Poldermoslima klaagt steen en been over prijzen van hoofddoekjes: “Ik leef van mijn studiefinanciering, weetjewel!”

Joop.nl heeft een nieuwe columniste erbij – van islamitische komaf. Zij gaat columns schrijven over… ja, over wat eigenlijk? In ieder geval over de prijs van hoofddoekjes.

Kennelijk heeft Joop.nl onlangs een wedstrijd gehouden wie de beste column kon schrijven. De aanmeldingen moeten van een bijzonder lage kwaliteit zijn geweest, want kennelijk is dit verhaal – van ene Jihane El Amrani – er uitgerold als winnaar. Het meisje blijkt een 18-jarige mediastudent en een fervent hoofddoekdrager. Meer komen we ook niet te weten over haar.

Van haar column worden we ook niet veel wijzer: ik heb het stuk nu een paar keer gelezen, maar ik snap nog steeds niet waar het over gaat. Zo begint het:

“Ooit gehoord van een bad hijabday? Iets met een hoofddoek die de hele dag scheef zit en speldjes die nét-voor-dat- belangrijke-sollicitatiegesprek kapot gaan.

Goed, het is geen first world problem. Maar voor mij is dit veel belangrijker dan die ene buschauffeur die vorige week langs mij heen reed, terwijl we oogcontact hadden en ik duidelijk op de bus aan het wachten was.”

Een slechtzittende hoofddoek is belangrijker dan een buschauffeur die (vermoedelijk per ongeluk) iemand vergat op te pikken. Ah, goed om te weten. Nooit bij stilgestaan.

En zo ratelt de poldermoslima door. We leren dat mensen haar graag helpen in de Albert Heijn, maar ook dat een hoofddoek in de winkel gemiddeld €15 kost. Kennelijk is dat veel geld, want Jihane merkt op dat ze als student moet rondkomen met haar “studiefinancering, weetjewel.” Goh, wat een intens probleem.

Tot de kern komt ze niet. Jihane stipt aan dat moslima’s tegenwoordig in de Vogue en de Playboy staan, maar ook dat er ‘islamofobie’ is. In dit land moet er verder ook wat veranderen:

“Laten we er niet omheen draaien, het is gewoon de harde waarheid anno 2017.”

Wat er precies moet veranderen vertelt ze ons niet. Wel dat de verandering in ieder geval niet de invoering van een hoofddoekjesbelasting inhoudt: wat een inzicht.

Het hele verhaal is één lange lap met filler-materiaal. Nergens substantie, nergens scherpzinnigheid.

Kijk, ik vind het moeilijk deze column nu écht helemaal door het slijk te gaan halen. Dit stukje is immers geschreven door een meisje van 18 dat nog niet bijzonder veel kennis of levenservaring heeft. Maar de vraag is wel: waarom wint dit een prijs, en waarom plaatst Joop.nl dit? Dit is namelijk gewoon schoolkrantkwaliteit. Verder is er niets mis met schoolkranten hoor, maar doorgaans worden die niet gefinancierd met belastinggeld dat bedoeld is voor kwalitatief hoogstaande tv-programma’s.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Duckday

  Op de markt kosten deze doekjes een EURO in Den Haag

  1. Skippybal

   Je snapt het niet….. welk kind doet nog een goedkope broek of shirt aan?

   Het zal in de hoofddoeken-business niet anders zijn dat ze een kek modelletje willen of een merk-hoofddoek voor teveel geld.

   Ik durf te wedden dat je status ook kunt aflezen aan je hoofddoek.

 2. Floris

  “Maar de vraag is wel: waarom wint dit een prijs, en waarom plaatst Joop.nl dit?”
  —————————————————————————
  Omdat ze moslima is.

 3. henk vintage

  Wat er veranderen moet wil ik haar wel vertellen.
  Gooi die hoofddoek af, haren in de wind en laat de islam achter voor de achterlijken.

 4. van Urk

  Ze wilde eventjes kwijt dat zij als vrouw niet onderdrukt wordt wat velen hier denken en dat wij niet op dat kopvod moeten gaan letten als wij oogcontact en een gesprek met haar hebben alsof we denken: wanneer komt die grote BOEM bij haar vandaan . Die hoofddoekjes draagt zij graag vrijwillig en heeft er dan ook geen moeite mee om er vijftien euro,s voor te gaan betalen ook al kosten ze volgens Duckday op de Haagse markt een euro. Dat maak ik er van uit.

 5. toetssteen

  Waarom Jole dit plaatst? Simpel! Al die vrouwen die hem in razende vaart voorbij streven (is niet veel voor nodig) die moeten toch in een ‘vrijwillig’ onderworpen rol! Dan kan pauwtje Jolig met zijn veren pronken inzake vooruitstrevendheid!
  Wat men hier ziet gebeuren is het haantjes gedrag van mannen die de vrouw weer in een onderworpen rol willen zien. Ja, en erger, vrouwen doen er als een masochistisch bijverschijnsel aan mee en paraderen met onderdrukking als vrijheid…..

 6. Floris

  MUST SEE: https://www.youtube.com/watch?v=hdtUjkxRy8o&feature=youtu.be

  Deze man legt kort en bondig en op rustige toon uit wat de kwaal is waar het westen aan ten onder dreigt te gaan.

 7. hans-e-pans

  Er is een veel geld besparende oplossing voor dit probleem. Zelf even nadenken klagende poldermoslima’s.

 8. Henk-Jansen

  Moslims in de Playboy? Dat lijkt me ook niet heel aantrekkelijk… Foto’s van vrouwen onder 5 lagen kleding.

  1. Skippybal

   Je moet ook 5 bladzijden overslaan in die playboy.

 9. Dam

  Ze kunnen mij niet duur genoeg zijn. En waar veel vraag naar is gaan de prijzen omhoog. Je hoeft er maar twee te hebben. Een voor in de was en eentje voor op jullie hoofd. Hup mensen op de markt, verhoog die prijzen
  En ja dames, met studeren is het de tering naar de nering zetten, dus af die lappen, spaart weer geld uit en laat de frisse wind door jullie mooie haren wapperen.

 10. nienke

  Toch zielig als je over een te duur hoofddoekje gaat klagen terwijl er zat mensen zijn die naar de voedselbank moeten omdat ze anders GEEN eten kunnen kopen.
  Van mij mogen ze die hoofddoeken 10 keer zo duur maken.

 11. HaZ

  Jole en zijn Joop lopen parallel met de PvdA richting nooduitgang.

 12. Skippybal

  haha, wat een “grappig” verhaaltje.
  Inderdaad dit lijkt me meer een opstel van een 12-jarige dan een serieus verhaal.

  Heel triest citaat “mensen die mijn hoofdbedekking heel interessant vinden. Dit soort mensen sta ik maar al te graag te woord.”

  Gelukkig, het boeit me niks, dus meisje moslim staat mij godzijdank niet te woord.

  Nou hopelijk krijg ze een goed cijfer van de juf.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Islamitische uniformen en studenten.
  Wringt daar niet iets ?
  De religieuzen lagen nog niet eens zo heel lang geleden op hun rug te spartelen
  Is de Verlichting echt voor niks geweest ?
  De dodelijke omarming van wegkijklinks (waaronder de VVD en de nep-christenen) met de islam.
  Back to the Middle Ages, yeah !!

 14. Ni28

  Niemand wordt met een hoofddoek geboren dus is niemand verplicht om deze te dragen. Dat je je dat zelf aandoet is voor eigen rekening. En was het maar echte eigen wil. De moslimgemeenschap dwingt de vrouwen onder textiel te verdwijnen. En even vergeten, waar woon je eigenlijk? Enige besef daarover? Dit is geen moslimland en men zou op prijs stellen dat je je kleedt zoals hier men gewend is net als in jouw land van afkomst de buitenlander gedwongen wordt om zich te kleden naar hun maatstaven. Dit is misbruik van vrijheid. Voor maar 15 euro. Maar wij vergeten dat men hier niet komt om zich aan te passen maar om geaccepteerd te worden. Bezettersmentaliteit.

 15. RS

  ik heb hier nog wel een paar vodden liggen hoor, als ze er problemen mee krijgt……….kost niks. Wil ze haar ook wel om de hasses knuppen………..

  1. Skippybal

   Nee, is niet het goede merk, het is nog een verwend kind.
   Die willen alleen nieuw en duur

 16. Ruud562

  “waarom plaatst Joop.nl dit? Dit is namelijk gewoon schoolkrantkwaliteit”
  Ach Tim, het zegt wat over de zieke geesten die dat Joop bestieren! Over het niveau dat ze hebben en uitdragen. Helaas hebben ze wel een duistere invloed die we hier, zeker in dit land, niet zouden moeten hebben! En zeker niet gesubsidieerd door ons, de belastingbetaler!

 17. leeuwvanvlaanderen

  Zodra ik het stopwoord “weetjewel” hoor haak ik af; altijd, bij iedereen.

 18. HaZ

  Moeten natuurlijk niet té goedkoop gaan worden die theedoeken, mocht er straks kopvoddentax over geheven worden verdient de staat er ook niets aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.