Forum voor Democratie blijft maar groeien: allergrootste partij op YouTube

De partij van Thierry Baudet is met 10.000 volgers ruim zes keer zo groot op de videosite als de VVD.

Sinds Forum voor Democratie op 15 maart twee Kamerzetels veroverde, lijkt de opmars van de partij niet meer te stuiten. Thierry Baudet en Theo Hiddema leunen namelijk niet achterover, maar zetten alles op alles om door te blijven groeien. Niet zonder succes: in de peilingen krijgt Forum hoge cijfers, en de bijeenkomsten van de jonge partij worden zonder uitzondering druk bezocht. Zelfs tegenstanders van Thierry Baudet zijn ervan overtuigd dat Forum bij de volgende verkiezingen weleens heel groot zou kunnen worden.

Het groeiende succes van Forum voor Democratie is ook af te lezen aan de volgers op sociale media. Deze week werd namelijk een nieuwe digitale mijlpaal bereikt: Forum heeft meer dan 10.000 volgers op YouTube. Ter vergelijking: de VVD heeft slechts 1600 volgers. Het is natuurlijk frappant dat een partij met twee zetels het beter doet op internet dan de grootste partij van het land. De cijfers zeggen veel over het enthousiasme dat Forum weet los te maken – met name onder jongeren.

Overigens komt dit succes niet uit de lucht vallen: al tijdens de verkiezingscampagne maakte FVD slim gebruik van sociale media om kiezers te bereiken – de gevestigde media gaven de partij immers nauwelijks aandacht. Na de verkiezingen is de partij alleen maar verder gegroeid, waardoor haar bereik op sociale media groter is dan dat van gevestigde partijen. De filmpjes en posts van Forum worden door honderden mensen gedeeld en krijgen duizenden likes, aantallen waar een partij als de VVD alleen maar van kan dromen.

Volgend jaar zal Forum voor Democratie deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam – een stad die sterk behoefte heeft aan een partij die de boel gaat opschudden. De kartelpartijen in de hoofdstad kunnen hun borst natmaken, want het kan niet anders dan dat Forums sterke aanwezigheid op sociale media zich zal vertalen in klinkende verkiezingsresultaten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Sam C

    Terecht! Een nette partij met keurige enthousiaste mensen. Proficiat ga zo door!!

  2. Paulgoesens

    Ik ben blij dat het gelukt is om in de 2e kamer te komen,ondanks alle dood zwijgen van media. De vooruitzichten zijn uitstekend. Ik hoop ,dat ze nu niet uit de bocht vliegen door ondoordachte uit spraken of interne ruzie,s. Je weet de haaien liggen op de loer. En laat je ook niet het elitaire jasje aanmeten en Dan komt het wel goed met de partij en kan ze verder doorgroeien.het liefst zou ik nu nieuwe verkiezingen willen zien. Verder zou ik graag willen of ze de Heer Omzicht bij de partij kunnen krijgen, hij was een van de weinige die echte kritiese vragen durfde te stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.