Slinkse Rutte gaat ook in de EU over links: ‘Franse president Macron en ik zijn allebei gecommitteerd aan de EU!’

Emmanuel Macron en Mark Rutte zijn twee vriendjes. Allebei fan van de EU, allebei zoeken ze een oplossing het liefst over links en allebei kunnen ze het beregoed vinden met de ander. Bah!

In Duitsland durven ze het nu hardop te zeggen, maar in Nederland is het nog altijd taboe: Emmanuel Macron is wellicht een betere president dan Marine Le Pen, maar hij is nog altijd een gevaar voor de West-Europese staatskas. Als het aan Macron ligt, gaan belastingbetalers bij ons en in Duitsland op grote en ‘ruimhartige’ schaal de portemonnee trekken om de kwakkelende Franse economie en het haperende staatsapparaat in leven te houden.

Premier Rutte zou er dus goed aan doen om Frankrijk alleen als militaire bondgenoot te zien: prima om samen ISIS kapot te bombarderen in Syrië, maar in Europa heb je helemaal niets aan die geldslurpers. Dat zou dus verstandig zijn. Maar wat doet allemansvriendje Rutte? Precies… Die gaat Macron helemaal op zitten hemelen als de beste vriend allertijden:

Typisch Rutte: levert zichzelf met haar en huid uit aan een verklaarde eurofiel die de oplossing voor alle problemen ziet in méér, méér, méér Brussel. Zie vooral dat woordje ‘banen’. Dat is namelijk belangrijk, want ‘banen’ is doorgaans het excuus van politici om eens even flink veel geld van de belastingbetaler te “investeren” met als claim dat het banen zou scheppen.

Wat niet wil zeggen dat het niet om banen draait, want dat is wel de kern van dit soort kleffe onderonsjes tussen Rutte en Macron. Het draait om hun eigen (toekomstige) banen. Die van gewone Nederlandse en Franse burgers kan hen niet zoveel schelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Peter Selie

  Goh wat ‘k mij wel eens afvraag, hoe zou de randdebiele VVD achterban nu denken over het verraderlijke imago van hun held Rutte? Zijn die links liberalen dan zó ver van de werkelijkheid los gezongen, of is er nog een sprankje verantwoordelijkheidsgevoel voor het landsbelang te ontdekken bij deze lieden?

 2. Peter Selie

  Cashen – Omstreden VVD’er Henry Keizer verkoopt tegen afspraak in deel bedrijf
  Plus: Keizer huurt crisis-spindoctor in

  Bas Paternotte

  De pitbulls van Follow the Money hebben vrijdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier Henry Keizer. De VVD’er blijkt een onderdeel van De Facultatieve – het bedrijf dat hij in in 2012 in handen kreeg, aanleiding voor de affaire die al wekenlang aanhoudt – te hebben verkocht. De Franse zakenbank Bryan Garnier & Co. meldde deze week dat Hygeco SA, een Frans dochterbedrijf van de Facultatieve Groep, van de hand is gedaan.

  Keizer zei eerst iets anders
  Dat is pikant omdat Keijzer toen hij nog on speaking terms was tegen Follow the Money zei dat hij De Facultatieve niet wilde verkopen. Bovendien zei Keijzer dat hij gebonden was aan een overeenkomst die hem verbood het bedrijf binnen een termijn van vijf jaar van de hand te doen: “In ons contract is opgenomen dat het bedrijf lang niet mag worden verkocht.” Deze termijn is nog niet voorbij.

  Volgens Keijzer was er zelfs letterlijk afgesproken dat het bedrijf niet opgesplitst mocht worden, niet aan een buitenlandse partij worden verkocht en ook niet aan een concurrent. Dat blijkt nu dus anders te liggen.

  Crisis-spindoctor Charles Huijskens ingevlogen
  Het lijkt er op dat een en ander Keizer publiciteitstechnisch boven het hoofd begint te groeien. De Telegraaf meldt vrijdag dat Keizer communicatie-crisismanager Charles Huijskens heeft laten invliegen. Huijskens’ hulp wordt naar eigen zeggen vaak ingeroepen door ’nationale en internationale ondernemingen, politici en overheden in crisissituaties waarbij de reputatie op het spel staat’.

  Waarvan akte.

  1. corfo

   Peter Selie.
   De volgevreten VVD’er H.Keizer, is nét zo onbetrouwbaar als het grootste deel van de gehele VVD, incl. Pinokkio.

 3. Peter Selie

  ‘We kunnen migratiestromen beter faciliteren dan proberen te stoppen’

  Wie niet sterk is, moet slim zijn. Wij Nederlanders grijpen vaak terug naar dit devies, maar ook Costa Rica gebruikt het motto om op te vallen. Op verschillende vlakken komen we met de Costa Ricanen overeen, merken we in een exclusief gesprek met de Costa Ricaanse president Luis Guillermo Solís.
  Hard slaat Luis Guillermo Solís (59) op zijn knieën. “We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal benen,” zegt de president van Costa Rica gepassioneerd wanneer we in de executive lounge van het Haagse Marriott Hotel de migratiestromen naar zijn land bespreken. Het is een van de mondiale kwesties die ook in het Midden-Amerikaanse land spelen. Het laatste jaar gebruiken opvallend veel Afrikanen en Aziaten, maar ook Cubanen en Haïtianen, het land als doorreisroute richting de Verenigde Staten. lees verder >>> http://www.hpdetijd.nl/2017-05-11/interview-luis-guillermo-solis/

 4. Ni28

  Twee socialisten, Macron en Rutte hebben een ander uiterlijk aangenomen maar het blijven socialisten die vriendjes zoeken bij de GL en PvdA. De VVD bestaat niet meer tenzij zij Rutte opzij schuiven. De minder Europa wordt nu nog meer Europa en van de veranderingen bij de EU van Macron moet nog blijken wat hij mee bedoeld. Is het echt verandering van het apparaat of is het alleen nog meer geld naar Frankrijk. Frankrijk heeft al de Euro aan de Duitsers weten te verkopen, wat volgt nu? En Rutte is een nul, een nodige idioot die iedereen in de EU top wilt plezieren. Zijn handtekening is al een formaliteit geworden.

 5. Peter Selie

  ‘HIER IS HET VOLK DE BAAS’

  AMSTERDAM, december – We moeten hardop durven zeggen dat wij geen vorst nodig hebben. De macht hoort te liggen bij de Staten en dus bij het volk. De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat deze macht het fundament is waarop ons land rust.

  Tirannen die proberen de macht van de Staten aan te tasten, kunnen rekenen op een genadeloze afstraffing. Filips II, de hertog van Alva, de hertog van Anjou, de graaf van Leicester: ons verzet tegen hen was gerechtvaardigd. Zij handelden niet in het belang van het volk, en volgens onze eeuwenoude traditie mogen we in opstand komen tegen heersers die zich misdragen.

  Opstand
  Deze traditie begon al bij de Batavieren. Zij genoten al politieke vrijheid en onafhankelijkheid, weten we door de geschiedschrijver Tacitus. De afgelopen achthonderd jaar werd Holland, ons belangrijkste gewest, geregeerd door graven, die compleet afhankelijk waren van de Staten van Holland. De graven wisten wel beter dan belangrijke beslissingen te nemen zonder toestemming van de edelen en de steden. Want als een graaf zich tegen de Staten keerde, mogen de inwoners tegen hem in opstand komen.

  Republiek
  Onze regeringsvorm, die van een republiek, zullen we altijd in ere houden. Of we nu samenwerken met een vorst of niet. Nu er geen alternatieven meer zijn voor heersers van koninklijke bloede, doen we het gewoon alleen. De Staten-Generaal zullen ons gaan leiden, in nauwe samenwerking met de stadhouder. Alleen de Republiek van Venetië kan ons dit na zeggen.

  Vrijheid
  De Staten zijn meer dan een groep mannen die samenkomen in vergaderingen. De Staten bestaan uit edelen en steden, die samen het hele volk vertegenwoordigen. Kortom, de macht ligt bij het volk, zoals het hoort. Deze staatsvorm brengt ons al achthonderd jaar vrede, eer en voorspoed. Voor ons geen slavernij, maar een leven in vrijheid. Leve de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën!

  François Vranck, Stadspensionaris van Gouda [FD]

  http://goudeneeuw.ntr.nl/krant/#/overzicht/1588/57/

  1. Beukman

   Selie meent:
   ‘HIER IS HET VOLK DE BAAS’

   Wat erg kort door de bocht, maar in essentie juist. Het volk heeft in grote meerderheid gestemd op pro-EU-partijen. Den Haag heeft dat dus maar te eerbiedigen.

   1. Peter Selie

    Wat ben je toch een verschrikkelijke linkse randdebiel die zonder begrijpend lezen het niet ziet staan zowel in de context als in het tijdsgewricht waar dit bericht zich afspeelde. Gewoon weer een volbloed Pavlov reactie van een opgeschrikte dwarsliggende smerig Troll alias beukman. Cognitieve dissonantie, Het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening.

    1. Beukman

     Het punt is, @Selie, dat jij een praatje van ruim 4 eeuwen geleden zonder commentaar gebruikt om iets over onze eigen tijd te zeggen. Dat moet haast wel misgaan.

     En inderdaad. Zo beweert Vranck:

     “De Staten bestaan uit edelen en steden, die samen het hele volk vertegenwoordigen. Kortom, de macht ligt bij het volk, zoals het hoort. Deze staatsvorm brengt ons al achthonderd jaar vrede, eer en voorspoed. Voor ons geen slavernij, maar een leven in vrijheid. Leve de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën!”

     Denk jij nou werkelijk dat de gewone man en de gewone vrouw ook maar iets te zeggen hadden in Vrancks voorstelling van “De macht ligt bij het volk”? Ik zal je maar uit de droom helpen: nee, de gewone man en de gewone vrouw moesten hun bek houden; het was de elite die de koers van de Staten (lees: het eigenbelang) bepaalden.

     Ook aan Vrancks uitspraak “Voor ons geen slavernij!” zit een luchtje. Die fraaie Republiek van François Vranck zou er later geen enkel probleem mee hebben om anderen tot slaaf te maken.

     Die Vranck heeft wel iets weg van Wilders. De laatste doet ook net alsof hij de stem van het volk vertegenwoordigt. Wat vervelend nou toch dat de grote meerderheid van het volk hier heel anders over denkt.

   2. Peter Selie

    Eerst negeren ze je, dan lachen ze om je, dan vechten ze tegen je en dan win je van deze misplaatste linkse maakbaarheidsfilosoof. Toen in 1609 het 12 jarig bestand inging tijdens de 80 jarige oorlog, sloot onze Republiek als eerste diplomatieke betrekkingen met het Ottomaanse Rijk en Marokko. Nu weten jullie waar ons hart ligt, en waarom het er nu in ons land zo uitziet. en pragmatisch inzicht voor nodig. Staart zich blind op details en ziet de grote lijnen niet. Nederland is cultureel gefeminiseerd blijkbaar.

   3. Kodi

    Pro-EU? Laat dan maar eens in alle lidstaten de bevolking aan het woord middels een referendum waarbij dit statement binair aan de bevolking kan worden voorgelegd. Men wil misschien gerust wel een vrijhandelsunie en andere samenwerking, maar dat zegt niets over dat men ook een federale unie wil. In Groot-Britannië heeft de bevolking zich binair over Brexit of Bremain kunnen uitspreken en de uitslag moge duidelijk zijn.

    De Nederlandse bevolking is over te voeren EU-beleid nooit iets gevraagd en heeft nooit iets over EU-beleid te kiezen en te vertellen gehad. Slechts in twee beleidskwesties heeft het volk ooit de mogelijkheid gehad zich voor of tegen uit te mogen spreken. Dat was inzake de EU-grondwet (2005) en inzake het Associatieverdrag met Oekraïne (2016). En in beide gevallen betrof het een overduidelijk “Nee”. Oh ja, inzake de EU-grondwet sprak naast de Nederlandse bevolking ook de Franse bevolking zich in meerderheid tegen de EU-grondwet uit bij referendum. In alle andere lidstaten is de bevolking nooit en te nimmer iets gevraagd. En “Nee” = “Nee” en geen “Ja” volgens de interpretaties van gefrustreerde zieke trollen voor wie de uitslag hen niet welgevallig is.

 6. corfo

  Als nu nog iemand in NL twijfelt aan de betrouwbaarheid van Pinokkio Rutte, dan moet die twijfel nú toch wel verdwenen zijn, denk ik. Wat een randdebiel is die vent ! Als hij ook maar één greintje moed in z’n lijf zou hebben, dan had hij al lang een EU-referendum georganiseerd, maar zelfs daarvoor is hij te laf. Die man heeft de mentaliteit van een minkukel.

  1. Peter Selie

   De VVD en referenda gaan niet samen, de VVD staat voor tirannie-light.

   1. corfo

    Peter Selie.
    Volgens mij, kruipt Pinokkio Rutte iedereen in zijn/haar kont, iedereen die hem op verder op weg kan helpen naar een goud-omrande baan in de EU. Rutte is een afschuwelijk, niets en niemand ontziend mannetje, dat liegt, bedriegt en intimideert, totdat hij een keer de “verkeerde” treft.

    1. Peter Selie

     Ja beste, het is n.m.m. precies zo als jij het formuleert, de kinderloze Premier Rutte, Merkel en Macron zijn door en door volbloed Eurofielen (Rutte is nog een bijzondere ****fiel) EU-technocraten die hun zin zeer goed weten te verwoorden en ondemocratisch het ook nog weten door te drukken, in feite zijn alle EU-lidstaten verloren tenzij er een klein wonder gebeurt.

 7. Peter Selie

  ‘Westerse politici hobbelen verder in dat multiculti-patroon, roepen ondergang over zichzelf af’
  (Bert Brussen)

  “Nederlanders zijn slap, zij geven hun soevereiniteit zomaar weg aan Brussel. Dat begrijpen wij niet.
  In landen als Polen, Hongarije of Kroatië vragen de mensen zich af: waar is de EU mee bezig? Waarom wordt illegale migratie aangejaagd? Waar is hun gezond verstand gebleven? Wat is het doel hiervan?
  Orbán heeft zes democratische verkiezingen op rij gewonnen en hij verdedigt notabene de joods-christelijke traditie tegenover de islam. Hoe is hij dan een antisemiet?

  De media [in het Westen] vertonen in hun berichtgeving en analyses nauwelijks variatie. En ook hier zijn mensen bang om zich uit te spreken over heikele thema’s, zoals immigratie en de islam, omdat ze mogelijk hun carrièrekansen verspelen. Fortuyn werd zelfs om diens afwijkende mening vermoord.

  Die [media] gaan helemaal mee in het westerse frame van Rusland als de oude én de nieuwe vijand. Echt, er klopt zo weinig van. Het is simpele propaganda.

  De West-Europese samenlevingen islamiseren zo snel, die ontwikkeling lijkt mij niet meer te stoppen. De politiek heeft er ook totaal geen antwoord op. Westerse politici hobbelen maar verder in dat multiculti-patroon. Ze roepen de ondergang over zichzelf af.”

  Als je voor iemand een standbeeld zou moeten bouwen (of een straat/plein naar moet vernoemen, of gewoon je zoons (allemaal) naar moet vernoemen) dan is het wel Wierd Duk. Het enige laatste overgebleven heldere journalistieke licht in duistere mediale tijden dat als eenmansmachine dapper weerstand biedt tegen de voortschrijdende verpolitiekcorrectisering der media.

  Elke zaterdag laat Duk hele gewone burgers aan het woord, die hele gewone dingen zeggen, dingen die je helemaal niet mág zeggen van de Volkskrant NRC Handelsblad hypocriete moralistische oude media. Duk doet dat dan toch, notabene in het keurige voetbalcourantje AD, en daarom wordt Duk niet gewoon normaal massaal gehaat, zoals gebruikelijk bij mensen die weigeren politiek-correct te zijn, maar heet de complete nieuwe Nationale Obsessie inmiddels ook ‘Wierd Duk’.

  Tik ‘Wierd Duk’ in bij de twittersearch en je wordt welkom geheten in een geheel nieuwe ‘fatsoenlijke, betrokken, verschillige en sociale’ dimensie van haat, laster, verdachtmakingen, verzinsels, leugens, smaad, bedrog, strontsmijterij, intimidatie, stalking en dikke walmende haat aan het adres van Wierd Duk.

  Want hij laat gewone mensen aan het woord. Mensen met een andere mening dan je normaal leest, ziet of hoort in de media. Stel je voor: een vrij democratisch land waarin mensen met verschillende meningen zomaar een podium krijgen…

  Enfin, deze week in een nieuw episch hoofdstuk van de Wierd Duk-heldensaga: in Nederland wonende Oost-Europeanen leggen uit waarom Nederland en de rest van West-Europa lachwekkend, laf en vooral heel dom is en hard op weg zijn naar Het Grote Einde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.