Burgemeester Hilversum slaat alarm: ‘Ramadan betekent vernielingen en overlast!’

Moslims noemen de Ramadan de ‘heilige maand’, maar voor velen is de jaarlijkse islamitische vastenmaand juist hét excuus om de hele buurt te ontheiligen en te terroriseren. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft er nu schoon genoeg van, en luidt de noodklok.

Het moet maar eens klaar zijn met al dat geweld dat “toevalligerwijs” net tijdens de jaarlijkse vastenmaand der mohammedanen oplaait. In De Telegraaf meldt de Hilversumse burgervader Pieter Broertjes compleet genoeg te hebben van de ieder jaar terugkerende, gewelddadige, ongein:

“De ramadan zorgt in Hilversum inderdaad voor overlast, erkent burgemeester Pieter Broertjes in een gesprek met deze krant. „Je moet er geen doekjes om winden. Het is wel heel toevallig dat de overlast juist in deze periode toeneemt.”

Juist door de vernielingen te koppelen aan de vastenmaand komen vandalen duidelijk in beeld bij de gemeente. Daar is maanden aan gewerkt.”

Even wachten hoe lang het duurt totdat politiek-correcte types uit verontwaardiging gaan roepen dat burgemeester Broertjes een islamofoob is. Dat kan niet lang duren.

Hoe dan ook: het is op zich best opmerkelijk, want de link tussen Ramadan en rellen bestaat alleen in West-Europese landen. Alleen daar wordt tijdens Ramadan ook direct maar de (ongelovige) tent afgebroken. Ik herinner me namelijk een bezoek aan de Palestijnse stad Ramallah, tijdens Ramadan vorig jaar. Geen haar op het hoofd van ook maar één raddraaier om de boel te verzieken: ’s avonds was de stad veranderd in een chaotisch maar gezellig feest.

Dat Ramadan in West-Europa alleen een feest van de vernielzucht is, zegt volgens mij dus alles over het gebrek aan respect dat deze moslimjongeren hebben voor onze seculiere rechtsorde. Het lijkt me dus dat Broertjes’ woorden navolging verdienen: het wordt tijd om te laten zien dat we deze religieuze geweldsgolf die ieder jaar Nederland aandoet niet meer gaan pikken. Tijd om tijdens de Ramadan dus hetzelfde zero tolerance-beleid voor vandalisme toe te passen als met Oud-en-Nieuw. Supersnelrecht, stoepjes schoonvegen, Bureau Halt en lik op stuk: hoppa! We moeten afrekenen met deze Ramadan-ellende, en snel een beetje!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. SlimK1nd

  Ik snap dat “vasten” nog steeds niet goed. Je word wakker voor zonsopgang. Vreet jezelf vol. Gaat de hele dag slapen. Na zonsondergang word je wakker. En vreet jezelf vol om vervolgens een paar uur lang lawaai te maken (“te feesten”). Is het dan niet beter om het een “feestenmaand” te noemen ipv een “vastenmaand”?
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/870821204181090304

  1. corfo

   Slimkind.
   U vergeet dat die volgevreten figuren daarna óók nog moeten gaan werken ! Of uhh……… ?

   1. Marija

    Ik val van mijn stoel van het lachen………………..

   2. Seneca

    Werken? Dat is vloeken in de kerk, pardon, moskee! Over het algemeen kunnen dit soort lieden geen baan vinden en als zij al een baantje zouden hebben, dan zijn zijn te moe en misselijk – door de Ramadan – om een slag werk te doen. Het eerste dat zij na zonsondergang doen is: een sigaret opsteken, de vrouw of man neuken, vreten en zuipen. Nu gaan zij ook na het vreten en zuipen, de boel vernielen. Dank jullie wel den Uyl, Kok, Lubbers, Balkenende, Buma, Pechtold, Rutte, Klaver, Segers, Halsema, Rosenmöller etc. etc. Ik vergeet natuurlijk meer dan de helft van de ‘elite’ die ons dat heeft aangedaan en alles bedenkt om ons nog verder in de stront te doen zakken.

    1. van Urk

     Seneca@ Ik ken dit soort volk door en door. Op Urk hebben ze eigen visbedrijven. Ze zijn zo zuinig bij de neten. Door scharrelen met derde hands machines en bij iedere reparatie proberen ze nog van de prijs af te dingen. De helft van de visfileerders worden zwart uitbetaald omdat het uitkeringstrekkers zijn die vooral bij feest, zaterdagen en zondagen werken om te voorkomen dat er opeens een controleur opeens binnenwandelt. Zelf meegemaakt dat de schapen en kippen tijdens deze feesten in zo,n visbedrijf werden binnen gesmokkeld om ze daar te slachten.

     1. van Urk

      Seneca@ P.S. Laat ik het nog niet hebben over die andere “handeltjes” waar ze hun geld mee verdienen.

 2. Ben Zine

  “het wordt tijd om te laten zien dat we deze religieuze geweldsgolf die ieder jaar Nederland aandoet niet meer gaan pikken. Tijd om tijdens de Ramadan dus hetzelfde zero tolerance-beleid voor vandalisme toe te passen als met Oud-en-Nieuw. Supersnelrecht, stoepjes schoonvegen, Bureau Halt en lik op stuk: hoppa! We moeten afrekenen met deze Ramadan-ellende, en snel een beetje!”
  Allemaal leuk en aardig, die stoere praatjes, maar ik zie dat nog niet zo snel gebeuren in een land waar politie en justitie volledig worden aangestuurd door mensen met een D66, PvdA, SP of GL overtuiging. Dus droom lekker verder.

 3. HaZ

  Ho ho ! Broertjes heeft een probleem erkent en daar stopt zijn taak dan ook;
  “Juist door de vernielingen te koppelen aan de vastenmaand komen vandalen duidelijk in beeld bij de gemeente. Daar is maanden aan gewerkt.”
  Volgend jaar zal deze burgemeester met zijn team eerder gaan starten met de voorbereidingen van zijn koppeling en dan zullen er wellicht meerdere vandalen in beeld komen bij de gemeente. Tsjonge,jonge,jonge…….Zak hooi ! Neem eens actie !

 4. Marija

  Burgemeester, ik zou zeggen DOE ER DAN WAT AAN.
  Zet het waterkanon er op.
  Sla ze helemaal bont en blauw, hebben ze weer wat te janken.
  Dat tuig MOET bestraft worden met harde hand en flinke boetes.
  Nog liever Nederlands paspoort inleveren (kon dat maar).
  Nou ja, wat maak ik me druk, ben wel benieuwd wanneer er eens een groep Nederlanders terug gaat vechten en die gasten in elkaar ramt.
  Dat is de enige taal die ze verstaan: beuk er op los.
  Ik HAAT moslims.

 5. Anna

  Stel dat in onze steden groepen blanke Nederlandse mannen deze criminele handelingen zouden uithalen. Hoe zou de politici dan handelen? Zou de politici het dan ook niet weten?

  1. Ben Zine

   Volgens het zelfverklaarde deugvolk zijn de nieuwkomers slachtoffer, en zijn wij dader omdat wij ons niet voldoende hebben aangepast. Zij draaien het dus eenvoudigweg 180 graden om. Als je het daar niet mee eens bent ben je gewoon een racist of xenofoob. Lekker simpel, ben je ook meteen van alle discussie af.

 6. HaZ

  En wat moeten we hier nou weer mee ? Het is net zo’n weerhuisje die Aboutaleb: binnen,buiten,binnen,buiten.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28305333/__Aboutaleb__migratie_anders_bekijken__.html

 7. van Urk

  Ramadan betekent overlast en vernielingen. En toch moeten we namens deze linkse noodklokkenluiders ieder jaar weer aandacht en medeleven voor deze feest gaan geven. Hoepel toch op burgemeester met je gejammer na de tijd !

 8. Ni28

  Ramadan in Europa moet verboden worden. Het heeft niets te maken met Europese leven en het belast onze samenleving enorm. De huidige tolerantie is totaal verkeerd uit de hand gelopen humanitaire hulp ten kosten van eigen bevolking. Zelfs Duitsland (die van Wir schaffen das)gaat steeds meer maatregelen nemen om de islamisering in te dammen. En het gaat te langzaam. Het verandering van Europa in Midden Oosten moet eindelijk ophouden. De immigratiegolf moet stoppen, zelfs Aboutaleb roept dit al omdat hij de groeiende problemen ziet in de samenleving. Maak Europa weer Europa. Dat moet beginnen in Brussel, nou ja, in Berlijn eigenlijk. Merkel moet stoppen met moralisering van andere landen en het door haar veroorzaakte probleem onmiddellijk oplossen.

 9. Sniper666

  Ik ben erg blij dat de booslims Hilversum te grazen nemen. Dat is namelijk de gutmensch matras die het zo goed voor heeft met de ideologie van de vrede. Moge alle booslims Hilversum tot de grond toe afbreken!

 10. Lambertus

  Dit volk is gewend om door de politie in hun eigen poepdouwers landen door de Politie hard aangepakt te worden.
  Hier in Watjesland gaan we onderzoeken of de dienstdoende agent wel correct opgetreden heeft. En het slachtoffer gaat op onze kosten een aanklacht indienen tegen de agent. Ik snap niet dat er nog mensen bij de Politie willen werken.

 11. Lambertus

  Keihard optreden tegen dat beroepstuig is het enige wat helpt!
  Het wordt tijd dat we als Nederlanders eens optreden tegen dat achterlijke zandbakvolk, en met een paar knokploegen de wijken schoonvegen. Ze zijn kampioen bijstandstrekkers, kampioen zorgkosten, kampioen treiteren, kampioen jatten, kampioen aanranden en nog veel meer geworden door onze lafheid! Wij zijn gewoon bang voor die lui, en schelden alleen maar over Den Haag. Als maar 10% van alle Nederlanders die het onderhand kotsbeu zijn met dat volk naar Den Haag zouden komen, was Den Haag te klein!!!

 12. nienke

  Ho ho niet huilen burgemeester, pak dat zooitje nu eens keihard aan.
  Laat ze hun ramadan maar achter de tralies vieren.
  Er is al genoeg gepraat, van alles geprobeerd deze onbeschaafde idioten tot andere gedachten te brengen, niets helpt alleen de harde hand.
  Ophouden met knuffelen en aaitjes over de bol, nogmaals keihard aanpakken, de enige manier om dit tuig tot de orde te roepen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.