Linkse cultuurverkwanselaars in Spanje: "Geef kathedraal aan moslims"

Geen categoriejun 10 2017, 16:00
De zelfhatende cultuurverkwanselaars zitten overal. Deze week publiceerde de Wallstreet Journal een bizar verhaal over linkse cultuurmarxisten die een katholieke kathedraal willen overhandigen aan moslims.
D66 zou in Spanje prima gedijen. Daar zijn namelijk linkse gekken actief die de Rooms-Katholieke kathedraal van Córdoba in mohammedaanse handen willen spelen. En daarin worden ze natuurlijk gesteund door Unesco. Dat Unesco dit doet is op zich niet zo speciaal. Die organisatie is inmiddels in geschiedvervalsing gespecialiseerd.
De grote kathedraal in Córdoba is lange tijd in handen geweest van het kalifaat van Almohad. De linkse pipo's in Spanje willen het gebouw nu dus 'teruggeven'. Maar van teruggeven is helemaal geen sprake. Het gebouw is door christenen gebouwd, voor de verovering door het kalifaat. Lees maar mee:

Yet this “mosque” is actually the cathedral of the Roman Catholic Diocese of Córdoba. In 1236, King Ferdinand III of Castile captured Córdoba from the Almohad Caliphate. He then had the building consecrated for Christian use. Or reconsecrated, rather, since underneath the mosque lay the demolished remains of a sixth-century church built by Spain’s Visigothic rulers before the Muslim invasion in 711. Today, Mass and confession are celebrated inside. The cathedral has been a Christian house of worship for centuries longer than it was an Islamic one.

De pogingen om het gebouw te seculariseren zijn niet nieuw. In de negentiende eeuw werden al veel christelijke symbolen uit de kathedraal verwijderd door seculiere architecten. Wat bezielt deze gevaarlijke linkse broeders? Secularisatie en islamisering gaan hand in hand. Dat hebben we in veel landen in het Midden-Oosten gezien. En overal waar een godsdienstig zwart gat ontstaat, springt de islam er in. En geef ze eens ongelijk, vanuit de islam gezien dan. Het zou goed zijn dat iedereen die afscheid neemt van de godsdienst van zijn cultuur, ook echt bij dat principe blijft. Dat blijkt lastig te zijn, gezien de obsessie van seculier Nederland met exotische godsdiensten. Of het nu de islam betreft, of een Boeddha-beeldje in het tuincentrum. Ik zou willen zeggen: als je geen godsdienst wil aanhangen, bedenk je dan ook eens voordat je alle kritiek op de islam wegwuift. Wie dat niet meer wil benoemen, moet niet klagen als in Nederland de eerste grote kerk wordt omgetoverd tot moskee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten