DENK hangt de vlag uit omdat Belgische Koning meedoet aan de ramadan. ‘Hoera, zo kan het ook!’

Geheel voorspelbaar staat de Nederturkse partij weer eens te juichen als mensen meedoen met een islamitische traditie. Maar waar blijft de steun van DENK voor moslims die juist willen breken met die ongezonde traditie?

Als je de kranten mag geloven, is de nieuwste trend in Nederland niet het rommelen met fidget spinners of het luisteren naar muziek die wat verouderde priesters boosmaakt. Nee, het is het als niet-moslim meedoen aan de Ramadan. Kinderprogramma’s doen er volop aan mee, EO-presentator Tijs van den Brink deed het al, en zelfs PVV’ers laten zich verleiden tot het deelnemen aan wat binnen de islam geldt als een ‘heilige maand’.

In België blijkt de rage zelfs de politieke top van het land gehaald te hebben. Koning Filip liet zich een zogenaamde iftar-maaltijd die volgt op een dag vasten goed smaken, en was vol lof over de islam bij onze zuiderburen.

Wie daar enorm blij mee waren? Raad eens: yep, natuurlijk is het DENK weer. Via hun jongerenbeweging Oppositie werden kosten noch moeite gespaard om het Belgische staatshoofd uitvoerig te prijzen:

Het is weer eens DENK-gedrag ten voeten uit. Als niet-moslims een stap zetten richting moslims, dan wordt dat altijd uitgebreid gevierd en als voorbeeld gemaakt van ‘respectvol gedrag’ dat nu eindelijk eens de norm zou moeten worden. Ware integratie.

Maar andersom laat de partij van Tunahan Kuzu en Farid Azarkan vrijwel niets van zich horen als het gaat om stappen van moslims om meer te integreren in een niet-islamitische samenleving. Was er bijvoorbeeld applaus voor de Egyptische president Al Sisi die een koptisch kerstfeest meevierde? Nee, dan heb je louter stilte van DENK. Of als (ex-)moslima’s hun hoofddoek vaarwel zeggen en vervolgens bedreigd worden door hun directe omgeving? Nee, dan zwijgt DENK als het graf. Liever prijzen ze juist de hoofddoek en klagen ze over islamofobie omdat dat stukje vrouwenonderdrukking nu eenmaal niet goed samengaat met de egalitaire Nederlandse samenleving.

Snap je? Op zich is er niets mis mee als een Belgische monarch een vorkje meeprikt met wat moslims en wat zalvende woorden spreekt. Maar het zou wél fijn zijn als de zogenaamde voorstanders van het multiculturalisme – waar DENK zeker toe behoort – dan ook net zo enthousiast zijn over aanhangers van de islam die proberen te integreren in een Westerse samenleving. Het moet namelijk wél van twee kanten komen, en niet alleen van de niet-islamitische. Het zou mooi zijn als DENK en hun jeugdafdeling OPPOSITIE dat ook zouden willen begrijpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ritter

  Helaas word de werkelijke betekenis van Ramadan weinig verteld door de media en de politieke elite.

  The Truth about Ramadan
  https://youtu.be/mGysOICFRlk

 2. HaZ

  Ik DENK niet dat de Belgische koning een volledig beeld voorgeschoteld heeft gekregen tijdens zijn onderonsje met de islamisten.
  https://youtu.be/q8hlfAbvW8E

 3. Nasrani

  Wie? De Belgische Koning? Zal maar geen commentaar meer geven. Ik moest wel vreselijk lachen om dit spontane en zeer gezellige bezoek. Ze voelden zich duidelijk zeer op hun gemak. Echt geweldig om te zien.

 4. Marija

  Zag vanmiddag zó warm, een jong meisje op de fiets voorbij komen, korte broek, topje en echt waar een grote lap om haar hoofd: moslim.
  Dan vraag ik me af………….
  zóveel.

  1. Sniper666

   @ Marija

   Zo is het maar net. Het gevolg van die walgelijke zandbakkoeltoer. Een “afvallige” laat zien;

   –> https://www.youtube.com/watch?v=TlWr2L7WR8I

 5. Ni28

  Geen nieuwe Belgische mop maar werkelijkheid. Na Thijs v.d. Brink cijfert ook de Belgische koning zich weg om de moslims te plezieren hopend da ie de volgende aanslag voorkomt. Helaas voor de koning gaat dit de moslims niet ver genoeg tenzij hij zich bekeert voor de islam. Want daar gaat het de moslims om, de islam moet regeren in Europa. Aristocraat zijn betekent niet slim zijn.

 6. Sniper666

  De Belgenkoning wil graag ook eens positief in het nieuws komen maar de PR afdeling kiest een verkeerde stunt.

 7. corfo

  Laat die Partij der Parasieten zich maar druk maken om al die onwettige kinderen die zijn verwekt door de diverse Europese “koningen en prinsen”. Kinderen die moeten procederen om erkenning te verkrijgen door hun verwekkers, dat z.g. adellijke spul.
  Op dát moment zijn al die buiten-de-pot-pissers verdwenen achter een haag van advocaten.
  Een koning een veer in z’n koninklijke popo steken omdat hij rammendan “viert” ?! Hoe gek wil je ’t hebben ?

 8. Verlazques

  Wat is een Turkse, Marokkaanse cq Arabische maagd, een geit die harder kan lopen dan een Turk, Marokkaan of Arabier.

 9. Verlazques

  DENK, Dom En Nederturkse Klootzakken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.