Filmpje! Buma deelt verbale klappen uit aan Jesse Klaver: ‘GroenLinks wil kabinet dat de realiteit gaat ontkennen’

bumalicious
Foto: CDA-leider Buma. © DDS.

In de wandelgangen van de Tweede Kamer weet CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma uitstekend te verwoorden waarom deze kabinetsformatie met GroenLinks niet geslaagd is: de partij probeert de realiteit te ontkennen door net te doen alsof er geen deals hoeven te worden gesloten met Noord-Afrikaanse landen om grote vluchtelingenstromen te keren.

Het woord fact free politics viel nog net niet, maar duidelijk was wél dat CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma teleurgesteld is in het feit dat GroenLinks definitief een streep heeft gezet door de eigen regeringsambities. Het punt waarop het potentiële kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks klapte, was voor Jesse Klaver het idee dat Nederland deals zou moeten sluiten met Noord-Afrikaanse landen om bootjes vol economische vluchtelingen tegen te houden. Volgens Jesse Klaver zijn al die mensen in ons land gewoon welkom, maar daar dacht Buma dus net iets anders over.

Buma beschuldigt GroenLinks er bovendien van in een wappie-wappie-wereld te leven, gezien het feit dat zij niet doorhebben dat al onze Europese buurlanden die deals wél gewoon willen sluiten. Het idee dat GroenLinks met z’n 14 zetels die Europese ontwikkeling gaat proberen te stuiten is… ietwat overmoedig.

Het CDA zegt dan ook dat Jesse Klaver niet met z’n beide benen in de realiteit staat:

“Een nieuw kabinet moet dit soort afspraken [omtrent vluchtelingen] maken. Gáát dat ook doen. Ik heb ook gezegd: ‘Zelfs een GroenLinks-minister zal dit soort afspraken maken.’ Gewoon omdat het de realiteit is, en een nieuw kabinet kan de realiteit niet ontkennen. Dat maakt het ook zo moeilijk, waardoor wij als CDA zeiden: hier kunnen we niet in meegaan.”

En gelijk heeft Sybrand Buma.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  “om grote vluchtelingenstromen te keren”

  Het zijn geen “vluchtelingenstromen” maar migratie stromen.

  Tijd voor de VVD en het CDA zich volwassen te gedragen en met de PVV om de tafel te gaan zitten. Geert Wilders is daartoe bereid maar helaas laten de VVD en het CDA het afweten.

 2.   

  Vluchtelingen of bezetters? Ik zou de echte verhouding willen weten.

 3.   

  De formatie is geklapt over deals die nog gesloten moeten worden inzake “vluchtelingen”
  die nog moeten gaan vluchten.

 4.   

  Dus Groen/Links is nu ook voor eeuwig “in de ban”?

  1.   

   yep hahaha doet even zeer he lol lol

 5.   

  Daar is ie dan, de door velen lang verwachte op maat voorzet van ons aller huichelaar Lodewijk Asscher.
  http://nos.nl/artikel/2178067-asscher-valt-klaver-aan-niks-mis-met-migratie-afspraken.html

  1.   

   Hij was bete-sterk juist.
   Vergeet gewoon even dat het de PvdA was die sprak, maar luister en huiver hoe hij GL te kakken zet en dan vooral Klaver

   1.   

    Voor de buhne, Skip…voor de buhne. De PvdA moet weer uit het slop getrokken worden en dit zijn de gelegenheden voor Asscher om dat te doen. Het zijn wel 2 linksen en die vallen mekaar , als het er op aan komt, nooit af.

 6.   

  Laten we eerlijk zijn dat Asscher het was die Klaver vandaag totaal in de hoek heeft gezet…daar was dit nix bij.

  Denk dat de oud-PvdA kiezers weer snel genezen van hun dwaling naar D66 en GL toe….

 7.   

  Een wegloper en niet eens van de PVV. Hoe gaat de Kamer ermee om?

 8.   

  Buma is link.

  1.   

   Welnee, Buma is verre weg de minst linke van het stel, tegen het domme aan.

 9.   

  Ik hoop dat Buma zijn uitspraken over dubbele nationaliteit kan waarmaken in een nieuw kabinet. Wanneer dit een kabinet is met de PVV zal dit zeker gaan lukken.

 10.   

  Het zijn geen economische vluchtelingen , maar gelukszoekers.

  1.   

   Ik denk dat we Verlazques niet kunnen verwijten een gelukzoeker te zijn, die is op zoek naar ongeluk en daar is hij vast heel trots op. Waar halen die mensen het gore lef vandaan geluk te zoeken?

   1.   

    @ standaardtrol

    Al een kinderklokkie bij de kijkshop gehaald? Tijd voor je pilletje!

  2.   

   @Verlazques

   Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

   Zelfs de Syriërs die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen vertrekken vanuit veilige landen in de regio ( Turkije , Libanon, etc) naar Noord/West Europa om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

   Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
   https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 11.   

  En Sybrand Buma wil een kabinet dat GroenLinks gaat ontkennen. Wees dan ook gewoon eerlijk en zeg dat je liever met de PVV wil.

 12.   

  Btw, wellicht een idee voor DDS om eens te gaan kijken naar het programma van GroenLinks. Of gewoon naar het nieuws. Klaver opperde in Jinek juist om om deals te sluiten met landen om economische in plaats van politieke/oorlogsvluchtelingen terug te kunnen sturen.

  1.   

   Het zijn geen vluchtelingen, maar invasiërs. Een ons vijandig gezinde invasie welke hier in Europa komt koloniseren, Islamiseren en parasiteren.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!