Anne Fleur woedend omdat wiskunde een 'mannenvak' wordt genoemd: 'Dit is seksisme!'

Geen categoriejun 11 2017, 17:00
Nou ja, ze schreef 'sseksiskme,' maar we begrijpen wat ze bedoelt.
De radicaal-linkse raddraaier Anne Fleur Dekker is weer eens woedend. Dit keer heeft mevrouw het helemaal gehad met het Reformatorisch Dagblad. De reden? Die krant noemt wiskunde een 'mannenvak'. En dat mag niet, want "sseksisme":
https://twitter.com/annefleurdd/status/873888807543812096
Aangezien het mevrouw nogal ontbreekt aan gezond verstand leg ik het maar even uit: jarenlang werd wiskunde eerst en vooral interessant gevonden door mannen. Zij wilden graag docent worden, zij studeerden het, etc. Daarom werd en wordt het een "mannenvak" genoemd. Daarmee wordt niet bedoeld dat alleen mannen geschikt zijn om iets met wiskunde te doen. Nee, het gaat er puur en alleen om dat mannen historisch gesproken meer met dit vak deden door wiskunde vrijwillig te nemen op school of wiskunde docent te worden. Net zoals er historisch meer vrouwelijke verpleegsters waren, om maar iets te noemen.
https://twitter.com/vermoedelijk/status/873899734297186304
Gezien die lange geschiedenis is het a) logisch dat het een mannenvak genoemd wordt en b) opvallend dat daar nu verandering in komt. Als de huidige ontwikkeling zo doorgaat is wiskunde over een paar jaar geen mannenvak meer -- en wordt het misschien zelfs een vrouwenvak.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan Anne Fleur Dekker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten