Het partijkartel op locatie: Rutte en Klaver formeren hun gifgroene kabinet thuis bij Tjeenk Willink

Nederland koerst af op een links kabinet waarin Mark Rutte en Jesse Klaver de lakens uitdelen. Ondanks dat een eerdere formatiepoging al stukliep, moet en zal die regeringscoalitie er komen. Om dat te onderstrepen heeft Herman Tjeenk Willink VVD-leider Rutte en GroenLinks-aanvoerder Klaver zelfs bij hem thuis uitgenodigd om ze te smeken een gifgroen windmolenskabinet in elkaar te timmeren.

Ondanks dat eigenlijk allang duidelijk is dat de enige werkbare opties in deze kabinetsformatie zijn om of een minderheidskabinet over rechts te smeden, of anders het FVD-idee voor een zakenkabinet te honoreren, blijft Den Haag weigeren de werkelijkheid onder ogen te zien. Nog altijd is men aan het proberen om Alexander Pechtold te pleasen door een kabinet te formeren dat – zoals de D66-leider dat noemt – een kabinet dat “links en rechts verbindt”. Of liever gezegd: een kabinet waarin links dus rechts verslindt.

Men gaat echt tot het gaatje om dat doel te bereiken, zoals vandaag ook duidelijk werd. Eigenlijk zou informateur Tjeenk Willink geen gesprekken houden, maar hij kon het tóch niet laten om Jesse Klaver en Mark Rutte zelfs bij hem thuis uit te nodigen:

“Informateur Tjeenk Willink zoekt achter de schermen naar mogelijkheden om de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks weer op gang te brengen. Hij heeft vandaag bij hem thuis diverse overlegjes met betrokken fractievoorzitters en bekijkt of de politieke wil er is om de meningsverschillen over migratie te overbruggen.

Gewoonlijk wordt van tevoren bekendgemaakt wie de informateur wanneer ontvangt, maar vandaag is dat niet gebeurd. De gesprekken zijn dus ook niet, zoals gebruikelijk, in de Stadhouderskamer van de Tweede Kamer, maar in het huis van Tjeenk Willink in Scheveningen.”

Hoe lang gaat het nog duren voordat men in Den Haag doorkrijgt dat we met z’n allen niet zitten te wachten op een kabinet met daarin klimaatmarxisten zoals Jesse Klaver? Het zou zo onderhand toch wel duidelijk moeten zijn, denkt u niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Sniper666

  Raar dat dit bij Tjeenk Willink thuis moet.. Of heeft hij daar een achterkamertjeskelder?

 2. EllyD19

  Niets is Rutte te dol. Als hij maar minister-president kan blijven.

 3. Ni28

  Liever geen kabinet dan een slecht kabinet zoals de laatste vier jaar. Wat in de planning staat laat zien dat het nog erger kan.

 4. hans-e-pans

  Regeren is vooruitzien, dat is wat Mark R. uit Den Haag nu ten uitvoer gaat brengen.

  Als na verloop van tijd het nieuwe kabinet met de VVD, CDA, D66 en GL struikelt of de rit uitzit, dan kan hij de joker voor de puinhoop die achterblijft met alle plezier uitreiken aan Jesse K. uit R.

  Met de gladjanussen Mark R. van de VVD, Sybrand B. van de CDA en de oppergladjanus Alexander P. van D66 valt daar voor Jesse K. niet aan te ontkomen.

 5. HaZ

  Deja vu met 2010 ? Nu gedoogkabinet VVD/CDA/D66 en gedoogpartij GL. Brrrrrrrrr….

 6. Kodi

  Liever geen nieuwe regering, maar nieuwe verkiezingen!

 7. joost2

  Ik begrijp de VVD niet meer.
  Vroeger stemde ik die partij, omdat er toen wat de kiezen was in Nederland.
  Als Rutte nu in zee gaat met de linkse D66 en GroenLinks partij zal dat het einde van de VVD betekenen, de politiek wordt een “eenheidsworst”.

  Wil Rutte nou zo graag MP worden, dat dat hem waard is??

  Bovendien is het programma van Groen Links zo, dat Nederland onleefbaar wordt.
  Lees hun programma nou eens.
  Deze ex communisten, maoïsten, links radicalen gaan ons een “loer draaien” van heb ik jou daar.

  Laten we nou eens wakker worden in dit verrekt linkse land.
  We gaan dezelfde kant op als Zweden, ook binnenkort een islamitische staat.

  De regering Rutte met die linkse “gutmenschen” gaan:
  “ons land verkopen aan Brussel, door een Europese staat op te richten met defensie, belasting en talloze wetten die je niet zou willen lezen;
  ( dag Nederlandse pensioenspot!);
  “de grenzen gaan open. In Afrika zijn er over enige tijd 4 miljard moslims, die naar het “rijke” europa komen om onze winkeltjes , ” opgebouwd door onze voor=en grootouders met bloed, zweet en tranen”, leeg te roven; De immigratie zal ongekend worden een ook niet op te brengen. Het kost ons nu al miljarden euro’s !
  “onze belastingen zullen daardoor onevenredig omhoog gaan. U gaat 70% van uw arbeidstijd voor de belastingen moeten gaan werken;
  “men zal niets ondernemen tegen de grote invloed die de politieke godsdienst de islam die ons land bedreigt. Men is laf en bang.
  “men zal door laf, te tolerant en bang beleid de veiligheid in dit land aantasten.

  Dit wordt uw Nederland.
  Rutte “pseudo liberaal : bedankt!

 8. joost2

  Ook

 9. joost2

  Ook ik pleit voor nieuwe verkiezingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.