Baudet bij Business Class: "We willen een hele grote, brede partij worden met 25 zetels in de Kamer"

Geen categoriejun 05 2017, 14:00
Maar: voorlopig groeit Forum voor Democratie "liever te langzaam dan te snel."
Thierry Baudet heeft duidelijk geleerd van het succes én de beperkingen van de PVV. Aan de ene kant heeft Geert Wilders natuurlijk aangetoond dat je een nieuwe partij moet beschermen; als je iedereen zomaar binnenlaat en overal aan mee laat doen komen er altijd mensen binnen die je liever niet hebt... en die je partij op termijn uit elkaar kunnen doen vallen. Kijk maar naar de LPF. Wilders heeft ervoor gezorgd dat de PVV dit lot niet toeviel, wat een behoorlijke prestatie is.
Aan de andere kant blijft de PVV ook zo zijn beperkingen te hebben, wat vrijwel zeker eerst en vooral komt doordat anderen er niet écht bij betrokken kunnen worden. Als puntje bij paaltje komt is het een partij met maar één lid, Wilders zelf, die alles bepaalt. Ambitieuze, enthousiaste en intelligente aspirant-Kamerleden sluiten zich daarom liever aan bij een andere partij. En ja, dan is FVD natuurlijk een geweldig alternatief.
Bij Business Class legde Baudet gisteren uit wat het groeimodel van FVD is, de komende jaren:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/871440221711339524
Ten eerste, zei Baudet, is FVD bezig om "heel rustig" afdelingen op te zetten in de verschillende provincies. "We groeien liever te langzaam dan te snel." "Vervolgens is het op gemeenteniveau ofwel meedoen onder eigen naam, Forum voor Democratie... of via wat wij noemen het alliantiemodel. Dan zeggen we, 'er is een heel goede lokale partij. Wij hoeven niet onder onze eigen titel mee te doen. Wij steunen die lokale partij'."
Natuurlijk wil Baudet daar wel iets voor terug. "In ruil daarvoor," aldus de FVD'er tegen Harry mens, "vragen wij van die lokale partijen om ons straks te steunen bij de Provinciale Statenverkiezingen."
Gevraagd of "daar animo voor is vanuit die andere kleur partijen," antwoordde Baudet gedecideerd:

"Enorm. Ik zal je vertellen, er is héél veel animo vanuit lokale partijen, er zijn ook verbazingwekkend veel leden -- en gekozen leden -- van de VVD, van het CDA, van D66, die willen naar ons toe. Wij hebben gezegd: 'Jongens even rust in de tent. We gaan nu zelf kijken hoe wij ons in onze provinciale afdelingen kunnen organiseren.' Maar daarna gaan we wel praten."

Baudet heeft namelijk een groot doel:

"Uiteindelijk willen we gewoon een heel grote, brede partij worden die 20-25 zetels in de Kamer [heeft]."

Niet alleen begrijpt Baudet maar al te goed hoe je een nieuwe partij moet laten groeien, maar hij is ook nog eens ambitieus tot en met. Het partijkartel kan zijn borst dus alvast nat maken: Baudet en Hiddema zijn nog lang niet klaar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten