'Motorblok' gaat toch verder met ChristenUnie: gelijk formeren

Geen categoriejun 21 2017, 18:00
Eerst is het wel en dan weer niet en dan weer wel. Waar eerder op deze middag nog sprake was van het wegduwen van de ChristenUnie door Alexander Pechtold en nu is er ineens sprake van 'gelijk formeren'. Niet eens een informatie, maar gelijk een formatie. Onderhandelen, pats boem.
Nu is na deze lange tijd van een meerderheid zoeken niet erg dat er wat meer haast bij komt kijken, maar direct onderhandelen zonder een informeel plan en overzicht is toch een beetje gevaarlijk. Met GroenLinks duurde het al heel lang, maar nu is die kans ook nog aanwezig.
Hoe kwam Pechtold toch ineens op dit punt? Naar eigen zeggen door de 'goede gesprekken' die hij heeft gehad. Pechtold heeft voor vanavond ook gelijk al een eetafspraak gepland met de heer Segers van de ChristenUnie. De andere twee fractieleiders van de VVD en het CDA zijn er niet bij. Het gaat dan ook vooral spannend worden tussen D66 en de ChristenUnie.

De informatie die ik [Pechtold] nu heb gekregen [van meneer Tjeenk Willink] is voor mij voldoende om met deze vier partijen te bekijken of we een stabiel kabinet kunnen vormen (...) Met 76 zetels zal dat niet makkelijk zijn, maar er zal moeten worden gekeken of constructief en stabiel wel langs de inhoud gerealiseerd kan worden.

Een marginale meerderheid en, naar het soms leek, veel onwil vanuit D66 om dit met de ChristenUnie te gaan doen wordt moeilijk. We zullen het zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten