PVV blijft kwaad over nieuwe moskee in Openluchtmuseum: ‘Deze nuttige idioten zijn net zo gevaarlijk als de islam!’

De PVV is niet te spreken over een nieuw plan van het Openluchtmuseum in Arnhem. De toeristische attractie die poogt om Nederland door de jaren heen uit te beelden heeft namelijk het plan opgevat om een moskee te bouwen. Vandaag zegt de directeur daarmee door te willen gaan, zelfs nu de PVV heeft aangegeven alles te doen om dat onmogelijk te maken.

Wie zegt er dat culture wars alleen in de Randstad worden uitgevochten? Ook in Gelderland vliegen de vonken er vanaf. Inzet van een nieuwe strijd tussen de PVV en het culturele establishment is het voornemen van Openluchtmuseum-directeur Willem Bijleveld om een moskee neer te zetten tussen de andere historische gebouwen. Lees maar mee:

“Directeur Willem Bijleveld van het Openluchtmuseum zegt dat de meeste critici ten prooi zijn gevallen aan een ‘algemene verwarring’. ,,In Nederland zijn grofweg in het laatste kwart van de twintigste eeuw moskeeën gekomen. Daarom willen wij er een laten zien. Wij doen aan geschiedenis, niet aan politiek. Je kunt de aanwezigheid van die moskeeën niet wegpoetsen, ook al zou je ze onprettig vinden. Ook de Tweede Wereldoorlog was onprettig. Mag er dan niets van in een museum komen?’’”

Marjolein Faber, Eerste Kamerlid voor de PVV en fractievoorzitter van diezelfde partij in de Provinciale Staten van Gelderland, kan het nog altijd niet bevatten dat dit museum over Nederland een islamitisch gebedshuis uit de grond wil stampen. Ze ziet er een knieval voor de islamisering in, en meldt op Twitter:

“Dit soort nuttige idioten is net zo gevaarlijk als de islam zelf.”

Eerder al omschreef ze de mogelijke komst van een islamitisch gebedshuis al als de bouw van “zo’n haathut”, en dreigde zij naar de Rijksoverheid te stappen om te zorgen dat de subsidie van het museum helemaal wordt afgepakt.

Ik denk dat ik echter toch directeur Bijleveld gelijk moet geven. In de tweede helft van de twintigste eeuw zijn er nu eenmaal een hoop moslims naar Nederland gekomen. Natuurlijk denk ik ook dat men het nooit zo’n vaart had mogen laten lopen met de massa-immigratie, maar een feit is wel dát het gebeurd is. Dat ontkennen is een vorm van geschiedvervalsing, en dat is juist voor een historisch museum als het Openluchtmuseum een doodzonde.

Bouw die moskee dus maar, in dat museum in Arnhem. En laat het maar een reflectie zijn op wat er de afgelopen driekwart eeuw gebeurd is met de bevolkingssamenstelling van ons land. Wellicht dat het mensen kan aanzetten tot een wat chauvinistischere houding en het aanspoort tot behoud van ons cultureel erfgoed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

  1. Kodi

   En de politie zal wel niet de moed hebben dit als (Islamitisch) terrorisme te willen kwalificeren.

  2. Kodi

   Wordt er zomaar gratis accupunctuur midden op straat aangeboden? Want het zal wel geen terreuraanslag genoemd mogen worden?

 1. Nederlandse_Patriot

  Ik vraag me af hoeveel er over een halve eeuw nog over is van Nederland.

  1. Kodi

   Heten wij dan nog wel Nederland of heten wij dan Hollandistan? Islamsterdam, Allahkmaar, Shoarnhem…
   http://www.verhalenbank.nl/files/fullsize/94b20a352477c1e25736a6f759bedc5b.jpg

 2. Ngatimoto

  Ik heb al aangegeven dat er dan buiten hopen zand moeten komen om overspelige moslim vrouwen heupdiep in te graven zodat boze bezoekers hen kunnen stenigen.
  Ook moet de moskee voldoende hoogte hebben om hand in hand lopende mannen vanaf te kunnen gooien. Want meneer de directeur, daar gaan we in een ideaal moslim land toch naar toe? Neem dus een voorsprong op de toekomst.
  Dat er zo af en toe een aanslag op die moskee wordt gepleegd moet je dan maar voor lief nemen. Hoort ook bij het huidige Nederland.

 3. buitenbeentje

  Hoeveel kathedralen, katholieke, lutheraanse, calvinistische, remonstrantse kerken staan er eigenlijk in het openluchtmuseum? Is er al een koninkrijkszaal van de jehova´s? Dat ontkennen is een vorm van geschiedvervalsing, en dat is juist voor een historisch museum als het Openluchtmuseum een doodzonde.

 4. DutchDropveter

  Nijmegen – Arnhem – Wageningen is ook een linkse kliek en thuishaven van veel Groenlinksers, Partij van de Dieren en SP-ers dit weg met ons gedrag verbaast me niks!

  Wetende dat Pechtolt zelf uit wageningen komt is de link met groenlinks zeer makkelijk ze zijn notabene buren!

 5. henk vintage

  Voor mij een reden om dat museum te mijden als de pest.

  1. Peter Selie

   Ja Henk nog even dan kan men Nederland mijden, geen plaats voor Kafirs.

 6. HW

  De fik erin

  1. Beukman

   @HW
   Typisch een reactie van een intolerante figuur die “recht” in de leer is.

 7. Peter Selie

  ‘Politie schoot tien keer op messenzwaaier Winterswijk’

  Een man is vanmiddag in Winterswijk in zijn been geschoten door de politie. Agenten hebben gericht gevuurd, nadat meerdere waarschuwingsschoten hem niet tot bedaren brachten.

  https://twitter.com/PeterAnshof/status/872465742108790785

 8. Ritter

  De islam heeft geen geschiedenis in Nederland. Dus waarom een moskee bouwen. Dat is pas geschiedvervalsing.

  De enige reden dat er die moskee word gebouw is om de islam “salonfähig” te maken.

  1. Beukman

   @Ritter
   Onzin.

   “De moskee zou een plek moeten krijgen in een naoorlogse stadswijk die over zes à zeven jaar in het museum moet verrijzen. Daarin komen naar verwachting ook een portiekflat, rijtjeshuizen, een schooltje en een woonboot. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt. ,,Al die wooneenheden bieden ons de kans te laten zien hoe de Nederlander pakweg tussen 1950 en 2000 leefde, van een alleenstaande oudere dame tot hippies en jonge gezinnen’’, zegt Bijleveld. “

   1. Sniper666

    @ Beukman

    Briljant idee. Breek de Schilderswijk af en verplaats het compleet naar dat museum. Een echte win-win situatie. De stad is van die zooi af en het museum wat ouwe zooi rijker. Wat zal het een hoop toeristen trekken! Nee? Soepsiedie dan maar weer op kosten van de belastingbetaler?

  2. Kodi

   Muslims have no rights to any lands of countries.
   https://pbs.twimg.com/media/DBpGuebXYAAj9P9.jpg

 9. van Urk

  Het zal voor de meeste buitenlandse toeristen (vooral de Japanners) een buitengewone shock gaan worden als zij opeens een moskee tussen de tulpen en molens zien staan. Als toeristen een moskee willen gaan zien dan hadden zij wel naar Istanbul gegaan i.p.v naar het land van de klompen en tulpen.

  1. Beukman

   @Urk
   Het is dus juist heel handig dat ze voor een moskee helemaal niet naar Istanboel hoeven.
   Ik denk trouwens dat zo’n moskee een hoop islamitische bezoekers zou kunnen trekken. Goeie zet dus van het Openluchtmuseum!

   1. Kodi

    De dichtstbijzijnde moskee pas in Istanbul? Ik zeg: Doen! Europa zal er van opschonen!

  2. Kodi

   We slaan een pleefiguur met al die baarden in jurken en vrouwen in lappen stof gezwachteld.

 10. Beukman

  Fabers woorden illustreren hoe het Nederland zou kunnen vergaan op het moment dat de PVV aan regeren toekwam. De partij zou onze rechtsstaat ondergraven, en nog eens knabbelen aan de onafhankelijkheid van de nationale musea.

  Faber is een gevaarlijke vrouw van een gevaarlijke partij.

  1. Ngatimoto

   Nooit komt de gedacht bij u op dat u een gevaarlijk man bent?

   1. Kodi

    Lijkt mij een juiste analyse op collaborateurs die aan de verkeerde kant staan en er alzo ook op moeten worden aangekeken en alzo ook behandeld moeten worden. NSB’ers moesten toch ook rekenschap afleggen voor hun heulen met de vijandige buitenlandse bezetter? Nou, dan Beukman ook. Want hij staat aan de verkeerde kant.

  2. Sniper666

   @ Beukman

   Ga eens in op Manchester, Londen, etc. Vertel ons nog eens hoe fijn het toch is dat de moslims zo gewelddadig tekeer gaan in onze samenleving. Moge u en uw familie zeer binnenkort ook eens slachtoffer worden van islammer geweld, dat wens ik u toe.

   1. Beukman

    @Sniperd
    Angst is altijd een slechte raadgever, bange man. De kans om in Birmingham te worden doodgereden door een dronken lor is nog steeds aanzienlijker groter dan te worden neergemaaid door een terrorist. Deze maand alleen al zijn er in Chicago meer mensen doodgeschoten dan van de week in Birmingham.

    Het doden van onschuldigen is niet het hoofddoel van terroristen. Dat is het zaaien van angst.
    Trump met zijn onzinnige inreisverbod en terroristen hebben elkaar nodig. Een paar nuttige idioten zoals jij die dit niet doorhebben, zijn natuurlijk van harte welkom. President Frank Underwood zegt het treffend in House of Cards:

    “We don’t submit to terror, we make the terror.”
    Trap er niet in, Sniperd.

    1. Seneca

     Het valt op dat u diverse malen in ook andere reacties van uw hand de term ‘bange man’. Vermoedelijk wordt deze term u ingegeven door uw kennis van een toekomstige gebeurtenis, waarvan wij – nog – geen weet van hebben. Wilt u deze kennis niet met ons delen? Ik kan namelijk deze – de vorige evenmin – niet plaatsen. Vermoedelijk denkt u, door uw reacties, aan de komende – bloedige – gebeurtenissen te kunnen ontsnappen. Helaas, om aan een bekend liedje te refereren: ‘vluchten kan niet meer’.

     1. Beukman

      Denk eens wat verder na, @Seneca. Mensen laten zich bang maken voor terroristische aanslagen, terwijl de kans dat zij hierdoor zullen worden getroffen te verwaarlozen is. Irrationele angst is het derhalve, die nog verder wordt aangewakkerd handelaars in angst zoals Geert en Donald. Mannen die zich op DDS overgeven aan deze angst noem ik dus “bange man”. Geheel terecht, dacht je niet?

      Ik moet je derhalve teleurstellen. In mijn glazen bol zie ik geen aanslagen in het verschiet. Je dicht mij talenten toe die ik – gelukkig maar – niet bezit.

    2. Sniper666

     @ Beukman

     U gaat niet op mijn vraag in. Beukie beukt en zet mij weg als bange man, dat mag natuurlijk. Ieder zijn mening. Maar liever een bange man dan iemand die een klap van de molenwiek heeft gehad zoals u.

     Er zijn waarheden, er zijn leugens en er zijn statistieken. Van dat laatste bedient u zich. Vrij zwak.

     Voor nu en de toekomst wens ik u en uw familie vurig veel islammer moslim ellende toe. Mocht het zo ver zijn niet jammeren, nek recht houden en wachten op het kromzwaard. Sportief zijn, u was gewaarschuwd. Kijk lekker verder naar die Amerikaanse onzin serie op het kassie, slaap zacht.

    3. Kodi

     Had men uit de Elfde September de juiste conclusie getrokken, te weten alle Moslims uit het Westen trappen, dan hadden we geen enkele Islamitische aanslag meer. We hebben geen andere keus dan een scheiding der wegen. En dat houdt in dat de Moslims ofwel de Islam verlaten, dan wel het Westen. En niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. En wat mij betreft met hun collaborateurs erbij.

    4. Kodi

     Deelnemen aan het verkeer kan risico’s met zich meebrengen. Maar door de bank genomen levert transport meerwaarde op. Zonder transport staat alles stil. Maar waarom zouden wij ons risico’s voor onze eigen veiligheid op de hals moeten halen voor de Islam. De Islam is in geen enkel opzicht van ook maar enige meerwaarde. De aanwezigheid van de Islam hier in Europa kost ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Ik zeg: Weg ermee!

     1. Beukman

      @Kodi
      De islam is voor heel veel mensen wel degelijk van grote meerwaarde. Verder is het niet de islam die verantwoordelijk is voor aanslagen, maar een stelletje doorgedraaide mannen. Ja: het zijn vrijwel altijd mannen. Dat het probleem niet de islam is, bewijst het feit dat in Nederland alle aanslagen van de laatste 10 jaar of zo door gewone kaaskoppen zijn gepleegd, daar is geen moslim aan te pas gekomen. Andere grote aanslagen werden gepleegd door een Noorse rechts-extremist en een stelletje Russische militairen.

     2. Sniper666

      @ Beukman

      U schrijft –> “Verder is het niet de islam die verantwoordelijk is voor aanslagen, maar een stelletje doorgedraaide mannen. Ja: het zijn vrijwel altijd mannen.”

      U blijft maar ontkennen dat het MOSLIM mannen zijn…, en dat dit dus volgens u niets met de islam te maken heeft. Sorry hoor maar is een hopeloos geval. Het kromzwaard in uw nek is nog te soepel.

     3. Beukman

      @Sniperd
      Net zomin als je alle mannen er de schuld van kan geven dat vrijwel alle geweld in de wereld wordt veroorzaakt door mannen, kun je “de” islam er de schuld van geven dat er aanslagen door moslims worden gepleegd. Breivik is extreem-rechts. Daarmee is niet extreem-rechts schuldig aan wat Breivik heeft aangericht.

      Je kan het ook vergelijken met auto’s, als dat makkelijker is voor je. Met auto’s worden er mensen gedood of verwond. Zijn auto’s daar schuldig aan? Nee, het zijn de bestuurders. Alle bestuurders? Nee, alleen degenen die de betreffende auto bestuurden en zich hierbij niet aan de regels hielden.

      Zit dat trouwens erg diep bij je, die fantasieën over kromzwaarden en zo? Je bent in het echt waarschijnlijk een lieve, zorgzame man met een gebreide trui?

     4. Sniper666

      @ Beukman

      Nu ontkent u weer dat er een relatie is tussen de islam en hetgeen die moslim terroristen aanrichten in de naam van allah.

      Laten we het maar niet hebben over auto’s, want waarschijnlijk kunt u nog geen bougie van een luchtfilter onderscheiden. Dat is meteen de kern, u is te geïndoctrineerd met linksch gedachtegoed om nog goed onderscheid te kunnen maken.

      Ik ben een heel zorgzaam iemand maar voor u maak ik een uitzondering.

     5. Beukman

      @Sniperd
      Jij geloofde Honecker zeker ook destijds, die beweerde dat de DDR een democratie was.

     6. Sniper666

      @ Beukman

      De Stasi is meer uw afdeling toch? Erich Honecker was al vroeg actief als commie aanhanger. Net zoals u actief bent in de rol van bewust wegkijkert en daarmee de islammeren faciliteren. Het is aardig dat u deze figuur zelf opbrengt, ik zie gelijkenissen tussen Erich en u.

     7. Beukman

      Het gaat om het oorzakelijk verband dat jij meent te zien, @Sniperd. Aanslag gepleegd door een moslim? DUS is het de schuld van de islam. DDR betekent Deutsche Demokratische Republik DUS was de DDR een democratie.
      Deze fouten zou een eerstejaars Logica nog niet maken. Jij dus wel. Waarvan acte.

     8. Floris

      Teeuwen persifleert Beumans:

      https://www.youtube.com/watch?v=u6CiSGOmWlk

  3. IJscoman

   Beukman is een groot pleaser van de islam en likt graag de reet van baardmannen. Ieder zijn meug. Helaas reageert Beukenoot niet op de terechte post van Buitenbeentje #4 waarin deze vraagt “Hoeveel kathedralen, katholieke, lutheraanse, calvinistische, remonstrantse kerken staan er eigenlijk in het openluchtmuseum?” Een bezoek aan de website daarover geeft nochtans geen uitsluitsel. Te vrezen valt dat het antwoord ‘nul’ is.

   Beuk is de nuttige volidioot die met hart en ziel het pad effent voor de totale overname van Nederland door de islam. De nazi die kiest voor het nationaalsocialisme omdat hij gelooft dat dit de juiste weg is voor ons land. Heer, verlos ons van de farizeeers.

   1. Beukman

    @IJsnijder
    Ik had Buitenbeens reactie nog niet gezien, maar kennelijk is hij een luie donder, want anders had hij zelf even de moeite genomen om te googelen.
    Hier is bijv. al 1 kerk in het Openluchtmuseum:
    https://goo.gl/RJ1SBU
    De rest moeten jullie zelf maar opzoeken.

    Het museum is van plan om – ik schreef het hierboven al – een naoorlogse stadswijk na te bouwen. De fatsoensrakkers onder ons zouden nog liever een lege plek in deze wijk zien dan een moskee. Aanstonds zullen antirokers eisen dat er geen rookpunten komen in deze wijk, en vegetariërs dat er geen slagerij te zien zal zijn.

    Ook de PVV doet mee aan deze geschiedsvervalsing. Goed om te lezen dat de baas van het museum niet dreigt voor dreigementen, zoals onder meer geuit op deze pagina.

 11. HaZ

  Gelukkig is de aantrekkingskracht van de NEDERLANDERS (!) voor dit museum uiterst gering. Bijleveld wil hiermee waarschijnlijk nieuwe financien aanboren. Ik adviseer Bijleveld wel om een brandweerkazerne naast die moskee te bouwen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.