Thierry Baudet: ‘Mijn mede-parlementariërs die kritiek hebben op het eurobeleid huilen krokodillentranen’

Vandaag organiseert de Tweede Kamer een hoorzitting met de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi. Er klinkt veel kritiek, maar slechts weinigen durven écht tot de kern te komen, aldus FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet, en dat is dat de euro gewoon moet worden afgeschaft.

Het was een behoorlijk kritische atmosfeer vandaag in Den Haag. Men ontving de Italiaanse ECB-president Mario Draghi. En alhoewel hij met alle diplomatieke egards werd ontvangen, moest de man zich tegen een hoop kritiek verdedigen. Zelfs het cadeau dat hij na afloop kreeg was een vingerwijzing naar het “quantative easing”-beleid waarmee de Europese Centrale Bank momenteel een gigantische zeepbel creëert.

Maar laat je niet in de luren leggen door al die kritische woorden, waarschuwt FVD-voorman Thierry Baudet. Die wijst erop dat het heel modieus is om kritiek te hebben op Draghi en het ECB-bestuur, maar niemand eigenlijk het ultieme gevolg te trekken uit die constatering. En dat is gewoon uit de euro stappen. Op camera bij EenVandaag zet Baudet een duidelijk verhaal neer:

In een notendop:

“[Mijn mede-parlementariërs] houden vast aan iets aan dat nooit zou kunnen werken.”

Preach it, Thierry!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Ni28

    Zo moest Don Quichot zich ook ongeveer voelen maar toch blijven doorgaan Don Baudet!

  2. van Urk

    Vasthouden aan beginselen zoals de euro wordt slecht beloond.

  3. Sniper666

    Alle dynamiek van de noordelijke landen gaat verloren om de zuidelijke bijna failliete landen maar overeind te kunnen houden. Iedereen met één hersencel snapt natuurlijk dat dit niet eeuwig goed blijft gaan.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.