Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen, maar VVD, CDA en D66 wel: formatie niet verder gekomen

Het is vandaag niet verder gekomen met de formatie-onderhandelingen. Het is alweer de zoveelste dag van deze trieste tijd. De partijen schijnen het nog steeds ‘erg moeilijk’ te vinden en zijn niet veel dichter meer tot elkaar gekomen. Goh.

Iedereen kent wel een persoon die iets stoms gaat doen en waarbij je elke keer weer waarschuwt voor de consequenties. Toch doet diegene het weer en wat gebeurt er? Juist, de consequenties waar je al voor gewaarschuwd had. Dit lijkt ook het geval te zijn voor deze hele rare formatiepoging. GroenLinks kon er niet bij vanwege diepe principiële verschillen en de ChristenUnie werd weggejaagd door D66.

Wat gebeurde er daarna? Oja! Edith Schippers opperde een ander persoon om de informatie te leiden, Tjeenk Willink! Die zou volgens iedereen het toch maar allemaal voor elkaar gaan krijgen. Wat krijgen we daarna, een nieuwe formatiegang langs de grootste partijen. Ohnee, de PVV mocht er weer niet bij natuurlijk. Tjeenk Willink zag een coalitie met GroenLinks of de ChristenUnie nog steeds als het beste plan. Alsof alles dat voor dat moment gebeurde niet meer bestond.

Vanmorgen was het dan toch weer zover. Besprekingen, besprekingen, besprekingen. Mark Rutte werd er moe van en Sybrand Buma leek er ook niet zoveel zin meer in te hebben. Wat is het eindresultaat? ChristenUnie voelt zich nog steeds niet geliefd bij D66 en de besprekingen lopen weer vast bij de migratieproblematiek. Meent men dit nou? Hier had iedereen toch voor gewaarschuwd? Luistert er nou niemand daar in het Haagse nest? Nee, ze zijn het jongetje aan het spelen die toch steeds weer dezelfde fouten blijft maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. HaZ

  Wat er uiteindelijk ook voor een kabinet uit gaat rollen is op voorhand al gedoemd te mislukken. Eigenlijk is er nog maar 1 oplossing mogelijk; alle 150 kamerleden opsluiten in de 2e kamer,alle communicatie met buiten afsluiten, de boel van buitenaf barricaderen en deze 150 zogenaamde volksvertegenwoordigers het maar lekker samen laten uitzoeken waarom ze ook weer gekozen zijn door 17 miljoen Nederlanders. Misschien, heel misschien komt er wel een kabinet van nationale eenheid. Ik zeg….doen!

 2. van Urk

  Lijkt wel een vicieuze politiek cirkel dat continu op hetzelfde punt weer terugdraait met de bedoeling om niet bij de PVV uit te komen.

 3. DutchDropveter

  We gaan gewoon weer opnieuw stemmen een minderheidskabinet kan 0,0% steun van de 21 PVV-er verwachten dat wordt nog een hele uitdaging iets voor elkaar te krijgen in Den Haag. Ik zeg hak die knoop door kijk naar de feiten en nodig de PVV uit of heb ballen en begin met nieuwe Verkiezingen.

  1. toetssteen

   @DutchDropveter
   En dan 5 voor FvD. Goed, maakt 26, maar als het CDA in de formatie nogmaals een bok schiet, en daar lijkt het op, sluit ik niet uit dat het naar 30 gaat.
   Kunnen ze natuurlijk alle kruimels zuigen, maar dat zal me een lachwekkend resultaat opleveren! Ach, doe ook maar! Alle dagen lachen is best een leuk vooruitzicht.

 4. Lex

  Het motorblok heeft nog geen mm gedraaid maar vertoon al schuren “metaalmoeheid” er word nu nog haastig naar een versnellingsbak gezocht maar die blijkt niet zondemeer te passen. Te veel afwijkende maatvoeringen.

  Met geweld kun je dat wel passend krijgen en gaan forceren maar uiteindelijk breekt het bij zware belastingen toch weer los.

  Ze kunnen beter het motorblok uit elkaar halen en een nieuwe motorblok met passende versnellingsbak samenstellen.

  Dit noem ik nieuwe verkiezingen.

  Graag verneem ik deze week nog dat er nieuwe verkiezingen gaan komen. Rutte heeft hier totaal geen zin in, hij voelt ook wel aan dat de VVD wel eens klappen kan gaan krijgen bij nieuwe verkiezingen.

  En de PVV en FVD wel eens samen genoeg zetels kunnen gaan halen om te kunnen gaan regeren.

  Dus heeft Rutte inmiddels de voorraad tubes lijm weer aangevuld. Hij hoopt hiermee de boel weer 4 jaar bij elkaar te kunnen houden.

  Heel veel Nederlanders zijn Rutte meer dan zat.

  Inderdaad tijd voor nieuwe verkiezingen.

 5. nick

  Dat zogenaamde motorblok is samengesteld uit niet passende onderdelen en nu zijn ze zo stupide om een onderdeel van een wrakke fiets er in de schuiven in de hoop dat het geheel gaat lopen… hoe stom kan je zijn!

  Een beetje monteur ziet dat dit motorblok nooit zal gaan werken. Het is schroot en feitelijk is vernietigen de enige juiste beslissing.

  Welk onderdeel je er ook instop of vervangt, het is hopeloos. Dat heb je met dat soort uit de tijd zijnde machines. stop je er een nieuw onderdeel in, dan zorgt dat er voor dat de hele boel definitief vast loop. Bekend verschijnsel toch?

 6. Kodi

  AD-poll inzake hoe het verder moet gaan met de formatie:
  https://pbs.twimg.com/media/DByBL-qWsAAIswb.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.