Rutte-faal: Cyberveiligheid heeft zogenaamd prioriteit, maar er wordt natuurlijk geen cent aan uitgegeven

Geen categoriemei 15 2017, 10:00
Veiligheid en Mark Rutte, het is een contradictio in terminis.
Mark Rutte en diens kabinet hebben de mond vol van verhalen over het belang van cyberveiligheid. Ja, ja, ze willen er écht voor zorgen dat het op dat gebied goed zit in Nederland. Dat is nodig, zeggen ze, omdat cyber het volgende terrein is waarop oorlogen gevoerd en gewonnen worden.
Of verloren, natuurlijk.
Hoewel die "ambitie" bijzonder goed is, blijkt nu uit een rapport dat deze woorden helaas niet worden omgezet in daden:

Nederland heeft de juiste ambities, zien de onderzoekers. „Maar die visie en die ambitieuze plannen worden niet gesteund met voldoende geld, materieel of mankracht.”

De opstellers van het rapport kunnen meerdere voorbeelden noemen waarin Nederland wel met een plan voor digitale veiligheid komt, maar er vervolgens geen cent voor uittrekt of er geen werknemer voor vrijmaakt.

Verder blijkt ook dat Nederland in vergelijking met andere westerse landen maar bar weinig geld uitgeeft aan cyberveiligheid. Het heeft dus zogenaamd prioriteit, maar om er nou daadwerkelijk iets mee te doen? Nee, dat gaat het kabinet veel te ver. Niet zo gek natuurlijk; Den Haag zal elke extra euro nodig hebben om de dure hobby's van GroenLinks te financieren.
Het is dieptriest, maar helaas rolt de Nederlandse politiek al jaren zo. Er wordt elke dag weer gesproken over 'veiligheid' in het algemeen, maar het mag vervolgens niets kosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten