar ogen hebben een andere vorm. Leuk joh, en een van de kinderen heeft mijn krullen, omdat zijn pa ook krullend haar heeft.
   Ik wordt dit onzingebeuzel zoooo zat.
   Ga ervoor en zeik niet over anderen! Je hebt hier verdomme alle kansen! Pak ze!

   1. Dam

    Precies, goed geantwoord en een stelling die ikzelf vrijwel,dagelijks ergens laat horen. Kotsziek wordt je ervan en gode zij dank steeds meer mensen.

   2. toetssteen

    Sorry voor de fouten.

    Ik word natuurlijk, schopt zichzelf.

    Misx=mix, best wel aardige bij nadere beschouwing, maar moet mix zijn.

 7. bjornvanherpen

  tja als je op de achtergrond dreigt te raken gaan die knuffelaars van alles lopen gillen om maar een beetje aandacht te krijgen

 8. Bes Tolen

  Paul de Leeuw heeft twee zwarten als adoptiekinderen. Hij heeft dus zijn voorkeur. Een politieke voorkeur zo lijkt het.

 9. Dam

  Pure reclame voor dit walgelijk boekje, wat nog 100% plagiaat is ook. En dus wordt hij hier flink voor betaald. Plus dat hij zelf bruine kindjes heeft en plots aan die kant staat. Zonde je kunt je kinderen ook normaal, opvoeden, dan hoef je jezelf niet anders voor te doen dan je bent in werkelijkheid. Al die omroepen is zo’n doorgestoken kaart. Ik geloof echt dat ze daar denken dat ze boven het volk staan. Het ligt er zo dik bovenop dat ze net als in de politiek een kartel aan het opzetten zijn, of liever dat is er al. Elke avond zit je eigenlijk weer naar iets te kijken, en ja hoor gaat weer over zwart wit en moslim gezemel..

 10. Sniper666

  Deze engerd ligt aan het Hilversumse matras staats-infuus en heeft er zijn zakken mee gevuld. Kappen met die gast! Laat hem lekker naar Afrika gaan en zijn weg-met-ons riedeltje daar verkondigen.

 11. buitenbeentje

  Paul de Leeuw is een van de mannen die de homo scene meer kwaad als goed hebben gedaan. Mensen zetten zich af tegen uitersten en mensen die eerst seksueel zijn en dan pas individu wekken weerstand op. Natuurlijk niet bij de grachtengordeldiversiteitsidioten, maar de man in de straat wil gewoon “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”.

  Natuurlijk voel je je gediscrimineerd als je je ras of geaardheid als uithangbord om je nek draagt. Sylvana, Quinsy, “Anousha”, Paul, allemaal mensen die eerst kijken naar iemands ras of geaardheid en dan roepen dat de anderen discrimineren.

  Ik heb over de hele wereld, op elk continent, goede vrienden en familie (m/v) die een kleurtje hebben of LHB zijn en bij geen van allen denk ik daaraan bij interactie met hen. Zij zijn mens en niet neger, aziaat, blank of LHB, zelfs hun nationaliteit doet niet ter zake, alleen gemeenschappelijk interesses. Bij De Leeuw denk ik eerst homo, want zo presenteert hij zichzelf. Bij “Anousha” denk ik negerin, want zo wil zij gezien worden.

  Mooi weer buiten, ik word steeds bruiner.

 12. Jroam

  Paul de Leeuw is toch homofiel,
  iets waar die geweldige islamisten niet zo voor openstaan.
  Paul de Leeuw is toch voor mensen met het downsyndroom,
  ook iets waar die geweldige islamisten niet zo voor openstaan.
  Die geweldige islamisten hebben verdomd veel overeenkomsten met het Neofascisme.
  Het Neofascisme, hadden de NSBers,
  oprichters van de VARA daar in 40-45 ook geen oren naar.
  Het zijn allemaal niks zeggende wezens,
  niks zeggende wezens mij zelfs op mij, een simpel mens niet kan reageren.
  Wat ook weer een overeenkomst is met de Islam / het fascisme.
  De ander proberen te imponeren met angst, een grote bek of intimidatie!
  De ander over halen met goedheid, daar is met niet toe in staat.
  Een sprookje verkiezen voor de werkelijkheid.
  Er zo’n grote puinhoop van maken dat je er geen leven op na kunt houden!
  Vluchten naar het “foute” westen, omdat ze daar een fatsoenlijker samenleving er op na houden.
  En dat er uit eindelijk er een zelfde puinhoop van willen maken, als waarvoor ze gevlucht zijn.
  Daarvoor is maar een conclusie uit te trekken: dat het slechte mensen zijn!
  Mensen die zich voor deze klootzakken inzetten,
  mensen die zich keren tegen Nederland, tegen het westen maar niet zo consequent zijn hun boeltje te pakken en op te krassen naar een land waar deze idioten heersen,
  dat zijn landverraders, NSBers, fascisten!

 13. dibbledobbledip

  paul de leeuw is niet blank
  eenhoornjoost is de blanke paul de leeuw
  doe AUB een beetje onderzoeksjournalistiek voordat je zomaar wat het web opspuwt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.