Linkse media zijn ineens enorm bang voor ‘premier Baudet’: “Stop met de Thierry-realitysoap, nu het nog kan!”

De Correspondent waarschuwt ons allemaal nog één laatste keer voor de gevaren van het Forum voor Democratie!

Als we met z’n allen niet uitkijken, dan worden we straks wakker en dan zien we Thierry Baudet ons breed glimlachend toezwaaien vanuit één van de raampjes van het Torentje. En dan? Dan krijgen we een ‘politiek die veel gemeen heeft met terroristische aanslagen’. Althans, als we De Correspondent-hoofdredacteur Rob Wijnberg mogen geloven.

Nee, ik verzin dit niet. Volgens de voorman van dit linkse medium bij uitstek slaapwandelen we als Nederland op een sukkeldrafje richting minister-president Thierry Baudet. Hij vindt dat Thierry Baudet verdacht veel gemeen heeft met Donald Trump, die hij een “mediakleptocraat” noemt. En “de Donald Trump van Nederland is al in de maak,” zo vindt Wijnberg. Hij schrijft:

“Dan zeg je dat onze cultuur bedreigd wordt door ‘homeopathische verdunning’. Dan hou je je eerste speech in de Tweede Kamer in het Latijn. Dan takel je je vleugel je nieuwe werkkamer in. Het bungelt allemaal ergens tussen kwaadaardige leugen en betekenisloze nonsens, en dat is precies de bedoeling: media-aandacht gegarandeerd.

Normale, gezonde mensen hebben precies het omgekeerde instinct: die willen liever uit het nieuws blijven en schamen zich als ze betrapt worden op een vuige onwaarheid of clowneske uitglijder. Maar Trump en Baudet zijn narcisten zonder het morele kompas dat schaamte heet: aandacht is hun zuurstof en voor gek verklaard worden hun bedoeling. Ze bouwen hun leiderschap op hun loserschap.”

Ehm, tja. Voor wie het gevolgd heeft: de rel rondom de vermeende ‘homeopathische verdunning’ ontstond per ongeluk, en Baudet was er dan ook zelf absoluut niet blij mee. Want betreft die vleugel: de affiniteit die de FVD-leider koestert voor klassieke muziek is al vele jaren ouder dan zijn politieke aspiraties. Dus hoezo, die uit de kluiten gewassen piano is alleen maar op Baudets werkkamer komen te staan om Baudet zelf uiteindelijk misschien premier te maken? Het idee is te hilarisch om waar te zijn.

Maar het meest geestige is nog wel de alarmistische toon van Wijnbergs paniekartikel. Hij maakt zich oprecht zorgen over het feit dat het FVD (twee zetels in de Kamer) recht afstevent op het premierschap. Tegen de NOS zegt hij: “Jullie zitten dan midden in de realitysoap genaamd Thierry, Op Weg Naar Het Torentje. Stop ermee, nu het nog kan.

Want Baudet tilt vleugels ons parlement in, en hij zorgt voor nu en dan voor ophef. Ik zou zeggen: neem een pilletje in om rustig te worden. De linkse media meltdown over het Forum voor Democratie is helemaal niet nodig, en is meer ingegeven door angst dan door realiteitszin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Floris

  “De linkse media meltdown over het Forum voor Democratie is helemaal niet nodig, en is meer ingegeven door angst dan door realiteitszin.”
  —————————————————————-
  Angst is er zeker. En er zit meer realiteitszin achter dan Tim denkt. Baudet is de nieuwe Fortuyn.

  1. Kodi

   Linkse media hebben een bloedhekel aan de waarheid en aan de feiten.

 2. Mees

  Linkse media zijn bang ……………….
  Overdrijven is ook een vak, Tim 🙂

  De Correspondent is een dagelijks, advertentievrij medium met als belangrijkste doelstelling om de wereld van meer context te voorzien. Door het nieuws in een breder perspectief of in een ander licht te plaatsen, willen wij het begrip ‘actualiteit’ herdefiniëren: niet om je aandacht te trekken, maar om je inzicht te bieden in hoe de wereld werkt.

  1. Floris

   Trol Sarko staat weer eens tegen de wind in te pissen.

   1. Ni28

    daar kunt je goed ziek van worden, waarschijnlijk al gebeurd.

    1. Floris

     Hahaha. 😉

 3. Ben Zine

  Ik vind de linkse hetze tegen Baudet bijzonder verontrustend. Dat zelfverklaarde deugvolk, die rooie tokkies deinzen nergens voor terug. Het is harteloos gajes van het laagste niveau. Zo’n Wijnberg doet er gewoon weer bewust een schepje bovenop, wetend dat hij op die manier een gevaarlijk klimaat creëert, net als indertijd Marcel van Dam, Ad Melkert, Paul Rosenmöller en noem ze maar op. En met dat ophitsen gaan ze net zo lang door tot er weer een veganistische autist in actie komt. Ze zijn min of meer vergelijkbaar met Charles Manson, in die zin dat ze het geweld wel initiëren, maar niet zelf uitvoeren. Net als Manson laten ze het vuile werk over aan iemand anders. Heel uitgekookt en kwaadaardig.

  1. Floris

   @ Ben Zine: Hier een bloemlezing van wat Fortuyn over zich heen kreeg: http://www.rijnlandmodel.nl/media/hetze_fortuyn_uitspraken_bronnen.htm

   Ik kan me nog voorstellen dat bepaalde uitspraken van Wilders ergernis wekken in het linkse kamp, maar wat heeft Baudet eigenlijk misdaan? Deze hetze slaat nergens op.

   Ben het met je eens wat betreft linkse persmensen en opiniemakers: het zijn gewetenloze schoften. Er is iets heel engs aan links. Dat heb ik al ervaren in de jaren 70 toen ik te maken kreeg met linkse leraren (halve hippies) die indoctrineerden en hun lievelingetjes hoge cijfers gaven voor onbenullige scripties. Zolang je maar links lulde was het goed, maar wie het waagde een rechts geluid te laten horen werd afgestraft. Op allerlei gemene manieren.

   1. IJscoman

    Eens Floris. Halverwege de jaren ’70 studeerde ik aan een subfaculteit van de UvA die 100% marxistisch bleek te zijn. In die tijd was ik nog ‘links en progressief’ en vond ik het vernieuwend. Na een paar jaar werd het echt te gortig en ben ik geswitcht. Het was hardcore dogmatisch en geen enkel tegengeluid werd geaccepteerd. Je werd als vuil bekeken en behandeld als je een mening had die tegen de heersende mores in ging.

    1. Floris

     Links (marxisme) is gebouwd op ressentiment. Haat jegens degenen die wat bereikt hadden in hun leven. In feite is het net zo’n haatcultus als de islam en wie weet is dat wel een van de redenen van de linkse keuze om islam te beschermen.

     Mijn vader was een timmerman met alleen lagere school die zich op wist te werken tot een succesvol aannemer met een bedrijf van zo’n 100 man.

     Alleen al omdat ik z’n zoon was keken de linkse leerlingen op die school mij nog niet met de nek aan.

    2. Beukman

     @IJstijd
     Zo ga je me nog vertellen dat je andragologie hebt gestudeerd.

     1. IJscoman

      Bingo Beukenoot. Jij zat er dus ook naar ik mag veronderstellen? Kennen wij elkaar?

      Godzijdank heb ik dit idiotisme ongeschonden achter me kunnen laten en ben een geheel andere richting op gegaan. Tot op de dag van vandaag ben ik daar dankbaar voor.

     2. Beukman

      Nee, ik zat er niet, @IJsmeid, maar een vriend van me heeft jaren na jou andragologie gestudeerd. Daarom weet ik wat voor halfzachte non-studie het is. Die vriend heeft me ook nooit kunnen uitleggen wat hij daar eigenlijk leerde. Hij is nu een soort van sterrenwichelaar. Daar verdient hij volgens mij goed mee.

      Aangezien mensen vaak in hun tegendeel verkeren, was mijn suggestie bijna een schot voor open doel. Want welke andere “subfaculteit” binnen de UvA had zó jouw weerzin hebben kunnen opgewekken?
      Laat ik het anders zeggen: ik kan me wel voorstellen dat je als kritische jongeman na een jaartje andragologie voor de rest van je leven een pleuris pesthekel houdt aan het grootste deel van wat men wel “links” noemt. De schellen moeten je van de ogen zijn gevallen.

      Ik heb (jaren later dan jij) ook een tijdje aan de UvA gestudeerd, waar ik nog meer af- dan bijleerde. In die zin is het geen verspilde tijd geweest. Al vrij snel kreeg ik echter de kans om gewoon geld te gaan verdienen dus ik kapte met studeren. Studeren was voor mij als arbeiderszoontje toch niks, maar ook omdat ik niet kon stilzitten.

      In het linker deel van de kringen waarin ik in die tijd verkeerde, werd ik onder meer vanwege mijn keus beschouwd als “burgerlijk” en “rechts”. Ik pestte het steuntrekkende deel hiervan graag door te zeggen dat iemand toch hun uitkering bij elkaar moest verdienen; dat kon ik dan maar beter zijn toch?

      Daarom moet ik altijd hartelijk lachen als ik hier op DDS als extreem-linkse rakker word rechtgezet. Alles is relatief, zei Einstein al.

     3. IJscoman

      Beuk, het was inderdaad een halfzachte non-studie. Wat je er leert is te helpen bij de vorming van volwassenen in hun ontwikkeling tot mondigheid, autonomie, humaniteit en verantwoordelijkheid. Een typische jaren-70 studie die gelukkig naderhand ook is opgeheven. Verloren geld, verloren tijd. Vakbondsleiders werden er opgeleid en zuks volk. Ik heb het er ruim twee jaar volgehouden en ben er van de ene op de andere dag mee gekapt. Tot mijn grote schande ben ik daarna toch nog lang links geweest, tot ik eind jaren ’90 wakker werd en inderdaad een pleurishekel kreeg aan het hele linkse gedachtegoed. Ondertussen had ik een succesvolle eenmanszaak opgebouwd in een creatieve branche en heb dat de rest van mijn beroepsleven gedaan.

     4. Floris

      “Want welke andere “subfaculteit” binnen de UvA had zó jouw weerzin hebben kunnen opgewekken?”
      ————————————————
      Ik vermoed nog een heleboel andere. Er zijn in Nederland een aantal universiteiten die beter in het niets kunnen verdwijnen. Ze hebben al genoeg schade aangericht.

      Ik geloof niet dat ik jou ooit extreemlinks heb genoeg, Beukenoot, maar wel links. Cultuurrelativisme is links, islam-apologetiek is links en je Trump en Wilders obsessies zijn ook typisch links. Ook heb je een voorkeur voor linkse kranten.

      O ja, en niet te vergeten je veelvuldige rituele paringsdansen met een linkse nar als Isolde von Hüttenstein, waarmee je het naar eigen zeggen zo vaak eens bent.

     5. Beukman

      @IJsnijder
      “…helpen bij de vorming van volwassenen in hun ontwikkeling tot mondigheid…”
      Ah. Ik wist bij god niet meer wat men daar ook alweer deed, maar inderdaad: dat was het.

      De beste manier om jezelf te leren kennen is gewoon een paar verkeerde keuzes maken. Gelukkig ben je nog goed terecht gekomen, wie weet hoe dat zonder die afgebroken studie was gegaan.

      nl.politiek, does it ring a bell?

     6. Beukman

      @Floris
      Er zijn of waren binnen de UvA niet zo gek veel subfaculteiten. Ik vermoed zelfs dat binnen de sociale wetenschappen (en het was duidelijk dat we het daarbinnen moesten zoeken) andragologie de enige was in die tijd.

      Met jouw object van grote belangstelling “Isolde” ben ik het inderdaad vrijwel altijd eens. Wat jouw opvallende behoefte tot etiketteren betreft: ik kan alleen maar de grote denker T. Baudet parafraseren: “’links’ is een etiketje dat alleen maar wil zeggen: ‘jij deugt niet.”

      Ik ben inderdaad een cultuurrelativist met één kanttekening: ik zal nooit beweren dat alle culturen gelijkwaardig zijn.

     7. Floris

      Cultuurrelativisme:

      Stelling dat culturen niet met elkaar vergeleken kunnen worden en hierdoor GELIJKWAARDIG zijn. Ze kunnen en mogen alleen worden beoordeeld vanuit en door zichzelf.

      Gevonden op http://www.filosofischwoordenboek.nl/content/cultuurrelativisme.html

      Ik kan het niet terugvinden maar ik kan me herinneren dat Rosenmöller, die er sociologie studeerde, ooit in een interview zei: “Het ging er niet om of je links was, maar HOE links je was.” Het speelde dus echt niet alleen bij die ene faculteit.

      Soms vraag ik me echt af onder welke steen jij leeft, Beukman, want het was bij vrijwel alle universiteiten hetzelfde liedje. Ook bij zoiets als de studie rechten in bijvoorbeeld Utrecht. Het linkse virus zat overal en het heeft zich door alle geledingen van de samenleving verspreid. En dat is de reden dat we nu zo in de shit zitten.

   2. Beukman

    @Floris
    Met jouw middelste alinea kan ik het alleen maar eens zijn. Baudet zegt dingen wel eens onhandig en in dat opzicht heeft hij veel te leren. Maar een extremist of een fascist is het zeker niet, en wat een oase aan welbespraaktheid is de man vergeleken met Geert. Zijn tegenstanders zouden blij moeten zijn.

    1. Floris

     Zijn tegenstanders zijn mede vanwege z’n welbespraaktheid en charisma (en dat van Hiddema) zo bang voor hem. Dus grijpen ze naar het demoniseringswapen.

     1. Beukman

      @Floris
      En wat vind je dan van de vergelijking Pechtold – Baudet? Beiden zijn welbespraakt en aan beiden ergeren bepaalde groepen mensen zich dood.
      Het is volgens mij niet louter de welbespraaktheid waaraan men zich ergert, maar vooral de licht aanmatigende en al te zelfverzekerde toon.

     2. Ben Zine

      @Floris
      Is demonisering of aanzetten tot haat en geweld (want dat is het in feite) strafbaar, en heeft het enige zin om hiervan aangifte te doen, zodat degene die demoniseert bijvoorbeeld zou kunnen worden gedwongen tot rectificatie op straffe van een dwangsom ? Er moet toch een manier zijn om de onophoudelijke karaktermoord (met als einddoel fysieke moord) richting Baudet een halt toe te roepen ? Indertijd bij Fortuyn konden we niet weten wat er zou gaan gebeuren, maar nu weten we heel goed waartoe de psychopaten van links in staat zijn. De geschiedenis herhaalt zich, en we staan erbij en kijken ernaar. Het moet gewoon stoppen, de linkse haatkerk moet worden teruggefloten, demonisering is onacceptabel.

     3. Floris

      @ Beukman: Welbespraaktheid is wat mij betreft geen grond voor ergernis. Ik erger me trouwens ook niet aan Pechtold. Ik vind het een pedant mannetje, maar daar blijft het wel bij.

      Baudet heeft ook wel wat arrogante trekjes, maar die vergeef ik hem graag omdat ik het vaak met hem eens ben. Ik vergeef Wilders z’n uitglijders om dezelfde reden. Het zijn allebei politici die het landsbelang op het oog hebben en dat kan ik van de oude politiek niet zeggen. Dat zijn in de eerste plaats baantjesjagers.

     4. Floris

      @ Ben Zine: Ik ben geen jurist, maar ik denk dat er weinig aan te doen is. Zo’n columnist heeft veel vrijheid om te schrijven wat hij wil en de D66 rechters zullen het wel prima vinden wat zo’n linkse hater schrijft.

 4. van Urk

  “Dan krijgen we politiek die veel gemeen heeft met terroristische aanslagen “!? Wat is beter? Een soort politiek krijgen dat veel gemeen heeft met terroristische aanslagen of zoals nu, een politiek dat terroristische aanslagen met zich mee brengt?

 5. Sniper666

  Leuk man de linksche gutmensch schijt nu al in de broek voor FvD. Houden zo!

 6. Ni28

  De Correspondent, het naam lijkt weer te hoog gegrepen zijn voor het zoveelste nepnieuws die op ons gestrooid wordt.

 7. LieverKipsLeverworst

  Ik zie Thierry toch liever dan al die linkse klootzakken die nu ALWEER de boel vastzetten!

 8. LafSchaap

  Laten we hopen dat dit inderdaad de laatste keer is dat er iets uit de Correspondent komt over FvD. Hebben we daarna rust.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.