Linkse haattante Anja Meulenbelt is boos: ‘Thierry Baudet is veel vrouwonvriendelijker dan moslims!’

anja_meulenbelt_boekwinkel
Foto: Anja Meulenbelt in een kinderboekwinkel. Bron: Anja Meulenbelt / Facebook.

Ze noemt zichzelf een feministe, maar in werkelijkheid werkt ze alles tegen waar vrouwen een halve eeuwigheid voor moeten hebben strijden: gelijke rechten. Oh, en Thierry Baudet is hier eigenlijk de echte vrouwenhater.

Anja Meulenbelt – u weet wel, dat gekke linkse dametje dat Israël het minst fijne land ter wereld vindt maar Saoedi-Arabië louter prima – is at it again. Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar ze is wéér eens met een uitspraak gekomen waar je met de grootste fantasie ter wereld nog geen linkse chocolade van kunt maken. Niet dat we daar echt verbaasd over moeten zijn natuurlijk: we hebben het hier wel over dé Anja Meulenbelt die trots door professioneel racismeroeper Sylvana Simons werd binnengehaald voor haar gefaalde partijprobeerseltje Artikel 1 – wat inmiddels niet eens meer zo mag heten. Ha!

Met een interview in het Parool over haar ‘hedendaagse feminisme’ is ze echter weer helemaal terug van weggeweest wat betreft haar knettergekke uitspraken. Het begint allemaal als Rode Anja het socialisme de hemel inprijst als geweldig voor het feminisme. Als ze vervolgens gevraagd wordt of er ook zoiets bestaat als “rechts feminisme”, begint het spektakel:

“Rechts heeft het feminisme gekaapt voor eigen doeleinden. Dat zijn de mensen die zich uit naam van het feminisme tegen moslims keren. Die moeten niet bij mij zijn.”

Ohjee: het ‘m-woord’ is gevallen! En daar bleef het natuurlijk niet bij: de antisemitische en vooral moslimlovende dame verkwanselt vervolgens eventjes vrolijk haar gehele feministische geloofwaardigheid door het als lopend gordijn door het leven gaan van vrouwen juist als een enorme vrijheid voor die vrouwen te benoemen. Zo’n vrouwen is pas “Een vrouw die ervoor kiest om zo gekleed door het leven te gaan en die het gevoel heeft dat ze zo juist de vrijheid heeft om eropuit te gaan”! Daar zit een steekje los dus.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Met een miraculeuze wending van zaken weet zij opeens Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet – u weet wel, die man die zo zijn best doet om Nederlandse normen en waarden als gelijkheid van man en vrouw te beschermen – neer te zetten als véél vrouwonvriendelijker dan de gemiddelde strenggelovige moslim. Lees maar mee:

Verzet u zich tegen de gedachte dat in de moslimwereld onderdrukking van vrouwen een rol speelt?
“Ik verzet mij helemaal nooit tegen de gedachte dat in alle culturen en landen en maatschappelijke lagen allerlei vormen van vrouwenonderdrukking bestaan. Ik verzet mij tegen het idee dat het een specifieke eigenschap is van moslims. Dat is niet juist.

Wij hebben met Thierry Baudet een man in de Tweede Kamer die vindt dat vrouwen best verkracht mogen worden. Is het dat het soort normen en waarden waar nieuwkomers voor moeten ­tekenen?”

Jawel, mevrouw speelt het klaar om in dit kleine stukje niet slechts één keer, maar wel twéé keer finaal uit de bocht te vliegen met haar wereldvreemde uitspraken. De eerste knettergekke bewering – moslims onderdrukken vrouwen niet meer dan welke groep dan ook – laat al duidelijk zien dat zij een trots lid is van de Nederlandse Wegkijkbrigade, maar de uitspraak over Baudet slaat natuurlijk alles. Alhoewel zelfs het linkse mediakartel deze onzinnigheden niet meer weet te verdedigen, gelooft zij nog heilig dat Thierry Baudet’s roman eigenlijk verraadt dat hij het prima vindt als vrouwen eens fijn verkracht worden. Die lasterlijke uitspraken hebben wij al eeuwen geleden gemakkelijk ontkracht, maar deze haattante leeft natuurlijk al tijden in haar eigen wereldje, dus dat zal ze wel niet meegekregen hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

42 reacties

 1.   

  Al sinds januari schrijft ze niets meer op haar eigen haatlogje.

  1.   

   Kodi is een trouwe fan van Anja en volgt haar al jaren met grote aandacht.

  2.   

   NIET OP ANTWOORDEN Kodi

 2.   

  Dat dit malle wijf nog zonder burka door het leven gaat mag een wonder heten.

 3.   

  “Anja Meulenbelt – u weet wel, dat gekke linkse dametje dat Israël het minst fijne land ter wereld vindt maar Saoedi-Arabië louter prima”

  Nou ja, dan weet je wel hoe het zit met het journalistieke niveau van dit artikel.

  1.   

   Je wil zeggen dat ze dat niet beweerd heeft?

   1.   

    Waar dan?

 4.   

  Baudet had dat boek beter onder een pseudoniem uit kunnen geven. Het is koren op de molen van dit soort lieden. Demonisering is gevaarlijk en onacceptabel, maar je kunt er natuurlijk ook om vragen. Het gaat weliswaar om een roman, en het personage is fictief, maar dat snappen deze lieden niet, en gaan het personage gemakshalve op één lijn stellen met de schrijver. Het geeft aan hoe ongelooflijk DOM deze mensen zijn, dat ze alleen maar diarree tussen hun oren hebben, maar zoals gezegd was het verstandiger geweest als Thierry het bij voorbaat nooit zover had laten komen. Zoals je je gedraagt, zul je behandeld worden.

  1.   

   Ach weet je wat, dat deze dame überhaupt serieus genomen wordt is toch belachelijk.
   Zo’n ouwe taart zal het wel lekker vinden van zo’n jouwe moslim aandacht te krijgen, misschien nog wat meer.
   Kijk naar de foto, dan weet je dat een normale jonge Nederlandse man haar niet zien staan en de ouwen lopen er aan voorbij.
   Echt zo’n afgetakeld stuk, dat in de woestijn om hulp roept.

   1.   

    Samen met Sylvana naar Suriname, daar lopen nog wel een paar donkere mannen rond die voor je (centen) vallen.

  2.   

   @Benzine, Baudet heeft in interviews zoveel vrouwonvriendelijke uitlatingen gedaan dat gevoegelijk kan worden aangenomen dat de uitingen in de roman zijn eigen mysogyne opvattingen weergeven.

 5.   

  Blijf met je ouwe poten van Thierry Baudet af, mens meulenbelt.
  Hou je vast aan kinderboeken en je mond stijf dicht.

  1.   

   Niet op reageren. ZWIJG DE TROL DOOD.

 6.   

  Kodi@ ZWIJG DE TROL DOOD.

  1.   

   Laat hem toch, het is het enige wat die stakker nog heeft!

 7.   

  Feministes zijn manwijven die alle schuld aan de mannen geven. Zij willen gelijkheid door ongelijkheid te promoten.

 8.   

  Mag haatmuts Anja Neuzelbult nog steeds onbegeleid naar buiten ?

 9.   

  Meulenbelt is zelfs nog geweigerd bij D66 om als proefkonijn voor de pil van Drion te dienen. Men zocht er namelijk…..mensen !

  1.   

   Schrijven over vrouwen of vrouwen publiekelijk slaan. Wat is erger? Waarom hebben deze linkse feministen toch weinig verbeeldingskracht ondanks dat zij veel kinderboeken lezen.

 10.   

  Ze wordt oud, ze begint meer en meer op Ed van Thijn te lijken.

  1.   

   Kees@ Dacht meer aan Samson van Gert uit studio 100.

 11.   

  Thierry Baudet bashen (en sinds kort ook Hiddema) is een sport aan het worden voor een heel klein, select clubje mondige wegkijkende “feministen”. Die migranten misdaadcijfers vandaag van de Telegraaf waren vrij helder: “Marokkanen nummer 1 qua vrouwen lastig vallen”. Maar daar hoor ik die “feministen” nooit over. https://twitter.com/SlimK1nd/status/880648800569888768

  1.   

   @Slim
   Daar zijn die “stoere” wijven veel te bang voor, het is gewoon pure angst. Baudet is een “easy target”, lekker veilig en makkelijk om hem te bashen, de weg van de minste weerstand, je weet dat je niks te vrezen hebt. Maar voor Marokkanen schijten ze in hun broek van angst, dus daar hoor je ze niet over. Pantoffelheldinnen. Maar dat geldt in een breder verband natuurlijk voor de islamisering van onze samenleving als geheel. Alle zelfverklaarde voortreffelijke deugers, alle moreel verhevenen, alle wegkijkers, alle Farizeeërs, alle moslim pleasers, alle weg-met-ons D66 typetjes… Het zijn allemaal laffe angsthazen. Het is niets meer dan dat. Angst, angst en nog eens angst.

 12.   

  Heb eens een naaktfoto van haar in haar prime-time gezien op het net, onbeschaamde Palestijnse moslim fluisteraar is zij, in feite is zij een moslima maar dan zonder hoofddoek en zij heeft een enorme zelfhaat en alles wat zich in autochtoon Nederland bevind haat zij.

  1.   

   smakelijk ! ;-)

  2.   

   “Heb eens een naaktfoto van haar in haar prime-time gezien”

   Veel bijdragen op dit blog onthullen seksuele problematiek.

   1.   

    LAAT LULLEN DIE TROL!

  3.   

   Zij heeft ook eens een close-up van haar niet meer zo verse vulva op internet gezet. Ik heb er nu nóg nachtmerries van.

   Wim

   1.   

    Veel sterkte toegewenst, Wim.
    Sommige mannen raken bij het zien van blote vrouwen volledig van de leg. Het tonen van vrouwelijke geslachtsdelen zou verboden moeten worden!

    1.   

     Ik heb niks tegen blote vrouwen hoor, ik val er niet van flauw en ik gebruik ze ook graag als model om te tekenen. Maar er zijn van die gevallen die ik maar liever aan de lijkschouwer overlaat. Doet me denken aan die Peter van Straaten cartoon: “Nee mevrouw, hád u maar iets van mij aan!”

     Wim

 13.   

  Zomaar een (wonderbaarlijk niet-gemeulenbelte) reactie op haar haatlogje die Hare Hysterica Anja Vuilnisbelt in woede deed ontsteken:

  Er waren de afgelopen nacht 18 arrestaties bij de anti-terreur operatie op de West Bank en alleen deze kerel is neergeschoten.
  Ook belangrijk om te benadrukken is dat het hier gaat om een hardcore jihadi commandant van de Izz-e-din al-Qassam, een volstrekt legitiem doelwit.
  Dit was geen politieke tegenstander maar een militaire, even stevig de bezem over het stoepje zeg maar.

  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2010/09/17/weer-een-hamasleider-vermoord/#comment-1457074

 14.   

  VanLeeuwen gemolesteerd door Anja Meulenbelt

  Gepubliceerd op 14 apr. 2014
  Verschrikkelijk schrijnende toestanden weer in Amsterdam. Een groep uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde vrouwelijke geluks- annex asielzoekers kan nergens terecht. Want de uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde uitgeprocedeerde mannelijke geluks- annex asielzoekers hebben alle leuke kraakpanden en vluchthavens ingepikt. Vrijwilligers van de actiegroep ‘We are here’ luiden de noodklok over hun situatie en willen dat de gemeente de vrouwen opvangt (Parool). Op het Spui in Amsterdam vond vanmiddag een boeroep-dinges plaats met gratis soep en gekke grijze vrouwtjes met protestborden om hun nek. GeenStijlTV-verslaggever VanLeeuwen ging even langs om eens vriendelijk te vragen welk gedeelte van het woord “uitgeprocedeerd” de aldaar aanwezigen niet begrepen. Alles verliep ordentelijk en keurig, met hoor en wederhoor zoals het hoort. Tot onze goedaardige televisieginger plots oog in oog kwam te staan met de agressieve terroristen-fluisteraar Anja Meulenbelt. De Journalist van de Vrede (2004) en algeheel slecht mens (wiki) kon haar handjes weer eens niet thuis houden. Bah.
  https://www.youtube.com/watch?v=ha8Q5jqnL3w

 15.   

  De Linkse Trol is de schaamte voorbij!

 16.   

  Meulenbelt stelt zich aan. In de Verenigde Staten heb je een seksistische president en zijn aanhangers praten het goed. Dat is een probleem.

 17.   

  Zou Khaled Abu Zaid haar ooit gedaan hebben?

  Wat gebeurde er nu echt met Anja Meulenbelt in Gaza?

  Jarenlang geloofden we dat het huwelijk van Anja Meulenbelt in Gaza, met de directeur van de NCCR, Khaled Abu Zaid, een schijnhuwelijk was en slechts tot doel had de voormalige veroordeelde Fatah-terrorist, samen met zijn twee zoons een veilige heenkomen in Nederland te bezorgen. Na het lezen van het nieuwste boek , “Het Jawoord” van de ex-SP-senator, moeten we tot de conclusie komen dat we ons vergist hebben en dat het toch wel echte liefde was en dat Anja er opnieuw ingestonken is. Weer misbruikt door een man. Anja Meulenbelt blijkt een abonnement op het door een man misbruikt en voor de gek gehouden worden te hebben. Vreemd is dat.

  ‘Er vallen veel gaten in mijn leven. Er is een gevoel dat ik van al die relaties weinig heb overgehouden, al mijn contacten lopen via seks en dat gaat altijd mis na een tijdje.’

  We schrijven 1976 en het bovenstaande citaat is van Anja Meulenbelt uit het feministische prachtboek “De Schaamte Voorbij”. Het is inderdaad een wonder dat dit boek van Anja Meulenbelt na 1976 een cultboek van de feministische beweging geworden is. Of het moet de bedoeling zijn geweest, dat alle mislukkingen, vernederingen en falen van een vrouw tentoongesteld worden. En het is natuurlijk allemaal de schuld van mannen.

  Anja wordt achteréénvolgens op jonge leeftijd bezwangerd door een vakantieliefde, door haar ouders tot een huwelijk gedwongen, van school gegooid, en met kind de boze buitenwereld in gekatapulteerd. Na de scheiding wordt ze de minnares van een hele reeks creeps en gefrustreerde mannen, inclusief de beroemde uitgever Rob van Gennep, die dat pas vlak voor de publicatie van het boek aan zijn vrouw opbiecht, omdat hij bang is voor herkenning. Anja doet het inderdaad met de vrouw van één van haar scharrels en wordt na enkele maanden door zowel de man als de vrouw gedumpt. Daarna gaat ze met een sadist op een woonboot wonen, waar voor haar zoontje alleen nog plaats is in een tot kinderhok omgebouwde klerenkast. De woonbootbewoner kan alleen een erectie krijgen als Anja pijn heeft of huilt, wat voor hem gelukkig, vaak het geval is. Kortom een vruchteloos en vernederend leven, als er geen goedlopend boek over was geschreven.

  Het is te hopen dat het nieuwe boek van Anja Meulenbelt, “Het Jawoord” net zo goed verkoopt en een cultboek voor de Palestijnenbeweging in Nederland wordt, want Anja kan inmiddels wel weer een steuntje in de rug gebruiken. Bovendien is het boek symptomatisch voor niet alleen het mislukte leven van Anja Meulenbelt, maar ook voor de hypocrisie die er onder de Palestinos heerst. Het boek gaat over het huwelijk dat Anja Meulenbelt met de Palestijnse ex-terrorist en tevens directeur van de NCCR Khaled Abu Zaid heeft gehad en dat in 2010 na een grote catastrofe mislukt en ontbonden wordt.

  Eindelijk geeft ex-feministe en pro-Palestina-activiste Anja Meulenbelt opening van zaken over haar huwelijk met de voormalige terrorist en huidige directeur van de gehandicaptenorganisatie NCCR Khaled Abu Zaid. Dachten we aanvankelijk dat het om een schijnhuwelijk ging, dat slechts ten doel had de bedreigde Khaled Abu Zaid een visum tot Nederland te verschaffen, blijkt door dit boek dat we het helemaal mis hebben. Anja had al tien jaar een verhouding met de getrouwde Palestijnse man, voordat ze in Nederland met hem in het huwelijk trad.

  Waarom zou je zo’n boek lezen, als je weet dat het alleen maar anti-Israel propaganda bevat en als je weet dat Anja Meulenbelt er immorele standpunten over huwelijk en relaties op na houdt? Veel mensen zouden zo’n boek niet eens met droge ogen kunnen lezen als ze weten dat Anja Meulenbelt door haar affaire en latere huwelijk een Palestijns gezin kapot heeft gemaakt en bovendien haar huidige en vroegere medewerkers jarenlang voor de gek heeft gehouden. Dachten de meeste mensen dat Anja echt vanwege het Palestijnse leed voortdurend naar Gaza ging, blijkt nu dat ze daar heen ging vanwege de heimelijke affaire.

  Tussen de regels door krijgen we erg veel informatie over de werkwijze van de pro-Palestijnse propagandamachine en over dagelijkse feitjes en weetjes. Bovendien is het hilarische boek een aanrader voor mensen die de feministische retoriek nog eens willen bestuderen. (Waarom je dat zou willen weet ik nu even niet)

  De feiten en weetjes:
  -Gaza wordt vaak in de propaganda voorgesteld als een gevangenis waar niemand in- of uit kan. De schoonmoeder van Anja kon echter gewoon in Duitsland haar knieën laten opereren. Khaled Au Zaid kon ieder jaar wel een keer naar Nederland reizen en nam zelfs zijn zonen mee.

  -Het wordt ook vaak zo voorgesteld alsof de Arabieren hun huis in het voormalige mandaatsgebied moesten verlaten en nooit meer terug mochten en hun huis nooit meer hebben gezien. In het boek wordt echter beschreven dat Khaled met zijn zonen naar Jaffa reist om hen zijn vroegere huis te laten zien. Een medewerkers van de NCCR kan gewoon in Bethlehem een conferentie bezoeken. Na de Tweede Intifada, dus pas na het tekenen van de Oslo-accoorden, zijn dit soort bezoeken echter onmogelijk geworden. De zelfmoordaanslagen en de terreur van de Palestijnen heben dus de situatie verslechterd.

  -Meerdere malen is het gebeurd, dat Anja Meulenbelt met veel moeite naar Gaza kwam en dat haar lover net even naar Egypte was gegaan, daarmede de ‘totale blokkade, waar niemand in of uitkan’ relativerende.

  -In de linkse Westerse media wordt Israel vaak afgeschilderd als een discriminerend land dat de inheemse bevolking onderdrukt. In de gastlanden waar de Palestijnse Arabieren in 1948 heengevlucht zijn, worden ze echter ook nog eens gediscrimineerd en uitgesloten. Khaled Abu Zaid is een vluchteling in Gaza en gaat nooit bij een oorspronkelijk Gaza-gezin op bezoek. Hij wordt gewoon niet uitgenodigd. Hij heeft er zelf moeite voor moeten doen om in zijn gehandicaptenorganisatie zowel vluchtelingen als Gazanen onder te brengen. Er gaan de laatste tijd zoveel Cultureel Antropologen en andere wetenschappers naar Gaza en de Westelijke Jordaanoever, maar toch hebben we Anja weer nodig om deze feiten te onthullen.

  -Vlak voor het huwelijk, dat door PvdA Kamerlid (destijds stadsdeelvoorzitter) Ahmed Marcouch werd voltrokken, gingen Anja en haar Khaled naar de notaris om een huwelijkscontract op te stellen. Alle bezittingen werden op tafel gelegd. Anja dacht dat zij, met haar Senatorsinkomen en een eigen huis in de Jordaan, de rijkste van de twee zou zijn. Niets bleek minder waar. Khaled Abu Zaid bezit onroerend goed in Gaza en is de welgesteldere.

  In het begin van het boek denk je nog dat Anja weer eens aan het zeuren is. Khaled brengt nooit bloemen mee. Khaled kan niet over zijn gevoelens praten. Khaled verdwijnt plotseling midden op de dag en niemand weet waar hij is. Het meest hilarisch is voor mij, dat Anja erover begint, dat Khaled helemaal geen vrienden heeft en dat hij eigenlijk voor zichzelf leeft. Interessant omdat de krakersters van het pand Madurastraat 11 in Amsterdam dat ook over mij zeiden. Dus ik voel me best wel een beetje verwant met Khaled de Palestijn.

  Pas veel later op de laatste bladzijdes van het boek kom je erachter dat Anja voor de gek gehouden is. Khaled Abu Zaid heeft in Gaza nooit verteld dat hij in Nederland met Anja getrouwd is. Ook na hun huwelijk heeft zij geen enkele nacht bij hem in huis geslapen en bleef ze in een gehuurde flat wonen, waar hij haar heimelijk bezocht. Zijn twee zoons, die in Amsterdam zijn geweest en die Anja goed kennen, weten tot op de dag van vandaag niets van het huwelijk. Google-vertalen doet het niet in Palestina.

  Vlak voor de Gaza-oorlog van 2008 doet Anja iets onverwachts. Ze reist als enige Kifaia medewerker naar Gaza en zit in haar flat als de bommen om haar heen inslaan. Khaled laat haar alleen in de flat zitten en komt haar niet opzoeken. “Ik dacht dat de Israelis je wel zouden tegenhouden”, is zijn eenvoudige verklaring. De Israelis zijn overal goed voor. Ook om lastige Nederlandse echtgenotes uit je gebied weg te houden. Eind relatie.

  Pas eind 2009 komt Anja er door toeval achter wat er werkelijk aan de hand is. Khaled vertelt tegen verpleegkundige Joes Meens dat hij opnieuw vader geworden is. Reeds begin 2009 is hij islamitisch getrouwd met een veel jongere vrouw en krijgt met haar opnieuw een kind. Het stelt de verhoudingen in de gehandicapten organisatie en de Nederlandse geldschieter Kifaia enorm op de proef. Maar de liefde voor de Palestijnen en de haat tegen Israel is groter dan een akkefietje met een bedrogen echtgenote. Anja wordt op die manier ook door haar vrienden Jan Andreae en Joes Meens verraden.

  1.   

   Die Anja, die heeft wel een hoop rotzooi in haar leven gemaakt en gekregen.
   Ze is verbitterd begrijp ik.
   Is gevlucht in links, net als zeurpiet en Simons, ook verbitterde dames.
   Dank voor de uitvoerige toelichting.

  2.   

   @ Kodi

   Het is toch wel een zielig geval die Anja Meulenbelt zo te lezen, kassian.

 18.   

  Die juffrouw meulenbelt, bijna schreef ik vuilisbelt misschien familie.
  Samen met die andere twee wel bekende vrouwen, een enkele reis Saoedie, daar wonen hun vrienden!

 19.   

  Dit is wel een heel domme vrouw. Blij dat ze links is, want met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

 20.   

  Als je met pek omgaat, word je ermee besmet.
  Deze tante is te vies om met een tang aan te pakken.

 21.   

  Anja Meulenbelt woedend op ‘abject’ en pro-Israëlisch DDS

  De voormalig SP-senator is woest dat DDS een spreker heeft overgehaald weg te blijven bij een anti-Israël-herdenking.

  Afgelopen donderdag verscheen op deze site van de hand van voormalig VVD-senator Tom Struick van Bemmelen een artikel over een schokkende herdenking van de Kristallnacht. Arjan Plaisir, de scriba van de PKN, – en daarmee de hooggeplaatste protestant-christen in Nederland – was namelijk van plan als gastspreker te fungeren op een Kristallnachtherdenking met een antisemitisch randje:

  Op 9 november herdenkt de Joodse gemeenschap in Nederland de Kristallnacht, dit jaar met als spreker onder andere Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Om zo de start van massale vernietiging van de Europese Joden tussen 1938 en 1945 te herdenken, maar ook om te laten zien dat er anno 2014 nog steeds een springlevende Joodse gemeenschap is. In Nederland, maar ook in vele andere landen op de wereld, waaronder Duitsland en natuurlijk Israël.

  Gek genoeg vinden een aantal extreem-linkse en een aantal islamitische organisaties het elk jaar nodig om een alternatieve Kristallnacht-herdenking te organiseren. Tot deze organisaties behoren de Internationale Socialisten, een radicaal-linkse organisatie die Israël het liefst van de aardbodem ziet verdwijnen. Deze organisatie en ook de deelnemende islamitische organisaties hebben niets met Joden. Zo willen zij dat Israël, waar de helft van de Joden in de wereld woont, geboycot wordt. Bij eerdere herdenkingen klonk geregeld een anti-Israëlisch geluid.

  Aldus twee alineas uit een artikel van de voorzitter van Likoed Nederland op DDS. Hiermee is er kennelijk nogal wat in beweging gezet, want naar aanleiding van dit schrijven en de commotie die ontstond binnen zowel de protestant-christelijke als de joodse gemeenschap heeft Arjan Plaisir zijn deelname aan de antisemitische Kristallnachtherdenking opgeschort.

  Voor professionele Israëlbashers zoals Anja Meulenbelt is dat natuurlijk een hard gelag. Woedend schreef de voormalige senator dan ook als volgt op haar eigen blogje:

  De stap van Plaisier, die wat mij betreft getuigt van een schokkend gebrek aan ruggengraat, gaat gepaard aan wat publicitair geweld van “officiële” Joodse organisaties. Geweld dat, om het netjes te zeggen, de waarheid geen recht doet. Wie een echt supervunzig stukje wil lezen moet het geschrijf van Likoed Nederland op de abjecte site De Dagelijkse Standaard lezen.

  Ik snap heel goed dat Meulenbelt boos is; de aanwezigheid van Plaisir gaf de anti-Israëlherdenking een sausje van legitimiteit die ze nu niet meer kan claimen. Nu staan er alleen nog maar usual suspects van de socialistische en islamistische lobby’s tegen Israël op de sprekerslijst. De enige die deze zieltogende vertoning nog een zweem van neutraliteit gaf, is zojuist vertrokken.

  Overigens is het lollig dat Meulenbelt DDS abject noemt, en het artikel in kwestie vunzig. Uiteraard werpt DDS de beschuldigingen van zich; het artikel op onze nette site, waar antisemitisme en racisme altijd leidt tot een permaban, is een kalme uiteenzetting van de geschiedenis van de alternatieve Kristallnachtherdenking. Daar is niks vunzigs aan, laat staan ‘supervunzigs.’

  Maar behalve dat is Meulenbelt zelf ook bepaald niet vies van een portie strontbloggen. Zo heeft ze eens betoogd dat het Israëlische legerorkest niet in Nederland mocht optreden, maar zich voor het Internationaal Strafhof diende te verantwoorden. En het vaststaande feit dat Hamas vrouwen en kinderen gebruikt als levend schild? Een mythe!

  Kortom, een hoop geschreew maar weinig wol van de voormalig SP-senator. Maar goed, aan het einde van het liedje kijken we enigszins geamuseerd naar de woede en onmacht van de oud-politica. Want haar sneue herdenking is zojuist een beetje minder legitiem geworden. En de echte een beetje meer legitiem. Het is het resultaat dat telt, en dat resultaat is ons zeer gunstig gezind.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/11/anja-meulenbelt-woedend-op-abject-en-pro-isra-lisch-dds

 22.   

  Ook dit gesjeesde wijf hoort feitelijk thuis in een inrichting! Zou trouwens een goede ambtenaar zijn voor die doorgeslagen Asscher!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!