Sylvana schreeuwt moord en brand vanwege afgewezen PVV-motie: ‘Onze grondrechten staan onder druk!’

Hysterisch zoals we dat inmiddels wel van haar gewend zijn. Ach fijn, kan iemand mij uitleggen hoe onze grondrechten onder druk zouden komen te staan vanwege een motie die geen meerderheid heeft gehaald?

Gisteren was het een goede dag voor linkse partijen in de Tweede Kamer. Alle immigratiekritische moties die werden voorgelegd werden stuk voor stuk afgeschoten. Desalniettemin ziet Artikel 1-partijleider Sylvana Simons dat er reden tot zorg zou zijn. Er was namelijk nog een motie – van PVV-Kamerlid Gidi Markuszower – om het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens op te zeggen. Ook die motie heeft het niet gered: alleen de PVV en FVD stemden voor. Alle andere partijen waren tegen.

18556233_440768086282348_7808542313333624426_n

Jammer, want het EVRM is een gevaar voor Nederland – nu is er niets mis met mensenrechten, maar wél met de zeer uitgebreide bevoegdheden die het bij het verdrag horende Europese Hof geniet. Dit gerechtelijke orgaan staat namelijk boven iedere Nederlandse rechter en heeft de macht om Nederlandse wetgeving gewoonweg ter zijde te schuiven. Mensenrechten worden er zo bijzonder ruim uitgelegd dat ze met de eigenlijke betekenis niets meer van doen hebben.

Dat wordt door Sylvana uiteraard anders begrepen. Die denkt dat het EVRM in Nederland een essentieel onderdeel van de rechtsmacht is, zonder welke het hier direct de apartheid zal worden ingevoerd. Nogmaals: deze motie is verworpen, maar tante Syl was alsnog vol-le-dig in paniek. Zo konden we lezen op de pagina van haar partij:

https://www.facebook.com/Artikel1NL/posts/440770532948770

Juist ja. Niet alleen volkomen hysterisch, maar ook nog eens aangelengd met een vleugje complotdenken. Want ondanks dat slechts 22 Kamerleden voor deze motie stemden, staan de “grondrechten” hier onder druk. En: “Ervaring leert dat het een kwestie van tijd is voordat andere partijen met dit windje mee gaan waaien.” Tuurlijk hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ikke en zo

  Dhr. Markuszower, heeft deze motie aangeboden omdat (quote); Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) DWINGT nationale, democratisch tot stand gekomen wetgeving te herzien.
  De motie was dus niet bedoeld om een stokje te steken voor de rechten van de mens, maar het ontdoen van de Europese macht (alles beslissend) op gebied van mensenrechten.
  De afwijzing van deze motie door de andere partijen lijken geënt op tegenwerking van pvv en pvd.

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34235-9.html

 2. vanhetgoor

  Oei! Dit is een moeilijk punt. Ik ben niet echt een fan van de gewezen nagelstyliste Sylvana Simons. Daarnaast heb ik geen hoge pet op met betrekking tot haar inzichten. De Europese Unie is feitelijk geen wetgever omdat de landen die samen de unie vormen nog steeds zelf de wetten maken en uitvoeren. Alle voorstellen en regels worden vaak klakkeloos aangenomen èn overgenomen in de lidstaten, maar formeel heeft (had?) elk land afzonderlijk de mogelijkheid om ‘Europese’ regels en richtlijnen te volgen.

  De grondwet die wij in Nederland hebben heeft niets te maken met de EVRM, ten eerste omdat onze grondrechten in de grondwet liggen verankerd en ‘Europa’ heeft daar geen vat op. Vervolgens is het EVRM een verdrag, maar niet een overeenkomst tussen mensen maar tussen Europese landen die bij de EU horen. De burgers van de landen hebben er dus niets aan. Geen snee brood minder of meer! Omdat het een verdrag is en geen deel van de grondwet. Het verdrag is de belofte van de lidstaten om zaken over te nemen en tot wet te maken. Dat dit systeem ondemocratisch is zullen we maar even niet benoemen en dat er met deze werkwijze totaal geen rekening wordt gehouden met minderheden zullen we ook maar niet vermelden. Pakweg 90% van de burgers heeft geen stemrecht meer in ‘Europese’ aangelegenheden. En dat is dan de grote massa.

  De grondwet van NL en de rechten van de mens zijn ouder dan de Europese Unie. Als NL de EVRM al of niet ratificeerd / aanneemt / overneemt of verwerpt / opzegt, dan verandert er niets aan onze Nederlandse grondwet en de universele menserechten.

  Hoe dom moet iemand zijn om hier een vergissing mee te maken?

  1. Eminem2

   “De Europese Unie is feitelijk geen wetgever omdat de landen die samen de unie vormen nog steeds zelf de wetten maken en uitvoeren.”

   Ehhh…. Richtlijnen van de EU moeten door de Lidstaten gewoon in wetgeving omgezet worden, hoor. En Verordeningen zijn zelfs direct bindend in de Lidstaten. Dus de EU is wel degelijk “wetgever” in die zin. En de jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie is ook direct bindend voor de Lidstaten.

   “Vervolgens is het EVRM een verdrag, maar niet een overeenkomst tussen mensen maar tussen Europese landen die bij de EU horen.”

   Ehhhh…. Verdragen hebben in Nederland ook direct werking. Dat staat expliciet in de Grondwet vermeld.

   “De grondwet van NL en de rechten van de mens zijn ouder dan de Europese Unie. Als NL de EVRM al of niet ratificeerd / aanneemt / overneemt of verwerpt / opzegt, dan verandert er niets aan onze Nederlandse grondwet en de universele menserechten.”

   Sinds wanneer maakt het wat uit welke wet of verdrag het oudste is? Het gaat gewoon om welke van de hoogste orde is. En een verdrag is van hogere orde dan in wet.

   “Hoe dom moet iemand zijn om hier een vergissing mee te maken?”

   Zegt u het zelf maar!

 3. Ni28

  Als je herrie maakt weten de mensen dat je er nog bent. Op een linkse podium is er altijd plaats voor.

 4. HaZ

  Ik weet dat het nog geen 31 december is, maar mag asjeblieft deze Gillende Keukenmeid nu al afgeschoten worden.

  1. Marija

   😀 😀

 5. Floris

  Er is al meer te doen geweest over dit Mensenrechtenhof. Ze hebben bijvoorbeeld de bevoegdheid om uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers door een lidstaat te dwarsbomen. Het is een uitholling van de soevereiniteit van de lidstaten.

  Baudet is hier al jaren over bezig, al ruim voordat hij de politiek in ging:

  http://www.gva.be/cnt/aid1216391/steeds-meer-kritiek-op-mensenrechtenhof-in-straatsburg

  We zien dus weer hoe de politiek kamerbreed rolt (muv de PVV en FvD). Het zijn de lakeien van de EU.

 6. Sniper666

  De EU is ondemocratisch en dus fout. Mij is nooit gevraagd om voor of tegen die EU bobo’s te stemmen.

 7. LieverKipsLeverworst

  Dat wijf is gek, joh!

  1. corfo

   Liever Kips enz.
   Helemaal mee eens.
   @Sniper666.
   Zéér ondemocratisch én absoluut fout. De “leiding” bestaat ui zuipers en graaiers , waarop niemand óóit heeft kunnen stemmen. Weg met dat zooitje !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.