PvdA torpedeert 17.000 banen om er politiek een slaatje uit te slaan

Geen categoriejun 26 2017, 9:00
Het landsbelang wordt opzij geschoven. Zo doen sociaaldemocraten dat.
Omdat het Verenigd Koninkrijk binnenkort uit de Europese Unie stapt overwegen een heel stel bekende (en rijke) handelsbanken om van Londen naar Amsterdam te verhuizen. Het Zwitserse UBS, het Amerikaanse JP Morgan en het Engelse Morgan Stanley zien de Zuidas allemaal zitten.
Helaas is er wel een probleempje: om die overstap daadwerkelijk te maken moet er iets veranderen aan de Nederlandse bonus-regelgeving. En dat is waar het misgaat:

De PvdA wil de plannen om zeep helpen, nu ze voorstelt om de huidige strenge Nederlandse regels niet aan te passen aan de soepeler Europese regels. Bronnen rond het kabinet stellen dat minister Dijsselbloem (Financiën) geheime kennis over de kabinetsinspanningen heeft gedeeld met zijn PvdA-fractie. Zo werd het landsbelang opzij geschoven voor de profileringsdrang van de sociaaldemocraten.

Let wel, als de regels aangepast worden krijgt Nederland er in één klap 17.000 banen bij én kan de staat 1 miljard euro extra aan belasting tegemoet zien. Bij elke andere partij is zoiets appeltje-eitje, maar niet bij de PvdA. Daar vinden ze het namelijk veel prettiger om lekker te scoren met boze aanvallen op 'graaiers' in de top van het bedrijfsleven. Het levert de economie helemaal niets op, maar de PvdA wél (een paar stemmen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten