Weifelende Edith Schippers onder vuur om langzame kabinetsformatie: “Het gaat nergens over”

Steeds meer politici van de onderhandelende partijen zijn klaar met de slome gang van zaken in de formatie. Wanneer worden er nu eindelijk eens knopen doorgehakt?

Informateur Edith Schippers krijgt vandaag kritiek van hooggeplaatste Kamerleden die betrokken zijn bij de kabinetsformatie. De VVD-politica zou te weinig vaart zetten achter de onderhandelingen. Die zijn nu al wekenlang bezig, zonder dat er ook maar één concrete afspraak is gemaakt. Bovendien weten we nog steeds niet of er nu een kabinet met GroenLinks komt, of juist niet. De Telegraaf citeert enkele Kamerleden die het trage werk van Schippers inmiddels beu zijn. Een “invloedrijk Kamerlid” heeft er het volgende over te zeggen:

“Het gaat nog steeds nergens over, terwijl er al weken wordt gepraat”

Dat is natuurlijk helemaal waar. Na wekenlang steggelen is er nog steeds geen concreet resultaat. Het enige wat we horen over de formatie is dat de onderhandelingen zo nu en dan stilliggen omdat Jesse Klaver weer eens “papadag” heeft. Maar politieke afspraken? Die blijven uit. Volgens betrokkenen in de formatie zou Schippers de onderhandelaars veel te lang aan het woord laten over één onderwerp. De gesprekken duren daardoor nodeloos lang.

Dat de formatie zo lang duurt zonder concrete resultaten, is frappant. Schippers zelf heeft namelijk gezegd dat ze vóór het zomerreces een nieuw kabinet wil zien. Dat is een mooi streven, maar daarvoor zal ze wel wat meer vaart moeten maken dan nu het geval is. In dit tempo kunnen we namelijk tot Sint-Juttemis wachten tot Nederland eindelijk weer een nieuwe regering heeft. Bij dezen een tip voor Schippers: gooi GroenLinks toch uit die formatie-onderhandelingen, en vorm een kabinet met de ChristenUnie. Niemand zit namelijk te wachten op de groene onzin en het opengrenzenbeleid van Jesse Klaver. Gooi hem dus uit de formatie, en besteed de kostbare tijd liever aan serieuze onderhandelingen met Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Noordoosterling

  Gooi klaver er maar uit! 7 papadagen lijkt mij voor iedereen
  het beste!!!! Alleen voor het kind misschien niet….

  1. loritta

   JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

 2. FlorisDeVr1es

  Precies, idioot om het eerst met Groen Links te proberen ipv iets minder linkse partijen. Gristen-liberaal lag meer voor de hand.

 3. Ni28

  De VVD zit in precaire positie door het vallen van hun Keizer en andere voorgaande schandalen. Misschien wordt bij de formatie nu meer daarover gesproken dan wat anders. Wilt men eigenlijk met de VVD door? Wilt men met de Nederlands Pinokkio door? GL is een enorm probleem maar laten wij de VVD niet vergeten. En D66 in de regering is ook drie keer niets. CDA draait met elke zuchtje wind mee daar heb je ook niet veel aan. Dus ja, het gaat nergens over maar tegelijk ook over teveel. Met deze partijen hoeft je geen hoge verwachtingen te koesteren.

 4. Ngatimoto

  Ik snap niet dat de PVV met Groen Links in zee wil.
  Het zijn communisten en pacifisten met een pak en stropdas aan.

  Vraagje op deze Bevrijdingsdag, zou u als militair of politieagent uw leven willen geven voor een Groen Links politicus of Groen Links stemmer?

  1. buitenbeentje

   PVV met groen links in zee? waar heb je het over?

   1. rosmalen53

    Whahahaha die heeft duizend jaar onder een steen gelegen
    Erg dat zulke lui stemrecht hebben

  2. Peter Selie

   Verwarde mensen veroveren de wereld (Kuch)…

   1. Ni28

    Er zijn maar alleen verwarde mensen over die in het nieuws komen, elf arrestanten gisteren waarvan 6 verward. Dat is de meerderheid al. Het is triest maar het heeft ook iets humoristisch in zich hoe men het woord verward gebruikt.

 5. Peter Selie

  Een ding naar mijn mening staat als een paal boven water, uit welke formatie dan ook waaruit het nieuwe kabinet ontstaat, zal voor de hardwerkende burger een complete ramp worden. Er komen de laatste tijd zoveel problemen op de voor spek en bonen meedoende politici af dat er nooit en te nimmer pasklare oplossingen komen die voor iedereen acceptabel zullen zijn. In mijn opinie gaan ze gewoon weer door waarmee het rampen-kabinet Rutte 2 is geëindigd, een chronisch geldgebrek is hier ook een duidelijke oorzaak van geen goed beleid wat is gevoerd onder auspiciën van Brussel. Men de burger kan het schudden, men heeft het idee gehad dat er iets viel te kiezen tussen de 28 beroeps partijen en 150 charlatans. De nieuwe regeer periode zal ongetwijfeld het product worden van het voorgaande, wanneer men Rutte, Pechtold, Klaver en Buma gaat leren kennen dan gaat men van Wilders en Baudet houden.

  1. Marija

   Er zijn enkele verlichte geesten die dat al lang doen.
   Nu die stemmers nog die de verkeerde keuze maakte, wat ons weer voor jaren achterop heeft gebracht.
   Nieuwe verkiezingen, dat zou ik graag zien.

 6. Peter Selie

  Veertien jaar geleden beloofde de VVD vakantievierende vluchtelingen aan te pakken

  https://youtu.be/8oKiOyzxtM8

 7. EllyD19

  Rutte wil dit zo, dus blijft Schippers doorgaan met dat omhooggevallen mannetje van GL Het wordt weer allemaal behelpen met het volgende kabinet.
  Praten, praten, praten zonder iets te doen. De EU maakt toch de dienst uit.

  1. Ali Yas

   Zo is het maar net. Bij de VVD zie ik geen sterke motivatie de belangen van Nederlanders boven die van de Europese Unie te stellen, en een krachtige regering zou de Nederlanders juist meer te vertellen geven. Daarom ook heeft Rutte meteen al de PVV buiten spel gezet. Wat overblijft wordt een kleurloos compromis.

 8. Roughwood

  Afkappen die handel. Mission impossible. Eruit met die luchtfietsers van GL, CU kom d’r maar in!

 9. Guus Geluk

  Er wordt weer een hoop drukte gemaakt om niets. De formatie in 2012 duurde 54 dagen. In een versplinterd politiek landschap zitten er nu vier (!) partijen aan tafel. Het is zonder meer logisch dat een formatie dan lang duurt. Wacht eerst maar rustig af en wie weet, zit dit kabinet ook de rit weer uit.

  1. toetssteen

   Mja, bij elkaar blijven voor de kinderen die onder de ruzies van pa en ma afknappen. Maar goed, ze hebben de boel bij elkaar weten te houden….

 10. Sniper666

  Het gaat eigenlijk wel prima zonder echte regering. Wat er nu zit mag geen echte besluiten nemen. En over wat komt ben ik niet al te positief. Laat ons maar lekker hobbelen zo in de doldrums.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.