Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen, maar VVD, CDA en D66 wel: formatie niet verder gekomen

Geen categoriejun 06 2017, 20:00
Het is vandaag niet verder gekomen met de formatie-onderhandelingen. Het is alweer de zoveelste dag van deze trieste tijd. De partijen schijnen het nog steeds 'erg moeilijk' te vinden en zijn niet veel dichter meer tot elkaar gekomen. Goh.
Iedereen kent wel een persoon die iets stoms gaat doen en waarbij je elke keer weer waarschuwt voor de consequenties. Toch doet diegene het weer en wat gebeurt er? Juist, de consequenties waar je al voor gewaarschuwd had. Dit lijkt ook het geval te zijn voor deze hele rare formatiepoging. GroenLinks kon er niet bij vanwege diepe principiële verschillen en de ChristenUnie werd weggejaagd door D66.
Wat gebeurde er daarna? Oja! Edith Schippers opperde een ander persoon om de informatie te leiden, Tjeenk Willink! Die zou volgens iedereen het toch maar allemaal voor elkaar gaan krijgen. Wat krijgen we daarna, een nieuwe formatiegang langs de grootste partijen. Ohnee, de PVV mocht er weer niet bij natuurlijk. Tjeenk Willink zag een coalitie met GroenLinks of de ChristenUnie nog steeds als het beste plan. Alsof alles dat voor dat moment gebeurde niet meer bestond.
Vanmorgen was het dan toch weer zover. Besprekingen, besprekingen, besprekingen. Mark Rutte werd er moe van en Sybrand Buma leek er ook niet zoveel zin meer in te hebben. Wat is het eindresultaat? ChristenUnie voelt zich nog steeds niet geliefd bij D66 en de besprekingen lopen weer vast bij de migratieproblematiek. Meent men dit nou? Hier had iedereen toch voor gewaarschuwd? Luistert er nou niemand daar in het Haagse nest? Nee, ze zijn het jongetje aan het spelen die toch steeds weer dezelfde fouten blijft maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten