FNV doet een Stalintje: “Er komt geen akkoord over de arbeidsmarkt”

Want stel je voor dat je zaken moet doen met werkgevers…

De socialisten van vakbeweging FNV gooien het hoofd weer eens in de nek:

Vakbeweging FNV gooit definitief de deur dicht naar een nieuw sociaal akkoord met de werkgevers. „Er komt geen nieuw akkoord over de arbeidsmarkt”, zegt vicevoorzitter Mariëtte Patijn.

Er zijn een aantal zaken waar de FNV over zeurt zoals “loondoorbetaling bij ziekte” (meer, meer, meer kosten voor werkgevers), arbeidsongeschiktheid bij zzp’ers (meer, meer, meer overheidsbemoeienis) en wat socialisten (en De Telegraaf dus ook) “de doorgeslagen flexibilisering” noemen (minder, minder, minder ruimte voor flexibele relaties).

Oh ja, en de FNV weigert daarnaast ook nog eens afspraken te maken met werkgevers over versoepeling van het ontslagrecht. Zo’n versoepeling zorgt er natuurlijk voor dat werkgever eerder mensen aannemen — ze zijn immers niet bang dat ze niet van ze afkomen als ze tegenvallen — maar de FNV heeft daar lak aan. Die organisatie bestaat namelijk alleen maar om mensen die op dit moment werknemer zijn een hand boven het hoofd te houden. Of, nou ja, om ze zo erg te beschermen dat ze zelfs niet ontslagen kunnen worden als ze hun werk niet doen.

“We gaan geen dingen wijzigen waar de werkgevers hun handtekening onder hebben gezet. Het aanpassen van de ontslagbescherming betekent alleen maar meer flex. Daar beginnen we dus niet aan,” aldus vicevoorzitter Mariëtte Patijn die daarmee maar weer eens bewijst dat het lot van bedrijven (lees: organisaties die mensen in dienst hebben) haar geen bal interesseert.

Tijd om vakbonden — en FNV voorop — eindelijk helemaal op te doeken. Deze organisaties voegen werkelijk niets toe; ze behartigen de belangen van hun leden niet eens meer. Weg ermee, laat werknemers — die tegenwoordig mondig genoeg zijn — zélf afspraken maken met hun werkgever. Daar hebben ze geen socialistische overlords bij nodig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Sniper666

  Mariëtte Patijn roeptoetert maar wat om deze zgn. “vakbond” een beetje in het nieuws te houden.

 2. CJD

  Goed van de FNV

 3. Standaardbinnen

  Als de Nederlandse Bank en de Minister van Financien de werkgever oproepen om de lonen te verhogen is het niet vreemd dat de FNV er nog een schepje bovenop doet.

  1. Sniper666

   @ standaardtrol

   Wat is naar uw mening de reden dat de Nederlandse Bank en MinFin oproepen de lonen te verhogen?

   1. Standaardbinnen

    @Sniper,

    Dat heeft te maken met de hardnekkig lage inflatie. De Europese Centrale Bank heeft op dit punt het einde van zijn mogelijkheden bereikt en nu is het aan de markt de inflatie op een gezond niveau te krijgen. Een verhoging van de lonen veroorzaakt dat.

    1. Sniper666

     @ Standaardbinnen

     Precies, die gedachte heb ik ook. Er is alleen een probleempje. Zeg maar een hele grote olifant in de donkere kamer. Stel dat de rente omhoog gaat, dan is Griekenland meteen failliet want ze dekken de ene lening met de volgende af. Hoe zou de ECB dat dan oplossen?

 4. Mees

  Vakbonden opheffen volgen M v/d G
  Werknemer dus zelf onderhandelen voor betere arbeidsvoorwaarden en bij massa ontslagen.
  Werkgever lacht je vierkant uit en gaat het zelf bepalen.
  M wil terug naar de tijd dat de arbeider de slaaf was van de werkgever.

  Een Fries waar we wel trots op mogen zijn …
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/31322/de-friese-dichter-pieter-jelles-troelstra.html

 5. swetsnek

  Je lult uit je nek Michael van der Gallen juist dat ontslagrecht zorgt er voor dat lang gedienden aan het werk blijven en niet andersom.
  Als het ontslagrecht wordt versoepelt dan sneuvelen vele contracten .En dat weet jij ook wel donders goed ventje nee fijn zo laten zoals het nu is .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.