Ook hij kan weg: Dijkhoff gaf duizenden asielzoekers ‘per ongeluk’ ten onrechte verblijfsvergunningen

De volgende VVD’er die zijn biezen kan pakken staat al klaar!

De vloek van de VVD lijkt niet op te houden. VVD’ers Jos van Rey, Ard van der Steur en Henry Keizer moesten al eerder de gevolgen van hun grove misstappen ondergaan, en daar bleef het niet bij. Sterker nog: de VVD is al vijf jaar lang dé partij met de meeste integriteitsschandalen. Die positie gaan ze dit jaar ook wel halen met de nieuwste megablunder van Klaas Dijkhoff, die nog steeds (demissionair) staatssecretaris van Veiligheid & Justitie is. Hij is in die post verantwoordelijk voor het veilig houden van Nederland, waarbij je zou denken dat één van de grootste bedreiging voor die veiligheid hoog op de agenda staan bij hem: de migrantencrisis.

Het is belangrijker dan ooit tevoren dat we weten wie we binnenlaten, en alleen mensen hier opnemen die hier écht wat te zoeken hebben. Dat zijn er dus véél minder dan dat we op dit moment willen toelaten, maar als staatssecretaris zal Dijkhoff toch het vastgestelde beleid moeten volgen. Dat is prima, maar dan wordt er wel van hem verwacht dat hij dat ook op een competente manier doet. Om een lang verhaal kort te maken: dat heeft hij dus niet gedaan.

Dijkhoff heeft donderdag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij vertelt over een “geconstateerde fout”. Nou, maak daar maar een stevige blunder van, want door zijn falen hebben maar liefst 2000 tot 3000 asielzoekers een verblijfsvergunning gekregen waar ze helemaal geen recht op hadden. Door een gebrek aan controle van de staatssecretaris hebben medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de verantwoordelijke voor het verlenen van verblijfsvergunningen, sterk verouderde regels toegepast bij het beoordelen of migranten wel of niet een inburgeringsexamen moesten doen, alvorens hier te mogen blijven. Volgens die oude regels waren er veel meer ‘persoonlijke omstandigheden’ mogelijk die een uitzondering vormen op de regel dat dit examen gehaald moet worden, dan nu het geval is. Waarom dat soort uitzonderingen überhaupt mogelijk zijn is mij een raadsel – iedereen zou moeten bewijzen toch tenminste die supersimpele inburgeringscursus te kunnen halen – maar dat de regels gewoon keihard overtreden zijn, is onacceptabel.

Ik hoor sommigen al denken: ‘Draai de fout terug, stel meer controle in en zand erover’. Nou, dat is dus mooi niet mogelijk! Om één of andere reden mogen verblijfsvergunningen namelijk niet ingetrokken worden als ze eenmaal verstrekt zijn om de nieuwe Nederlanders meer rechtszekerheid te bieden. Daar zit zeker wat in – het is niet hun schuld dat zulke oliedomme fouten gemaakt worden – maar dit betekent wel dat Nederland nu opgescheept zit met duizenden mensen die hier niets te zoeken hebben, én dat Dijkhoff heel erg goed mag gaan uitleggen waar hij gefaald heeft, alvorens zo snel mogelijk op te stappen. Vooralsnog lijkt het er echter op dat hij deze wantoestand enkel ‘betreurt’.

Maar stemt u vooral weer VVD bij de volgende verkiezingen hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ritter

  Niet alleen kan de belastingbetaler hiervoor opdraaien ( en natuurlijk ook voor de gezinsleden die overkomen) maar ook zal dit bijdragen tot de islamisering van Nederland omdat de meeste asielzoekers moslims zijn waarvan de meeste niet zullen integreren.

  Ze nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en zullen daaraan vasthouden.

  Wat bezielt deze politici toch om ons mooie land waar hard voor gewerkt is in de “uitverkoop” te doen?

 2. HaZ

  Dit is hoe de VVD “lastige” zaken oplost. Als het even het normale daglicht niet kan verdragen, gewoon even per brief aangeven dat je een dipje had in je taakuitvoering en de meerderheid van Nederland b.v. doet een plas, een plas en gaat over tot de orde van de waanzin. Vragen achteraf, geen probleem: De opperleugenaar Rutte staat garant voor je integriteit en mocht het toch uit de klauwen lopen, wordt er in de baantjescarrousel vast nog wel een altijd passende en beter betaalde baan voor je geritseld. En The Allmighty zag dat het goed was.

 3. Ritter

  Fraude bij de asielprocedure is een continu probleem.

  Ik durf te beweren dat verreweg de meeste asielzoekers die een status krijgen geen echte vluchtelingen zijn die veiligheid zoeken maar (illegale) economische immigranten die asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Velen reizen door meer dan 6 veilige landen om Noord/West Europa te bereiken. En waarom willen ze hier naartoe? Omdat ze weten dat er hier ruime uitkeringen zijn.

  Je ziet dan ook dat na het krijgen van een verblijfsvergunning op vakantie word gegaan naar het land wat ze zijn “ontvlucht”.

  Bij het asielpardon van enige jaren terug is ook fraude gepleegd. En toch kregen de meesten die fraude pleegden een verblijfsvergunning.

  Kamer eist opheldering over grootschalige fraude asielpardon
  ‘http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/article/2015/09/kamer-eist-opheldering-over-grootschalige-fraude-asielpardon-2682207W/

  1. janszm

   “Ik durf te beweren,dat….”
   Laat die zin maar weg, want het zijn geen vluchtelingen, maar profiteurs.
   Deze mensen maken gebruik van de in NL boven ons gestelde onbenullen.

 4. Ben Zine

  Weer zo’n zak stront van de VVD… Het houdt maar niet op. Maar volgende keer weer lekker veilig en vertrouwd met z’n allen op lachebek Mark stemmen hè onnozele kaaskoppen !

 5. Beukman

  Waar gehakt wordt vallen spaanders, en de beste stuurlui staan aan wal. De PVV is de enige grote partij die nooit fouten maakt, en we weten allemaal waarom.

  Verder blijkt nergens uit dat het louter om mensen gaat “die hier niets te zoeken hebben.”

  1. swetsnek

   Wat brengt jou toch steeds weer de veronderstelling dat hier alleen maar wilders fanaten zitten Beukie probeer toch niet altijd alles recht te praten .
   Als Klaas dat nou gedaan heeft dan is dat zo ,dat hoef jij niet continu te verdedigen of recht te lullen

   1. corfo

    swetsnek.
    Laten lullen die dwaas ! Hij weet niet beter, dom geboren én gebleven.
    Ik ben absoluut géén Wilders aanhanger maar ik verfoei de huidige “leiders”, dat is alles. Die Beuk draait en keert als een slang, zeer laag bij de grond en ongefundeerd. Niemand hoeft mij iets te vertellen omtrent C.O.A. en/of AZC’s ; ’t is daar één grote verziekte rotzooi en Dijkhoff wéét dat, maar vindt ’t té “moeilijk” om op te treden, wat een bal gehakt !!!

  2. Kodi

   Wat hebben ze hier te zoeken dan? Ons gratis geld? Want van meerwaarde voor onze samenleving zijn ze niet en zullen ze niet worden. En de toetsingscriteria dienen niet het belang van de gratis geldeiser te zijn, maar van het ontvangende land en hun bevolking.

 6. kapitein

  Nou… Beukman, deze stuurlui zijn wel een stuurloos zooitje als je het mij vraagt…., maar verbaast me niks, al teveel dames en heren die me probeerden te overtuigen dat we geacht zijn de wet te kennen en zelf niet eens de actuele regels weten.

  1. Beukman

   @kapitein
   Dijkhoff heeft een verdomd lastige portefeuille, en hij moet verrekte zware beslissingen nemen. Daarbij veranderen nationale en internationale wetten om de haverklap en is er een heel departement dat onder controle moet worden gehouden.

   Dijkhoff is samen met Dijsselbloem beslist de koelste kikker in Den Haag. Hij lijkt me een prima opvolger van Rutte in ’21.

   1. corfo

    Beukman.
    Dijkhoff hoeft helemaal geen zware beslissingen te nemen, hoe komt u erbij ? Een arts, die tegen een patiënt moet zeggen : U krijgt dat medicijn niet omdat het te duur is, en ónze “overheid” biedt mij niet de mogelijkheid om u deze voor te schrijven. Sorry beste patiënt, u gaat zonder die medicijn binnenkort sterven en de “overheid” weet dat !! “Weet je Beukman, dat is pas écht zwaar. En dat doet diezelfde “overheid”, walgelijk. Uw geleuter slaat nergens op.

 7. Bes Tolen

  Desondanks moeten die lui het land uit. Allereerst lijken de ambtenaren nergens op aan te spreken en dan vervolgens de staatssecretaris en minister niet. Het gaat hier onder druk van wereldvreemde en criminele en opportunistische groepen zelf benoemde en vaak ook nog door de gewone Nederlanders dwangmatig via de belasting betaalde belangenbehartigers, om al een langer ingeslopen gedragslijn maar daar hoeft niet aan te worden voldaan. Het belangrijkste kan tellen en zo’n simpele ”vergissing” moet dan snel ongedaan worden gemaakt. Natuurlijk krijg je dan een heleboel als staatssecretaris over je heen maar dat moet je maar over je kant laten gaan. Eerst die valse asielzoekers het land uit en dan zie je wel weer. Je probeert als gewoon naderhand de steun van het parlement te krijgen als die er van horen en als die niet mee gaan wel dan is het een andere zaak. Een aantal idioten in het parlement is vaak zo invloedrijk dat de grotere rest maar accepteert. Uit gemakzucht en om hun eigen baantje blijkbaar.
  Weg jullie, valse asielzoekers. Deze zaak moet natuurlijk tot op de bodem worden uitgezocht want er zijn meestal allerlei dubieuze organisaties en individuen bij betrokken. Het gaat al zo lang veel en veel te gemakkelijk. Merkwaardig genoeg zijn er in al die jaren nog nooit van die lieden uitvoerig aangepakt. Laat staan tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld. Terwijl het hier ondertussen met dat allegaartje toch ook een kwestie is van landverraad en veiligheid van de staat en van de inwoners. Blijkbaar moet het uiteindelijk leiden tot moord en doodslag in het land. Ik zeg dan echt geen dankjewel. Want daar zijn die politici ook nog toe in staat om dat van je te eisen … als Nederlander dan. Rot toch op met dat Nederland wat jullie voorstaan.

  1. Seneca

   Ja beste van Urk, dat is dezelfde man. Ach tenslotte is hij niet voor niets de slimste mens in 2017 geworden. Kan men zelf de conclusie trekken welk een brandhout de overigen zijn, die niet de titel ‘slimste mens’ hebben gekregen.

 8. Bes Tolen

  Er gaat zo onnoemelijk veel mis in het land, dat er radicaal een ommekeer moet komen. Er moet veel zorgvuldiger en degelijker worden gewerkt. Daartoe is het soort politiek van heden in het geheel niet instaat. Of erger, men wil niet. Vandaag weer twee gevallen waaruit zonneklaar blijkt, dat de juristen op zo’n ministerie onbekwaam zijn. Daarvan is dit er eentje, namelijk het inbouwen van een automatisme, dat zo getuigt van wezenlijk gebrek aan doorgronden van wat er allemaal fout kan gaan naar aanleiding van. In de eerste plaats natuurlijk, dat die asielzoekers helemaal geen vergunning hadden mogen krijgen. Het is echt onvoorstelbaar zo onbekwaam die juristen zijn en waarschijnlijk wel geestelijk onvolwassen en wereldvreemd. Maar er kan hier ook sprake zijn van een leugen. Dat getuigt dan van een foute mentaliteit, die al helemaal niet past. Wel een hele grote leugen dus; een leugentje om bestwil is het niet. Ik denk dat dat eerder zo is en de staatssecretaris daarop om hem moverende redenen toch maar akkoord is gegaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de staatssecretaris zo maar uit naïviteit akkoord is gegaan. Dat hoeft niet te verbazen. We nemen even de staatssecretaris Wiebes in herinnering, die ook met een heel onnozel verhaal kwam aangaande de vertrekregeling bij de Belastingdienst. Bewust fout informeren, de voorgeschreven procedures niet in acht nemen en blijkbaar bij gebrek aan inzicht in de organisatie of in de mentaliteit van de ambtenaren zichzelf fout laten inlichten. Nog zit die man daar, weliswaar demissionair maar dat maakt in principe niet uit. Dat is natuurlijk fout. Hij had al weg moeten zijn. En hoe zit het nu met Dijkhoff? Ook zo naïef of ongeïnteresseerd in het landsbelang dat hij dit alles laat passeren en zo al te gemakkelijk ook denkt dat er niets is terug te draaien? Hij moet nu keihard die zaak aanpakken en terugdraaien. Zo niet dan moet een aantal juridisch geschoolde burgers eens uit burgerzin naar het gerechtshof, dat het O.M. moet opdragen een strafrechtelijk onderzoek tegen de staatssecretaris en ambtenaren, en wellicht COA te beginnen. Het willens en wetens moet al zonder meer naast het (al te gemakkelijk) fout toepassen van regels worden onderzocht. Zo kunnen rechters komen tot het bepalen van jarenlange gevangenisstraf. Mee als voorbeeld stellen. Zo iets is hard nodig om de politiek enigszins weer in de juiste richting te krijgen.

 9. Nederland-op1

  Ik geloof helemaal niet dat dit per ongeluk fout is gegaan, gewoon weer een bewuste actie. Hoeveel mensen weten van die regels af en is er dan niemand die door heeft dat het fout gaat? Ik kan me dat niet voorstellen. En wij zitten weer met 3000 oliedomme handophouders extra, fantastisch gedaan VVD. Ik dacht altijd dat die partij het beste met mijn portemonnee voor had, maar blijkbaar niet. En weer zijn de allochtonen in Nederland een beetje dichterbij het doel, de macht in dit land. Goed bezig politiek!

 10. RoodGevaar

  Niet zo bijdehand van Klaas; hij wordt niet meer gevraagd voor “De Slimste Mens”.
  Maar om 3000 asielzoekers een pardon te geven is wel slordig.
  Er zijn echter verzachtende omstandigheden; hij is van de VVD.

 11. garriet60

  Dijkhoff heeft gevaaldt in opdracht van een demissionaere minister

 12. Kodi

  [ ] geschikt
  [x] ongeschikt

 13. Roughwood

  Liegen en bedriegen, core business van de Vereniging Van Delinquenten!

 14. Sniper666

  Draai het dat terug en wel zo snel mogelijk! Innemen die verblijfsvergunningen. Exit Klaas!

 15. Babaji538

  Een reputatie is niet te breken.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.