Belachelijk Zweden in de bocht: stopt zorg voor verkrachtingsslachtoffers, vanwege “grote migratiestromen”

Dit is echt met geen pen te beschrijven. Slachtoffers van verkrachting krijgen binnenkort geen specialistische zorg meer, omdat de gemeenteraad van Stockholm het budget liever besteedt aan de behandeling van oorlogstrauma’s. Aan dat laatste zou ineens een acute behoefte zijn, vanwege “grote migratiestromen” die zich “uitbreiden”.

Het ene psychiatrische probleem is het andere niet, zo lijkt de Gemeenteraad van de Zweedse hoofdstad Stockholm te denken. En dus wordt de betaling van behandelingen voor vrouwen die verkracht zijn stopgezet aan het Kris- och traumacentrum i Stockholm. Wél zal er zorg worden verleend aan mensen met oorlogstrauma’s, zo maken de kliniek en de gemeenteraad bekend. Een woordvoerder voor de stad verwoordt het als volgt:

“De overeenkomst met de kliniek schrijft voor dat ze patiënten moeten behandelen die psychologische problemen hebben die samenhangen met marteling of hevige oorlogstrauma’s.

“Die groep breidt zich nu uit door de grote migratiestromen die bestaan, en we willen in de toekomst dat die groep nog meer geholpen wordt, ” aldus Maria Hägerstrand.

Maar het Traumacentrum denkt daar heel anders over. Uitvoerend manager Fredrik Garpe:

“Het Kris- och traumacentrum, daarentegen, zegt dat ze een overeenkomst hadden om andere patiënten te behandelen, zoals verkrachte vrouwen.

“We zijn erg open geweest over onze bezigheden en hebben elk jaar opgegeven welke patiënten we behandeld hebben. Ik ben erg verbaasd dat het nu ineens geannuleerd wordt,” zegt Fredrik Garpe.”

Cijfers geven aan dat Garpe vermoedelijk gelijk heeft: de kliniek heeft in de jaren ervoor zo’n 140 vrouwen behandeld voor psychologische problemen die samenhangen met verkrachtingen. De manager schetst een beeld van wat er nu gaat gebeuren: alle patiënten die behandeld worden voor hun verkrachtringstrauma’s zullen worden overgeplaatst naar ‘reguliere’ geestelijke zorginstellingen. Maar vanwege de zeer specialistische zorg die de vrouwen nodig hebben, is de kans groot dat velen niet de behandeling gaan krijgen die ze nodig hebben, aldus Garpe.

Hägerstrand is echter onverbiddelijk: “Deze vrouwen hadden hier nooit moeten zijn als ze de overeenkomst hadden gevolgd. Ze zullen gelijke zorg krijgen binnen de reguliere specialistische psychiatrie.”

De enige conclusie moet dan ook luiden: Zweden schaft zichzelf af. Iedereen met een psychisch probleem verdient aandacht, maar er is echt geen enkele reden waarom mensen die met de ‘grote migratiestromen’ naar het Scandinavische land komen recht zouden hebben op de allerbeste hyperspecialistische zorg, terwijl gewone Zweden zich moeten bedruipen binnen de gewone psychische gezondheidszorg. Dat is echt gewoon het voortrekken van migranten boven de eigen inwoners.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. HaZ

  Zweden kunnen we succesievelijk , als eerste EU land, opgeven. Eigen schuld voor die Zweden, hadden ze eerder moeten integreren met hun islamitische gasten (?!).
  “Omgekeerde wereld: Nederlanders moeten integreren in Nederland”:
  Sociologisch hoogleraar Maurice Crul van de UvA heeft een Europese subsidie van 2,5 miljoen gekregen om samen met zijn team onderzoek te doen naar de integratie van oorspronkelijke bewoners, die een minderheid zijn geworden in hun woonomgeving. Die 2,5 miljoen kan wat mij betreft beter worden uitgegeven aan een extensief ziekenhuisonderzoek voor alle betrokken onderzoekers, want het ziet er naar uit dat ze allemaal een klap van een molenwiek hebben gehad.
  Het onderzoek moet nog plaatsvinden, maar Crul en de NOS weten de uitkomst al. Sterker nog, hij wist het al in 2013! We hebben een tijdreiziger in ons midden. Maar hij wist het wel degelijk. Dat blijkt als je ‘Maurice Crul’ googlet. Dan kom je terecht bij een interview genaamd ‘Integreren is een achterhaald concept.’ In de intro heeft Prof. Dr. Crul het al over onduidelijke bevolkingsmeerderheden in diverse steden, en dat in die gevallen onduidelijk is wie zich aan moet aanpassen. Dat is toevallig, dat is nu precies waar het huidige onderzoek over gaat. Ik wist niet dat tunnelvisie en vooroordelen onder objectieve onderzoeksmethoden vallen, maar ik ben dan ook geen wetenschapper.
  Rest van het artikel: https://www.somerandomfuck.nl/omgekeerde-wereld-integratie/

 2. Ni28

  Help! De wereld is gek geworden!

 3. Nasrani

  Ha ha, zowel Zweden als Groot Brittannië krijgen in de toekomst grote problemen met hun nieuwe medelanders. Je ziet het zich ontwikkelen voor je ogen en deze landen zijn ziende blind geworden. Wanneer een land niet bereid is voor zijn eigen cultuur en leefwijze te strijden zal het snel misgaan.

 4. Sniper666

  De Zweedse vrouwen moeten er maar gewoon aan wennen dat ze van tijd tot tijd ongewenst contact hebben met moslim lullen. De gewenste onderdanigheid heeft de Zweedse samenleving al, dat komt de islammeren goed van pas.

 5. Kodi

  Logischer lijkt mij de immigratiestromen in te dammen als de overlast die daarmee gepaard gaat onbeheersbaar is.

 6. joost2

  De Zweden hebben er zelf voor gekozen in de toekomst een islamitische staat te worden. Dat kun je momenteel zien als je in Zweden bent.
  Zij zijn het slachtoffer van hun overdreven linkse tolerantie beleid, zoals dit ook zal gaan gebeuren als nu ook nog D66 en Groen Links bij ons in de regering komen. God verhoede dit!

  In Nederland heeft de pvda ons al dichterbij de afschaffing van onze identiteit en cultuur gebracht, mede door hun monopolie bij de NPO= Vara, door de politieke godsdienst islam te koesteren en te promoten. (Avond na avond !)

  Mijn voorspelling is dat we dan het echte Nederland kwijt raken.

 7. Ruud562

  “Dat is echt gewoon het voortrekken van migranten boven de eigen inwoners.”
  Tja, dat is Zweden én dit is Nederland: je voordoen als zielige migrant, krijg je alles voor elkaar: gratis (inrichting van) huisvesting én totale voorrang daarbij, levenslange uitkering voor jou én familie die uiteindelijk ook overkomt, wetende dat een terugkeer naar het land van herkomst als vakantie onbeperkt mogelijk is, wetende dat als je zelfs misdaden begaat zoals verkrachting met wurging, totaal geen beletsel is voor de verblijfsvergunning. Wetende dat je je in Nederland begeeft, het land van naieve idioten en gutmenschen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.