Erik van Muiswinkel verheerlijkt opnieuw extreem-linkse geweldplegers, en spreekt van “piepjes van idealisten”

snapshot
Foto: Erik van Muiswinkel bij De Wereld Draait Door. Bron: Screenshot VARA.

De snelst radicaliserende VARA-cabaretier van Nederland heeft weer een stapje gezet op weg naar totale communistische anarchie. Erik van Muiswinkel heeft het namelijk vandaag aangedurfd om gewelddadig links extremisme af te doen als wat “piepjes” afkomstig van “idealisten”.

Alhoewel in Nederland extreem-linkse amokmakers niet verder komen dan sneue stoepkrijtprotestjes in Maastricht, is het in Duitsland wél menens. Daar heeft de politie al weken de handen vol aan agressieve demonstranten die keer op keer de politie aanvallen met stenen. Het geweld heeft nog niet tot doden geleid, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Vandaar dat AD-journalist Wierd Duk besloot om er een tweet aan te wijden, om er nog maar eens te wijzen op hoe gevaarlijk links-extremisme kan zijn.

Iemand die totaal niet geraakt is door het feit dat radicale marxisten in een buurland de politie staan af te tuigen, is de voormalige hoofdpiet Erik van Muiswinkel. Die doet de barbaarse taferelen af als “piepjes van idealisten“. Daar hoeven we dus niet bang voor te zijn. Maar een zogenaamde “fascistische fanfare” daarentegen…

Op wie Van Muiswinkel precies bedoelt met die “fascistische fanfare” maakt hij in die tweet niet duidelijk, maar gezien zijn eerdere tirades kunnen we wel raden om wie het gaat: Thierry Baudet, Geert Wilders en de aanhangers van hun respectievelijke partijen FVD en PVV. Alhoewel die mensen totaal niet overgaan tot geweld, zijn zij niet alleen “fascistisch” maar ook nog eens gevaarlijker dan ideologisch verblinde agentenmeppers die er niet voor schuwen om Berlijn in lichterlaaie te zetten vanwege hun zogenaamde ‘verheven’ idealen.

Het zegt weer eens genoeg over het radicaliseringsproces dat deze levenslange VARA-werknemer doormaakt: alles wat links doet, is goed (zelfs het toepassen van geweld). En alles wat rechts doet, is fascistisch. Het is een zorgwekkende trend die nu uitmondt in het verheerlijken van geweld, en het gelijkstellen van allerlei politieke tegenstanders met oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog.

Het roept een uiterst serieuze vraag op: is Van Muiswinkel er nu écht op gebrand dat de moord op Pim Fortuyn straks herhaald wordt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  van muiswinkel moet ……. vul zelf maar in

 2.   

  Aha, de moord op Pim was bijvoorbeeld een “piepje” afkomstig van een “idealist”? Ga zo door van Muizehersens.

 3.   

  Van Ratwinkel is gewoon een zielige ouwe uitgerangeerde rukker. Met zijn verwarde wereldbeeld moet hij wel lijden aan een beginstadium van breinrot.

 4.   

  Hij hoopt natuurlijk, dat hij net als Peter RRRRRRR bonnetje de vries, uitgenodigd wordt om zijn 2000Eurootjes te vangen, bij de, op zijn leest geschoeide, praatprogramma’s te worden uitgenodigd.
  Deze “man” wordt nu toch wel echt een kandidaat, voor een jas met sluiting op de rug en heel veel sedatie!

 5.   

  Muis hoort in het rijtje van Syl, Dekker. e.d.
  Hij heeft een extreme vorm van jaloezie t.o.v. Thierry en Geert.
  Wat zou hij graag een splintertje van hun aandacht hebben.
  Muis je bent voor de poes, uitgerangeerd, haast gestoord en huilebalk.
  GO…………

 6.   

  Het naam suggereert al een rattengedrag in verkleinde vorm.

 7.   

  Ja, als je het als cabaretier niet redt , je de af -geserveerde zwarte piet bij een kinderfeest wordt en je de voorzitter van PSV steeds maar moet blijven nadoen om in leven te blijven, ga je de linkse clown uithangen.

  De Vara, met haar helaas niet weg te branden 5e pvda colonne, geeft deze man, met wie ik eigenlijk een beetje medelijden heb, omdat hij maar niet wil toegeven en niet inziet dat het publiek hem niet meer ziet zitten, altijd maar weer een podium.

  De Vara provoceert graag haar kijkers in dit land, door structureel mensen op te voeren, waarvan we de meesten niet willen horen of zien.
  Zo’n P. de Vries, J. Mulder, S. Simons en een aantal namaak komedianten zoals v.Muiswinkel , vaak politiek onbenullen en tevoren door de vara geïnstrueerd om vooral links te praten, krijgen structureel en altijd een podium bij de Vara en ze worden er ( via onze belasting centen ) nog voor betaald ook. Altijd die mensen opvoeren die de vara taal spreken omdat ze hun brood eten!

  Gisteravond weer bij Jinek b.v. , de tot vervelends toe kreeg die Ch. Groenhuyzen weer voor de zoveelste keer erg lang de gelegenheid , om de Amerikaanse president Trump te beledigen en te bashen. Allemaal met verdachtmakingen, terwijl het blijkt dat er tot op de dag van vandaag nog geen enkele wet door Trump is overschreden.
  Wat is er mis aan een toekomstig president, om zich tevoren te laten informeren over de zaken en houding inzake Rusland. Maak daar niet zo’n drama van.
  Groenhuyzen is nog steeds gefrustreerd omdat zijn voor de USA verkiezingen geschreven boekje over zijn favoriete mevrouw Clinton mislukt is en een flop werd, omdat de Amerikanen haar niet wilden !

  En Van Muiswinkel ? Ga eens iets nuttigs doen joh. Ga echt werken b.v.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!