Iraanse vrouw waarschuwt het Westen: ‘Jullie zouden ook banger mogen zijn voor het oprukkende islamisme!’

Hier in het vrije Westen zijn we het gewend dat hier voldoende stemmen rondlopen die de oprukkende islamisering wel een beetje sussen. Het valt mee, hoofddoekjes zijn stiekem best hip en het is normaal dat meningsverschillen worden beantwoord met een gevangenisstraf. Maar vergis je niet: het islamisme is niet grappig, en we mogen er best meer stelling tegen nemen. Aldus niet Geert Wilders, maar een vrouw uit Iran zelf: Darya Safai.

In een interessant interview met het Vlaamse tijdschrift De Tijd schetst de in 2000 naar België geëmigreerde tandarts Darya Safai hoe snel het achteruitgaat in haar nieuwe thuisland. Ze maakt zich zorgen om de opmars van het islamisme: het idee dat je de islam moet afdwingen via de overheid. Het is in Iran al sinds 1979 de officiële regeringsvorm, maar nu komt het ook naar Europa. Volkomen verkeerd, aldus Darya. Lees maar mee:

“Zelf trekt Safai nooit of te nimmer nog één [hoofddoek] aan, zegt ze. Het doet haar een beetje verdriet, al die hippe meiden met hoofddoek. ‘Het is geen accessoire zoals schoenen of een handtas. Tegenover al die miljoenen vrouwen die verplicht gesluierd door het leven gaan, vind ik het zelfs behoorlijk egocentrisch. Je kan dat kledingstuk niet enkel vanuit je eigen perspectief bekijken.’

Safai voelt het ‘islamisme’ oprukken in Europa, in België. ‘Ik heb geleefd in een islamitische staat waar religieuze wetten gelden. Ik ben er bang van. Jullie zouden ook banger mogen zijn. We moeten ons ertegen verdedigen. Ik verzet me tegen al wie zegt dat kritiek op islamisme polariseert en terreur in de hand werkt. Kritiek geven is belangrijk. In mijn thuisland zitten alle kritische stemmen in de gevangenis of in ballingschap.’”

Darya vertelt over hoe mannen met een islamitische achtergrond haar doodeenvoudig vertellen dat ze nooit zouden trouwen met een vrouw die géén hoofddoek draagt. Dat meisjes die weigeren zo’n islamitische doek om te binden worden uitgestoten door hun familie en op straat worden nageroepen. Ja, op papier heb je in landen als Nederland en België de vrijheid om te kiezen voor een hoofddoek, maar heb je die vrijheid ook echt? Het is – als je een bepaalde achtergrond hebt – zeer lastig om je los te maken van die dwingende religieuze taferelen zonder dat je jezelf sociaal meteen volkomen uitsluit.

Ik zou zeggen: laat die woorden van Darya over de islamisering van Europa nog maar even goed tot je doordringen. Zij is geen PVV’er, geen populistisch politicus en geen moslimhater of rechts-extremist. Gewoon een vrouw uit Iran die gezien heeft wat de politieke islam voor ravage aanricht, en hoe Europa naïef aan het slaapwandelen is. Zonder dat we er erg in hebben, lopen we recht in de armen van het onderdrukkende en vrouwvijandige islamisme. Zoals Darya zegt: dat zouden we best wat angstaanjagender mogen vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Darya weet het goed zoals alle immigranten die ooit naar het Westen zijn gekomen om de shit in eigen land te ontvluchten. In het Westen bent je vrij op papier zeker de laatste decennia. Darya heeft absoluut gelijk maar de idiote bonzen in Brussel weten het natuurlijk beter. Islam is verrijking, zeggen zij en onze politici papegaaien hen braaf na. Westerse landen hebben na de WO2 in absolute vrijheid geleefd en die willen zij best met anderen delen. Zij zijn daar blindelings mee bezig en denken dat als iemand hier aan de vrijheid proef gelijk zijn vorige leven is vergeten. Niet bij kwaadwillende islamieten die hun dominante godsdienst aan iedereen willen opdringen. Goedschiks of kwaadschiks. Voordat onze politici wakker worden(en volgens mij willen zij het niet)is het te laat. Het is nu al te laat, Europa is bezet door grote aantallen islamieten die uiteindelijk zich tegen ons keren. Door overtuiging omdat zij hier het paradijs niet gevonden hebben of door chantage vanuit hun geboortelanden. De aanslagen zijn allen het voorboden van een oorlog die gaat komen. En Europa heeft Juncker die liever landen dreigt die geen immigranten willen opnemen. Juncker is de vijand nummer 1 en hij is nog maar een marionet van Merkel. Duitsland gaat ons voor de derde keer in ellende brengen.

  1. habafo

   Mooi gezegt. Diegene die hier gekomen zijn met een doel zichzelf en het land te verrijken, worden Nederlanders. Diegene die hier naar toe komen en het toch niet vinden worden op den duur het schorem van Nederland.

 2. SlimK1nd

  De NL media selecteert heel specifiek juist meer conservatieve Moslims als “opiniemakers”. Meiden met hoofddoeken die inderdaad roepen dat die hoofddoek enorm feministisch is en een vrije keuze maar gek genoeg ook hun “identiteit” bepaalt. Het is uiteraard vreemd als je identiteit wordt bepaald door een pet, of een hoed of een muts.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/854561653295382530

  1. Ritter

   SlimK1nd

   “De NL media selecteert heel specifiek juist meer conservatieve Moslims als “opiniemakers”.”

   Inderdaad. Daar lijkt het op.

   Het lijkt wel dat hoe meer fundamentalistisch een moslim is ,deze meer kans heeft op een baan bij de media.

   Dus de media kiezen liever een moslima met een hoofddoek als “opiniemaker” dan een moslima zonder hoofddoek.

 3. Ritter

  “Darya vertelt over hoe mannen met een islamitische achtergrond haar doodeenvoudig vertellen dat ze nooit zouden trouwen met een vrouw die géén hoofddoek draagt. Dat meisjes die weigeren zo’n islamitische doek om te binden worden uitgestoten door hun familie en op straat worden nageroepen.”

  Daarom is het bizar dat hedendaagse feministen het dragen van een hoofddoek ( en zelfs Burka’s) verdedigen en daarmee de fundamentalistische kant van de islam (onbewust) promoten.

  De sociale druk in de islamitische gemeenschap om een hoofddoek te dragen is enorm en juist de moslima’s die hieraan willen ontsnappen moeten gesteund worden door de feministen.

  We zien dan ook dat waar veel moslims wonen de islamitische waarden/normen/levenswijze gaat overheersen en de westerse levenswijze vervangt.

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

 4. monach

  DDS heeft het over islamisme maar de termen islam, islamisme, islamitisch fundamentalisme, islamitisch extremisme, militante islam, politieke islam, wahabisme, takfirieen, salafisme en zelfs islamofascisme worden in hoge mate door elkaar gebruikt maar hebben allen hetzelfde boek als leidraad. En daarom overlappen zij elkaar, steunen elkaar en hebben allen in grote lijnen dezelfde politiek/ideologische agenda.

 5. Sniper666

  En dan heb je hier ook nog van die huistrollen die mij als “bange man” wegzetten als ik mijn afkeer van de islam kenbaar maak. Komt natuurlijk omdat ik een witte Hollander ben.

 6. Lambertus

  Ieder normaal denkend mens in ons land weet dit, en is er ook bang voor.
  Niet iedere Moslim is een terrorist, maar tot nog toe is toevallig wel elke terrorist een Moslim. En dat is geen toeval, echt niet.
  Maar gewoon blijven wegkijken, volksstammen importeren, met bordjes peace en welkom blijven zwaaien, na elke aanslag een stille tocht, kaarsjes en knuffels op straat neerleggen. En zelfs op Regeringsniveau blijven proberen om GroenLinks erbij te halen om nog meer Islam te kunnen ophalen. Ongelooflijk maar we laten het als Nederlanders gewoon gebeuren!! Hoe lang nog??

 7. Ecoshaarlem

  Wat een krachtige vrouw die Darya, waren er maar meer van dit soort vrouwen in Nederland!!!!!!!!
  Ik deel volledig haar mening, wij moeten veel meer attent zijn in Nederland, anders is over 50 jaar niets meer over van onze verworven vrijheden, en zijn wij een islamitisch staat, maak ik niet meer mee maar blijf mij verzetten voor al die jonge mensen en die nog geboren moeten worden.
  Slechts een persoon dhr Wilders ( ben het beslist niet altijd met zijn provocerend uitspraken eens) geeft een juist inzicht aan wat ons te wachten staat, hij offert inweze zijn leven op daar hij op de dodenlijst van de islam staat, en dag en nacht beveiligd moet worden, dat alleen zegt eigenlijke alles al over de islam!
  De meeste andere politici zitten er voor het pluche!

 8. Ali Yas

  “Dat meisjes die weigeren zo’n islamitische doek om te binden worden uitgestoten door hun familie en op straat worden nageroepen.”

  Kortom, deze meisjes hebben dan geen leven meer. Is dit ons moreel niveau, dat we mensenlevens opofferen voor een religieus symbool, en dan nog wel van een religie die we terecht verachten?

  Laat dat hoofddoekverbod er nou maar snel komen. Zelfs in islamitische landen hebben ze dat licht al lang gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.