Laf YouTube kiest de kant van de islamisten: haalt bewijs van fundi-raadslid Khoulani’s scheldtirade offline

Abdoe Khoulani – die zijn critici audio-berichten stuurt waarin hij ze uitscheldt – heeft nog maar weinig vrienden in de Haagse gemeenteraad. Des te meer, zo blijkt vandaag, op Silicon Valley. Een video die op YouTube werd gezet om te bewijzen wat voor een onbeschaafde holbewoner de PvdE-voorman is, werd vandaag verwijderd.

Gisteren berichtten we op deze plek over het feit dat Abdoe Khoulani – een raadslid van de Haagse islamistische partij PvdE – via Facebook Messenger berichtjes stuurt naar mensen die hem op de korrel nemen. Het is niet voor niets dat mensen hem bekritiseren: Khoulani blijkt gewoon een ouderwetse antisemiet, maar de PvdE-politicus ontkent dat. Om dat kracht bij te zetten neemt hij voor mensen als Anneke Brons geluidsboodschappen op waarin hij ze uitscheldt. Tegen Anneke zei Khoulani dat hij haar een “blonde teef” vindt, met een “walgelijke, lelijke kop!” Ook kreeg Anneke het verzoek om te verhuizen naar Israël, waar ze dan tussen het “zionistische gespuis” kon gaan wonen.

Dat lijkt me nogal nieuws: een gekozen volksvertegenwoordiger die zich gedraagt als de eerste de beste tokkie. Dat mag dan ook best gehoord worden, maar kennelijk niet op YouTube. De geluidsfragmenten stonden daar gisteren op – voor iedereen te beluisteren. Maar wie nu naar de link gaat krijgt slechts de volgende boodschap te lezen: “Deze video is verwijderd wegens schending van het beleid van YouTube inzake het aanzetten tot haat.

DDS heeft de hand weten te leggen op de volledige waarschuwing die YouTube stuurde naar het account dat het geluidsfragmenten plaatste. Te lezen is dat de klokkenluider van YouTube een zogenaamde strike krijgt, een negatief punt voor het overtreden van de richtlijnen.

18985118_743466889148489_1079828539_n

De plaatser van de video krijgt een standje van YouTube vanwege “roofzuchtig gedrag, stalken, dreigement, lastigvallen, pesten of intimidatie.” Ah, helder! Als je aan de noodrem trekt omdat een gekozen raadslid je helemaal de grond in stampt en elk scheldwoord dat hij kent tegen je in stelling brengt, dan ben je aan het “stalken” of “lastigvallen.” Stoute Anneke! Volgende keer moet je je gewoon helemaal laten vernederen. Dat is niet fout, maar ertegen optreden… dát is pas fout! Aldus – kennelijk – videosite YouTube.

En dat is jammer, YouTube, heel erg jammer. Jullie kiezen hier duidelijk de kant van de dader, en niet de kant van het slachtoffer. Anneke Brons zou jullie steun verdienen, en niet dat lafhartige stuk islamistisch tuig Abdoe Khoulani. Gelukkig staat DDS wel aan de goede kant van de streep, dus hier is – mocht u het gemist hebben – het gewraakte filmpje waarin Khoulani alle registers opentrekt:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Sniper666

  Op internet is nooit iets weg, gelukkig maar in dit geval.

 2. Floris

  Het politiek correctisme heerst. Oftewel: omgekeerd racisme.

 3. DutchDropveter

  Des te meer we de politiekcorrecte multinationals moeten uitbannen. Dit geld overigens ook voor alle kranten-huizen welke bijna allemaal onder Belgisch beheer staan.

  1. Floris

   Het bedrijfsleven is allang niet meer rechts. Las vandaag dat de links-christelijke hondedrol Wijffels (jarenlang CEO van de Rabobank) pleit voor een kabinet met GL.

   1. Beukman

    @Floris
    Nee, het is andersom: het milieu is meer en meer een rechts thema aan het worden. Terecht overigens, want innovatie staat aan de wieg van het opwekken van duurzame energie dmv nieuwe technieken. En innovatie is, zoals je weet, onmisbaar voor het bereiken van economische groei.

    Een troost: links is slechts een etiketje. Om de grote denker T. Baudet te parafraseren: ““Links’ is een etiketje dat alleen maar wil zeggen: ‘jij deugt niet.”

   2. Kodi

    Ze ruiken dus subsidie, betaald met andermans geld. Op de vraag of er ook wezenlijke maatschappelijke behoefte aan is en of het maatschappelijk rendement genereert weten wij als normale mensen bij wie het prijskaartje wordt neergelegd zeer waarschijnlijk al het antwoord.

 4. Beukman

  Als de schuimbekkende moraalridders kunnen aantonen dat Youtube de regels van het eigen beleid heeft overtreden, hebben ze uiteraard gelijk dat het platform de makkelijkste weg kiest.
  Voor zover ik weet, is de brief die Khoulani ontving echter de standaard reactie op dergelijke haatfilmpjes. De moraalridders winden zich dus weer eens terecht ten onrechte op.

 5. Kees1973

  Even totaal off-topic, maar het valt me gewoon op. Verschrikkelijke aanslag in Iran, meer doden dan in Londen en net iets minder dan Manchester, maar 0 artikelen erover hier op DDS, en in plaats daarvan wat legehoofdige artikelen over een of ander youtube filmpje en Anne-Fleur dinges?

  Waarom?

  1. Beukman

   @Kees
   Dat is ook wel weer begrijpelijk. Wij vinden een ramp of een aanslag erger naarmate deze korter geleden heeft plaatsgevonden, dichterbij, er meer slachtoffers vielen, en we ons beter kunnen identificeren met die slachtoffers. Opgeblazen blanke mannen met stropdassen vinden wij bijvoorbeeld erger dan opgeblazen mannen in kaftans. Niets menselijks is ons vreemd.

   Bestudeer ook de Wet van Erg, die uitdrukt hoe erg een ramp is:

   E = log (N/AT)

   waarbij E = ergte, N = het aantal doden, A = de afstand tot de ramp en T =
   de tijd die inmiddels verstreken is.

   1. Kees1973

    @Beukman

    Klopt helemaal, en snap ik ook maar al te goed. Het is wel jammer, het zou kunnen helpen om mensen te laten inzien dat er meer is dan alleen die extremistische vorm van de Islam, en dat moslims zelf ook slachtoffer zijn van terreur.

    Door het niet rapporteren hierover helpen de media (DDS in dit geval) bij het in stand houden van de bizarre opvattingen die hier soms langskomen. Die opvattingen ontstaan uit angst, omdat men alleen maar de kant van de islam ziet die hier in het westen mensen om het leven brengt. Dat creeert een “wij versus zij” denken terwijl de werkelijkheid veel complexer in elkaar zit.

  2. Seneca

   Dit is inderdaad off-topic maar goed dat u dit signaleert. Ik ben het niet met uw stelling eens ‘over een of ander YouTube filmpje’ want het betreft wel een raadslid van de gemeente den Haag. Als iemand van de pvv over de scheef gaat, wordt hij/zij ook de oren op een behoorlijke manier gewassen en waarom niet van dit individu waarvan zijn anti judaisme van het twitterscherm spat. Dit wordt als een ernstige zaak beschouwd tenzij men zelf een fervent anti judaïst is, dan beschouwt men dit als normaal. Ik weet niet of u tot die categorie behoort; mocht dat wel zo zijn, dan is uw reactie begrijpelijk. Wat betreft mevrouw Anne Fleur, daar heeft u volkomen gelijk in. Nu de vraag waarom er geen aandacht aan de aanslag in Iran wordt geschonken. Vermoedelijk is dat te wijten aan het feit dat Iran bekend staat als een der grootste organisatoren/financiers van het internationaal terrorisme en zou men deze aanslag onder het hoofdstuk ‘koekje van eigen deeg’ kunnen rangschikken. Ik hoop van harte dat uw vraag beantwoord en uw twijfel weggenomen is.

   1. Kees1973

    Bedankt voor je reactie. Ik hoop dat we nooit meer een suf berichtje over Anne-Fleur hoeven te lezen, werkelijk niemand zit daar op te wachten.

    Dan nu je ‘ koekje van eigen deeg’ opmerking. Lijkt me wat cru. Dan was 9/11 ook een koekje van eigen deeg, de VS heeft immers Bin Laden gesteund in de strijd met de soviet unie. Verder hebben de onschuldige slachtoffers van de aanslag in Teheran niets te maken met deze geopolitieke dynamiek, dus die zijn net zo onschuldig als de britten, amerikanen, of wie dan ook.

    Het is nooit een ‘koekje van eigen deeg’ als het om onschuldige burgerslachtoffers gaat.

  3. Kodi

   Waarom die aanslagen in Teheran? Wat denk je zelf? De Islam komt naar je toe.

 6. buitenbeentje

  Ik zal Google niet verdedigen, maar er is natuurlijk niemand daar die de achtergronden van het plaatsen van deze rommel gaat bekijken. Dit soort troep hoort niet op hun site vinden ze en ik denk dat ze daar gelijk in hebben, dus wordt er verwijderd. Dat gebeurt honderden, misschien wel duizenden keren per dag (in het NL-talig gebied). Misschien moeten mensen met “bewijzen” deze plaatsen op plekken waar ze relevant zijn, zoals hier bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.