Zuid-Korea bezwijkt onder de druk en verkiest president die sterk pro-Noord-Korea is

Geen categoriemei 09 2017, 16:30
Lekker dan: net nu Amerika en China het knotsgekke Noord-Koreaanse regime de duimschroeven aan het aandraaien zijn gaat uitgerekend Zuid-Korea moeilijk doen en willen ze weer vrede, bloemetjes en hartjes met hun moordlustige en bloeddorstige noorderburen.
Hier heb je toch helemaal geen fluit aan? Zuid-Korea is evenals Frankrijk eerder deze week naar de stembus gegaan, en evenals de Fransen heeft het Zuid-Koreaanse volk gedacht dat hun land het best kan worden geleid door een linkse flierefluiter:

"Na negen jaar krijgt Zuid-Korea weer een progressieve president. Volgens een exitpoll haalt de centrum-linkse Moon Jae-in 41 procent van de stemmen.

Toen [vriend, mentor, en later president] Roh in 2002 werd gekozen, volgde Moon hem naar Seoul, eerst als adviseur en later als stafchef. In die functie speelde hij een belangrijke rol in de uitvoering van de 'zonneschijnpolitiek', het beleid om vriendelijk te zijn tegen Noord-Korea. Zo bereidde hij de historische ontmoeting voor tussen Roh en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il in 2007."

Kortom: Lord Chamberlain belde, Moon. Hij wil z'n appeasementpolitiek terug.
Nee, maar even serieus: dat hardleerse geknuffel van het Noord-Koreaanse stalinism heeft Moon dus niet afgeleerd, want ook anno 2017 belooft de kersverse Zuid-Koreaanse president "toenadering".
Wat is dit voor naïef flowerpowergedoe? Toenadering doe je niet door een vijandig regime met fluwelen handschoenen aan te pakken. Dat doe je door te zorgen dat die moordlustige vandalen die nu vanuit Pyongyang een bloederige dictatuur leiden worden vervangen door volk dat wél deugt. Dan ga je toch niet het zonnestraaltje uithangen, maar júíst bikkelhard zijn. Sancties, oorlogstuig gericht op Pyongyang en vooral de banden aanhalen met landen als de Verenigde Staten en Japan. De hele reutemeteut. Dat spreekt toch voor zich?
Kennelijk niet voor de oliedomme Zuid-Koreanen, die in deze cruciale fase van de strijd tegen de Kim-stalinisten gewoon zwichten voor de criminele communisten die al 70 jaar de dienst uitmaken in Noord-Korea. Zo verandert er dus nooit iets, hè?
Dom, dommer, domst. Dan nog liever de strategie van Donald Trump, en dát wil wat zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten