Bizar: antisemitisch Al Jazeera noemt klimaatverandering een 'Zionistisch complot' op Twitter

Geen categoriejun 01 2017, 21:00
Dat Al Jazeera gerund wordt door een stel jodenhatende sjeiks en zure journalisten die nergens anders aan de bak kunnen komen, is wel bekend. Toch is de meest recente antisemitische uitlating van dit medianetwerk zelfs voor hun doen ongekend schofferend.
Klimaatverandering is deze week - pun intended - weer helemaal hot. Donald Trump gaat het klimaatakkoord van Parijs naar alle waarschijnlijkheid eindelijk de prullenbak in gooien, en dat heeft nogal wat reacties opgeleverd. Want hoe je het ook wendt of keert, het hele klimaatdebat is - sorry, ik kan het ook hier niet laten - een verhitte discussie.
Aan de ene kant heb je natuurlijk de klimaatmaffia, bestaande uit alternatieve wetenschappers, linkse politici en het mediakartel. Zij schreeuwen allemaal hard dat de wereld eraan gaat, en dat we dat alleen kunnen stoppen door hun theorieën te omarmen en onze economiën naar de gruzelementen te helpen, terwijl er na al die tijd hard beweren dat dit allemaal klopt, nog steeds geen bewijs voor is (spoiler: dat zal ook nooit komen). Aan de andere kant heb je de zogenaamde klimaatsceptici - ook wel 'wereldvernietigers' en 'verantwoordingsloze egoïsten' genoemd - die er terecht op wijzen dat het klimaat sowieso wel verandert en het een mythe is dat we daar enige invloed op hebben.
Vandaag is daar echter een derde visie op bijgekomen, met dank aan de mediamonopolist van het Midden-Oosten: Al Jazeera. Ze staan daar bij het medium in Qatar al niet bepaald bekend als vriendelijk richting joden - Israël wordt daar steevast als bezetter aangeduid en Palestijnse terroristen zijn martelaars - maar hun laatste tweet slaat wel echt alles. Daar kwam iemand op de redactie daar ook achter, waardoor de tweet inmiddels verwijderd is. Dat gebeurde echter niet voordat de wereld zich kon verbazen over de zwaar beledigende onzin die erin werd verkondigd. Lees zelf maar mee, als je tegen zulke onzin bestand bent:
[caption id="attachment_168049" align="aligncenter" width="640"]Een screenshot van de verwijderde tweet. Bron foto: CIDI Een screenshot van de verwijderde tweet. Bron foto: CIDI[/caption]
Jawel: de Arabische nieuwszender durft hier zowaar te verkondigen dat klimaatverandering eigenlijk één groot Zionistisch complot is. Het moet niet gekker worden! Volgens het CIDI heeft de redactie van Al Jazeera inmiddels beweerd dat dit allemaal juist bedoeld was om aan te tonen dat klimaatontkenners - en dus niet zij - antisemieten zijn. Ja hoor, maak dat de kat wijs.
Voor de zoveelste keer heeft deze propagandazender haar ware aard getoond. Ja, Al Jazeera English komt vaak redelijk gematigd over - vergeleken met de Arabisch versie - maar het blijkt dus maar weer dat dat allemaal voor de bühne is. Want uiteindelijk telt daar maar één ding: zoveel mogelijk mensen indoctrineren met antisemitische onzin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten