PVV-ideoloog Martin Bosma gaat los: ‘Kunstenaars zijn slaven van de linkse kerk, en fellow travellers van de islam!’

Martin Bosma heeft geen enkel geduld voor kunstenaars die een dubbelfunctie vervullen als PVV-hater. Hij vind die mensen ‘slaven’ en ‘fellow travellers’ van de islam, zo meldt de duidelijk geïrriteerde rechterhand van Geert Wilders.

Wie een beetje meeloopt in de kunstwereld, weet wel in welke politieke hoek we de meeste van die mensen moeten plaatsen: de linkse. Ze zijn vaak fan van GroenLinks, SP, Artikel 1 en PvdD.

Dat is op zich het probleem niet, want boeren stemmen massaal CDA en VVD. Ieder zo z’n ding. Maar waar het misgaat, is dat de spaarzame boeren die op de PVV stemmen met rust gelaten worden door hun collega’s. Echter, kunstenaars die de voorkeur geven aan de partij van Geert Wilders, worden echter totaal afgemaakt door hun beroepsgenoten. Die kennen geen genade. Dat ondervond ook Nicole van den Hout, die zo nu en dan aquarelportretten van PVV-leider Geert Wilders maakt. Dit is vervolgens hoe daar op gereageerd wordt:

“Op een gegeven moment werd er voorzichtig gepolst wat de bedoeling was mijn werk. Ik kreeg te horen dat ik er hoorntjes bij moest tekenen, of dartpijlen ernaast, of er maar een doek naast moest hangen, om er overheen te kunnen doen zodat de moslima die elke dinsdag in het naaiatelier werkt niet beledigd zou raken. En: waarom had ik hem eigenlijk zo aardig geschilderd? En: je schildert toch alleen maar iemand die je adoreert? Kon ik er niet een whiteboard naast hangen zodat mensen hun reacties daarop kwijt konden? Eén collega wilde het kapot gooien. Ze vroegen ook of ik het niet ‘af’ wilde maken, door er een statement bij te maken. Of ik er geen uitleg bij kon hangen. Erbij vertellen dat ik geen PVV’er was. Dat soort dingen. Ik had niet vooraf kunnen bedenken dat het schilderen van een populaire bekende politicus zou worden gezien als een persoonlijke aanval op mijn medekunstenaars.”

Keiharde pest- en uitsluittaferelen dus. Het opmerkelijke: Nicole stemt niet eens op de PVV. Ze is weliswaar niet links, maar een Wilders-aanhanger is ze dan ook weer niet. Ze heeft de PVV-leider uitgekozen vanwege zijn kop die volgens Nicole uitermate geschikt is voor kunstzinnige doeleinden, zoals een aquarelportret. Maar het mocht niet baten: uiteindelijk heeft ze het portret zelfs helemaal moeten weghalen.

PVV-Kamerlid Martin Bosma, al sinds jaar en dag de rechterhand van Geert Wilders las dit verhaal ook, reageerde daar vanmiddag als volgt op:

Waarvan akte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Peter Selie

  Juist, lijst 3 voorkeurstem nummer 6 Martin Bosman!

 2. Sniper666

  Een groot deel van de kunstwereld teert op de zak van de belastingbetaler. Dicht die geldkraan. Wil je van kunst leven moet je goed genoeg zijn om in je eigen onderhoud te voorzien.

  1. Floris

   +1

 3. Floris

  De reacties van de linkse lamlullen op Wilders zijn typerend: ze vallen de boodschapper aan om het probleem niet te hoeven onderkennen.

  Het is van een stuitende lafheid en een tenenkrommende domheid. Het zijn kuddedieren.

  1. Isolde

   De PVV-zeloot Floris vindt spot en kritiek jegens zijn Grote Leider echt niet kunnen.

   1. Floris

    Wim Isolde Brouwenstein heeft al minstens 10 keer kunnen lezen dat ik niet op de PVV stem. Toch noemt hij mij een “PVV-zeloot”.

    Waar dit schrijnende gebrek aan communicatieve vaardigheden vandaan komt mag Joost weten, maar het doet sterk denken aan autisme.

    1. corfo

     Floris.
     Ik denk dat die figuur die zich “Isolde” noemt. lijdt aan een z.g. ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens. Komt op mij over als een ziekelijk figuurtje; eigenlijk géén reactie waard; maar ja, je floept er wel eens wat uit hè ?

     1. Floris

      @ Corfo: ik ken dat mannetje al jaren. Gestoord is hij zeker. Hij lijdt aan een ernstige vorm van narcisme. Soms vermoed ik ook autisme omdat hij moeite heeft met begrijpend lezen en blijft hangen in z’n oude patronen.

     2. Isolde

      De heer Toetssteen is lastig te volgen maar als hij bedoelt dat het niet goed mogelijk is op basis van bijdragen aan een internetdiscussie psychiatrische diagnoses te stellen kan ik hem van harte bijtreden.
      Ernstiger is dat men hiermee de drogreden ad hominem hanteert, maar dat is voor de heer Toetsteen wellicht wat lastiger te doorgronden.

    2. Isolde

     Je werpt je hier constant op als een fanatieke pleitbezorger van Geert Wilders en zijn islamofobe politiek.
     Ik ben niet, zoals jij pretendeert, een kenner van psychiatrische ziektebeelden maar wellicht kunnen we bij iemand die beweringen doet die haaks staan op wat hij beweert te zijn een vorm van schizofrenie vermoeden.

     1. Floris

      “Je werpt je hier constant op als een fanatieke pleitbezorger van Geert Wilders”
      ———————————————————
      In jouw gestoorde ogen misschien, Wim. Wel is het zo dat ik geen Wilders-hater ben. Over dat laatste gaat dit topic. Wilders-haters (waar jij ook toe gerekend mag worden) vallen zelfs een collega aan omdat ze een aquarel van hem gemaakt heeft. Dat mag kennelijk niet.

     2. toetssteen

      @Isolde
      Zonder enig medische onderbouwing, bent u toch in staat een semi conclusie te trekken. Ik ben blij dat men in de medische wereld niet volgens uw concept werkt. Te weten: eerst de conclusie en dan proberen een analyse te kneden.
      In mijn tijd kreeg ik voor een op die wijze uitgewerkt wiskundig vraagstuk een 1 voor de moeite.

   2. IJscoman

    Isolde, lees het artikel nog eens rustig. misschien dat je dan begrijpt dat het niet om ‘spot en kritiek jegens de Grote Leider’ gaat, maar om de totale verkettering en uitsluiting onderling door subsidiesponsjes in het kunstenaarswereldje. De linkse kerk ten voete uit: meedogenloos en arrogant overtuigd van het Grote Gelijk.

 4. Floris

  Schitterende persiflage van Hans Teeuwen over dit soort Wilders-haters: https://www.youtube.com/watch?v=u6CiSGOmWlk

  1. Beukman

   “Laten we het eens hebben over waarom er alleen maar witte mannen in The Beatles zitten.”
   Whoeaa!

   Hij heeft wel een punt trouwens.

   1. corfo

    Beukennoot.
    Wat hebben The Beatles met Bosma te maken ?
    In de Chris Barber Jazzband speelt ook geen neger.
    In de The Three Degrees daarentegen wel weer 3 negerinnen.
    Beukennoot : u lult uit uw nek !!!

    1. Beukman

     Misschien moet jij ook gewoon eens de link van Floris gaan bekijken, @Corfo. Dat weet je tenminste waar we het over hebben.

     1. corfo

      Beukennoot.
      Jij bepaalt niet wat ik lees Beuk; waar jij ’t over hebt raakt kant noch wal.
      Jij blijft dom kletsen, inhoudelijk geen enkel peil !

 5. Duckday

  Stop met die geldkraan dichtdraaien geen cent meer er naar toe

  1. Isolde

   Het verlangen van rechtse fascisten om kunstenaars het vuur na aan de schenen te leggen is een constante in de geschiedenis.

   1. Floris

    Wim ziet overal rechtse fascisten. Het is toch wat! Zie je ook overal beestjes, Wim?

    1. corfo

     Floris.
     Áls ’t een vent is, is tie totaal geschift, trouwens als ’t een vrouw blijkt te zijn, óók !!! Lijdt aan achtervolgingswaan, is gebruikelijk in extreem linkse kringen.

    2. Isolde

     Meen je niet, Floris, dat Bosma het beestje beter bij zijn naam had kunnen noemen en het trefzeker had moeten afserveren als entartete Kunst?

     1. Floris

      Wim probeert nog een godwinnetje.

    3. swetsnek

     Als je uit Almere komt of woont tja dan wordt je ook gefrustreerd floris laat hem lekker

   2. Sniper666

    @ Isolde

    Nu maakt u Duckday uit voor een fascist. Schaamt u zich niet? Hij wil, net als ik, dat er geen belastinggeld naar kunst gaat. Daar is belastinggeld ook niet voor! Dat is alles.

    1. Floris

     Inderdaad. Een goede kunstenaar heeft geen steun nodig. Die kan zelfs erg rijk worden. De prutsers kunnen beter een baantje zoeken in plaats van hun hand op te houden.

     1. Kees

      Daar zit hem de kneep, ze kunnen niets.

 6. HW

  Kunstenaars!!
  De meeste spullen kunnen linea recta de afvalberg op.
  Eigenlijk zou Groen Links deze lieden moeten beboeten, want zij produceren alleen milieuschadelijke troep.
  Dat ze nog lid kunnen zijn van Groen Links, daar begrijp ik nou niets van.
  Maar je ziet: over je principes moet je heen kunnen stappen als het je eigen groep betreft

  Je oordeelt alleen over de troep van een ander.

  1. Isolde

   HW lijkt me een echte liefhebber van moderne kunst.

 7. henk vintage

  Nederland heeft in verhouding tot de bevolking de meeste kunstenaars van alle landen ter wereld.
  Hoe zou dat nou toch komen?

 8. corfo

  Kelders van gemeentehuizen liggen vol met die troep van z.g. “kunstenaars”. Zo hier en daar werd opruiming gehouden, ook in mijn gemeente, er kwam nog geen aap kijken.
  Géén belastinggeld meer naar dat werkschuwe spul, dat zich “kunstenaar” noemt maar in feite te lui is om écht te gaan werken. Zoals heel veel links volk vreten óók zij uit de staatsruif die is gevuld met uw én mijn geld. Schandalig !!!

 9. Beukman

  Ik kan me de woede en ergernis van Nicole van den Hout wel voorstellen. Het getuigt van een moraliserende burgertrutterij van haar kunstbroeders en -zusters die haar gaan lopen vertellen dat je de kop van Geert alleen mag schilderen in een zekere context – een context die laat zien: “Wilders is een héél slechte vent.”

  Ter troost zij opgemerkt dat zo’n Geurtportret een fraaie provocatie is; een eenvoudig middel om deze moraliserende houding van haar vakgenoten bloot te leggen. Dat is ook een kunst!

  Misschien kan zij er haar niche van maken? Laat haar ook eens een portret van Mohammed schilderen, een waarop hij tevreden naar de kijker staart, al dan niet met een pijp in zijn hoofd, of in een tent, temidden van zijn gezin.

  Ze krijgt met een dergelijk simpel portret geheid twee groepen mensen over zich heen: moslims die het haar kwalijk nemen dat ze überhaupt Mohammed (vzmh) heeft uitgebeeld, en PVV-achtigen die menen dat ze een portret van Mohammed niet had mogen uitbeelden zonder enige vorm van commentaar – lees kritiek – op diens reilen en zeilen, en op dat van degenen die zich zijn volgelingen noemen.

  Burgertrutterij vind je overal, en is van alle tijden.

  1. Isolde

   Het is bovendien een fraaie aquarel die de depressieve gemoedstoestand van Geert aangrijpend uitbeeldt.

   1. Beukman

    @Isolde
    En zo is het! Daar hoeven geen hoorntjes op of een piemel in.

 10. Ni28

  De nuttige idioten van links. Hoe meer hoe dommer hoe sterker. Strijd tegen de domheid is een wanhopige en toch moet ie gestreden worden.

 11. Ni28

  Trollen kunt je het best bestrijden door niet te reageren. Niet reageren is moeilijk maar effectief.

  1. swetsnek

   yep dat gaan we doen boys niet meer op reageren

 12. Lex

  Tijd dat Martin Bosma het stokje van Geert Wilders gaat overnemen.

  Geert Wilders is moe heel erg moe.

  1. Beukman

   @Lex
   Geert is heel erg moe, maar Bosma is bijzonder lui.

   1. Isolde

    Misschien samen verder, de lamme leidt de blinde.

    1. Beukman

     @Isolde
     Eerlijk is eerlijk, met Geert weet je het maar nooit. Ik vermoed dat deze formatiestop met hem gaat doen wat vi*gra doet met oom Bob. Geerts rol is pas uitgespeeld als hij in zijn kist ligt.

 13. Marija

  Formatie geklapt

  1. corfo

   Marija.
   ’t Werd tijd !!

 14. Seneca

  Toch treffend dat men in dit landje met haar miljoenen ‘keurige’ mensjes, men niet voor zijn/haar politieke voorkeur kan uitkomen. Zelfs iemand die GW portrettreert moet het product van haar handen, verwijderen. Wat is dat toch die ongelooflijke bemoeizucht van het linkse tuig, dat op dit blog vertegenwoordigd wordt door guus, isolde, beuk, mees en noem maar op. Het ernstige aan dit fenomeen is echter, dat dit stelletje ongeregeld van mening is dat zij zo ‘goed’ zijn. Dat zij dit land – voor zover dat nog niet is gebeurd – totaal naar de kloten helpen, begrijpen zij niet. Daar zijn zij te stom voor. Er zit zoveel linkse troep onder de hersenpan, dat een normaal standpunt niet meer te realiseren is.

  1. Isolde

   Het is heel gebruikelijk andersdenkenden op dit blog tuig te noemen. Na deze constatering kun je je ontslagen voelen van de verplichting inhoudelijk te reageren.

   1. IJscoman

    Geheel eens met Seneca die stelt dat je gewoon te stom bent en zoveel linkse troep onder de hersenpan hebt, dat een normaal standpunt niet meer te realiseren is.

    Geef bijvoorbeeld nu eens een sluitend antwoord op de vraag waarom jij nog (veel) meer immigranten wilt binnen laten, terwijl je weet dat slechts 4% tot de echte vluchtelingen behoort. Wat wil je met al dat volk, denk je dat wij dat op termijn kunnen betalen en denk je dat het de Nederlandse cultuur onaangetast zal laten?

   2. IJscoman

    Isolde is afgedropen en met de staart tussen haar varkenspootjes verdwenen. Op haar wangen staat het schaamrood en ze moet bekennen: zelfs op de meest simpele vragen weet ze geen antwoord.

 15. Anna

  Het portret is PRACHTIG. Nicole van den Hout is een geboren kunstenares. Kritiek op haar is puur jaloezie. Bosma heeft volledig gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.