Segers en Pechtold zeggen lekker niets bij aankomst formatiebesprekingen: worden ellendige gesprekken

Geen categoriemei 23 2017, 16:30
Ondertussen zijn Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Alexander Pechtold van D66 aangekomen bij de formatiebesprekingen. Ze hadden de media niets te melden en liepen stug door zonder zich te verantwoorden. Dat is natuurlijk wel raar, want tussen D66 en ChristenUnie zitten net zo veel verschillen als tussen de rechtse VVD en CDA met GroenLinks. Waarom zou dit dan wel kans van slagen hebben?
[fvplayer src="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/05/videoplayback.mp4" width="1920" height="1080"]
Je moet het ze ook wel nageven, het wordt natuurlijk allemaal wel heel erg moeilijk als je de tweede partij van Nederland bij voorbaat uitsluit. Dan wordt een kabinet formeren wel heel erg lastig. Zeker als het gaat om de grootste onderwerpen van de verkiezingen: identiteit en immigratie. Als je de PVV niet bij de besprekingen uitnodigt, dan wordt het allemaal een slap aftreksel van wat de kiezers gewild hebben.
Wat kunnen we allemaal verwachten van de gesprekken? Die worden natuurlijk ellendig, want de integriteit van D66 staat op het spel. Gaat het echt mee met de conservatieve christenen? Gert-Jan Segers is een goede vent en als het gaat om duurzaamheid en immigratie, dan zitten ze op een lijn met de D66-ers. Gaan de christenen dus hun principes weggooien op ethische kwesties? Daar zullen ze niet hartelijk voor beloond worden. Zeker niet met zo strakke achterban als de ChristenUnie, die dan niets anders meer over hebben dan de SGP.
Deze formatiebesprekingen lijken een slecht einde te krijgen en dan worden de partijen gedwongen met een keuze: PVV erbij, of nieuwe verkiezingen. We weten allemaal dat de VVD die gaat verliezen met de keuzes in het oog die Mark Rutte nu al heeft gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten