Zelf-islamisering met Anne Fleur Dekker: ‘Vrouwen in bikini worden ook onderdrukt!’

Hoezo, vrouwen in een boerka worden onderdrukt door een dwingend patriarchaal construct? Misschien zijn het juist wel de vrouwen die in bikini over straat lopen de onderdrukten!

Gisteren maakte onze favoriete activiste Anne Fleur Dekker zich behoorlijk druk om een vrouw in een niqab, die van de rechter op haar bijstand gekort mag worden omdat ze per sé dat vrouwenonderdrukkende ding moet dragen. “WAT. Mensenrechtenschending,” aldus haar oordeel. Lekker dan: een rechter steekt een stokje voor vrouwenonderdrukking via verstikkende kleding en Anne Fleur noemt dat een schending van mensenrechten. Lekker feministe ben je dan, maar niet heus.

Vandaag ging onze Anne Fleur zelfs nog een stapje verder. In een nieuwe post op Facebook verspreidt het ex-GroenLinks-radicaaltje haar idee dat het misschien wel de vrouwen zijn die bikini’s dragen die juist onderdrukt worden. Kijk maar mee:

Anne Fleur op Facebook over boerka's en bikini's.
Anne Fleur op Facebook over boerka’s en bikini’s.

Anne Fleur plaatst een spotprent van een vrouw in een bikini, en een vrouw in een boerka. En allebei vinden ze van elkaar dat de andere lijdt in een “wrede, door mannen gedomineerde wereld”. Volgens Anne Fleur hebben beide fictieve vrouwen gelijk: “gelijke monniken, gelijke kappen.”

Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, want de vrouw links en de vrouw rechts zijn helemaal niet gelijk. Er zijn immers zat vrouwen die bikini’s dragen, maar al deze vrouwen kunnen er ook voor kiezen om een badpak of een boerkini te dragen – of zelfs helemaal niet in badkleding rond te lopen. Dat is de vrijheid die hoort bij onze cultuur waarin je een bikini mág dragen, maar dat zeker ook niet hoeft.

De vrouw rechts heeft die keuze niet. Als zij haar boerka uittrekt, wordt ze ter dood vervoordeeld door de cultuur die haar dit snikhete en mensonterende totaalgewaad verplicht te dragen. Als zij iets anders wil dragen, heeft ze pech. Het is de boerka, of een publieke steniging. Aan haar de “keuze”. Dat is de vrijheid van de vrouw rechts in de cartoon.

Dus waar heeft Anne Fleur het over met haar “gelijke monikken”? Het is heel kwalijk dat ze onze cultuur waarin de vrouw sexy mág zijn (maar dat zeker niet hoeft!) vergelijkt met culturen waarin vrouwen zich verplicht moeten kleden als wandelende vuilniszakken.

En over kappen gesproken: Anne Fleur heeft bijkans een baan gemaakt van haar anti-feministische bezigheden. Dáár moest ze maar eens mee kappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. van Urk

  In principe gaat het eigenlijk hier ook over. Waarin ben je vrij om zelf te bepalen wat je aantrekt of wat je met je uiterlijk doet. Een moslima die zelf heeft besloten om een boerka te willen gaan dragen heeft niks met onderdrukking te maken. Maar een moslima die als kind altijd al door haar familieleden aan haar oor wordt getrokken dat zij haar hoofddoekje niet draagt of een t-shirt met korte mouwen aan heeft is wat je inderdaad noemt een vorm van onderdrukking vanuit een principiele overtuiging. Dit ervarende fenomeen ken ik ook uit zware christelijke reformatorische kringen waarbij gelet wordt op de lengte van je haar, een broek of rok draagt, kleur van je kleding of als er bepaalde teksten op je shirt of trui staan.

  1. DutchDropveter

   Vraag is simpel te beantwoorden, waar mag je als vrouw in je bikini naar het werk? Juist klaar einde verhaal. Wilde werkgever het niet doe je het niet, is het verboden in openbare ruimten dan mag het ook niet klaar zo simpel is het, natuurlijk ben je vrij om te doen wat je wil maar wel achter je eigen achterdeur.

   1. Linkse mensen bestaan ook

    Maar… het dragen van een bikini is volgens mij in het openbaar niet verboden.

  2. Linkse mensen bestaan ook

   Helemaal mee eens! Daarom is het denk ik essentieel dat we een einde maken aan de ‘bijzondere’ scholen. Een kind moet namelijk opgevoed worden zodat hij/zij zelf de keuze heeft wat hij met zijn leven wil doen, en niet van begin af aan al van alle kanten een geloof opgedrongen krijgen, of dat geloof nou het christendom, jodendom of islam is. Geloof moet een individuele keuze zijn en geen kwestie van achtergrond.

 2. Beukman

  Leuke theorie, @Tim. Die dondert alleen geheel in mekaar waar het gaat over vrouwen die er zelf voor kiezen om in een boerka rond te lopen.
  Bovendien willen veel rechtse mannen vrouwen verbieden om in boerkini te gaan zwemmen. Nee, vrouwen moeten in badpak of bikini, of anders…. !

  Ik vind de cartoon trouwens ijzersterk. Maar ja, humor en zuur rechts, he. Zuur rechts heeft meer op met de verkrachtingsfantasieën van het Rukkersgilde Geenstijl. Lachen joh!

  1. IJscoman

   Beuk, de cartoon is leuk maar al vele malen eerder geplaatst. Vraagje: hoe weet jij of er vrouwen zijn die er zelf voor kiezen om in een boerka rond te lopen? Ken je die? Zie je dat ergens aan? En wat doe je met de vrouwen die gedwongen zijn om zo’n mensonterende tent te dragen en dus eigenlijk voor de buitenwereld niet mogen bestaan? Ga je die te hulp schieten, ga je de klootzakken erachter openlijk veroordelen, ga je een protestmars houden or whatever? Of vind je dat je al meer dan genoeg doet door simpelweg de zaak om te draaien en degenen die dit verwerpelijk vinden te veroordelen?

   1. Floris

    “Vraagje: hoe weet jij of er vrouwen zijn die er zelf voor kiezen om in een boerka rond te lopen?”
    ————————————————————-
    Indoctrinatie. Als je maar genoeg indoctrineert kan je mensen ook laten blaffen als een hond. Je kan er zelfs kannibalen van maken en hen dat heel gewoon laten vinden.

   2. Beukman

    @IJsje
    Ook in Nederland bestaan er vrouwen die vrijwillig in zo’n ding rondlopen. Ik heb er wel eens een paar op tv gezien. Mijn smaak is het niet, maar goddank is mijn smaak geen criterium.

    Er zullen vast ook vrouwen rondlopen die door manlief worden verplicht om de boerka in te kruipen. De vraag is dan of we vinden dat het de taak van de overheid is om te voorkomen dat vrouwen dingen aantrekken die ze eigenlijk niet aan willen.
    Ik vind van niet, wat mensen dragen moeten ze zelf weten, en als iemand ze ergens toe verplicht, dan moeten ze dat zelf maar oplossen.

    Ik zie trouwens zelden een boerka, terwijl het in mijn stad toch echt wemelt van de moslims.

    1. Floris

     “Ook in Nederland bestaan er vrouwen die vrijwillig in zo’n ding rondlopen.”
     ———————————————————————
     We dienen deze “vrijwilligheid” kritisch te beschouwen. Een dergelijke dracht is onnatuurlijk voor een vrouw. Kunnen we het daar over eens zijn?

     Zo ja, dan is het afgedwongen. Danwel door mannen, danwel door indoctrinatie.

     1. Beukman

      Wat voor een vrouw “onnatuurlijk” is, dat moet die vrouw zelf maar weten, @Floris. Anders krijgen we precies wat we niet willen: dat mannen dat gaan bepalen. Ook is het aan de vrouw zelf of “onnatuurlijk” eigenlijk wel een criterium is om een bepaald kledingstuk niet te dragen.
      Zou een borstenbedekkend kledingstuk natuurlijk zijn of onnatuurlijk? Een stropdas? Een broek? Ik zou het niet weten.

     2. Floris

      Weet je het werkelijk niet, Beukman? Of probeer je facts of nature gewoon weg te relativeren teneinde de islam de hand boven het hoofd te kunnen houden?

      Dit geheel volgens het cultuurmarxistische gif waarmee jij van onder tot boven bent vergeven.

      https://mises.org/blog/cultural-marxism-explained-7-minutes

     3. Beukman

      Ach en wee, @Floris heeft een nieuwe framing ontdekt! Ik was een autist, een narcist, een domoor. Tegenwoordig ben ik een cultureel Marxist, voorwaar een enorme vooruitgang.

      “De cultureel marxisme-haters hebben ook een gruwelijke hekel aan vluchtelingen, immigranten en moslims. Die brengen allemaal, zo stellen ze, hun ‘achterlijke cultuur’ mee en hebben niets op met vrouwenrechten, homoseksuelen, en ‘onze’ moderne manier van leven. Maar dat hebben veel van de cultureel marxisme-haters ook niet. De grondleggers van het begrip zijn ultra-conservatieven die tegen het homohuwelijk en tegen feminisme zijn. Hun ideaal is de samenleving uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, waarin het gezin de hoeksteen van de samenleving is en mannen en vrouwen zich volgens traditionele rolpatronen gedragen. Ook in Nederland zijn er veel van deze in wezen uiterst conservatieve islamhaters. Ze zijn te vinden onder orthodoxe christenen, libertair-conservatieven, neo-masculinisten en zelfs neo-nazi’s.”

      http://www.doorbraak.eu/de-haat-tegen-cultureel-marxisme-heeft-ultra-conservatieve-wortels/

   3. Linkse mensen bestaan ook

    Er zat bijvoorbeeld in dat programma van Jort Kelder en Gijs Rademaker voor de verkiezingen dacht ik iemand met een volledig Nederlandse achtergrond die zich had bekeerd tot de islam. Zij droeg een hoofddoek in de studio, en dat was haar zeker niet opgedragen.

    Het is inderdaad een probleem dat mensen worden gedwongen zich aan een geloof te houden, dat is niet alleen met de islam het geval, maar ook bijvoorbeeld in de Bible belt met vaccinaties. Maar dat probleem los je niet op door mensen te verbieden een bepaald soort kleding te dragen, dan doe je namelijk in de praktijk hetzelfde: je probeert controle uit te oefenen op wat mensen dragen.

  2. swetsnek

   IK zoek nog iemand die ijzer recht kan buigen ??? Interesse ? want jij lult alles recht beukie wat ben jij een druiloor eerste klas

  3. Floris

   “Ik vind de cartoon trouwens ijzersterk.”
   ————————————————————
   De cartoon verhult dat westerse vrouwen die in bikini op het strand liggen daar nooit toe gedwongen zijn. Sterker nog: dat feministes die vrijheden in de jaren 60 en 70 hebben afgedwongen.

   De lompen en kopvodden in de islamitische wereld zijn wel degelijk afgedwongen door mannen die niet wilden dat andere mannen naar hun vrouwen keken. Binnen de islam is een vrouw niet meer dan het bezit van de man. Het is dieptriest dat iemand als Beukman, die zichzelf als een genuanceerd denker beschouwt, dat feit niet wil aanvaarden.

   1. Beukman

    @Floris
    Ook ik vind het kwalijk dat in sommige landen vrouwen van staatswege niet kunnen bepalen wat ze dragen.
    In Nederland kunnen ze dit in principe echter wel. Sommige van deze boerkadraagsters zijn trouwens kaaskoppen die het lekker vinden om zich aan hun religie te onderwerpen, en/of die het op prijs stellen om niet constant door mannen op hun uiterlijk te worden gekeurd.
    Maar feitelijk gaat ons dit niet aan. Ze zoeken het zelf maar uit. En ja: terecht dat een boerkadraagster een lagere uitkering krijgt; dat is dan wel de consequentie.

    Is dat genuanceerd genoeg, Floris?

    1. Floris

     Nee, dat is het niet. Je zou verder moeten denken dan je onverschillige neus lang is en wat er daadwerkelijk achter dit soort kleding zit. Ook veelal achter de “onschuldige” hoofddoek. Zelfs de (gematigde) moslim prof Bassam Tibi vindt dat Europa daar weerstand aan zou moeten bieden:

     “In zijn in 2005 verschenen werk Mit dem Kopftuch nach Europa? (Met de hoofddoek om naar Europa?) markeert prof. Tibi duidelijke voorbehouden tegen eventuele EU-intrede van Turkije, die hij in de huidige staat liever niet op weg naar de Europese Waardengemeenschap ziet. De huidige Turkse regeringspartij van minister-president Recep Tayyip Erdoğan (Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) wordt door hun leidende representanten weliswaar als islamitisch-conservatief neergezet, maar heeft daadwerkelijk islamistische doelen, vindt Bassam Tibi. Een aanwijzing daarvoor is de TOENEMENDE UNIFORMERING VAN VROUWEN MET DE HOOFDDOEK, dat niet allereerst onschuldig volksgebruik uitdrukt, maar steeds meer als teken van goedkeurend islamitische groepskenteken gepropageerd en ingevoerd wordt.
     […]
     Beide eisen worden ook in de Turkse migrantengemeenschappen in het bijzonder naar Duitsland geëxporteerd en eisen ook daar de opbouw van islamistische parallelsamenlevingen, die de Sharia boven het toepasselijke staatsrecht stellen. Met de intrede van Turkije tot de EU verbindt Tibi onder de huidige omstandigheden het gevaar van opmars van verkapt Islamisme door de Europese Instituties. Daar bieden de oude leden vanwege hun multiculturele instelling en huidig tolerantiebegrip TE WEINIG TEGENGAS.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Bassam_Tibi

     1. Floris

      Wat betreft westerse vrouwen die zoiets dragen: die zijn volkomen kierewiet.

  4. zomaar

   @Beukman van mij mogen zij zelf kiezen , hoe en in waar zij inlopen qua kleding .

   toch dan niet klagen als zij als paria’s gemeden worden , het is immers hun eigen keus zij willen hier in het westen apart zijn , dus worden zij door de meeste apart behandeld.

   en zeker moet zijn niet van een uitkering willen profiteren , omdat zij geen werk vinden in hun aparte outfit !.

   1. Kodi

    Laten zij dan maar lekker gratis geld gaan eisen ergens op het Arabisch schiereiland met ruimte en andermans geld en Islamitische dramdwang inzake verplichte klederdracht genoeg. Niet over onze ruggen en over onze kernwaarden heen. Geïmporteerde achterlijkheid? Ik zeg: Weg ermee! En zeer zeker als het voor ons niet van ook maar enige meerwaarde is. En van meerwaarde is het niet, want vele decennia schades en schandes wijzer is er niets verandert aan dat geïmporteerde achterlijkheid ons alleen maar geld kost en ons alleen maar ellende voortbrengt. Het kromzwaard snijdt aan meer dan twee kanten indien wij stoppen met het capitulerende meebuiggedrag.

 3. Floris

  Het denken van Anne Fleur (en vrijwel heel links in de westerse wereld) in 7 minuten verklaard: https://mises.org/blog/cultural-marxism-explained-7-minutes

  Dit filmpje is een absolute aanrader!

 4. Ben Zine

  Feministen zijn tegenwoordig echt in de war. In Frankrijk demonstreerde ,,Femen” tegen Marine Le Pen, die op dat moment nog de eerste VROUWELIJKE President van Frankrijk kon worden. Zoals bekend is Le Pen kritisch over een cultuur waar vrouwen door hun echtgenoot worden onderdrukt, binnen het huwelijk worden geslagen en verkracht, wegens overspel gestenigd, op kinderleeftijd besneden, gedwongen in lichaamsbedekkende kleding te lopen, geen auto mogen rijden. Maar toch keren deze ,,feministen” zich TEGEN Le Pen. Wat heeft dat nog met feminisme te maken ? Gekker moet het niet worden. De wereld is echt aan het doordraaien, een zinnig mens kan er werkelijk geen touw meer aan vastknopen. Het is de waanzin gekroond. 2017… Het jaar van de WAANZIN.

  1. Floris

   @ Ben Zine: Kijk het filmpje en je ziet hoe die waanzin de wereld in is gekomen.

   1. Ben Zine

    Inderdaad een heel interessant filmpje, bijzonder verhelderend. Als studenten op universiteiten met deze toxische denkbeelden worden geïndoctrineerd, dan zit er echt een gestoorde nieuwe generatie aan te komen.

    1. Floris

     Dat worden ze al vanaf de jaren 60/70. ik ben daar zelf getuige van geweest.

     1. Ben Zine

      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/tell_em_sid.html
      @Floris
      Dit is een opmerkelijke schrijver, genaamd Sid Lukassen. Hij praat over wat jij hier al eerder hebt genoemd: Het culturele marxisme, de bron van alle kwaad. Eigenlijk een schande dat we niet veel meer over deze man horen, maar dat heeft ongetwijfeld weer te maken met een boycot van de gevestigde (linkse) media.

     2. Isolde

      De term cultureel Marxisme is net zo specifiek als het begrip Gutmensch. Gezwatel in de ruimte dus voor mensen die Geen Stijl als betrouwbare bron durven op te voeren.

     3. Beukman

      @Isolde
      Pseudoprietpraat inderdaad. De nazis hadden trouwens een soortgelijke term: cultureel bolsjewisme. We weten dus waar Floris de mosterd vandaan heeft.

      http://www.doorbraak.eu/de-haat-tegen-cultureel-marxisme-heeft-ultra-conservatieve-wortels/

     4. Floris

      @Ben Zine: ik heb het hele gesprek gekeken en ik ben het grotendeels met de man eens. Het westen, met name Europa, zit middenin een identiteitscrisis die letterlijk het voortbestaan van onze cultuur bedreigt.

      Het zijn de Beukmannetjes en de Isoldes, die zelf het product zijn van dat zieke weg-met-ons denken, die de weg naar de hel plaveien en de anderen mee de afgrond in trekken.

     5. IJscoman

      Beukman, geen wonder dat jij Doorbraak.eu graag citeert: een uiterst links en dubieus weblogje dat doorlinkt naar onder andere AFA, Anja Meulenbelt, Kafka en Joke Kaviaar. Maar verder geen normaal mens te bekennen. En dat moeten we serieus nemen? Wat ben je toch een gehersenspoeld policor figuur.

     6. Floris

      Beukman en Wim staan symbool voor vrijwel alles wat er ziek is in dit land. Maar dat zullen ze zelf wel nooit begrijpen. Hun kinderen (als ze die hebben) zullen de wrange vruchten van hun zieke gedachtengoed moeten plukken en zullen hen vervloeken.

 5. corfo

  Vrouwen in bikini willen bijna allemaal heel erg van onder gedrukt worden !!

 6. Phoenix

  Het is een slechte cartoon, want deze is gebaseerd op de suggestie van een symmetrie die er niet is. Dat er vrouwen zijn die vrijwillig een boerka dragen, is niet relevant. Er zijn waarschijnlijk ook mensen die zich graag laten geselen, maar dat is nou niet echt een troost voor diegenen die onvrijwillig gegeseld worden. Ook zullen er wel slaven geweest zijn die best tevreden met hun lot waren, maar dat maakt slavernij daarom nog niet tot een acceptabele instelling. Het essentiële punt is dat er heel wat vrouwen zijn die wél gedwongen worden (en echt niet alleen door een paar verwarde mannen) om een boerka te dragen, maar ik denk niet dat er veel vrouwen zijn die gedwongen worden om een bikini te dragen. Het idee achter de cartoon, dat de situaties van beide vrouwen vergelijkbaar zijn, slaat dus nergens op.

  Wim

 7. Sniper666

  Oplossing is zowel simpel als effectief. Totaal verbod op islam zijn we overal vanaf.

 8. Kodi

  Zullen die linkse deugdtrutjes die hun egootje zo streelden met hun handtekening in de Volkertkrant ook een mening hebben over wat er in gezellig multicultureel België is voorgevallen?

  Twaalf meisjes van Eerselse school aangerand op schoolreisje

  EERSEL – Twaalf meisjes van het Rythovius College in Eersel hebben dinsdag aangifte gedaan van intimidatie na een bezoek aan het Technopolis in Mechelen. De meisjes zijn ongewenst geïntimideerd en betast op borsten en billen door de jongens, die op een Belgische school zaten. Het incident gebeurde in de vrouwentoiletten en in de tentoonstellingsruimte.

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/2646951253/Twaalf+meisjes+van+Eerselse+school+aangerand+op+schoolreisje.aspx

  1. Sniper666

   @ Kodi

   Ik hoop stiekem dat hun eigen vrouw, dochters, vrouwelijke familie eens goed te grazen genomen worden door die kansenparel(s). Zouden ze dan nog zo begaan zijn met die islam-lijders?

 9. Blowing Bubbles

  Maar de hamvraag is: waarom wordt er nog serieus aandacht besteed aan Anne Fleur Dekker?

  1. Beukman

   Waar wordt er dan serieus aandacht aan haar besteed, @Bubbel?

 10. Jroam

  Ken je die nog, het enigste recht van een vrouw is het aanrecht!
  Totaal niet mijn mening en de vrouwen waarmee ik omga, waar ik respect voor heb, leggen meteen een voet in je nek.

  Deze Anne Fleur gaat een paar stappen verder.
  Misschien vindt ze werkelijk dat de vrouw achter het aanrecht hoort,
  achter de man moet lopen.
  Dat zo’n iemand steeds een podium krijgt.
  Zou ze een loverboy hebben?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.