NRC huilt tranen met tuiten: 'Klaverbashen bemoeilijkt meerderheidskabinet!'

Geen categoriejun 15 2017, 8:00
Het NRC Handelsblad zeikt routinematig Geert Wilders en Thierry Baudet af, maar waag het eens iets negatiefs te zeggen over Jesse Klaver.
De NRC is boos. Heel boos. Op wie? Nou, op VVD, D66 en CDA. Die partijen hebben Jesse Klaver de afgelopen dagen namelijk hard bekritiseerd vanwege het mislukken van de formatie. En dat mag niet van onze vrienden van het Handelsblad.
Ja, je mag als krant (of als partij) Thierry Baudet wegzetten als een gevaarlijke vrouwenhater en Geert Wilders als een Nederlandse Hitler, maar waag het eens iets negatiefs te zeggen over de nieuwe golden boy van links. Natuurlijk wordt dat verpakt als strategie, maar daar trapt verder helemaal niemand in:

Na de breuk wordt de partij afgeschreven: “Voor mij hoort GroenLinks nu bij de SP en de PVV”, zegt een betrokkene. Zo ontstaan er inderdaad steeds meer partijen waarmee de drie niet kunnen of willen regeren. Politiek columnist Tom-Jan Meeus heeft zijn bedenkingen bij het Klaverbashen van de afgelopen dagen. Het voelde vast goed – even lekker Klaver in elkaar timmeren – maar in werkelijkheid was het knap stom, schrijft hij. Segers, Roemer en Asscher hebben natuurlijk ook gezien hoe ‘het motorblok’ met Klaver is omgesprongen. Het zal voor VVD, CDA en D66 nu nóg meer inspanning en inschikkelijkheid kosten om een meerderheidscoalitie voor elkaar te krijgen.

Oh. Dus D66 mocht de ChristenUnie als oud vuil behandelen, FVD mag weggezet worden als een partij van, voor en door vrouwenhaters, en het cordon sanitaire om de PVV is volstrekt normaal, maar als je kritiek levert op Klaver breng je ineens élke mogelijke meerderheidscoalitie in gevaar?
Zijn ze wel helemaal lekker, daar bij de NRC?
Het zal even wennen zijn voor het mediakartel, maar geen enkele politicus is boven kritiek verheven -- en zeker een radicaal-linkse milieugek die de grenzen wagenwijd open wil zetten niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten