Thierry Baudet denkt dat ‘binnen 5 á 10 jaar’ de rechtse wind gaat waaien door ons land: ‘Er komt verandering aan!’

In Nederland hebben we momenteel te maken met een enorm links maatschappelijk klimaat. De meeste media, de universiteiten en agenda-setters zijn van progressieve snit. Maar ze lopen op hun laatste benen, aldus Thierry Baudet. Binnen vijf tot tien jaar komt er een conservatieve revolte die het politieke discours terugverovert op links. Aldus de voorman van het FVD in Florida.

Een beetje succesvol politicus spreekt niet alleen in eigen land, maar doet ook verschillende internationale fora aan. Zo ook Thierry Baudet, die aanwezig is bij de Conservatives International in Florida, waar hij de gasten van PragerU te woord staat over zijn beweging, over het conservatisme en over het politieke klimaat in Nederland.

In het Engels legt Baudet uit, dat hij gelooft dat links in Nederland op z’n retour is. Geef het nog een paar jaar, aldus de FVD-voorman, en vervolgens maakt het rechts-conservatisme een comeback:

“Al onze universiteiten zijn erg links en onze media zijn erg links. We hebben nog geen machtige [conservatieve] denktanks of focusgroepen.

Maar dingen zijn snel aan het veranderen. […] Nu het monopolie van de mainstream media op hoog tempo aan kracht inboet – vanwege de opkomst van social media – denk ik dat in de aankomende vijf á tien jaar een bijzonder significante verandering zal optreden in het klimaat van het politieke discours en universiteiten, en debatten in het algemeen. Er komen veel veranderingen aan!”

Interessant! Ik zie zelf nog niet in hoe universiteiten zo spoedig van ideologie gaan veranderen, maar uiteraard hoop ik wel dat het gebeurt. Laten we dus hopen dat we over een decennium kunnen zeggen: joh, die Baudet, dát was nog eens een ziener!

De hele video van Baudet bij PragerU is overigens hier te vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Voorlopig gaat het bergafwaarts in Nederland. Het midden en rechts koketteert met links en ultra links. Daar komt weinig verandering van. Zij worden door Brussel gestuurd om vooral politiek correct te blijven en echte rechts bestaat bijna niet of cijfert elkaar weg. De AfD die in Duitsland op goede weg was kiest voor de verkeerde koers die meer mensen afschrikt dan bijbrengt. In die zij is loopt de PVV hier ook te hard van stapel en ondanks de goede bedoelingen werkt het averechts. Het enige is dan dat het binnen paar jaar hier zo erg wordt dat men de huidige politiek laat vallen als een steen en kiest voor alles als het maar anders is. Als alles blijft doorgaan zoals nu hebben wij eerder nog kans op een burgeroorlog met de vijfde colonne en hun sympathisanten. Hopelijk komt het niet zo ver maar Europa is echt ziek, doodziek.

 2. Wim Vreeswijk

  Zolang Thierry het inhoudelijk, beschaafd en de interesse houdt van de luisteraar en kijker zie ik hem niet in een safe house verdwijnen waardoor hij 24/7 beveiligd moet worden. Uiteraard moet hij intensief contact houden met politie e.d.

  1. toetssteen

   @Wim Vreeswijk
   Joop lezen en de schellen zullen u van de ogen vallen als het gaat over de hetze tegen Baudet. Het is werkelijk onvoorstelbaar!

 3. Mees

  Denk dat binnen 1o jaar eerder de zo door DDS vervloekte Dag van Arbeid een nationale feestdag wordt.
  Niks geen rechtse wind zoals Pietje Bel ons doen wil geloven.

 4. Guus Geluk

  Rechts of rechtspopulistisch?

  Nederland is en blijf centrum, ergens in het midden.

  1. van Urk

   Op dit moment is het anders nog windstil. Laten we eerst nu maar eens afwachten van welk kant de kogel door de kerk afgeschoten wordt.

 5. Ngatimoto

  Het probleem is dat al die afgezwaaide politici van links er in slagen leuke baantjes te regelen bij ministeries, ziekenhuizen, universiteiten. Ze worden burgemeester of er wordt een vaag instituut in het leven geroepen om hen een levenslang inkomen te garanderen.
  Er moet een wet komen waarin wordt gesteld dat politici alleen nog in het bedrijfsleven mogen werken. let wel, bedrijven die niets met de Staat te maken hebben. Anders helpt het niet.

 6. Helleman

  Er is al sprake van een wending van links naar rechts maar ik betwijfel of die doorzet. De verkiezing van Macron, de mogelijke opkomst van Schulz en de sterke positie van Pechtold en Klaver in Nederland zijn een teken aan de wand.
  Ik zie ook niet zo’n sterk rechts geluid als tegenwicht: Trump is een drama, May doet het niet zo best en in Nederland moet ik nog zien of Baudet en Wilders een rol van betekenis gaan spelen. Ik heb er een hard hoofd in.

 7. Gallus

  Dat vraagt toch wel om definities!
  Wat is rechts?! Wat is links?
  Is klimatologie rechts of links?
  Ontkenning van opwarming van de aarde t.g.v. de mens is dat rechts of links?!
  Het is geen van beide; het is wetenschappelijk analfabetisme! Of…..

  Grappig dat figuren als Trump, De Mos en Baudet zoveel onderzoek hebben gedaan naar de eigenschappen van CO2 dat ze tot revolutionaire ontdekkingen zijn gekomen!! In hun speciale laboratoria hebben ze ontdekt dat CO2 helemaal geen infrarood absorbeert!!! Heel nieuwe spectraalanalyses! We kunnen dus oneindig veel meer CO2 in de atmosfeer brengen en het heeft helemaal geen effect! Fantastisch toch! Weg met al die fysici, chemici en klimatologen! Ze zoeken gewoon betaald werk, ze kunnen dat niet vinden en daarom creëren ze problemen. Al die onderzoekers! Ze worden ook zo dik betaald; de grote winstmakers zijn er niets bij; elke maand misschien wel 1600 Euro!

 8. DennisEijs

  Ik zie het niet als rechts of links. Meer realistisch. Ik ben zelf links maar zag sommige figuren steeds onrealistischer en ‘ideologischer’ worden waarbij het meer op religieuze of cult dogma’s begonnen te lijken en discussies niet meer mogelijk waren. Voor mij bestaan linkse en rechtse tegenstellingen nogsteeds. Alleen moet alles bespreekbaar kunnen zijn.

  1. Ngatimoto

   Daar ben ik het mee eens. Door de bank genomen ben ik best een links denkende figuur, op persoonlijke niveau. Dan kun je oeverloos doorgaan met alles zielig te vinden en ‘ze’ moeten er iets aan doen. Maar er moeten wel keuzes worden gemaakt en maatregelen genomen. Op zo’n moment kom je na lang denken tot een conclusie die haaks staat op wat je hart je ingeeft. Die conclusie is soms vrij pittig. Dan zou je tot Anders Behring Breivik oplossingen komen. Dat wil je dan ook weer niet dus blijft het schipperen.
   Ik heb dus de rem om iets niet te doen. Helaas ontbreekt die rem bij linkse figuren die wel aanslagen enz. plegen. ZIJ winnen dus of leggen in ieder geval hun wil op. En ik, fatsoenlijk mens ben toch weer de dupe, gewoon omdat ik een watje ben.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Ik zie geen enkel teken van hoop in Nederland.
  Ik geniet van het positivisme van Thierry maar vrees dat het voor NL klaar en over is.
  Sowieso is het over en uit voor W- en N-Europa
  De toekomt ligt in O-Europa (en wellicht centraal Europa)
  Het enige land dat enige kans maakt is wellicht het dappere Denemarken die -toen ze werden uiteengescheurd door maniakken vanwege de cartoon-rel- werden verraden door de Judassen van Europa.

  Ik hoop wel dat Thierry beveiligd gaat worden want de terreurInquisitiemedia zal niet stoppen totdat ie dood is. Bij Fortuyn en Theo zijn ze daarin geslaagd en de ongelofelijk moedige Hirsi Ali hebben ze uit het land gejaagd dus geef die jongen in godsnaam beveiliging voordat het te laat is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.