Feest in Europa dankzij Rutte: vanaf vandaag mogen Oekraïners visumvrij reizen naar de EU

Allerlei pro-Europa-types hangen vandaag de vlag uit: visumvrij reizen is vanaf vandaag mogelijk voor inwoners van Oekraïne. Met natuurlijk ook een speciaal dankje aan onze eigen minister-president Rutte, die het EU-associatieverdrag met Oekraïne – weliswaar met consequentieloos inlegvelletje – door de beide kamers van ons parlement te loodsen.

Feest, op deze zondag in Brussel! Want eindelijk is het integreren van Oekraïne binnen de Europese landengemeenschap een eindje gevorderd. Nadat Nederland met zo’n ‘irritant’ referendum de boel tijden heeft opgehouden, kon op deze zonnige dag alsnog de champagne ontkurkt worden. De reden? Vanaf vandaag mogen inwoners van Oekraïne naar EU-landen reizen zónder dat ze daar eerst een visum voor hoeven aan te vragen.

Het is een prestatie waar de EU-hotemetoten natuurlijk apetrots op zijn. Zie hier buitenlandcheffin Frederica Mogherini eens glunderen:

En EU-president Donald Tusk was zelfs zó extatisch, dat hij prompt Oekraïnstalige tweets ging rondslingeren om te laten zien hoe blij hij is met deze verdere verzwakking van onze grenscontroles:

In het Engels voegde hij daar nog aan toe: “Een dag om te onthouden. Visumvrij reizen voor Oekraïners is nu werkelijkheid geworden. Het brengt ons dichter bij elkaar!

Nou, wees er maar trots op. Inwoners van één van de meest corrupte landen op ons continent mogen nu zonder enige check naar hier komen. Waarom zou dat in vredesnaam zo’n goed idee zijn?

En het ergste is nog: de EU wordt gerund door een stel ezels die zich voor een tweede keer aan dezelfde steen stoten. Want het is niet voor het eerst dat men de eis voor niet-EU-burgers schrapt om een visum aan te moeten vragen alvorens ze mogen uitreizen naar één van onze landen. Toen dit eerder al met Bulgarije en Roemenië gebeurde, nam de criminaliteit en het misbruik van onze subsidies ineens met grote hoeveelheden toe. Hoe dat afliep? Beide landen zijn inmiddels een EU-lidstaat, vermoedelijk voor goed.

Kortom: maakt uw borst dus maar nat wat betreft Oekraïne, want het integreren van ook dit Oost-Europese land in de EU-landengemeenschap zal zeker niet stoppen bij het invoeren van visumvrij reizen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Marija

  Als we nu nog niet weten dat we massaal genaaid worden door al die regeerders die niet kunnen regeren, weet ik het niet meer.
  Volgens mij heeft Rutte nog een karweitje: een onderste steen naar boven halen i.v.m. MH17. Waar blijf je Rutte? of kruip je er zelf ook onder?
  Wat moeten wij toch met al dat geteisem hier.
  We worden geregeerd door geteisem dat ons Nederlanders (de echte dan) en niet de door Eu opgedrongen, heeft VERKOCHT en UITGEWIST VOOR ALTIJD.

 2. Kodi

  Georganiseerde werkgevers, multinationals, overheden e.d zullen blij zijn met een uitbreiding en daarbij verdere degeneratie van de arbeidsreserve > Nog meer vrij verkeer van uitbuiting.

  1. Kodi

   Indien de immigranten ook nog het Islam virus dragen vindt naast eventuele verdringing van arbeid ook nog iets anders plaats. Je ziet of hoort het nooit in die Nederlandse media, dus daarom maar hier:
   https://www.liveleak.com/view?i=4c4_1301268543

   Report On Multiculturalism In France. Muslims Are Turning It Into A 3rd World Dump.

   Let’s face it folks, multiculturalism is a failed social experiment. When you force incompatible ethnic groups to live together, one or more of those groups will try to assert dominance over everyone else.

   Immigrants from the third world do absolutely nothing to improve the quality of life in western nations. They don’t “enrich our culture” as the leftist, egalitarian goons insist. Instead, they turn entire neighborhoods into dangerous, crime-ridden crapholes that resemble the very home countries they fled from. The simple truth is that most of them never assimilate.

   Whether it’s France, the USA, England, Sweden or whatever, the result is always the same. More third world scum equals more crime and a lower standard of living.

   1. Marija

    Wordt door de goed willende mensen al ik weet niet hoe lang voor gewaarschuwd.
    Heeft geen enkel effect. Ik weet niet wat er moet gebeuren om het tij te keren.
    Zal wel héél veel te laat zijn.

 3. van Urk

  Asiel hoeven ze niet. Wel vertrekgeld. Daar stonden Oekrainers twee jaar geleden om bekend toen zij hier als asielzoeker richting ons land kwamen.

 4. janszm

  Volk, grijp in. U wordt genaaid. Vindt u dat prettig? Doe dan vooral niets.

  1. Lambertus

   Verzin jij maar iets om in te grijpen en onze Nederlandse bevolking in beweging te krijgen! Verkiezingen helpen niet, referenda helpen niet, we zijn weekdieren geworden die SBS Nieuws en Boer zoekt Vrouw belangrijker vinden.
   Er is een grote groep die het met ons eens is dat het op alle fronten uit de hand loopt, maar het zit niet in onze volksaard om massaal te gaan rellen. We typen ons rot op allerlei sites om onze frustratie te lozen. In Duitsland zie je hetzelfde, ze blijven Merkel stemmen, ze blijven geld storten, er is een hoop onvrede en er gebeurd niets.
   Ik heb het genot om ca. 6 maanden per jaar hier niet te verblijven, en ik denk er sterk over om dat maar eens uit te gaan breiden!! Weg dus.

 5. Arubano

  Frederica? Heette hij niet gewoon Fred vroeger?

 6. DennisEijs

  Alles is toch doorgevoerd ondanks de vele NEE’s van het volk. Het wordt ons gewoon opgedrongen.

 7. Dam

  Wat een belachrelijke redenering is het toch steeds vanuit de EU dat buitenlanders de Economien hier in Europa versterken. We betalen ons groen en geel aan die mensen en aan uitkeringen en ziektezorg en levensonderhoud. Alle landen zitten met een groot deel aan werkelozen. Jongeren komen niet meer aan het werk om dat we tot onze 67e door moeten werken ondanks de artrose en de pijnen en de ouderdomskwalen en de chronische vermoeidheid omdat men het zat wordt het werken en nog een paar jaar van je oude dag wilt genieten. Die mensen die hierheen komen, daar is geen werk en inkomen voor. Dus ga op dak zitten dat ze zo goed zijn voor onze economie, die vluchtelingen en overkomende Oekrainers. Ze komen er wel achter nog.

 8. Ni28

  Hoeveel zal de vertrekpremie bedragen?

 9. Ni28

  Los van mijn eerste opmerking dit: Wij zouden al te blij zijn als de Oekrainer’s i.p.v. de moslims kwamen.

 10. Sniper666

  Levensgevaarlijk!! In het oosten van Oekraïne sleept zich een burgeroorlog voort die voorlopig niet ten einde is. Zo’n grijze zone leent zich voor van alles en nog wat aan narigheid. We zullen de rekening krijgen.

 11. Lambertus

  Bedankt Rutte, Buma, Pechtold, Feras voor het bedonderen van onze burgers.
  Ook bedankt voor het inlegvelletje, waarvan ik er thuis honderden van op het toilet heb hangen, op de rol.
  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft heden nog steeds als reisadvies naar Oekraine het volgende op; Let op stijgende criminaliteit, in de Oekraine komt zware criminaliteit voor. Op bijgaand kaartoverzicht is het hele land geel ( let op! veiligheidsrisico’s) en rood ( niet reizen! ) gekleurd.
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oekraine
  Petro Porosjenko lacht zich een slag in de rondte een gaat nog lekker even in zijn bad met gouden kranen zitten. Ik kan niet wachten tot de eerste criminelen hier de boel leeg komen roven en dan berecht moeten worden door de Pechtholt vazallen. Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen met een gemiddeld maandinkomen van €285,-.
  Dit gaat Nederland via de Bende van Juncker en Tusk miljarden kosten, want 80% van alle burgers uit dat land leeft onder de armoedegrens.
  En de alcoholist Kloot Juncker maar roepen; Oekraïne hoort bij Europa!!

 12. Duckday

  Hoe is het mogelijk dat een land dat zo corrupt is zonder meer door de Eu visumvrij mag reizen Dank zei de VVD weten we uit wat voor hout deze partij is en de rest van de Nederlandse politiek die de wil van het volk naast zich neer heeft gelegd eerst respect voor de uitslag daarna lak aan het volk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.