Vluchtelingenherdenking wordt nóg perverser: mag plaatsvinden op plek waarvandaan de Joden werden weggevoerd in WOII

Net als je denkt dat het allemaal niet veel gekker meer kan.

We hebben het vaak genoeg gezegd de afgelopen dagen: herdenk vluchtelingen zoveel je wil, maar niet met de Nationale Dodenherdenking van 4 mei. Die dag is gereserveerd voor de helden die stierven voor onze vrijheid in de Tweede Wereldoorlog. Duidelijk verhaal, toch?

Nou, dan heb je de koppige dominee Rikko Voorberg nog niet ontmoet, die vluchtelingen vergelijkt met Amerikaanse en Canadese soldaten die hun leven gaven om Nederland te bevrijden van de nazi’s. Dat is best wel pervers, toch? Mensen die naar Nederland komen om te baden in onze weelde vergelijken met de bevrijders die een inmiddels straatarm Nederland weer een toekomst gaven.. je moet het maar durven.

Het kan echter nog erger, en dat toont burgemeester Eberhard van der Laan aan. Hij laat die grotesque vluchtelingenherdenking plaatsvinden op de Nieuwmarkt in Amsterdam. En dat is niet zomaar een plaats, zoals ook het CIDI terecht aankaart:

“Het Cidi vindt de verplaatsing van de ‘vluchtelingenherdenking’ naar de Nieuwmarkt ‘absoluut geen verbetering’. Dat komt door de geschiedenis van het plein. ‘Dit is de plek waar joden werden verzameld om te worden gedeporteerd naar de concentratiekampen. Dit is een nog slechtere locatie, absoluut geen verbetering’, zegt een woordvoerder van het Centrum Informatie en Documentatie Israël.

Hij noemt het ‘buitengewoon triest’ dat burgemeester Eberhard van der Laan de vluchtelingenherdenking van morgenavond van het Rembrandtplein verplaatst heeft naar een locatie met deze geschiedenis. ‘Een ongepaste plek die de Nationale Dodenherdenking alleen maar verwatert. Hier zijn we buitengewoon ongelukkig mee.'”

En terecht, dat het CIDI hier ongelukkig mee is. Heel Nederland zou hier ongelukkig mee moeten zijn: de Dodenherdenking is juist een moment om ons respect te getuigen aan de slachtoffers van een verschrikkelijke oorlog, niet om hun nagedachtenis nog eens extra te ontheiligen.

We zullen zien of de gemeente Amsterdam bereid is hun besluit te heroverwegen. Als ze dat doen zou dat ze in ieder geval enorm sieren, want de zaken staan er nu belabberd voor: één officiële Dodenherdenking die volledig weggeschreeuwd wordt door vluchtelingengeblaat, en één officieuze Rikko Voorberg-herdenking die gebaseerd is op geschiedvervalsing en emoporno. Van der Laan, doe wat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Vabis

  Schandalig, een ander woord is er niet voor…

  1. loritta

   Inderdaad, dat was ook het enige wat ik ervan dacht, echt SCHANDALIG!!!

 2. Marija

  ik word nu echt een beetje nieuwsmoe van dit soort ongein.

 3. Ni28

  Wat gebeurd toch met dit land? Gekker kan het niet worden. Abnormaal wordt normaal en vice versa. Hebben wij het nog in de hand? De leiders in ieder geval niet.

  1. hans-e-pans

   Elke keer als ik bij een bericht denk “het kan niet gekker”, dan blijkt dat het toch elke keer weer gekker kan. Het allergekste is in Nederland nog niet bewezen.

 4. Skippybal

  Zo hypocriet.

  “Iets” in dit land wil 4 mei claimen om aandacht te geven aan de vluchtelingen en deze dus dezelfde beladenheid, achtergrond, sfeer meegeven die we al sinds 1945 hebben en gedenken.

  Vluchtelingen, hoe spijtig ook, horen daar noet bij. Waarom eigenlijk wel?
  Slachtoffers uit de tijd van Mao, Stalin, pol pot of Idi Amin hoeven gek genoeg niet herdacht te worden.

  Het is duidelijk dat er “iets” achter zit om vluchtelingen op een “hoger” niveau te tillen, waar de dikke meerderheid niet eens aan zou denken en ook geen trek in heeft.

  Vreemd….met net als zwarte piet, zal het zich wortelen in onze samenleving vrees ik.

 5. Marcus123

  Het is wel interessant dat door deze discussie aan het licht komt dat veel mensen geen idee hebben wat dodenherdenking inhoudt. Er wordt blijkbaar veel gedacht dat dit louter voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is.

  1. corfo

   Marcus123.
   De dodenherdenking op 4 mei is inderdaad alléén voor de slachtoffers van WO-II.

   1. Marcus123

    Dat is dus niet zo. Al bijna zestig jaar niet.

    1. corfo

     Skippybal.
     De meeste hier aankomende “vluchtelingen” zijn NIET gevlucht voor geweld.
     Het zijn gelukzoekers en stellen hun leven in de waagschaal op zoek naar geluk, dat NL-verzetsstrijders “gelukzoekers” waren, dát wilt u toch zeker niet beweren ?
     Overeenkomsten tussen dobber-negers en NL-verzetsmensen zijn er niet; dus ook niet gelijktijdig herdenken.

     1. Skippybal

      Het woord dobbernegers zult u nooit uit mijn mond horen,
      Dat geeft alleen maar tegenreacties.

      Economische vluchtelingen zijn voor mij hetzelfde als gelukszoekers en zie ik dus ook niet als vluchteling.

    1. Vabis

     In ieder geval horen dobber-negers hier niet bij!

     1. corfo

      Vabis.
      Zo is dat !
      Of zouden sommige reaguurders denken dat er in 1946 al dobber-negers waren ?

     2. Skippybal

      En dit vind ik dan weer zo’n opmerking waar je rechts zo’n slechte naam mee geeft.

      Ook Nederlanders zijn in het verleden gevlucht voor geweld.
      Of zijn negers in jouw ogen minderwaardig?

 6. kapitein

  Het is gewoon te gek voor woorden, deze hele actie. Als die slimmerik nou echt een punt wil maken dan gaat hij beginnen over de Christenen die tijdens de oversteek over boord gegooid zijn door Islam dobbernegers, maar dat zal wel niet zielig genoeg zijn ben ik bang..

  1. corfo

   kapitein.
   Wat u schrijft heb ik al diverse keren van “deskundigen” vernomen, maar kon het niet verifiëren. Indien uw bewering klopt dan maakt e.e.a. eens te meer duidelijk met welk soort “mensen” we hier te maken hebben. En dát soort gasten worden hier binnen-gejubeld ?! Terugsturen op hetzelfde bootje als waarmede zij gekomen zijn.

  2. Marija

   als dat waar is, is het inderdaad tuig van de richel.
   Ik vind toch ook dat ze wel heel gemakkelijk vrouwen, kinderen en oude mensen in de steek laten. Waarom gaan ze niet vechten om hun eigen lang te verbeteren?
   Toch een rot mentaliteit.

   1. Floris

    Het IS waar. Islam maakt mensen slecht. Het is immers de leer die gebracht is door een pedoseksuele, op seks beluste massamoordenaar, jodenhater, slavenhandelaar en rover. Dit volgens de islamitische geschriften zelf.

    Hoe kan daar iets goeds uit voortkomen?

 7. van Urk

  Links moet natuurlijk zoals gewoonlijk weer provoceren en dat begint meestal in de linkse grachtengordelstad Islamsterdam.

 8. van Urk

  Nationale dodenherdenking. De naam zegt het al. Alleen voor Nederland en voor gevallen Nederlanders en niet voor migranten uit Islamerije. Het zou toch wat worden als er Ghanezen emigreren naar Frankrijk, zich op de Route Soleil te pletter rijden, en dan in 020 herdacht moeten worden. Dan kunnen we het ook een wereldherdenking gaan noemen. Dan is het hek van de Dam.

 9. Ruud562

  Uitermate pervers, totaal respectloos en zéér dom van die Van der Laan.
  Maar ja, wat kan je nog anders verwachten van zo’n PvdA’er!

 10. Ruud562

  Ja @Marcus 123,
  4 mei was én is louter bedoeld voor de Nederlandse slachtoffers en voor degene die Nederland toen hebben bevrijd of daaraan hebben meegewerkt en daarbij het leven lieten!
  Degenen die deze dag anders invullen zijn voor mij respectloze, verwerpelijke, egocentrische, domme en naieve mislukkelingen van het ergste soort!

 11. Anna

  Die jonge dominee Rikko Voorberg moet nog heel, heel veel leren. Hij heeft geen enkel respect voor al de Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vergast. Hij heeft natuurlijk iets tegen de Joden. Dat zit er dik in. Het is werkelijk schandelijk van die man. Opgevoed in een totaal verkeert milieu en niks bijgeleerd.

 12. Anna

  Waarom heeft die dominee geen honderdduizenden witte kruizen voor al de Joden,christenen en alle andersdenkenden die in islamitische landen door moslims worden uitgemoord.

 13. albertino w

  4 MEI DODEN HERDENKING!
  Is bedoeld voor allen,die in de tweede wereld oorlog zijn gevallen voor onze vrijheid!
  Die militairen die gevallen zijn bij buitenlandse missies dienen eigenlijk worden herdacht in het land waar zich die missie heeft voltrokken en ook niet op 4 mei.
  Maar op veteranen dag bijvoorbeeld!
  Om tevens alle vluchtelingen uit diverse landen, die verdronken zijn tijdens de over tocht in de Middelandse Zee tevens op deze dag te herdenken, is klink klare onzin!
  Dan kunnen we ook wel iedereen die van de honger is gestorven in deze wereld gelijk wel mee herdenken Deze zogenaamde vluchtelingen die verdronken zijn, hebben zelf deze hachelijke reis genomen met alle risiko,s die deze met zich mee brachten!
  Waaruit blijkt dat 90% van deze vluchtelingen gewoon gelukzoekers zijn op zoek naar een beter leven in Europa!
  En veelal geen oorlog slachtoffers zijn en dus geen recht op asiel hebben in Europa, bij slechts 10% blijkt dit wel het geval, en dienen natuurlijk te worden geholpen!
  We moeten eindelijk eens op houden, met het idee de hele wereld te kunnen redden en van eten te voorzien!
  Als al het geld wat in de oorlog industrie word gepomt eens gebruikten om in die landen waar honger en ellende heerst, hun landbouw en water voorziening te herstruktueren en de mensen aldaar zelf te leren zich in hun behoefte te voorzien van water en voedsel en medische zorg, was meer dan de helft van deze wereld bevolking gered!
  Tevens zullen dan de grootmachten in deze wereld de handen ineen moeten slaan, en orde op zaken moeten gaan stellen en tevens de wil moeten hebben de wereld te verbeteren voor ieder mens op deze aarde, en hun zucht naar macht en geld laten varen!
  Zolang dit niet het geval is, zal de armoede en honger en oorlogen nooit verdwijnen, en de mens zich zelf uit roeien, en verdoemd zijn.

 14. albertino w

  Deze linkse radicalisten.
  Na de herdenking op de Dam eens een flink lesje gaan leren waar de echte Nederlander voor staat!
  En die islam knuffelaars eens goed afrossen op her rembrantsplein!
  Vuil links tuig, moet maar eens weten wie hier de baas is in Amsterdam!!!

  1. Skippybal

   Geweld is dus NIET de oplossing.

   Ik zie de kranten al over extreem rechts geweld…..neem maar aan dat ze
   jouw stupide idee snel zullen oppakken.

   Jouw soort bezorgd ons een slechte naam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.