Woedend Artikel 1 huilt tranen met tuiten over verplichte naamsverandering

Geen categoriejun 07 2017, 8:00
Het ligt aan iedereen behalve aan Sylvana Simons en Ian van der Kooye zelf.
Het Algemeen Bestuur van quasi-anti-discriminatiepartij Artikel 1 is woedend en hevig teleurgesteld door de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank waarin de partij gesommeerd wordt om haar naam te wijzigen. Iedereen met ook maar een beetje verstand van dit soort zaken zag die uitspraak natuurlijk al van heinde en verre aankomen -- Simons en Van der Kooye hadden de naam gewoon gejat van een anti-discriminatiebureau -- maar blijkbaar kwam het toch als een grote schok voor de professionele slachtoffers zelf.
Want ja, hoewel zij fout zaten vinden Simons en Van der Kooye dat zij wéér het slachtoffer zijn:

Het verbaast ons dan ook zeer dat een anti-discriminatie bureau dat, voor zover bij het grote publiek bekend, onder vele namen opereert waaronder Radar, niet te verwarren met het bekende televisie consumentenprogramma, pas daags na onze landelijke lancering onze naam heeft geclaimd en door de rechter nu in het gelijk wordt gesteld, als zou onze partij hen schade berokkenen. Ook vinden we het jammer dat een mondelinge overeenkomst waarbij beide partijen tot de overeenstemming kwamen dat wij onze naam zouden handhaven terzijde is geschoven en men ervoor heeft gekozen naar de rechter te stappen.

Ja natuurlijk heeft men besloten om naar de rechter te stappen: het is volstrekt belachelijk dat je je de naam van een ander zomaar toeëigent. Als het omgekeerd was geweest hadden deze beroepsjankerds geroepen dat het 't zoveelste bewijs van "institutioneel racisme" was.
Dieptriest natuurlijk, die reactie, maar Simons en Van der Kooye zijn nog niet klaar. In hun slotparagraaf halen ze namelijk ook maar even uit naar het anti-discriminatiebureau in kwestie omdat die in hun ogen niet genoeg doet om racisme en discriminatie te bestrijden:

Het baart ons dus zorgen dat een door meerdere Europese landen gesubsidieerde organisatie om deze maatschappij-ontwrichtende zaken te bestrijden pas landelijke bekendheid genereert naar aanleiding van deze zaak maar tot op heden afwezig lijkt in het actuele en scherpe nationale racismedebat.

Dat in tegenstelling tot mevrouw Simons, bedoelen jullie? Lachwekkend. Dit bureau is al veel langer bezig met dit werk dan de megalomanen van Sylvana's politieke hobbyclub. Oh, en als er iemand is die geen positieve bijdrage levert aan het 'racismedebat' dan is het Sylvana wel. Die polariseert alleen maar waardoor de onderlinge verhoudingen eerder verslechteren dan verbeteren.
Het is ongelooflijk, maar zelfs deze reactie bewijst wat voor zielige figuren Sylvana Simons, Ian van der Kooye en die hele club van ze zijn. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten