Thierry Baudet: ‘Journalisten willen alleen maar een snelle quote, maar blijven nooit de hele avond’

“De interesse is er niet.”

Natuurlijk waren er een stel linkse raddraaiers bij in Nieuwegein, maar het goede nieuws is dat Thierry Baudet er zelf óók was en hij zoals gebruikelijk bijzonder interessante dingen zei. In de video hieronder zie en hoor je hoe hij de nepjournalisten van het mediakartel aanpakt. Zij wonen evenementen van Forum voor Democratie namelijk weliswaar bij, maar dat doen ze maar zo kort mogelijk. Ze wachten op een quote, op een citaat, dat ze uit zijn context kunnen rukken om Baudet te demoniseren en hops, voor je het weet zitten ze weer in de auto (of op de fiets) op weg naar huis (of het kantoor). Daar aangekomen pennen ze dan snel een verslagje waarin Thierry en zijn partij worden afgeschilderd als De Nieuwe Fascisten.

“Het valt elke keer op als er journalisten komen die dan zeggen dat ze geïnteresseerd zijn,” legde Baudet uit, “die zijn zonder uitzondering… halverwege de avond al weg.” De reden laat zich raden: “Die zijn halverwege weg omdat ze dan dus het quoteje hebben waar ze op zaten te wachten. En dan kijken ze elkaar aan: ‘We hebben het.’ En dan is het hrrrrrt weg. Ze hebben helemaal geen interesse.” Nee ook niet in puur journalistiek opzicht: “Wat is hier nou aan de hand? Als je serieus journalistiek onderzoek wilt doen om deze partij te begrijpen zou je bij uitstek bij die vragen aanwezig moeten blijven. Dat ze dat dus niet doen en nooit doen; altijd weggaan dat duidt erop dat die interesse er helemaal niet is. Ze zijn bezig met een item. Ze zijn niet bezig met ons te begrijpen.”

En dat “quoteje” is dan steevast een uitspraak van Baudet die ze uit de context kunnen halen om hem zo slecht mogelijk te doen lijken. Boem, pats, de man is een fascist/racist/vrouwenhater/islamofoob/homofoob/watdanookfoob en hoppakeej: klaar is kees. Journalistiek werk verricht.

Spijker. Kop. Raak. Zo werkt het linkse journaille al jaren. Goddank dat er tegenwoordig rechtse politici zijn die daar niet intrappen en die het mediakartel gewoon ter verantwoording roepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. swetsnek

  kom er maar in guus beuk of welke linkse zeikstraal dan ook haha

 2. Ikke en zo

  Indien je zelf bij een bijeenkomst van FVD wil bijwonen kun je de datums en plaats van bijeenkomst bekijken op de PVD website https://forumvoordemocratie.nl/
  Je hoeft natuurlijk geen partij lid te zijn om hierbij te zijn.

 3. Hendriekus

  Bij Baudet lijkt het me inderdaad verstandig je slechts op losse quotes te richten. Als je echt gaat luisteren naar zijn verhalen speelt je maag akelig op.

  1. Lex

   Dat hangt van de maag af.

   De een zuipt 20 glazen bier en slingert vrolijk naar huis de ander braakt alles er weer uit.

   Al je een fijn gevoelige linkse maag hebt tja dan kun je beter naar websites als Joop of krapuul gaan.

  2. Lex

   Tja legio groepen veelal goedhartige vaak gelovige nederlanders vinden dat ze hun naasten “de vluchtelingen” moeten helpen. Deze mensen hebben nog steeds niet door dat het meestal geen vluchtelingen zijn maar gelukzoekers die hier een beter leven op willen bouwen.

   Dit soort mensen zijn uiteraard tegen de PVV en tegen FVD.

   Een steeds groter wordende groep is vel tegenstander van de PVV en FVD de geradicaliseerde links meute als Anne Fleur.

   Ik noem dit gewoon zielenpieten.

   Ze hebben blijkbaar niet door dat ons land ten onder dreigt te gaan deze peperdure vluchtelingen.

 4. Ritter

  “Die zijn halverwege weg omdat ze dan dus het quoteje hebben waar ze op zaten te wachten.”

  Zo werken de media. De gevestigde media hebben hun eigen agenda en zullen de persoon/partij demoniseren die deze agenda in de weg staat. We hebben dat talloze malen gezien. O.a Pim Fortuyn werd gedemoniseerd door de media en natuurlijk ook Geert Wilders om er maar een paar te noemen.

  In de VS zijn de z.g “mainstream” media al maanden bezig om Trump te ondermijnen via allerlei roddel verhalen die dagelijks worden gepubliceerd in met name de NYT en Wapo. En natuurlijk CNN die een ware (dagelijkse) hetze tegen Trump aan het voeren is.

  Kortom, de gevestigde media zijn niet ‘onafhankelijk’ maar hebben een agenda die ze willen uitvoeren. En zullen daarom de politici steunen die achter deze agenda staat en de politici demoniseren die deze agenda in de weg staat.

  1. Guus Geluk

   Ritter, Thierry Baudet is over het algemeen een keurige politicus met een goed verhaal. Pim Fortuyn was eveneens een net persoon.

   Trump is een vulgair mens die continu blijk heeft gegeven uiterst incompetent te wezen. Hij zwengelt de verhalen met de Russen zélf aan door diverse stommiteiten uit te halen. Hij weigert dit echter toe te geven en wijst met zijn vinger naar de media.

   Dat is het verschil: Thierry Baudet geeft de media geen aanleiding, Trump wel.

   1. Nederlandse_Patriot

    Als Thierry de media geen aanleiding geeft, verzinnen ze de aanleiding zelf wel.

    1. Guus Geluk

     Mijns inziens zijn het vooraleer de columnisten en commentatoren die het vuil over Baudet uitstorten.

 5. Peter Selie

  “Asielzoekers” met een verblijfsvergunning vinden nauwelijks betaald werk

  (Door: Brian van der Bol)

  DEN HAAG – Een klein deel van de “asielzoekers” met een verblijfsvergunning die zich de afgelopen jaren in onze regio hebben gevestigd, heeft een betaalde baan gevonden. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep West langs gemeenten.

  Het beeld is verre van compleet, omdat veel gemeenten nog niet weten hoeveel van deze ‘statushouders’ (betaald) werken. Bij gemeenten die wel over de informatie beschikken, gaat het doorgaans om een handvol “asielzoekers”.

  Volgens de gemeenten is dat logisch, omdat de meeste statushouders de taal nog niet machtig zijn of bijgeschoold moeten worden. Soms kan het lang duren tot zij een baan vinden. Zo zijn er in de gemeente Krimpenerwaard statushouders die al sinds 2009 in de bijstand zitten. >>>> http://www.omroepwest.nl/nieuws/3440366/Asielzoekers-met-een-verblijfsvergunning-vinden-nauwelijks-betaald-werk

  1. Peter Selie

   Zo zijn er in de gemeente Krimpenerwaard statushouders die al sinds 2009 in de bijstand zitten. Ja nog erger ze, de sportievelingen onder dit moslimtuig krijgen een gratis abonnement van de gemeente om te trainen (Sportschool), terwijl de oudjes aan een keukentafel gesprek door zo’n gereformeerde gemeente ambtenaar de huishoudelijke hulp ziet verminderd worden. Nou ze kunnen praten als Brugman maar die rooie rotzakken die zijn er op uit om ons mooie Nederland helemaal naar naar hun wensen ten gronde te richten.

   1. corfo

    @ Peter Selie.
    Toen ik hoorde dat in mijn gemeente een gratis bibliotheek-pas werd afgegeven aan “asiel-vluchtelingen” heb ik de mijne ingeleverd en een nieuwe geweigerd.

    1. Peter Selie

     Ja dan om te bedenken dat de meesten van hen te stom zijn om begrijpend Nederlands te lezen, deze lui worden door alle mogelijk denkbare instanties & vrijwilligers geholpen met het invullen van gegevens.

 6. Peter Selie

  Het lijkt er veel op dat Thierry Baudet een soort van bliksemgeleider van G. Wilders is geworden, goh wat krijgt die man een lading dagelijkse shit over hem heen, dat bewijst alleen het feit dat Thierry volkomen gelijk heeft in mijn visie. En dat de journaille niet voor het volledige verhaal gaan lijkt mij ook duidelijk, de meeste van hen kunnen of mogen dat niet laten plaatsen van hun chef, die weer onder controle van een AIVD mol staat.

  1. Peter Selie

   Het is toch duidelijk Nederland zowel de rest van Europa dient om diverse redenen totaal geïslamiseerd te worden, en aan dit project werkt de journaille vrolijk aan mee, er moet toch immers een krant gemaakt worden, want die hebben toch al veel moeite om niet in de rode cijfers te komen.

 7. Ni28

  Een goede beschrijving van de MSM. Vaak al meegemaakt dat iemand iets zegt en meteen in het nieuws wordt het met verdraaide woorden herhaald en uit het context gerukt. Hoe vaak dacht ik al, maar dat heeft ie niet gezegd! Een goede maar laffe wapen. Doe maar een Pauwtje!

  1. Sniper666

   @ allemaal

   LEZEN –> Gekochte Journalisten van Udo Ulfkotte. Zo werkt het hier ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.