Agressief Antifa roept op tot keihard geweld tegen Pegida betogers in Enschede op 18 juni

Verbeter de wereld, begin vooral niet bij Antifa. Op sociale media duiken overal foto’s op van de nieuwste actie van Antifa in Enschede om van de wereld een mooiere plek te maken. Dat het daarbij nodig is om ruw geweld te gebruiken tegen demonstranten van Pegida, dat zij dan maar zo. 

Om deze poster gaat het:

Op de poster zijn een paar dingen te zien. Prominent in beeld is natuurlijk met zijn herkenbare roze varkensmuts Pegida-voorman Edwin Wagensveld. Omdat antifascisten helemaal niet van geweld houden hebben ze hem alvast een strop om de nek getekend… Op zich zou deze voorstelling natuurlijk genoeg moeten zijn om de extreem linkse raddraaiers van de straat te halen en op water en brood te zetten. Maar het tuig van de Antifaschistische Aktion, zoals op het logo vermeld staat, haalt ook bewust verschillende zaken door elkaar. Bovenaan de poster staat de tekst: ‘Ingrid, als Henkje lief is… hou je ‘m binnen.’ Dat is natuurlijk een rechtstreekse verwijzing naar de uitspraak van Geert Wilders, als hij het over het gezin van Jan Modaal heeft. Hierdoor koppelt Antifa voor het gemak de PVV aan Pegida. Verder staat er uiteraard ook weer een hakenkruis op de poster. Waar dat logo vandaan komt weten we ook wel. Noch de PVV, noch Pegida is van het gedachtegoed van de Nazi’s te betichten. Als dat wel zo was geweest waren beide organisaties allang verboden geweest, terecht overigens.

Deze actie van het linkse geteisem laat weer eens zien dat Antifa meer weg heeft van het oorspronkelijke fascisme dan de PVV en Pegida bij elkaar. Die laatste twee heb ik tenminste nog nooit horen oproepen om Marokkanen of moslims te ‘beuken’. De provocatie en het agressieve geweld komt altijd van links. Nogmaals: verbeter de wereld, hou je verre van de antifascistische ruziezoekers.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Paaldanseres

  Hey Rutte…. lees je ff mee. Wat leven we toch in een ontzettend “mooi en gaaf” land… toch? Mocht het tot geweld komen, dan hoop ik dat die linkse straatratten flink op hun luie flikker krijgen .

  #Chips en bier inkopen doet

 2. HaZ

  Compleet van de pot gerukt dat linkse schorem. Het reltuig laat zich graag overhalen tot een middagje knuppelen, straatstenen gooien, politieagenten bekogelen, kortom uw
  wijk krijgt een totaal andere look na afloop. Het heeft met actie tegen rechts helemaal niets meer te maken, het gaat puur om het rellen. Diverse politieagenten in Enschede mogen er hun vrije zondag voor opofferen en hopelijk wordt het tuig al buiten de stadsgrenzen opgewacht. Ik wens de ME in deze veel plezier !

 3. Guus Geluk

  Het linkse schorem gaat bij het rechtse schorem op bezoek. Laat de Mobiele Eenheid maar uitrukken.

  1. DutchDropveter

   Die doen niks tegen Antifa en als de ME ze oppakt staan ze die zelfde middag weer buiten, aanzicht verliezen ze niet want het zijn 9 van de 10 keer werklozen mafklappers.
   (Denk even na, bij vrijwel alle pegida demonstraties is extra camera toezicht toch krijgt antifa het voorelkaar om een fiets met een (rook)bom tussen Pegida te plaatsen). Ik heb niet het idee dat de politie Pegida beschermd mocht de pleuris uitbreken.

   Toch voel ik de drang om Pegida bij te staan puur en enkel aalleen uit democratisch oogpunt.

   1. Guus Geluk

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/extreemrechtse-groepering-pegida-bekent-kleur-poepbruin/

    Onfrisse club, Pegida.

    Ik veronderstel dat beide clubs met elkaar op de vuist gaan. Een beetje zoals hooligans bij voetbal.

    1. Standaardbinnen

     Goed gekozen beeld, Guus. Hier vecht tuig met tuig, mensen die uit zijn op een partijtje matten.

     Er zal weer veel politie-inzet voor nodig zijn voor deze spelen.

     1. Guus Geluk

      Ja, en de belastingbetaler zal wel weer voor de kosten op kunnen draaien.

     2. swetsnek

      Prachtig hie jullie met zijn tweetjes een heel verhaal kunnen vertellen wat nog niet eens is gebeurd.
      Dat zeg al heel veel over jullie hahahahaha werkelijk nog te dom om een ja wat eigenlijk .
      Maakt ook niet uit jullie zijn wel vermakelijk ga zo door wim en guuske

 4. HaZ

  Trouwens de maker van de poster zal toch wel op zijn minst een bladhark ter hand dienen te gaan nemen voor zijn oproep, neem ik aan heren/dames van het OM ?

  1. DutchDropveter

   Ja maar zei zijn links en dan mag het want alleen links mag kritisch en provocerend te werk gaan.

   Pegida doet er slim aan een afzet lint rondom zichzelf te spannen de persoon die hem breekt per direct oppakken veroordelen en met naam en toenaam in de krant zo en wie is de volgende?!

 5. Nasrani

  Iedereen in Nederland mag demonsteren, zolang het maar links is.

 6. Dam

  Ik dacht toch dat de bedreiger van SYyvana Simons ook een strop had getekend? Je kunt zeggen begrijpelijk wegens haar opjut acties. Maar zij heeft aangifte gedaan. Kan hier ook gebeuren toch?

  1. Guus Geluk

   Kun je aangeven waar en welke zaken Simons dusdanig heeft opgejut?

 7. Ruud562

  Dit is puur oproepen tot haat en geweld!! Waar liggen nu de voorbedrukte aangifteformulieren?? Waar is nu het OM met hun aanklacht? Nou??

 8. Ni28

  Aanzetting tot geweld is toch erger dan minder, minder roepen, lijkt mij. Moet de OM niet wakker worden of zijn zij mee eens. Deze groepering doet sterk denken aan de door de straten marcherende fascistische vechtgroepjes van Hitler. Het woordje anti kunt je weglaten. Verbieden die groep net als de motorbendes.

 9. Ni28

  Dam probeert het goed te praten met een kromme redenering. Zou hij ook lid van antifa zijn?

 10. Ni28

  Laat ze tot de laatste man in een arena doodvechten. De winnaar wordt berecht. Links en rechts blij.

 11. Ritter

  Links is vaak zeer gewelddadig.

  Je ziet het ook in de VS waar Trump supporters worden bedreigt en geslagen omdat ze niet kunnen verkroppen dat Trump heeft gewonnen.

  Ook is er zelfs een “toneelspel” waarin Trump word vermoord en een onthoofding van Trump.

  Hollywood doet driftig mee met de haat hetze tegen Trump zoals in onderstaand artikel is te lezen.

  15 Times Celebrities Envisioned Violence Against Trump and the GOP
  http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/06/14/15-times-celebrities-envisioned-violence-against-trump-and-the-gop/

 12. Jroam

  Willen de “echte fascisten” op staan!
  Kinderverkrachters, oorlogmisdadigers en overige tuig, Welkom in Nederland.
  De hypocrieten verenigd bij Antifa zijn zeer vereerd met jullie.
  De landverraders die niks geven om de problemen van Nederland.
  Het tuig wat erg graag de straat op vliegt, zich net zoals jullie zich zeer agressief gedraagt.
  Zij die niet vies zijn van fascisme.
  Jullie vreemde moeten uiteraard arbeid verrichten, noem het moderne slavernij!
  Maar het regelmatige agressieve optreden tegen wat zijn zien als een bedreiging voor hun gewenste levensstijl, misbruik makend van iedereen.
  Ja de Antifakkers hebben veel weg van de volkeren die geen bestaan kunnen opbouwen en het daarom ook maar voor andere te verzieken.
  Niet onwaarschijnlijk dat menig Antifakkers hiermee hopen te bereiken dat ze een van hun ziekelijke gevoelens niet strafbaar hopen te maken.
  Want als er een ding van deze klootzakken duidelijk is, is dat ze geen verantwoordelijkheid wensen te dragen.
  Weer een overeenkomst met menig niet westers volk!

 13. Beukman

  Pegida is wel te vergelijken met DDS vind ik. Er zit een stelletje extremisten tussen met onfrisse ideeën; sommigen schuwen zelfs geweld niet.
  Het merendeels bestaat echter uit brave burgers die oprechte zorgen hebben over werkelijke problemen. Met hun analyses en hun oplossingen hoeft men het niet eens te zijn, maar in een democratie moet het mogelijk zijn om standpunten met elkaar uit te wisselen zonder meteen op de vuist te gaan.

  Over Antifa ben ik minder mild. De poster is een smerig staaltje intimidatie. Met die poster ontzegt men de brave maar bezorgde burgers het recht om zich te uiten. Zeer bedenkelijk.
  Wat de politie te doen staat? Hou de twee groepen uit elkaar, net zoals de vorige keer, en treed op tegen geweld of verheerlijking daarvan. Bovenop Antifa zitten is het devies.

  1. Standaardbinnen

   Eens met de kwalificatie van Antifa; het is tuig dat op zoek is naar lekker rellen. Geen enkele waardering voor.
   Je omschrijving van Pegida klopt wel maar ik zie het een streepje anders. Pegida is een politieke beweging die wordt bepaald door de meest extreme uitingen ervan. Als die brave bezorgde burgers de extremistische uitingen waarnemen en nochtans menen steun aan de beweging te kunnen geven denken ze niet goed na of steunen ze dat extremisme heimelijk wel.

   In de aanhang van Hitler zaten ongetwijfeld ook veel brave bezorgde burgers maar ze zaten nochtans fout.

   1. Beukman

    @Standaard
    Dat zal wel kloppen ja. Het is de tragiek van veel buitenparlementaire organisaties dat ze worden gekaapt door extremisten. In het geval van Pegida is het voor de brave burger een duivels dilemma: blijven en meeradicaliseren, óf weggaan, wetend dat er geen alternatief is als spreekbuis.

   2. Sniper666

    @ standaardtrol

    –> ‘In de aanhang van Hitler zaten ongetwijfeld ook veel brave bezorgde burgers maar ze zaten nochtans fout.’

    Dus is u heel erg fout. U is een NSB-achtige aanhanger van de islam.

  2. Theo345

   Ik moet je tegenspreken, Beuk.
   Ik ben meer met Pegida in aanraking geweest dan jij, dat weet ik zeker, en ik kan je vertellen dat er geen enkele extremist met onfrisse ideeën bij zit; althans die heeft hij of zij dan steeds voor zich gehouden. Ik kan natuurlijk niet in de hoofden van mensen kijken, maar jij kan dat ook niet.
   Van geweld niet schuwen heb ik nooit iets gemerkt.

   Niettemin blijven de meeste persmensen Pegida als ‘extreem-rechts’ beschouwen, en komen ze niet tot een oprechte beoordeling van deze beweging.

   1. Beukman

    Dat is goed om te horen @Theo.
    Maar Pegida bestaat natuurlijk wel uit meer dan de afdeling die jij kent. Ik meen me een voorzitter te herinneren die niet zuiver op de graat was, en een gelieerde muziekband waarvoor hetzelfde geldt.

    Als je goed hebt gelezen, zie je echter dat ik het min of meer opneem voor Pegida. Ik heb veel meer problemen met Antifa. Ik hoop dat Pegida erin slaagt om extremisten buiten de deur te houden.

    1. Theo345

     Ja ik vrees dat je je baseert op geruchten, want dat zijn er vele.

     Ik neem het inderdaad op voor Pegida. Ik vind het een groot probleem dat een betoging aangevraagd door mensen die geen vlieg kwaad doen verboden kan worden op basis van geruchten en van dreigementen van de kant van Antifa, een groepering die wel degelijk tot geweld in staat is.

 14. Sniper666

  Wie werd er recentelijk ook alweer met een strop om de nek afgebeeld? En wat deed het OM toen? Ik verwacht dus actie van het OM.

  1. Guus Geluk

   Sylvana Simons wordt beveiligd, aangezien zij herhaaldelijk is bedreigd. In haar geval weegt een dreigfilmpje dus iets zwaarder.

 15. Nederlandse_Patriot

  ANTIFA gaat de boel weer eens kapot maken, zoals ze altijd doen. Achterlijke hippies die denken dat ze het grootste recht hebben om andermans eigendom te slopen en mensen in elkaar te timmeren die “nazi” zijn. Het probleem is, dat volgens ANTIFA zo’n beetje elke rechtse persoon een nazi is. Het is niks meer dan een linkse terreurorganisatie.

 16. Jroam

  ik kon me niet inhouden, gericht aan: antifa.

  Mijn welgemeende excuus, maar het is me onduidelijk hoe te groeten.
  Ik sta slecht op mijn benen en dus de begroeting zoals jullie Duitse voorganger lukt me niet.
  En in het Arabitch krijsen, ik ben niet zo’n land/volksverrader.

  Jullie fascisme trek ik me toch aan.
  Dat schijnheilige gedoe, alsof jullie geïnteresseerd zijn in andere mensen.
  De keuzes van jullie politieke vrienden, om nog meer en harder te bezuinigen op zorg.
  Er zijn immers hele continenten die gered moeten worden.
  Wel eens uitgeprobeerd hoeveel er in een mini kunnen?
  En; met moslims braken jullie het record.
  Ventjes in jurkjes tegen mekaar aan.
  Op school wel eens een helder moment gehad, aardrijkskunde.
  Nederland is niet het grootste land en vooral niet met het prettigste klimaat, letterlijk; & figuurlijk, daar hebben aan meegeholpen!
  Met de aanhoudende bezuinigen op de zorg hebben jullie geen moeite, ach we moeten stoppen het bezuinigingen noemen.
  Fascisme, fascisme waarvoor niemand de straat op rent.
  Mensen, Nederlandse mensen die beroofd zijn van hun vrijheden, hun basisrechten.
  Oeps, wat suggereer ik nu.
  Nee fascistisch zijn Wilders, Baudet, ikzelf.
  Ik omdat ik op durf te staan tegen die me denken te kunnen verzorgen in hun nazi outfit.
  Maar omdat het geen Duits uniform, geen Europees wordt dat nazi kostuum iets waarvoor ik respect moet hebben.
  Ach we zijn niet allemaal hetzelfde, ik ben geen landverrader en geen fascist.
  Ik ben er zelfs zeer op tegen om in het gareel te lopen en al helemaal niet in het gareel van een boek van “er was eens”.
  Ik ben ook geen kudde vee en dus zeer ongeschikt om mee te marcheren in het belang van de nieuwe bezetters.
  Marcheren om overal een klimaat te stichten zonder vrijheid.
  De gedachten bekruipt me ook steeds vaker dat het gaan om eigen belang.
  Hoeveel van die marcherende anonieme helden, zullen ze zich onvoorwaardelijk inzetten voor de hulpbehoevende medemens / mede Nederlander?
  Onvoldoende om te kunnen beseffen, wat de politieke keuzes betekenen voor mensen als mij.

  Parijs, Nice, Berlijn, London.
  Het Islamietjes volk is niet een keer de straat op gegaan om un afkeer tegen “geweld” te tonen!
  Gewoon als een minimale vorm van respect, ze worden hier toch maar opgevangen en krijgen de kans hier te leven in vrijheid!
  Vrijheid die ze niet aan kunnen.
  Vrijheid die ze niet kunnen stichten in hun land van herkomst!
  En omdat zij het niet aankunnen, moeten wij onze vrijheden ook maar opgeven!
  Waar marcheren jullie heen als hier later het fascisme uit de zandbak de scepter zwaait.
  Jullie hopen maar dat het niet zover komt.
  Jullie hoop is dan gevestigd op mensen als
  Fleur Agema, Martin Bosma, Theo Hiddema, Geert Wilders en Thierry Baudet.

  Maar waarschijnlijk is de hoop dat het Islamisme hier tijdelijk heerst.
  Zorgbehoevend ruimen om te voorkomen dat simpele zielen jullie linken aan fascisme en dat de zandhapper dat jullie weer in alle vrijheid verder laat leven.

  18 juni nazis beuken en als afterparty homo’s / travo’s van een flat droppen.
  Nazis: de huidige NSBers A-fascisten, de landverraders.
  En de travo’s zijn natuurlijk gekleed in het uniform en de haardracht dragen van de zandbakfascisten.

 17. Sniper666

  Dit zijn de punten waar Pegida voor staat, volgens haar website althans;
  =============================================

  Daarom zien we de volgende standpunten als onvermijdbaar:

  1.Bescherming, behoud en een respectvolle manier van omgaan met onze cultuur en taal.
  Stop het politieke en religieuse fanatisme, radicalisme, de islamisering, en laten we onze seksuele zelfbeschikking behouden.

  2.Toezicht en strikt uitvoeren van de Vreemdelingenwet met oog voor de demografische, economische en culturele aspecten.
  Kwalitatieve immigratie (in plaats van momenteel gemeenschappelijke kwantitatieve massa-immigratie) naar voorbeeld van het Zwitserse en Canadese model.
  Criminele asielzoekers worden direct het land uitgewezen met een inreisverbod, en asielzoekers hebben geen voorrang bij het verkrijgen woningen.

  3.Decentrale onderbrenging van oorlogsvluchtelingen en politiek of religieus vervolgden, indien opvang in de regio (die prioriteit geniet) niet mogelijk is, met zoveel mogelijk inachtneming van de gemeentelijke mogelijkheden en de langere sociale visie van de asielzoeker wordt dan naar mogelijkheden gezocht.
  Kortere doorlooptijden van aanvragen en onmiddellijke uitzetting van afgewezen asielzoekers. Illegaliteit strafbaar stellen, verhuurders die woningen aanbieden, werkgevers die werk geven en een ieder ander die probeert de illegale te helpen een langer verblijf mogelijk te maken in Nederland, wordt daarvoor hard bestraft.
  Opname in de grondwet van een recht en de plicht om te integreren.

  4.Hervorming van het gezinsbeleid, onderwijs, pensioen en het belastingstelsel.
  In het bijzonder moet de bevordering van duurzaam familie beleid een prioriteit zijn om een halt toe te roepen of zelfs een ommekeer om de demografische verandering te bewerkstelligen.
  De wens om kinderen te krijgen mag niet worden onderdrukt door economische angsten.

  5.Invoering van bindende referenda op landelijk niveau naar Zwitsers model. Een tweede pijler van de democratie parallel aan het partij-systeem installeren.
  Gekozen burgemeester en minder bestuurslagen.

  6.Samenhangende toepassing van de wet, ongeacht de politieke, etnische, culturele of religieuze aspecten van de betrokkene.

  7.Meer financiële middelen voor de politie en het creëeren van meer banen bij de Politie (meer blauw op straat).

  8. Afschaffen van dubbele nationaliteit, indien (zoals bij Marokkaanse) het niet mogelijk is deze te weigeren bestaat er geen mogelijkheid de Nederlandse te verkrijgen.

  9.Gaan voor een vreedzame, Europese groepering van sterke soevereine naties met politieke en economische zelfbeschikking.
  Verdrag van Schengen wordt opgezegd en grenscontroles worden weer ingevoerd.

  10.Afwijzing van TTIP, CETA en TISA en soortgelijke vrijhandelsakkoorden die de Europese zelfbeschikking en de Europese economie duurzaam zullen gaan schaden.

  11.Strikte scheiding van kerk en staat. Dit betekent dat religieuze uittingen zoals hoofddoek en keppeltjes in overheidsgebouwen (scholen, gemeentehuizen ….) verboden moeten worden.
  Ook moet er een algeheel verbod van boerka’s in het openbaar komen.

  12.Wij zijn tegen de islamisering, dat betekent dat alle islamitische scholen moeten worden gesloten en geen nieuwe moskee meer in Nederland geopend wordt.
  Moskeeën waar haatimams prediken moeten worden gesloten.
  Er moet een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen komen. Ook een compleet verbod op onverdoofd ritueel slachten en ook de invoer van deze producten verboden moet worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.