Sylvana Simons praat blanken in haar tuin schuldgevoel aan: ‘Wat racisme betreft heb ik als witte man hulp nodig!’

Ben jij blank? Slecht nieuws, want dan ben je een soort alcoholist. Een mental case die spoedig aandacht van de geestelijke gezondheidszorg nodig heeft! Althans: als je Artikel 1 en hun voorvrouw Sylvana Simons mag geloven.

Wie dacht dat de ambities van Sylvana Simons om Nederland grondig aan te pakken waren verdwenen met het imploderen van Artikel 1 op de verkiezingsdag in maart is net een tikkeltje té optimistisch.

Sylvana werkt nog altijd aan haar zieligheidsevangelie, al doet ze dat wat minder vaak in de talkshow van Pauw. Maar haar eigen achtertuin doet prima dienst als ruimte waar ze blanke gasten kan vertellen hoe minderwaardig en onwetend ze wel eigenlijk niet zijn. Dat kunnen we opmaken uit een nieuw stuk dat zo’n schuldbewuste blanke heteroseksuele man heeft gepubliceerd op de website van Artikel 1:

“’s Middags in de tuin bij Sylvana Simons hadden we gesproken over ‘witte helpers’ en over de discussie in de zwarte gemeenschap of witte mensen wel of niet mogen helpen in de strijd tegen racisme. Vannacht, toen ik mijn hoofd rustig probeerde te krijgen, realiseerde ik me dat ik zwarte mensen helemaal niet kán helpen. Waar het racisme betreft ben ik als witte man namelijk degene die hulp nodig heeft: ik heb een enorme kennisachterstand. Zwarte mensen staan allang bij de finish terwijl ik nog maar net de startstreep heb verlaten. Binnen Artikel 1 word ik geholpen, aangemoedigd: ‘Kom op Robert, je bent op de goede weg…, beetje naar die kant…, au, ja dat doet pijn, geeft niet…, ho, niet te snel…, ja, dat is een lastige hindernis, probeer toch maar…, ja, je bent er bijna.’ Natuurlijk ben ik er nog lang niet, maar ze zijn zo aardig om me dat niet te vertellen, zodat ik volhoud.”

Was getekend Robert Witte, een zelfhatende blanke man die er van overtuigd is dat gekleurde Nederlanders álle wijsheid in pacht hebben, en blanke mensen maar domme schepselen zijn die constant moeten worden gewezen op hun zogenaamde bevoorrechte positie.

Het moge duidelijk zijn dat dit echt knettergek gebral is, dat grenst aan een soort blinde verering van zwarte mensen. Zij zouden per definitie gelijk hebben, en een blanke man is per definitie dom.

Onzin. Ik zeg: niemand heeft per definitie gelijk, en al helemaal niet op basis van huidskleur. Onze meningen en zienswijzen zijn allemaal even waardevol, en de zwarte niet toevallig meer dan de witte. Mensen zoals Robert Witte moeten dus ophouden zichzelf te verdrinken in al dit gezwets over hun eigen zogenaamde onwetendheid, en Sylvana Simons zou het sieren om niet zo arrogant te doen.

Lijkt me niet te veel gevraagd, maar goed: dit is dan ook Artikel 1. Je moet daar ook weer niet teveel van verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Domme mensen moet je doodzwijgen.

 2. hans-e-pans

  Persoonlijk ben ik bang dat zij niet meer te helpen is. In haar hoofd moet het razen.

 3. HaZ

  In het beruchte Voetbal Inside noemde Johan Derksen ( trouwens een man naar mijn hart) Simons al eens “zo trots als een aap”. Simons antwoordde daarop dat Derksen toe was aan een cursus “racisme”, wat Derksen niet nodig heeft want dat gaat hem prima af, maar zou een cursus “ontracismeren” niets zijn voor Simons. Zelf betalen Syl, dat dan weer wel.

 4. Isolde

  Het probleem is niet een witte huid maar op basis ervan besluiten tot racistische opvattingen jegens mensen met een andere huidskleur. Witte mannen die die opvattingen hebben zijn inderdaad zielig.

  1. Top

   Ach gut! Moeilijk om aan de slag te komen als er in de bovenkamer wel het lichtje brand, maar nooit iemand thuis is.

  2. van Urk

   Zwarte vrouwen met die opvattingen ook.

   1. Top

    Ik reageer op die flauwekul, die hier boven staat.

  3. swetsnek

   flikker op homo

   1. Isolde

    Homohaat en vrouwenhaat gaan bij boze witte mannen vaak hand in hand.

 5. Pedrito

  Toch goed dat Artikel 1 er is onder het motto “alle gekkies verzamelen”. Zo krijgen beleidsmakers beter zicht welke investeringen in de geestelijke gezondheidszorg moeten worden gedaan of sterker Niet moeten worden gedaan !

 6. Sniper666

  Arm mens… Ze schuift nu wel heel erg richting zwarte tokkie..

 7. swetsnek

  mmmm in de vorm van geen stijl zou je haar doen hahaha

 8. Dam

  Artikel 1 heeft € 92.000 ontvangen van Soros om onderzoek te doen naar racisme (op internet te vinden). Dat is moeilijk in Nederland te vinden. Ze zijn met dat geld een gepigmenteerde Club gestart genaamd Artikel 1 om jongen mensen in de Maatschappij tegen elkaar op te zetten. Van verbinden is totaal geen sprake. Als je op het FB van Simons kijkt hoe racistisch ze is, en anderen daar idem, schrik je. Over het algemeen allemaal jonge gepigmenteerde lui. Mensen die willen verbinden gedragen zich zo niet. Er was o.a. iets over de oranje vlag die vroeger werd gebruikt door NSBers. Zegt ze: ” iets voor PVVers”? Er zijn steeds meer mensen die op deze uitlatingen letten. Want als je generaliserend praat bedoelde zij dus een paar miljoen mensen in Nederland hiermee, welke deze dame wegzet als NSBers en NAZI aanhangers, met kennelijk volgens haar de behoefte duizenden moslims te gaan vergassen. Het is een Vileine CLub die steeds racistischer wordt en mensen tegen elkaar op blijft zetten met knip en plakwerk en verhalen en voorbeelden uit Amerika, kolonisatie, slaven, het blijft maar doorgaan. Totdat er een aantal mensen zijn die er genoeg van hebben en hen gaat aanklagen voor racistische uitlatingen. En dan ben ik daarbij.

  1. Isolde

   @ Dam,

   Heeft u een bron voor de bewering dat Simons 92.000 euro kreeg van Soros?

   Ik zeg niet dat het niet waar is, het zou waar kunnen zijn, maar ik vond er nergens enig bewijs van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.