Video! Baudet over “kartelfossiel” Tjeenk Willink die informateur wordt: “Ongelofelijk, waarom pikken we dit nog?!”

vlcsnap-2017-05-29-17h25m37s7
Foto: Thierry Baudet in een vlog. Bron: Baudet / Twitter.

De politiek leider van het Forum voor Democratie is op z’n zachtst gezegd not amused

Terwijl de bonzen bij de PvdA en de VVD hun handen blauw klappen voor Edith Schippers’ suggestie dat Herman Tjeenk Willink de volgende moet zijn die gaat proberen om een centrum-links kabinet op de rails te krijgen, is er door mensen die hechten aan parlementaire democratie toch nog wel het één en ander aan te merken op het idee dat de voormalige PvdA-senator, de voormalig vice-voorzitter van de Raad van State en minister van staat leiding moet geven aan de kabinetsformatie.

Bij het Forum voor Democratie konden ze hun oren zowat niet geloven. Dit is namelijk de reactie van Thierry Baudet:

Aldus Baudet in een videoboodschap op Twitter, waar hij ook nog aan toevoegt: “Schippers schuift nu kartelfossiel Tjeenk Willink naar voren als informateur. Wat een grap!” Via het social media-profiel van zijn partij gaat hij vervolgens door: “Bij de VVD hebben ze nog zo weinig capabele en integere mensen in huis, dat ze dan maar oud-gediende Tjeenk Willink van de PvdA willen benoemen.”

De FVD-leider heeft dan ook helemaal gelijk dat deze benoeming een hele bizarre is. Het is namelijk de taak van een informateur – in dit geval Edith Schippers – om te proberen om een kabinet te formeren. Niet om een nieuwe informateur te formeren: dat is een bevoegdheid die bij de Tweede Kamer ligt, die Schippers en de VVD nu proberen te passeren en schofferen.

Al dit soort spelletjes zijn dan ook de reden dat Baudet oproept tot het vormen van een kenniskabinet, waarin zo min mogelijk partijpolitieke figuren zitting nemen die de problemen van ons land weigeren aan te pakken. “Waarbij je gewoon vakministers hebt met de beste ideeën en vernieuwende inzichten uit de praktijk.” De FVD-voorman geeft aan daar morgen wederom voor te pleiten in de Tweede Kamer.

Maar of men bereid is naar hem te luisteren? We gaan het meemaken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Baudet en Geert Wilders hebben gelijk; de politieke elite speelt elkaar de bal toe als vanouds.

  1.   

   Ritter.
   Volkomen juist !

 2.   

  De vooraf bedachte en voorgekookte coalitie moet en zal er komen. Tjeenk Willink is geen informateur maar een mediator.

  1.   

   @ IJscoman

   Willink heeft vast al instructies gehad over wat straks de uitkomst moet zijn. Wakker worden tweede slaapkamer!

 3.   

  Nee, er zal absoluut niet geluisterd worden naar Baudet, om de simpele reden dat het Baudet is. Het elitekartel sluit hierin (wederom) de gelederen en zal voor fossiel Tjeenk Willink gaan, al was het maar om mensen als Baudet en Wilders een dikke middelvinger te kunnen geven.

 4.   

  Baudet, blèren als een verongelijkt kind die denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft.
  Een paar zeteltjes en geen enkel invloed.
  Flapdrol eerste klas …

  1.   

   Heb je dienst vandaag?

   1.   

    Nou, in ieder geval heeft hij/ zij odertekend met zijn / haar functie, zodat we weten waarop we reageren.

    1.   

     Niet eens reageren op die gast.

     1.   

      @Mees: je bent zeker bang voor veranderingen ten goede van Nederland? Ik begrijp werkelijk niet wat er tegen goede ideeën is.

  2.   

   hahaha hoofd flapdrol geeft ook weer eens een verschrikkelijk dom inzicht .
   Ga wat nuttigs doen blaaskaak

  3.   

   Je hebt in elk geval gelijk als je vaststelt dat Baudet geen enkele invloed heeft, en dat geldt niet alleen door zijn beperkte aantal zetels. Qua opinievorming maakt hiij ook weinig indruk, hij lijkt intellectueel vooral een lege huls.

   1.   

    Zeg Helleveeg, geef deze beste man eens een beetje krediet, hij is net begonnen met zijn partij, logisch dat het FvD nu nog een beperkt aantal zetels heeft. Over 4 jaar zal dat anders zijn. En hoe kom je er bij om te zeggen dat hij een lege huls is? Hij heeft in een paar maanden meer zinnige dingen gezegd dan iedereen in de tweede kamer bij elkaar de afgelopen tig jaar.

    1.   

     Ik deel je beoordeling niet. Ik hoorde Baudet zelden iets zinnigs zeggen en veel vaker gevaarlijke onzin uitkramen.

     1.   

      Helleman.
      Ik heb van u nog geen enkele zinnige reactie gelezen.

     2.   

      @ Corfo: Het is trol Isolde von Hüttenstein. Zoals voorspeld is hij na een weekje uithuilen weer terug om te zieken en te zuigen.

      Dat houdt pas op als hij in z’n graf ligt.

 5.   

  Ik begrijp niets meer van dit achterlijk gedoe.
  Tjeenk Willink, wat een idee om deze man als informateur te willen benoemen.
  Alsof je Sinterklaas van stal haalt.
  Schippers heeft echt voor haar beurt gesproken of het werd haar eerder al ingefluisterd.
  Achterbaks is het en denk maar niet dat jullie daar in Den Haag nog geloofwaardig zijn.
  Er moet toch wel iemand te vinden zijn die méér van déze tijd is en capabel om dit varkentje te wassen?
  Laten Wilders en Baudet een betere kandidaat voordragen.
  Er zal niet naar hen geluisterd worden, maar zou de Tweede Kamer daar zonder slag of stoot mee accoord gaan? Dan zakt bij wijze van spreken mijn broek voor de zoveelste keer af van deze aan elkaar gebakken kliek.

  1.   

   Marija.
   Deze Willink noemt men óók een z.g. mastodont, evenals Kok, Opstelten, Lubbers en meer van die ongure types. Dat den Haag niet meer geloofwaardig is, is al geruime tijd duidelijk, toch ? Écht capabele mensen voor een formatie zijn zéker wel te vinden, maar die verkeren niet binnen de zichzelf “elite” noemende zooi in den Haag.

 6.   

  Het hulpje van Rutte, die duidelijk de regie had en dus aan Schippers vertelde wat zij wel en wat zij niet moet doen, kreeg de zaak niet rond.

  Mevrouw Schippers moet nu maar snel verder met haar poging om bij een grote verzekering maatschappij een topbaan met riante vergoedingen te krijgen.
  Wat dat gebeurd natuurlijk, gezien haar daden in de regering omtrent de zorg.
  Politici die uit de politiek gaan, hebben tevoren al goed voor zich gezorgd.
  Voorbeelden ervan zijn honderden!

  Baudet haalt dit telkens terecht ook aan. Maar staat alleen.
  Ons kent ons nietwaar!

  Uit de benoeming van de ouwe heer Tjeenk Willink (PvdA), blijkt hoe ziek de partijkartel vorming nog steeds is in dit land.
  Nederland barst van het nepotisme en is nog niet af van de linkse 5e pvda colonne die in alle geledingen van onze maatschappij nog immer de dienst uitmaakt.
  Dat duurt nog wel een generatie denkt ik.

 7.   

  Willink was een belangrijke adviseur van de vorstin en voormalig vicevoorzitter van de Raad van State. Een hoogwaardigheidsbekleder weet in de regel hoe de hazen lopen in de Haagse arena. Wat zou een buitenstaander daar als informateur moeten doen?

  Het is dus een goede zaak dat Edith Schippers, die haar laatste daagjes op Volksgezondheid doorbrengt, Willink als informateur rapporteert.

  1.   

   Met de nadruk op WAS!!

   1.   

    Exact, iemand met ervaring.

 8.   

  Willink als informateur…dat kan alleen betekenen dat gepoogd gaat worden de PvdA aan het motorblok te koppelen.

  1.   

   Floris.
   Als het dit fossiel inderdaad lukt om de PvdA aan een “wankel-motorblok” te koppelen, is dat hopelijk het laatste nummertje van de PvdA, want dan blijft van die zooi niks meer over, en terecht.

 9.   

  Men heeft geen enkel respect voor de honderd duizenden Nederlanders, die o.a op
  Wilders en Baudet hebben gestemd,eens krijgt Nederland hier een rekening voor

  1.   

   1,4 miljoen.

 10.   

  De reacties onder Thierry’s tweet zijn echt om te huilen. Als de meerderheid van Nederland zo zielig is, is dit land verloren. Jankieboeboe, Thierry zegt “fossiel”, hij haat bejaarde mensen! Jankieboeboe, Thierry is een nazistische dictator! Zucht…

  1.   

   Dat is een gevolg van de feminisering. Linkse mannen zijn watjes.

   1.   

    Feminisering terzijde, je zou toch denken dat mensen wat geleerd hebben over het demoniseren van politici na Pim Fortuyn…

    1.   

     @Floris Linkse mannen zijn zo dom dat toen ze zich voor een sterilisatie in het ziekenhuis meldden per ongeluk gezegd hebben dat ze voor een castratie kwamen. En toen waren het ineens hele zielige watjes, zeg maar de Klavers, Pechtolds en Roemers van dit land.

 11.   

  Ik begrijp Wilders maar vooral Baudet wel.
  Tjeenk Willink vertegenwoordigd immers de oude politieke kliek met al zijn niet officiële Dubbele Petten Netwerkers (DPN (lees reacties Fleur Agema) maar daarom niet met minder buiten democratische invloed. Voorts heeft Tj.Willink naar mijn overtuiging een veel te enge relatie met het koningshuis en maakt daar deel uit van. En wat Nederland nu zeker niet nodig heeft is de betrokkenheid van de koning. De 2e kamer komt er vast ook zelf wel uit. Democratie en inspraak van burgers heeft ons land nodig.

  Allemaal een doorgestoken kaart.
  Het is een politieke corrupte kliek.

 12.   

  Hoe dan ook het meest gehate nieuwe rampen-kabinet o.l.v. Rutte komt er gewoon, de democratische spelregels zijn een fata morgana geworden.

 13.   

  Vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen De angst voor de PVV en voor de FVD
  proberen ze alles dicht te timmeren ze hebben lak aan de kiezer

  1.   

   Dat vind ik ook voor 100%. Rutte is doodsbang dat Wilders de poten onder zijn stoel omhaalt. Het is zo’n jankerig klein ventje die Rutte, het enige dat hij heel goed doet is, zijn poot stijf houden en aan zijn ongelijk vasthouden (Wilders geen kans geven).
   Ik hoop dat er nieuwe verkiezingen komen en er dan een volksdeel met geopende ogen zal stemmen.

   1.   

    Mochten er nieuwe verkiezingen komen dan zullen de verschillen qua zetels met nu niet groot zijn. Ik blijf me elke keer weer verbazen over het stemgedrag van de Nederlanders, alsof ze gewoon niet anders willen dan naar de slachtbank geleidt te worden.

 14.   

  Baudet stelt een “kenniskabinet” voor met “vakministers”.
  Hoe moet ik me dit voorstellen? Zijn deze vakministers afkomstig uit de partijen, zeg maar allemaal Plasterkjes? Hoe zorg je dat er in politieke partijen mensen zitten die gekwalificeerd zijn om “vakminister” te worden?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!