PvdA torpedeert 17.000 banen om er politiek een slaatje uit te slaan

Het landsbelang wordt opzij geschoven. Zo doen sociaaldemocraten dat.

Omdat het Verenigd Koninkrijk binnenkort uit de Europese Unie stapt overwegen een heel stel bekende (en rijke) handelsbanken om van Londen naar Amsterdam te verhuizen. Het Zwitserse UBS, het Amerikaanse JP Morgan en het Engelse Morgan Stanley zien de Zuidas allemaal zitten.

Helaas is er wel een probleempje: om die overstap daadwerkelijk te maken moet er iets veranderen aan de Nederlandse bonus-regelgeving. En dat is waar het misgaat:

De PvdA wil de plannen om zeep helpen, nu ze voorstelt om de huidige strenge Nederlandse regels niet aan te passen aan de soepeler Europese regels. Bronnen rond het kabinet stellen dat minister Dijsselbloem (Financiën) geheime kennis over de kabinetsinspanningen heeft gedeeld met zijn PvdA-fractie. Zo werd het landsbelang opzij geschoven voor de profileringsdrang van de sociaaldemocraten.

Let wel, als de regels aangepast worden krijgt Nederland er in één klap 17.000 banen bij én kan de staat 1 miljard euro extra aan belasting tegemoet zien. Bij elke andere partij is zoiets appeltje-eitje, maar niet bij de PvdA. Daar vinden ze het namelijk veel prettiger om lekker te scoren met boze aanvallen op ‘graaiers’ in de top van het bedrijfsleven. Het levert de economie helemaal niets op, maar de PvdA wél (een paar stemmen).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Skippybal1

  En jij dan vd Galien?

  Als voorvechter voor brexit en Nexit? kijk eens hoeveel banen jouw onzalige ideeen ons land kosten.

  Daarnaast jaren klagen over graaiende bankiers en zelfverrijking en nu de zwarte piet bij de PvdA leggen?

  Make up your mind, waar sta jij nu?

  1. Seneca

   @skippyball
   wat is dat voor reactie! u gelooft dus nog steeds dat de EU zorgt voor banen? hoe verklaart u dat sinds het invoeren van de € de Nederlander steeds armer is geworden? dat men een zee van werkelozen heeft en om dat te verbloemen, noemt men dat ‘arbeidsreserve’. overigens als Dijsselbloem inderdaad heeft gelekt, dan dient hij met pek en veren van het Binnenhof te worden geschopt en gelijk door naar de daar tegenover gelegen Gevangenpoort voor een ouderwets potje verhoor met marteling. o neen, dat mag niet dat is het schenden van zijn rechten maar niemand ook u niet ball, praat over de rechten van 17000 werkelozen die misschien wederom een werkkring mislopen. dank zij de vervloekte socialisten.

   1. Guus Geluk

    geschopt en gelijk door naar de daar tegenover gelegen Gevangenpoort voor een ouderwets potje verhoor met marteling. o neen,

    Eens temeer wordt duidelijk dat de vrijheid en mensenrechten geen beletsel vormen voor de heren en dames alhier.

    1. Seneca

     @guusje
     weer lezen wat je wilt lezen? Niet verder lezen en het zinsverband uit elkaar rukken? Zo kennen we het links geteisem weer dat dit forum bevuilt! Niet alleen dit forum maar onze samenleving letterlijk naar de kloten helpen. Tuig en anders niets dat zijn jullie!!!

 2. corfo

  Met de PvdA in de “regering” zijn er véél meer banen verloren gegaan.
  Ik geloof niet dat hen dat “politiek voordeel” heeft gebracht !

 3. Ni28

  Helaas is de bankwereld door graaiers opgezet of zij nu links of rechts zijn. Tegenover staat dat socialisme nooit voor een goede economie heeft kunnen zorgen. Daar komt bij als er werk genoeg is en mensen goed betaald worden zien zij de graaiers graag over de hoofd. Niet in een crisistijd wanneer men armer wordt en de graaiers rijker zoals tijdens de laatste crisis opnieuw is gebleken. Ik haat graaiers maar nog meer het socialisme welke zijn eigen graaiers ook goed kent. Met kapitalistische graaiers kan men nog aardig leven hebben en met de socialistische heb je gebrek aan toilet papier.

  1. Arachne

   Graaiers zijn niet socialistisch of kapitalistisch. Het zijn globalisten en zij streven wereldwijd marxisme na. Volledige afhankelijk en maximaal profiteren.
   Zoals men in het casino zegt: de bank wint altijd.

 4. Sniper666

  Het is wel vreemd. De PvdA dweept met EU en Europese regels, maar hier is het plotseling weer anders. In dit geval moeten zo nodig de Nederlandse regels prevaleren. Er moet een addertje onder het gras zitten!

  Gelukkig heeft de kiezer deze club terug gebombardeerd tot 9 zetels, en gaat de PvdA ook niet in een regering.

  –> “Bronnen rond het kabinet stellen dat minister Dijsselbloem (Financiën) geheime kennis over de kabinetsinspanningen heeft gedeeld met zijn PvdA-fractie.” <–

  Als bovenstaande zin uit het bericht waar is, moet die minfin per direct de zak krijgen, ook al is hij demissionair.

 5. poldi

  Ik wordt kots- en kotsmisselijk van dat “braafste jongetje van de klas zijn” ideologie van al dat linkse geteisem met de PVDA en GL voorop.
  Dat heeft ons tot nu toe veel geld gekost richting de EU, “vluchtelingengen”, milieu en de heel zieligheidsindustrie.

 6. poldi

  Tja, het leven draait om keuzes maken.
  Ik zou het wel weten: 17.000 kapitalisten-bankiers met een hoog uitgaven patroon of 17.000 vluchtelingen-stemvee die met hun later overgekomen familie, decennialang van de bijstand, sociale huurwoningen en gratis zorg gaan profiteren.

  Geen moeilijke keuze.

 7. Lex

  Ach de een zijn dood is de ander zijn brood.

  Tja torenhoge bonus regelingen Hmm er valt wel iets te zeggen van een
  Balkenende norm 130 procent van een ministerssalaris.

  Dat is evengoed nog 1½ ton €12,000 per maand. Er zijn mensen die dit nog geen eens per jaar verdienen.

 8. Duckday

  Wat heeft de EU en EURO ons nu voor welvaart voordeel werkgelegenheid gebracht voor de gewone inwoner in Nederland

 9. Arachne

  Wie zegt dat die 17000 banen aan Nederlanders vergeven worden?
  Als de bonus regeling gewijzigd wordt, geldt dat voor ALLE banken. Wie mag de boel financieel redden wanneer het weer eens fout gaat?
  De omzet van deze banken, telt die mee voor onze afdracht aan Brussel?
  1 miljard belasting; krijgen we daar een garantie voor? Banken zijn zelf dol op garantie.
  De 3 genoemde banken hebben geen enkele band met Nederland en kunnen over 3 weer vertrokken zijn.

  Zij die in aanmerking zouden komen voor een functie, kunnen ook solliciteren indien de banken zich in Berlijn, Parijs of Rome vestigen.
  Daarnaast zullen de prijzen in de hoofdstad stijgen door de vestiging van deze banken en hun management. Leuk voor de makelaar, niet voor de bedrijven die wel aan Amsterdam/Nederland gebonden zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.