Zuid-Korea bezwijkt onder de druk en verkiest president die sterk pro-Noord-Korea is

Lekker dan: net nu Amerika en China het knotsgekke Noord-Koreaanse regime de duimschroeven aan het aandraaien zijn gaat uitgerekend Zuid-Korea moeilijk doen en willen ze weer vrede, bloemetjes en hartjes met hun moordlustige en bloeddorstige noorderburen.

Hier heb je toch helemaal geen fluit aan? Zuid-Korea is evenals Frankrijk eerder deze week naar de stembus gegaan, en evenals de Fransen heeft het Zuid-Koreaanse volk gedacht dat hun land het best kan worden geleid door een linkse flierefluiter:

“Na negen jaar krijgt Zuid-Korea weer een progressieve president. Volgens een exitpoll haalt de centrum-linkse Moon Jae-in 41 procent van de stemmen.

Toen [vriend, mentor, en later president] Roh in 2002 werd gekozen, volgde Moon hem naar Seoul, eerst als adviseur en later als stafchef. In die functie speelde hij een belangrijke rol in de uitvoering van de ‘zonneschijnpolitiek’, het beleid om vriendelijk te zijn tegen Noord-Korea. Zo bereidde hij de historische ontmoeting voor tussen Roh en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il in 2007.”

Kortom: Lord Chamberlain belde, Moon. Hij wil z’n appeasementpolitiek terug.

Nee, maar even serieus: dat hardleerse geknuffel van het Noord-Koreaanse stalinism heeft Moon dus niet afgeleerd, want ook anno 2017 belooft de kersverse Zuid-Koreaanse president “toenadering”.

Wat is dit voor naïef flowerpowergedoe? Toenadering doe je niet door een vijandig regime met fluwelen handschoenen aan te pakken. Dat doe je door te zorgen dat die moordlustige vandalen die nu vanuit Pyongyang een bloederige dictatuur leiden worden vervangen door volk dat wél deugt. Dan ga je toch niet het zonnestraaltje uithangen, maar júíst bikkelhard zijn. Sancties, oorlogstuig gericht op Pyongyang en vooral de banden aanhalen met landen als de Verenigde Staten en Japan. De hele reutemeteut. Dat spreekt toch voor zich?

Kennelijk niet voor de oliedomme Zuid-Koreanen, die in deze cruciale fase van de strijd tegen de Kim-stalinisten gewoon zwichten voor de criminele communisten die al 70 jaar de dienst uitmaken in Noord-Korea. Zo verandert er dus nooit iets, hè?

Dom, dommer, domst. Dan nog liever de strategie van Donald Trump, en dát wil wat zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  De Zuid Koreanen schrokken van de oorlogstaal van de VS en omdat zij vooral rust willen kiezen zij voor de nep rust door Noord Korea niet boos maken. Het is net als Europa met de islam omgaat. Nepvrijheid is de politici kennelijk veel waard. Maar wat heb je daar aan?

  1. van Urk

   De onschuldige mensen die in die Noord Koreaanse strafkampen zitten hebben daar zeker niets aan met dat soort laffe buren. Wat dat betreft hebben dit soort mensen die hun leventje van de I-Pad en Popstars belangrijker vinden, totaal niks geleerd uit de verhalen van de “second war”.

 2. Sniper666

  Terwijl wij ons hier druk maken over een Franse kokos macaron, is ondertussen de situatie in Korea uiterst gespannen. Daar zien en horen we veel te weinig van. Op buitenlandse websites lees je dat de grootmachten USA, Rusland, en China allemaal troepen aan het opbouwen zijn. Als die Noord-Koreaanse vieze Oen de lont aansteekt zijn de rapen gaar. Graag meer aandacht voor dit conflict.

  1. Floris

   “Als die Noord-Koreaanse vieze Oen de lont aansteekt zijn de rapen gaar.”
   ——————————————————————————-
   Die vieze Oen leeft als god in Frankrijk, dus die kijkt wel uit.

   Dit soort dictators zijn hedonisten. Ze weten dat als ze oorlog gaan voeren het over en uit kan zijn met hun luxe leventje.

   1. Sniper666

    @ Floris

    Normaal gaat uw redenering wel op, maar met deze OEN ben ik daar niet zeker van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.