Baudet bij Business Class: “We willen een hele grote, brede partij worden met 25 zetels in de Kamer”

Maar: voorlopig groeit Forum voor Democratie “liever te langzaam dan te snel.”

Thierry Baudet heeft duidelijk geleerd van het succes én de beperkingen van de PVV. Aan de ene kant heeft Geert Wilders natuurlijk aangetoond dat je een nieuwe partij moet beschermen; als je iedereen zomaar binnenlaat en overal aan mee laat doen komen er altijd mensen binnen die je liever niet hebt… en die je partij op termijn uit elkaar kunnen doen vallen. Kijk maar naar de LPF. Wilders heeft ervoor gezorgd dat de PVV dit lot niet toeviel, wat een behoorlijke prestatie is.

Aan de andere kant blijft de PVV ook zo zijn beperkingen te hebben, wat vrijwel zeker eerst en vooral komt doordat anderen er niet écht bij betrokken kunnen worden. Als puntje bij paaltje komt is het een partij met maar één lid, Wilders zelf, die alles bepaalt. Ambitieuze, enthousiaste en intelligente aspirant-Kamerleden sluiten zich daarom liever aan bij een andere partij. En ja, dan is FVD natuurlijk een geweldig alternatief.

Bij Business Class legde Baudet gisteren uit wat het groeimodel van FVD is, de komende jaren:

Ten eerste, zei Baudet, is FVD bezig om “heel rustig” afdelingen op te zetten in de verschillende provincies. “We groeien liever te langzaam dan te snel.” “Vervolgens is het op gemeenteniveau ofwel meedoen onder eigen naam, Forum voor Democratie… of via wat wij noemen het alliantiemodel. Dan zeggen we, ‘er is een heel goede lokale partij. Wij hoeven niet onder onze eigen titel mee te doen. Wij steunen die lokale partij’.”

Natuurlijk wil Baudet daar wel iets voor terug. “In ruil daarvoor,” aldus de FVD’er tegen Harry mens, “vragen wij van die lokale partijen om ons straks te steunen bij de Provinciale Statenverkiezingen.”

Gevraagd of “daar animo voor is vanuit die andere kleur partijen,” antwoordde Baudet gedecideerd:

“Enorm. Ik zal je vertellen, er is héél veel animo vanuit lokale partijen, er zijn ook verbazingwekkend veel leden — en gekozen leden — van de VVD, van het CDA, van D66, die willen naar ons toe. Wij hebben gezegd: ‘Jongens even rust in de tent. We gaan nu zelf kijken hoe wij ons in onze provinciale afdelingen kunnen organiseren.’ Maar daarna gaan we wel praten.”

Baudet heeft namelijk een groot doel:

“Uiteindelijk willen we gewoon een heel grote, brede partij worden die 20-25 zetels in de Kamer [heeft].

Niet alleen begrijpt Baudet maar al te goed hoe je een nieuwe partij moet laten groeien, maar hij is ook nog eens ambitieus tot en met. Het partijkartel kan zijn borst dus alvast nat maken: Baudet en Hiddema zijn nog lang niet klaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ego non solus

  Mijn verwachtingen zijn zeker hoog gespannen. De vraag is wat zij nog wezenlijk kunnen veranderen nu de samenstelling van wat wij noemen “Nederlanders” in rap tempo verandert. Zie Engeland waar het probleem met 23.000 potentiële jihadisten hen duidelijk boven het hoofd is gegroeid. Het zal v.w.b. de immigratieproblematiek neerkomen op gevolgen proberen te verzachten i.p.v. problemen structureel aanpakken. Uitzetten is immers feitelijk nú al geen optie meer.

 2. Kees1973

  Baudet was op tv! Hopelijk had je een schone onderbroek bij je, Michael.

  1. IJscoman

   Interessante en inhoudelijke bijdrage, Kees. Sterke argumenten en feiten!

   1. Kees1973

    Thanks. Soms moet je ook gewoon een beetje de ironie van alles in kunnen zien, toch?

    Kijk je ook nog even naar mijn reactie op jouw inhoudsloze comment bij de klimaat discussie? Je verkondigt onwaarheden, en verwijt mij dat ik lieg. Ik heb je beweringen even onderuitgehaald.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/de-wereld-vergaat-trump-haalt-definitief-een-streep-door-het-klimaatverdrag/

    1. Floris

     Trol Kees negeren is de beste optie. Dan rot hij vanzelf op naar het riool waar hij uit is gekropen.

     1. Sniper666

      @ Floris

      Kees1973 heeft zijn shift voor Joop… Kees wat schuift Joop eigenlijk om hier te trollen?

    2. IJscoman

     Keesie, ik heb je een link gestuurd voor uren kritisch klimaatonderzoek-leesplezier. Heb je die al bekeken, ouwe trol met je gehersenpoelde agitprop. En heb je ook nog een eigen mening of leun je uitsluitend op de voorgekookte en gestuurde leugenberichten uit de MSM?

     1. Floris

      @ IJscoman: Keessie zit nu even te rukken. Misschien komt hij er later nog op terug.

 3. buitenbeentje

  Wilders de baas in zijn partij omdat het geen leden heeft? En met D66, PvdA en VVD is dat natuurlijk niet zo. Ik heb abders gehoord dat Pechtold, Rutte en Samsom geen tegenspraak duldden en dulden. Dat heeft dus niets met de structuur te maken.Ik wens Baudet succes met zijn PVV light, maar ook hij zal te maken krijgen met infiltranten en activisten.

 4. rosmalen53

  Het is niet te hopen dat deze nepperd de hele PVV leeg gaat vreten dat is nl precies de hele opzet van de oprichting van deze neppartij jammer dat er altijd mensen zijn die erin gaan trappen.
  Triest dat Wilders na alle tegenwerking hier ook nog mee moet gaan dealen,FVD wil niet samenwerken is opgericht voor eigenbelang met die 2 aanstellers met hun piano

  1. nick

   Het kan ook anders gaan! Samen met de PVV deze laffe regeringspartijen minimaliseren!
   Dat kan alleen als de mensen eindelijk eens wakker worden en zien dat het helemaal niet mee valt!
   FVD gaat de VVD leegeten en dat is een goede zaak!

   1. toetssteen

    @Nick
    Ik denk dat u gelijk hebt. Veel VVD’ ers aarzelden om PVV te stemmen. Nu is er FvD. Ik blijf bij de PVV, maar zal wel adviseren dat als men de PVV net een schrap te ver vindt, stem dan FvD.

    1. Floris

     Ik stemde vroeger VVD. Sinds Dijkstal niet meer. Nu stem ik FvD. Heb wel overwogen om op de PVV te stemmen maar heb het nooit gedaan. Ik heb dus jarenlang niet gestemd. De voorlaatste keer was op de toen net doodgeschoten Fortuyn.

 5. Hank

  Hopelijk gaat de groei van Baudet niet ten koste van de PVV.
  Ik blijf achter Wilders staan, dan weet ik waar ik op stem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.