Den Haag: 'jongeren' gooien stenen naar agenten na ongeluk, roepen 'Allahu Akhbar'

Geen categoriejun 17 2017, 17:00
Niets aan het handje. Toch?
Ah, dit moeten we tegenwoordig maar volkomen normaal vinden, toch?

Bij een ongeval op de Vaillantlaan met de kruising Hobbemastraat is vanavond een politiebus op de zijkant terecht gekomen. Rond tien over half twaalf kwamen een politiebus (met twee agenten) en een auto met elkaar in botsing op de kruising nabij het Paletplein...

Tijdens het onderzoek kwamen er groepen jongeren naar de ongevalslocatie. Jongeren begonnen met het uitschelden van agenten en het kapot maken van afzetlint. De politie riep daarop assistentie in van collega's en hebben vervolgens het afzetgebied vergroot.

Maar de 'jongeren' (natuurlijk wordt er niet bij vermeld wat de achtergrond van de jongeren was, maar aangezien het hier de Schilderswijk is weten we allemaal wel over wie we het hebben) waren nog lang niet klaar. Ze begonnen met stenen te gooien naar de politie. Daarbij sneuvelden de ramen van een politiewagen. Ondertussen riepen de kansenparels "Allahu Akhbar" (ah, dat is toch wel een weggevertje wat de identiteit van deze 'jongeren' betreft zeg!) en gooiden ze voor de goede orde ook nog even een wc-pot kapot op straat.
Regio15.nl heeft videobeelden van het ongeluk én van politieagenten die zich moeten verdedigen tegen een horde doorgeslagen kansenparels (zie screenshot boven dit artikel van de video). Enkele jaren geleden hadden we die beelden ongetwijfeld schokkend genoemd, maar tegenwoordig vinden we het allemaal 'volkomen normaal.' Bepaalde wijken in de grote steden zijn no go zones geworden voor de politie -- en de politiek doet er helemaal niets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten